19
dec
Seneste opdatering: 21/12-13 kl. 0104
7 kommentarer - Tryk for at kommentere!

Talman i Riksdagen fick nog av bara bröst. (I 2008 blev et nøgenbillede af Leonardo Da Vinci taget ned på en skole i Motala.) Det hedder sig rigtig nok, at det er af feministiske grunde og af hensyn til muslimske gæster, det 400 år gamle maleri er pillet ned, men jeg for mange års erfaring med svenske feminister: Det handler om dominans, kønsforskrækkelse og højrøvet bedrevidenhed. Hele Ebersteins trang til at tyrannisere andre med sit højvelbårne sosse-køn/hbtq ligger i sætningen:

“Jag tycker att det mer är en feministisk fråga. Det är tråkigt med en barbröstad kvinna när jag sitter på offentliga middagar med utländska gäster. Jag tycker det känns litet svårt att sitta där med män som tittar på oss kvinnor.”

Jeg foretrækker nok at beskue Juno frem for Eberstein, til en officel middag, der per definition er så røvkedelig, at man hele tiden skal bede mundskænken om en påtår. DN journalist Magdalena Ribbing, 73, fra det racerene Östermalm i Stockholm, er en anden blid tyran der giver giver påbud forklædt som gode råd til julemiddagen. Se hende på hatteparade i verden af igår. Udover tyranni er hendes speciale juveler, det stockholmske kleresi i en nøddeskal. Åh, kvidens tinder. Så firar du julen med hyfs och stil.

Är det okej att säga ifrån till släktingar med exempelvis kvinnoförnedrande eller smygrasistiska åsikter?– Om rasistiska och odemokratiska åsikter dras upp ur gyttjan i ljuset, säger man hövligt “det där är inte okej för min del, du har fel” och då får man mothugg förstås av den som har denna uppfattning, varvid man motfrågar “vilka belägg har du för det? Statistik? Var har du hittat den informationen?”

– Och till slut kan man säga, om inget annat hjälper, ungefär “det är obegripligt att en tänkande människa kan inbilla sig att andra är sämre varelser bara för att de har en annan religion/kultur eller ett annat kön; hur korkad får man vara för att tro sådant?”

Därefter är det förmodligen slut på julstämningen, men det är inte heller okej att någon-några får sitta och säga dessa enfaldiga dumheter utan att någon protesterar.

Tilsendt:

knulla din moral

0 0 votes
Article Rating


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

Subscribe
Notify of
guest
7 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
Nils
Nils
8 years ago

Den rigtige historie er, at billedet var taget ned, fordi maleren skulle sætte større nødder på Juno. da der har været en del klager. Når så pressen ringede var man nødt til at give det hele et andet spin.

Bjovulf
Bjovulf
8 years ago

Er nogen mon langt om længe ved at besinde sig i Sverige? 😉 Religiösa inslag på skolavslutningar kan tillåtas http://www.kyrkanstidning.se/inrikes/religiosa-inslag-pa-skolavslutningar-kan-tillatas Publicerad 2013-12-16Text: David Qviström 13 kommentarer Utbildningsminister Jan Björklund vill ändra skollagen. Att sjunga psalmer i kyrkan eller att lyssna till Julevangeliet är en del av kulturarvet och ska vara tillåtet. [!!!!!] Jan Björklund (FP) har tidigare reagerat på Skolverkets riktlinjer för skolavslutningar i kyrkan, som kräver att alla inslag i kyrkan liksom i utbildningen i övrigt ska vara icke-konfessionell.[!!!] Enligt Svenska Dagbladet har nu ett förslag gått ut på remiss som avser att, men hänvisning till läroplanens uppdrag att… Read more »

Bjovulf
Bjovulf
8 years ago

Haha, mange tak til Victor for dagens gode grin 😉

Og det værste er faktisk, at det sagtens kunne være sandt …

Victor
Victor
8 years ago

Dagens grin:

Zenia Stampe politianmelder ‘Find My iPhone’ for racisme

http://heltnormalt.dk/nationensoje/2013/12/18/140852

Peter Andersen
8 years ago

“vilka belägg har du för det? Statistik? Var har du hittat den informationen?”

Det første råd hun kommer med er jo ganske godt, hvis altså hun selv gider høre efter når hun får svaret.

“det är obegripligt att en tänkande människa kan inbilla sig att andra är sämre varelser bara för att de har en annan religion/kultur eller ett annat kön; hur korkad får man vara för att tro sådant?”

Det næste hun fremkommer med, har hun selv svaret på…

PFEP
PFEP
8 years ago

Varför blir jag inte förvånad alls?
Att en av svenska Riksdagens högsta företräder Magdalena Ribbing, griper till sådant, visar enbart hur dhimmieficerat man har blivit i Sverige.
Det tävlas om att krypa lägst inför Islam, likt en Limbo i dödsryckningar.

7
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x