19
dec
Seneste opdatering: 19/12-13 kl. 0922
7 kommentarer - Tryk for at kommentere!

Den danske forfatter Anne Fortier bor i den canadiske vildmark og har lært at lade et gevær i mørke, så hun kan forsvare sig selv. Da hun forleden fyldte år, ønskede hun sig musselmalede krus – og en Beretta pistol

“Enhver kvinde bør kunne omgås et våben – og enhver mand for den sags skyld. Ellers er det jo kun de kriminelle der ved, hvordan man bruger våben, og det dur ikke.”

“Politikerne kan jo skrue sig op til al mulig retorik på det her område, men hvis man kigger på statistikkerne, så kan man se, at de steder, hvor der ikke er streng våbenkontrol, der er der meget færre voldelige indbrud. Et klassisk eksempel er Washington, som har en meget stram våbenkontrol, og de har haft en meget høj mordrate, mens man ovre på den anden flodbred, ovre i Virginia, hvor der næsten ingen kontrol er, næsten ingen kriminalitet har. De kriminelle går selvfølgelig over til Washington, når de skal begå indbrud, for der er der ingen, der forsvarer sig, mens de ved, at de bliver skudt i Virginia!”

”Hvis man ser på det med historiske briller, så er den naturlige tilstand, at folk er nødt til at kunne forsvare sig selv. Hvis du ser på den finske vinterkrig, så var det heldigt, at finnerne havde en fornemmelse af, at de blev nødt til at forsvare sig selv, for hvis de ikke alle havde kunnet omgås våben, så ville de være blevet indlemmet i Sovjetunionen. Det var takket være deres modstand, at de bevarede deres frihed.”

“Jeg ved godt, at mange danskere går fuldstændig i baglås på det her. Som forfatter og én, som interesserer sig for historie og statistikker, så kan jeg kun se os som nogle, der har forvildet sig ind i en drøm om, at verden er sikker, og at der aldrig vil ske os noget. Men hvis vi ser på historien, så kommer der altid noget, som man bliver nødt til at være forberedt på.”. Interview: “Kvinder bør kunne forsvare sig.” Jyllands-Posten, 15.12.2013, ikke online

Asylpakkerejse til Sverige: 100.000 kroner

Asylindustrien er lidt at ligne med dyre krydstogrejser for aldrende rigfolk fra Florida, blot med den forskel, at når rige syerere når frem, er opholdet (PUT) i Sverige i sig selv mange millioner kroner værd. Arbejdsfrihed, fri sygehusbehandling og uddannelse – en fungerende stat, for så vidt den overhovedet kan gøres op i kroner. At få fat i et ægte svensk pas, kan ikke være svært. Der er indvandrere i Sverige der “har mistet deres pas” op til tyve gange på kort tid og fået nye uden videre. I 2013 regnes der med 60.000 ‘mistede’ svenske pas.

Syrere kommer seg ikke til Sverige uten å reise ulovlig gjennom Europa. Men hvordan? Menneskesmuglere har en hel katalog av alternativer. Syrere som har råd til å betale for slike pakketurer fra Tyrkia eller Libanon, kan prise seg lykkelig. De slipper den farlige ferden som flertallet av flyktningene legger ut på, med strabasiøse vandringer, eventuelt båtreise og deretter transport gjennom flere EU-land.

Flyreisen er trygg og behagelig. Men om du som syrer skal slippe om bord i et fly til Sverige, må du enten ha fått visum eller være svensk statsborger. Visum gis ikke for øyeblikket, siden krigssituasjonen tilsier at en visumsøknad i praksis er en søknad om asyl.

En av måtene å jukse på, er å kjøpe et ekte svensk pass der den avbildede personen ligner på en selv. Det kalles et «look-alike-pass». – Utstyrt med et slikt pass går man gjennom sikkerhetskontrollen på vanlig måte. Når man er kommet om bord i flyet, leverer man det tilbake til smuglerligaens mann, som gjerne er med på flyreisen. Alternativt ødelegger man det. Vel fremme i Sverige viser man sitt syriske pass og ber om å få søke asyl, forteller analysesjef Christer Zettergren i det svenske Migrationsverket.

Mange ekte, svenske pass er i omløp, de er svært ettertraktet på det illegale markedet. Hver måned i år er det beslaglagt ca. 300 svenske pass bare på Atatürk-flyplassen, opplyser Zettergren. Ettertraktet «pakketur» til Sverige koster 100.000 kroner

0 0 votes
Article Rating


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

Subscribe
Notify of
guest
7 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
Morani ya Simba
Morani ya Simba
8 years ago

»Kvinder bør kunne forsvare sig«

Enig. Forbuddet mod pebersprays er nærmest moralsk kriminelt.

Børge
Børge
8 years ago

“så kan jeg kun se os som nogle, der har forvildet sig ind i en drøm om, at verden er sikker, og at der aldrig vil ske os noget” En usædvanlig omgang sund fornuft fra en kvinde. Fænomenet hun beskriver er et symptom på velfærdssygen – en tilstand hvor staten har overtaget alle forpligtelser, og hvor al forbindelse mennesker imellem er afbrudt. I den verden svæver socialister og liberalister vægtløse rundt proppende sig med lyserøde skyer af candyfloss. Store fede kroppe med hovede og lemmer som små tentakler. Alle uvidende om at tyngdekraften stadig er i kraft, og snart vil… Read more »

Peter Andersen
8 years ago
Reply to  Børge

Ja, hun er lige på kornet med den sætning! Prøv at se på DR, TV2, P3, Twitter, Facebook o.l. Det hele er éen stor candyfloss, som er noget så forbavset, hver gang der sker noget “uheldigt”. Men så er det jo bare vigtigt, at vi “ikke taler det op” så de mørke kræfter får bekræftet deres “fordomme”… Var for øvrigt lige en smut forbi svensk TV2 i dag. Spør’ mig ikke hvorfor. Der var et seminar om fremlingsfjentlighet og et om feminisme!!! Desuden var der et interview med Cecilia Malmström og tre andre, hvoraf den ene var en mand fra… Read more »

claus
claus
8 years ago
Reply to  Børge

Børge. Jeg griner endnu. Sjældent har jeg været så enig.

Poul Højlund
Poul Højlund
8 years ago

Overså i farten, at interviewet netop ikke er online. Synd for ikke-JP-læsere! Men man kan jo prøve på biblioteket ..

Poul Højlund
Poul Højlund
8 years ago

Interviewet med Anne Fortier var søndagens hit i JP. Fin ide at linke til det herfra. Kan man finde tiden, er det absolut læseværdigt.

7
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x