2
jan
Seneste opdatering: 2/1-14 kl. 2313
11 kommentarer - Tryk for at kommentere!

Ta inn hele skjermen 02.01.2014 132154

Håbet om en fredelig, demokratisk løsning på Sveriges stigende uenighed om fremmedpolitikken fortoner sig i de ankommende masser og protesterne, som etablissementet har overladt til hagekors, grisedele og ekstremister, også Riksdagens ekstremister. I Danmark er skænderiet om asyleriet heldigvis endnu inde i det politiske midterspor, i Sverige er det for alvor ved at spore ud i grøften. Alene øgningen af palæstinensere er på 213 %. Man må give svenske politikere så meget: De er ikke bange af sig, eller værre, de kan ikke føle angst. Familiesammenføringerne er på over 40.000. – Asylsökande 2012 och 2013.

I fjol kom 54 259 asylsökande till Sverige. Det är den nästa högsta siffran någonsin, efter rekordåret 1992, och en ökning med 24 procent från 43 887 sökande 2012.

De största ursprungsländerna för asylsökande i fjol var Syrien, med 16 317 sökande före kategorin statslösa (i huvudsak palestinier) med 6 921 sökande och Eritrea med 4 844. Drygt 54 000 asylsökande i fjol

Porten till Stockholms moské klottrades ner med stora hakkors under natten till torsdagen. ”Självklart känner vi oss utsatta, vi är nazisternas målgrupp”, säger Mahmoud Khalfi, direktör för moskén. De nio hakkorsen – som täckte hela den breda porten – upptäcktes vid sextiden på torsdagsmorgonen, när de första kom för att be i moskén vid Björns trädgård på Södermalm.

– Det här är första gången det är hakkors. Grisdelar i Fittjamoskén, nazister som klottrar i Kärrtorp, hakkors hos oss. Det händer överallt, vad menas? säger han. I mitten av november krossade någon rutan i entrén till moskén i Fittja och kastade in ett tiotal grisfötter. Hakkors klottrade på Stockholms moské. andre steder i landet skændedes der kirkegårde.

Ta inn hele skjermen 02.01.2014 135135

Fornuft og sentimentalitet

Ingen der betragter Sverige eller svensk debat på udlændingeområdet, kan undgå at bemærke at den ikke er styret af rationalitet, men af følelser og sentimentalitet, og desto værre som tingene køres op i en spids, Sådan er mange af os, men af folk med et stort ansvar, er det katastrofalt at føre en demokratisk debat derud. Hvis vores ledere ikke er 1) vidende og 2) rationelle, er vi solgt. Ingen fakta eller røde, blinkende lamper har hidtil gjort meget indtryk i Sverige, og jeg er som sagt ved at miste håbet om, at de gør. Dr. Dalrymple har netop nogle betragtninger over følelsernes magt over logik og fornuft, som passer godt ind efter ovenstående:

Recently I have participated in more public debates and discussions than usual (for me, that is). I discovered what many people before me have discovered, namely that it is not logic that convinces but emotion, and that this is so even with highly educated audiences. A carefully constructed argument tends to bore rather than to impress, and even to make him who employs it look arrogant or self-satisfied in the eyes of those who attend. A joke is more effective than a statistic……I also discovered how difficult it is to tell the truth in public, at least on certain matters. Sense and Sentimentality by Theodore Dalrymple (January 2014)

Mere svensk voldspotentiale

Två journaliststudenter, Otto Jägenstedt och Mikael Falk, har just släppt ett litet reportage om vänsterextremism. Kanske finns det om hopp om den framtida mediekåren trots allt? Tobbe video 30/12/2013.

0 0 votes
Article Rating


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

Subscribe
Notify of
guest
11 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
Varmt Konservativ (kr) / Stay Ahead
Varmt Konservativ (kr) / Stay Ahead
8 years ago

Man kanske inte direkt kan påstå att Carl Bildt, som kallar sig Moderat och borgerlig, försöker koppla ihop EU-motstånd med nazism, men det finns en klart hotfull underton i den här ledarartikeln:

EU-motstånd är, enligt hans uppfattning, lika med Europa-fientlighet och Europa-fientlighet är släkt med främlingsfientlighet.

http://www.dn.se/debatt/framlingsfientlighet-och-europafientlighet-ar-slakt/

Varmt Konservativ (kr) / Stay Ahead
Varmt Konservativ (kr) / Stay Ahead
8 years ago

Det verkar pågå mycket aktiva försök att koppla allt motstånd mot islamiseringen till nazism. Kärrtorps-“nazisterna” dök upp från ingenstans, strax efter den påstådda misshandeln av en slöjklädd kvinna. AFA uppmanar på tryckta plakat anhängarna att “hugga en nazist och våldta hans barn”. “Antirasistiska” demonstranter i Kärrtorp håller upp skyltar med texten “Fred mellan folken. Krig mellan klasserna” inför TV-kamerorna (Rapport 19/12). Vart är det på väg? Är det också illegitimt att vara rädd för Al Qaida? Angående falsk-flaggade operationer, så har vi sett dem förut. En av de som fick absolut störst betydelse var nog mordet på studenten Benno Ohnesorg… Read more »

Naivtive
Naivtive
8 years ago

Vilka nazister kan inte rita ett hakors i sömnen, men dessa tafatta tattare kunde inte få ihop de två första. Vad det än är för fjantar så inte är det nazister vi talar om. Jag sätter min tia på att det är muslimer i sina invanda och fungerande offerkofter som tycker de har fått för lite ömkan den senaste tiden.

Hans Und
Hans Und
8 years ago

Dr. Dalrymple og vi andre kan/bør konsultere Schopenhauers morsomme lille skrift “Kunsten at få ret”, som netop omhandler det spørgsmål.

Og skulle man savne instruktion i eller inspiration til hvordan, kan man læse lidt af hans kollega Jose Rizal, som også er ganske morsom.

mht den sidste, start med:

http://joserizal.nhcp.gov.ph/Writings/Other/malolos_english.htm

Peter Andersen
8 years ago

“Man må give svenske politikere så meget: De er ikke bange af sig, eller værre, de kan ikke føle angst.”

Tværtimod tror jeg de er rædselsslagne! De har ligget under for politisk korrekthed og lukket så mange ind, så de nu ikke længere tør vende rundt mere. Og det skal komme at stå dem dyrt!

Niklas R
Niklas R
8 years ago

Hakkors på moské-dörrar. Hmm… låter som en false-flag operation. Nazister har vanligtvis inget emot muslimer då de har samma ideologiska bakgrund precis som kommunisterna.

Hade det varit någon som ville förolämpa mohammedanerna så hade de smort in dörrhandtagen med grisfett eller något liknande.

Robin Shadowes
Robin Shadowes
8 years ago
Reply to  steen

AFA är inte direkt kända för att vara några stora tänkare. Räcker att man går till IRM och Slutpixlat för att konstatera

norge
norge
8 years ago
Reply to  Niklas R

Poenget var kanskje linken mellom islam og nazisme.

Anonymous
Anonymous
8 years ago
Reply to  Niklas R

Tipper en false flag operation. Skulle jo tro at de motbydelige nazistene vet hvordan et hakekors ser ut.
Bare se på de to første forsøk fra venstre, spesielt nummer 2. Feil vei på hakekorset… før de strøk over det.

11
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x