2
jan
Seneste opdatering: 3/1-14 kl. 1544
13 kommentarer - Tryk for at kommentere!

Endnu engang med tak til SR P 2, der kan få mig til at glemme næsten hvad som helst, eller koncentrere mig, hvis det er det. Oh, at surfe elegant uden om Helle Thornings nytårstale og alle de stjerner eller kokkehuer, den får og ikke får. At høre den omtalt af Sørine Gotfredsen og Sanne Søndergaard i P 1, var alt rigeligt til at glæde sig over slalomevnerne. Det er svært at blive ‘politisk kommentator’, når man sjældent kan vride sig til at lytte til politikerne, fordi man har hørt det meste for længe, længe siden. Jeg kommer heller ikke i biograferne, før jeg ved, reklamerne er slut. Begge dele smutter selvfølgelig en sjælden gang, men jeg sigter stadig på at nå 100 procents træfsikkerhed.P1 Debat: Sygelig fokus på tryghed?

»Ni är ett folk«

Av Anahita Solimanaznavi

Ni kommer bli bestulna på ert land, och jag antar att det är ok. Så länge ni inte anser er ha ett land. Så länge ni inte ser värdet av det, eller ser något problem med att så småningom behöva göra avkall på de värderingar, och den kultur som ni är uppfostrade med. Så länge ni inte tycker att det är ett problem att ert land håller på att gå under.

Om ni inte bryr er om att generationer av era mor- och farföräldrar offrat blod, svett och tårar för att bygga upp ett Sverige – som nu raseras i en takt snabbare än ett korthus rasar – då är det helt förståeligt. Om ni anser att det gradvisa förråandet av samhället ska få fortgå, där människor som jobbat hela sina liv här får stå tillbaka för en solidaritet som sträcker sig till flyktingboenden, men inte till äldreboenden; till hemlösa romer men inte till härbärgen; som sträcker sig till världens alla nödlidande men inte till ert eget folk.

För jo: Ni är ett folk.

Lika mycket som kurderna. Lika mycket som assyrierna. Lika mycket som indianerna. Lika mycket som alla andra grupper vars gemenskap byggts upp av gemensamma värderingar, normer och seder. Vars grundsten byggts av ett språk och ett land.

Och ni har rätt till ett land. Och ni har rätt till en kultur. Även om jag vet att det finns många som vill försöka få er att tro det motsatta. Till och med era egna ledare. Och jag förstår att det tar emot. För ni är ett fint folk. Ett omtänksamt folk. Som inte är vana att ta för er och helst inte vill tro att ni är något. Men ni blir utnyttjade. Korrumperad av era egna.

Och jag tror att det är dags att säga ifrån nu. Medan ni ännu kan

Anahita Solimanaznavi

0 0 votes
Article Rating


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

Subscribe
Notify of
guest
13 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
Berit
Berit
8 years ago

Jag fattar inte varför svenska folket inte anser att Sverige -och svenska folket är värt att värna om?
Hur man sitter med armarna i kors och tittar när massinvandring från Mena-länder lever på Sveriges välfärd fast man aldrig har betalat skatt eller arbetat i Sverige.
När ekonomiska resurser tas ifrån sjuka,bostadslösa,arbetslösa och fattigpensionärer för att ges till invandrare som inte har någon anknytning till Sverige.
Invandrares förtur till bostadsmarknaden,arbetsmarknaden och sjukvården.
Man kan räkna upp hur mycket orättvisor som helst men ändå så ställer majoriteten sig i de tystas led och förblir tysta.
Är det feghet,falskhet,dumhet eller rädsla?

Bjovulf
Bjovulf
8 years ago

Ja, undskyld, men nogle gange kommer alle guldkornene altså bare i én stor klump 😀 Helt ok, takker. Karups lå allerede længere nede. *S Venstrefløjens genistreg var at fastholde illusionen om en progressiv identitet http://madsholger.blogs.berlingske.dk/2014/01/01/venstreflojens-genistreg-var-at-fastholde-illusionen-om-en-progressiv-identitet/ Af Mads Holger 1. januar, 2014 … De seneste måneder har nemlig budt på et langt vigtigere skred i den danske opinion, idet man navnlig i miljøet på og omkring Politiken er begyndt både at indse og tilstå, at man i væsentlige henseender har taget fejl gennem mange år. [!!!!!] Det er en enorm indrømmelse, som efter mine bedste begreber burde være kommet for mange… Read more »

Machiavelli
Machiavelli
8 years ago
Reply to  Bjovulf

“…jeg oplever ikke selv nogen voldsom trang til at hovere over dette tiltrængte knæfald…”

Det gør jeg, jeg hovererer endnu. Og hold kæft hvor var Tøger Seidenfaden en selvglad dumrian.

Bjovulf
Bjovulf
8 years ago
Reply to  Machiavelli

Tja, nu du siger det, så … 😀

Bjovulf
Bjovulf
8 years ago

Asger Aamund om ytringsfriheden, Muhammedkrisen og de reelle årsager: Abens sidste hyl http://www.b.dk/kommentarer/abens-sidste-hyl Af Asger Aamund, bestyrelsesformand 2. januar 2014, 17:00 Asger Aamund: Islamiske organisationer har længe kæmpet for kriminalisere islamkritik i Europa. Man satsede på at bruge Storbritannien som løftestang, men det blev den danske Muhammedkrise som leverede varen. De demokratiske lande kan stadig prale af at have bevaret ytringsfriheden. Men de tør ikke bruge den. Kurt Westergaards tegning af Muhammed med bomben i turbanen var ikke årsagen til den såkaldte Muhammed-krise. Den blev anledningen, men ikke årsagen, der lå et helt andet sted, nemlig i Storbritannien. Det lykkedes… Read more »

Bjovulf
Bjovulf
8 years ago

Modig mand 😉 Journalister overser indvandrerproblemer Af Rasmus Thomsen, forfatter, cand.merc. journaliststuderende 2. januar 2014, 22:30 »Så meget mere er det mig uforståeligt, hvordan journalisterne i dagens Danmark kan overse en lang række potentielle nyheder, der er vigtige for samfundet og vil være til relevant information for borgerne.« »Journalister har aldrig rigtigt kunnet li’ Dansk Folkeparti.« Jeg kan ikke huske om det er præcis den sætning, som vores – ellers fagligt særdeles kompetente – underviser brugte om liste O, men meldingen var i hvert fald ikke til at tage fejl af. Det er lidt ok, for ikke at sige helt… Read more »

Bjovulf
Bjovulf
8 years ago

Krarup: Nej til dobbelt statsborgerskab http://www.b.dk/kommentarer/krarup-nej-til-dobbelt-statsborgerskab Af Søren Krarup, Tidl. sognepræst og MF 22. juni 2013, 18:45 Indfødsrettens mening er fastholdelsen af danskernes førstefødselsret til Danmark, og af denne grund er og bliver dobbelt statsborgerskab et svigt og en undergravning [!!!] af noget for Danmark eller den danske nationalstat uopgiveligt, skriver Søren Krarup i dagens kommentar. Der er noget uendeligt tidstypisk over forslaget om dobbelt statsborgerskab. Det er den velkendte tendens til at ville nedlægge nationalstaten i globalismens fromme og falske navn [!!!], der ligger i forslaget. Det er forargelsen over det danske og dyrkelsen af det overnationale, der er… Read more »

Bjovulf
Bjovulf
8 years ago

Just precis! Og det burde da naturligvis være enhver svensk politikers første og vigtigste opgave at forstå og forsvare dette – alt det, der med møje er opbygget gennem mange generationer, men i stedet har de af mystiske årsager mere end travlt med at gøre præcist det modsatte – nemlig at nedbryde og underminere et helt folk, deres kultur og deres engang så fredelige, sikre og meget velfungerende samfund / samhälle på bare få årtier – det 21. århundredes nye “indianere”, som snart kommer til at bo i en slags beskyttede “reservater” som udrydningstruede minoriteter – endda helt uden den… Read more »

Erik
Erik
8 years ago

Tack. Jag blir tårögd faktiskt. Jag gör så gott jag kan.

Ave Maria
Ave Maria
8 years ago

Tack, det var väldigt fint uttryckt.
Hoppas många läser det och delar med sig till andra…

13
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x