2
jan
Seneste opdatering: 3/1-14 kl. 1544
13 kommentarer - Tryk for at kommentere!

Endnu engang med tak til SR P 2, der kan fĂ„ mig til at glemme nĂŠsten hvad som helst, eller koncentrere mig, hvis det er det. Oh, at surfe elegant uden om Helle Thornings nytĂ„rstale og alle de stjerner eller kokkehuer, den fĂ„r og ikke fĂ„r. At hĂžre den omtalt af SĂžrine Gotfredsen og Sanne SĂžndergaard i P 1, var alt rigeligt til at glĂŠde sig over slalomevnerne. Det er svĂŠrt at blive ‘politisk kommentator’, nĂ„r man sjĂŠldent kan vride sig til at lytte til politikerne, fordi man har hĂžrt det meste for lĂŠnge, lĂŠnge siden. Jeg kommer heller ikke i biograferne, fĂžr jeg ved, reklamerne er slut. Begge dele smutter selvfĂžlgelig en sjĂŠlden gang, men jeg sigter stadig pĂ„ at nĂ„ 100 procents trĂŠfsikkerhed.P1 Debat: Sygelig fokus pĂ„ tryghed?

»Ni Àr ett folk«

Av Anahita Solimanaznavi

Ni kommer bli bestulna pÄ ert land, och jag antar att det Àr ok. SÄ lÀnge ni inte anser er ha ett land. SÄ lÀnge ni inte ser vÀrdet av det, eller ser nÄgot problem med att sÄ smÄningom behöva göra avkall pÄ de vÀrderingar, och den kultur som ni Àr uppfostrade med. SÄ lÀnge ni inte tycker att det Àr ett problem att ert land hÄller pÄ att gÄ under.

Om ni inte bryr er om att generationer av era mor- och farförĂ€ldrar offrat blod, svett och tĂ„rar för att bygga upp ett Sverige – som nu raseras i en takt snabbare Ă€n ett korthus rasar – dĂ„ Ă€r det helt förstĂ„eligt. Om ni anser att det gradvisa förrĂ„andet av samhĂ€llet ska fĂ„ fortgĂ„, dĂ€r mĂ€nniskor som jobbat hela sina liv hĂ€r fĂ„r stĂ„ tillbaka för en solidaritet som strĂ€cker sig till flyktingboenden, men inte till Ă€ldreboenden; till hemlösa romer men inte till hĂ€rbĂ€rgen; som strĂ€cker sig till vĂ€rldens alla nödlidande men inte till ert eget folk.

För jo: Ni Àr ett folk.

Lika mycket som kurderna. Lika mycket som assyrierna. Lika mycket som indianerna. Lika mycket som alla andra grupper vars gemenskap byggts upp av gemensamma vÀrderingar, normer och seder. Vars grundsten byggts av ett sprÄk och ett land.

Och ni har rĂ€tt till ett land. Och ni har rĂ€tt till en kultur. Även om jag vet att det finns mĂ„nga som vill försöka fĂ„ er att tro det motsatta. Till och med era egna ledare. Och jag förstĂ„r att det tar emot. För ni Ă€r ett fint folk. Ett omtĂ€nksamt folk. Som inte Ă€r vana att ta för er och helst inte vill tro att ni Ă€r nĂ„got. Men ni blir utnyttjade. Korrumperad av era egna.

Och jag tror att det Àr dags att sÀga ifrÄn nu. Medan ni Ànnu kan

Anahita Solimanaznavi

0 0 votes
Article Rating


DonĂ©r engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

Subscribe
Notify of
guest

13 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
Berit
Berit
10 years ago

Jag fattar inte varför svenska folket inte anser att Sverige -och svenska folket Àr vÀrt att vÀrna om?
Hur man sitter med armarna i kors och tittar nÀr massinvandring frÄn Mena-lÀnder lever pÄ Sveriges vÀlfÀrd fast man aldrig har betalat skatt eller arbetat i Sverige.
NÀr ekonomiska resurser tas ifrÄn sjuka,bostadslösa,arbetslösa och fattigpensionÀrer för att ges till invandrare som inte har nÄgon anknytning till Sverige.
Invandrares förtur till bostadsmarknaden,arbetsmarknaden och sjukvÄrden.
Man kan rÀkna upp hur mycket orÀttvisor som helst men ÀndÄ sÄ stÀller majoriteten sig i de tystas led och förblir tysta.
Är det feghet,falskhet,dumhet eller rĂ€dsla?

Bjovulf
Bjovulf
10 years ago

Ja, undskyld, men nogle gange kommer alle guldkornene altsĂ„ bare i Ă©n stor klump 😀 Helt ok, takker. Karups lĂ„ allerede lĂŠngere nede. *S VenstreflĂžjens genistreg var at fastholde illusionen om en progressiv identitet http://madsholger.blogs.berlingske.dk/2014/01/01/venstreflojens-genistreg-var-at-fastholde-illusionen-om-en-progressiv-identitet/ Af Mads Holger 1. januar, 2014 … De seneste mĂ„neder har nemlig budt pĂ„ et langt vigtigere skred i den danske opinion, idet man navnlig i miljĂžet pĂ„ og omkring Politiken er begyndt bĂ„de at indse og tilstĂ„, at man i vĂŠsentlige henseender har taget fejl gennem mange Ă„r. [!!!!!] Det er en enorm indrĂžmmelse, som efter mine bedste begreber burde vĂŠre kommet for mange… Read more »

Machiavelli
Machiavelli
10 years ago
Reply to  Bjovulf

“…jeg oplever ikke selv nogen voldsom trang til at hovere over dette tiltrĂŠngte knĂŠfald…”

Det gĂžr jeg, jeg hovererer endnu. Og hold kĂŠft hvor var TĂžger Seidenfaden en selvglad dumrian.

Bjovulf
Bjovulf
10 years ago
Reply to  Machiavelli

Tja, nu du siger det, sĂ„ … 😀

Bjovulf
Bjovulf
10 years ago

Asger Aamund om ytringsfriheden, Muhammedkrisen og de reelle Ă„rsager: Abens sidste hyl http://www.b.dk/kommentarer/abens-sidste-hyl Af Asger Aamund, bestyrelsesformand 2. januar 2014, 17:00 Asger Aamund: Islamiske organisationer har lĂŠnge kĂŠmpet for kriminalisere islamkritik i Europa. Man satsede pĂ„ at bruge Storbritannien som lĂžftestang, men det blev den danske Muhammedkrise som leverede varen. De demokratiske lande kan stadig prale af at have bevaret ytringsfriheden. Men de tĂžr ikke bruge den. Kurt Westergaards tegning af Muhammed med bomben i turbanen var ikke Ă„rsagen til den sĂ„kaldte Muhammed-krise. Den blev anledningen, men ikke Ă„rsagen, der lĂ„ et helt andet sted, nemlig i Storbritannien. Det lykkedes… Read more »

Bjovulf
Bjovulf
10 years ago

Modig mand 😉 Journalister overser indvandrerproblemer Af Rasmus Thomsen, forfatter, cand.merc. journaliststuderende 2. januar 2014, 22:30 »SĂ„ meget mere er det mig uforstĂ„eligt, hvordan journalisterne i dagens Danmark kan overse en lang rĂŠkke potentielle nyheder, der er vigtige for samfundet og vil vĂŠre til relevant information for borgerne.« »Journalister har aldrig rigtigt kunnet li’ Dansk Folkeparti.« Jeg kan ikke huske om det er prĂŠcis den sĂŠtning, som vores – ellers fagligt sĂŠrdeles kompetente – underviser brugte om liste O, men meldingen var i hvert fald ikke til at tage fejl af. Det er lidt ok, for ikke at sige helt… Read more »

Bjovulf
Bjovulf
10 years ago

Krarup: Nej til dobbelt statsborgerskab http://www.b.dk/kommentarer/krarup-nej-til-dobbelt-statsborgerskab Af SĂžren Krarup, Tidl. sogneprĂŠst og MF 22. juni 2013, 18:45 IndfĂždsrettens mening er fastholdelsen af danskernes fĂžrstefĂždselsret til Danmark, og af denne grund er og bliver dobbelt statsborgerskab et svigt og en undergravning [!!!] af noget for Danmark eller den danske nationalstat uopgiveligt, skriver SĂžren Krarup i dagens kommentar. Der er noget uendeligt tidstypisk over forslaget om dobbelt statsborgerskab. Det er den velkendte tendens til at ville nedlĂŠgge nationalstaten i globalismens fromme og falske navn [!!!], der ligger i forslaget. Det er forargelsen over det danske og dyrkelsen af det overnationale, der er… Read more »

Bjovulf
Bjovulf
10 years ago

Just precis! Og det burde da naturligvis vĂŠre enhver svensk politikers fĂžrste og vigtigste opgave at forstĂ„ og forsvare dette – alt det, der med mĂžje er opbygget gennem mange generationer, men i stedet har de af mystiske Ă„rsager mere end travlt med at gĂžre prĂŠcist det modsatte – nemlig at nedbryde og underminere et helt folk, deres kultur og deres engang sĂ„ fredelige, sikre og meget velfungerende samfund / samhĂ€lle pĂ„ bare fĂ„ Ă„rtier – det 21. Ă„rhundredes nye “indianere”, som snart kommer til at bo i en slags beskyttede “reservater” som udrydningstruede minoriteter – endda helt uden den… Read more »

Erik
Erik
10 years ago

Tack. Jag blir tÄrögd faktiskt. Jag gör sÄ gott jag kan.

Ave Maria
10 years ago

Tack, det var vÀldigt fint uttryckt.
Hoppas mĂ„nga lĂ€ser det och delar med sig till andra…

13
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x