6
jan
Seneste opdatering: 7/1-14 kl. 1727
12 kommentarer - Tryk for at kommentere!

“Integrationen af ikke-vestlige efterkommere udvikler sig katastrofalt,” skriver Frede Vestergaard i artiklen Statistikkens Yahya Hassan i Weekendavisen, 03.01.2014 (ikke online) som tager udgangspunkt i Danmarks Statistiks publikation Indvandrere i Danmark 2013.

“Dens styrke ligger ikke mindst i, at den ikke afstår fra at beskrive problemerne ved at forlige velfærdssystemet med stor indvandring af personer, der ikke har kvalifikationerne til at bidrage til velfærdens finansiering,”

skriver Vestergaard. Han skriver også at regeringen lægger “et offentligt sukkerdrys over realiteterne.” Det tror da Fanden, de gør, de er de hovedskyldige i problemerne. Endelig gør Vestergaard let grin med pseudodiskussionen Yahya Hassan, hvad der kun kan fornøje mig, der ikke har omtalt ham med et ord. Foruden at være en ligegyldig rapper, er han åbenbart også temmelig usympatisk, som det fremgik af BT’s tolv siders særtillæg om ham. Hvad der betyder noget, er fakta på slagmarken, opinionsstof er ofte flomme for salonernes theselskaber. Statistik og fotografi har det tilfælles, at forudsætningen er, at have virkeligheden lige ved hånden uden smørrebrødspapir imellem.

Danmarks Statistik bidrager imidlertid fortsat til forståelsen af indvandringens udfordringer med den særlige årspublikation Indvandrere i Danmark, som tidligere rigsstatistiker Jan Plovsing satte i søen. Man kan kalde den lille bog for statistikkens Yahya Hassan, for den forskønner ikke virkeligheden. Udgaven for 2013 har ikke vakt opsigt, hverken politisk eller i medierne. Måske fordi den sætter fingeren på et ømt punkt.

Integrationen af de ikke-vestlige indvandrere udvikler sig betænkeligt, og integrationen af efterkommerne, der pr. definition er født og opvokset i Danmark, udvikler sig katastrofalt. For indvandrerne er beskæftigelsesfrekvensen for 16-64-årige siden toppunktet i 2008 faldet med 8 procentpoint til 48 i 2012. Krisen er givetvis medvirkende, men for danskere er faldet kun 5 procentpoint til 74. For efterkommere er faldet hele 14 procentpoint til 52, så her er beskæftigelsesgabet steget voldsomt. Integrationen er ikke blevet forbedret, som Rockwool Fondens seneste rapporter fremstillede tendensen. Tværtimod.

Tallene var stort set de samme for 30-årige (se grafen). Dog med betydelige forskelle afhængig af forældrenes oprindelsesland. Dansksrilankanerne klarer sig endda bedre end danskerne. Ser man omvendt på gennemført uddannelse, havde 45 procent af mændene med ikke-vestlig baggrund afsluttet en erhvervskompetencegivende uddannelse som 30-årige, mens det gjaldt 60 procent af kvinderne (mod 44 procent i 2004). De tilsvarende tal for danskere var 72 henholdsvis 79 procent. Der er altså en betydelig del af efterkommerne, der gennemfører en uddannelse, men også en stor del, der ikke gør. 39 procent af de 30-årige mandlige ikke-vestlige efterkommere har ikke nogen afsluttet uddannelse ud over grundskolen. Det tilsvarende tal for danske mænd er 19 procent. Blandt de 30-årige kvinder er forskellen mindre (24 henholdsvis 14 procent).

Ifølge den nye PISA-rapport forlod 14,6 procent af de 15-årige folkeskolen i 2012 uden såkaldt funktionel læsekompetence, og så var cirka 6 procent med indlæringsvanskeligheder endda forlods frasorteret, så det reelle tal er omkring 20 procent. En betydelig del er formentlig indvandrere og efterkommere. I øvrigt er der ikke noget nyt i Indvandrere i Danmark, når det gælder antallet af ikke-vestlige indvandrere på overførselsindkomst. 38 procent af alle i den erhvervsaktive alder (godt 88.000) var på overførselsindkomst i 2012 mod 23 procent for personer med dansk oprindelse. Med andre ord: Den hidtidige indvandring har øget uligheden.

0 0 votes
Article Rating


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

Subscribe
Notify of
guest
12 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
Angela
Angela
8 years ago

För något år sedan fick svenska folket veta att de var skyldiga till folkmord i Rwanda på 1 miljon tutsier som skedde 1994. Den svenska rätten förflyttades till Rwanda till stora kostnader på miljontals kronor för svenska skattebetalare för att döma i detta brott som påstods det en svensk varit delaktig i. Så lätt kan ett folk definieras som folkmördare i ett annat land utan att de flesta svenskar ens varit där. Eller känt till vilka folkslag som bodde där.Och inte ens haft en tanke på att de årtionden senare skulle anklagas för att ha utfört ett folkmord som de… Read more »

Angela
Angela
8 years ago

Hahaha…just nu i nyheterna att kvinnors depressioner står att finna i att de äter för mycket vetemjöl. Kära forskare den nyheten bjöd på dagens första, längsta och gladaste skratt. Depressionerna kommer snarare av det förskräckliga samhälle som bara blir värre och värre och lögnerna fler och fler. Ingen människa känner igen sig längre i “vetemjölsdammet”…hahaha…

Angela
Angela
8 years ago

Det är mer än 100 år sedan någon avrättades i Sverige för rånmord. Redan då ansågs det avskyvärt och inget som vanligt folk sysslade med. Jag bara väntar på hur historikerna nu skall förvanska detta för att få in andra kulturers avskyvärda steningar eller halshuggningar där människor flinande sparkar fotboll med avhuggna huvuden eller “präster” skär ut hjärtan och äter upp.

Det kommer något. Svenskarna är ju fruktansvärda barbarer enligt Sahlin och Reinfeldt. Den högtstående kulturen i Sverige har utlänningar stått för.

Angela
Angela
8 years ago

Det allra värsta är nog den historieförfalskning som nu pågår. Västvärldens historia skrivs om så att den skall passa utlänningarna. Det är kriminellt. Men inte något unikt. Historien har skrivits om förut för att passa makthavarnas olika kriminella syften. Deras syfte är nu att som politiker kallar det att “göra ett häng” dvs att vidga historien så att man får in även de som inte på något sätt tillhör den svenska eller europeiska historien. Det är därför man tillsatt Antje Jackelen som ärkebiskop. Hon har samma uppgift att få in alla religioner i Svenska kyrkan. Därför skrivs Svenska kyrkans historia… Read more »

Ave Maria
Ave Maria
8 years ago
Reply to  Angela

@ Angela

Du beskriver Sveriges läge så bra så du borde sammanställa alla dina tankar på ett strukturerat sätt i en lång artikel och med tiden kan det bli en bok.
Just ditt sätt att uttrycka dig är unikt och bör få en egen plattform, enligt min mening.

Poul Højlund
Poul Højlund
8 years ago

Å ja, pibe! Vi var fire brødre, der hver fik en pibe i konfirmationsgave, en pakke tobak, en pakke piberensere og Olriks lille pamflet: Kunsten at ryge pibe. Vi har røget lige siden – undtagen den ældste, der holdt op og døde af andre årsager. Og vi ryger stadig under den sunde jyske devise: A ryger te A ryger!

Det siges at være et sjældent syn, når vi tre overlevende står i regn og rusk med snaddetræet solidt plantet dér, hvor det hører til. Og en af brødrene har endda en t-shirt med inskriptionen: No argument beats a pointing pibe.

LarsS
LarsS
8 years ago
Reply to  Poul Højlund

Poul, Herligt at høre – livet er mere end de evigt levende´s præsidium. Da min farfar (født 1900) lå for døden, dødssyg af kræft, nægtede min farmor ham tobak. Han fangede en pen, fandt en lap papir og skrev hemmeligt og under tæppet til sygeplejersken, der kom i hjemmet, om min farmor: “Hun tar livet af mig!” Og ret havde han, han døde sgu og han skulle da have haft sin rygende og velduftende pibe i hånden den dag han drog op i himlen. Piben findes endnu og den har jeg nu arvet efter min nyligt afdøde far og snart… Read more »

LarsS
LarsS
8 years ago

Lidt udenfor nummer eller “Off Topic”, som man siger! I dag er min 6. dag hvor jeg forsøger, at holde op med at ryge! Så da dagens sidste smøg i pakken var blevet til aske, var det på med jakken, ud ad døren og ned til kiosken. Min kioskmand ved ikke at jeg er “racist”, for vi har det skide skægt når jeg dukker op og vi gasser hinanden med dårlige kommentarer om uvaner, elendige jokes og forfærdeligt udseende for os begge! Nå, han stak mig min pakke smøger og en lottokupon. Så spurgte jeg ham, af ren nysgerrighed,: “Hvor… Read more »

Poul Højlund
Poul Højlund
8 years ago

Statistik er syn for sagn. Men demografiske kendgerninger mødes med svaret: Forkert menneskesyn!

Det skrev jeg om i JP sidst i december i “Spørgsmål til den snakkende klasse”: http://jyllands-posten.dk/opinion/breve/ECE6357331/spoergsmal-til-den-snakkende-klasse/

Det skete der ikke noget ved – men de mange dråber huler som bekendt stenen.

LarsS
LarsS
8 years ago

– “Far, hvad er et velfærdssamfund?” – “Det er et land, hvor nogle pligtopfyldende mennesker hver dag går på arbejde for at tjene til dagen og vejen til sig selv og deres familier og dernæst afleverer mere end halvdelen af deres indkomst i skat, så alle kan nyde godt af alle de gratis ting vi alle har til rådighed!” – “Gratis ting?” – “Ja, gratis er de jo kun for dem er ikke bidrager ved at arbejde og betale skat! Men hospitaler, daginstitutioner, skoler, universiteter, lægebesøg, politi, hjemmehjælp, plejehjem og meget mere er til fri afbenyttelse for alle der bor… Read more »

Prudentius
8 years ago

Problemet er fortsat, at vores politikere ligemeget realiteterne ikke vil fravige multikulturalismen og dermed masseindvandringens “nødvendighed”.

At opsige multikulturen og masseindvandringen, og vende tilbage til den folkestyrede nationalstat er at opsige hele den ideologiske/politiske struktur (EU), som de har investeret ALT i.

De kan kun lukke øjnene og træde på speederen. Og det er, så vidt jeg kan bedømme, lige præcis hvad de har gang i.

12
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x