21
jan
Seneste opdatering: 22/1-14 kl. 1514
35 kommentarer - Tryk for at kommentere!

Canadas Stephen Harper er pÄ et ugelangt besÞg i Israel. Hvis USA og EU var lige sÄ loyale venner, ville meget se anderledes ud, ikke mindst den stadig ulmende, nukleare situation i Iran. Forleden sagde PrÊsident Rohani: Geneva Agreement Means the Superpowers Have Surrendered to Iran og det har han desvÊrre fuldstÊndig ret i. For nylig ville en Obama sammen med visse lige sÄ desorienterede vestlige politikere bombe i klientkrigen Syrien, hvilket fik flere engelske historikere til at sammenligne vores dages MellemÞsten med Balkan i 1914.

I disse dage har russerne og kineserne besluttet at holde fĂŠlles flĂ„deĂžvelser i Middelhavet. I dag er det fĂžrste iranske krigsskib i historien sejlet ind i Atlanterhavet. Man ser det stĂžrre billede for sig, som socialdemokraternes geni Mette Gjerskov sammen med Obama ikke sĂ„, da ‘Assad skulle straffes’. Syrien og flĂ„dehavnen Latakia er russisk, strategisk interessesfĂŠre. Ingen omvendte Cuba kriser udlĂžst af vestlige grĂŠdekoner over Syrien, tak!

SĂžren Pind synes nu han er blevet voksen helt af have ‘lost his marbles,’ han vil have vi skal trodse de virkelige aktieejere i Syrien, Kina og Rusland, og gribe ind i borgerkigen, som nu altsĂ„ er fem krige i Ă©n efter at oprĂžrerne er begyndt at drĂŠbe hinanden. Han er en af de livsfarlige grĂŠdekoner, der kan gĂžre 2014 til et historisk farligt Ă„r. Mener Kina og Rusland, at borgerkrigen skal fortsĂŠtte, sĂ„ bliver det sĂ„dan. Syrien er et sideshow, den helt store fare for konfrontation hedder Iran. Hold krudtet tĂžrt indtil da. Syrias grusomheter er hinsides forestillingsevne – og utenfor vĂ„r kontroll, skriver Daniel Hannan i dag, og begge dele er rigtigt.

Eyes gouged out, electrocuted, strangled: Sickening dossier of 55,000 torture pictures ‘smuggled out of Syria which prove Assad has committed war crimes’ hedder der i vestlige medier i dag. Hvis man fĂžlger syrien lidt pĂ„ You Tube via krigernes film, er det overvejende indtryk at ‘oprĂžrerne’ er de stĂžrste krigsforbrydere, men det kan da tĂŠnkes, at kun de er dumme nok til at filme deres forbrydelser. Man tror det gerne, nĂ„r man ser hvor amatĂžragtigt de kĂŠmper, og hvor tĂ„belige tab de har. Selvom de nok skal blive farlige, nĂ„r de vender ‘hjem’ til Europa, sĂ„ er det ikke intelligensreserven der render rundt som kanonfĂžde nede i Syrien og rĂ„ber Allahu Akbar femten gange i minuttet.

Al-Qaeda training British and European ‘jihadists’ in Syria to set up terror cells at home burde have trukket store overskrifter i Danmark og forĂ„rsaget et krisemĂžde i regeringen, men se om den har.Hvor mange danskere skal lide en voldelig dĂžd pĂ„ grund af Thorningregeringens handlingslammelse over for ‘danske’ Syrienjihadister? Fratag dem statsborgerskab, bloker deres tilbagerejse, fĂ„ det overstĂ„et – i tide!

“EU-monstret minder om kommunismen”

Den konservative forfatter, ph.d. i litteraturvidenskab, kulturforsker og samfundsdebattĂžr Kasper StĂžvring udgiver det EU-kritiske kampskrift ‘FortĂŠllingen om fredens Europa’. Politiken interviewer i “EU er et ideologisk monster, der minder om kommunisme” (ikke online)

HvornÄr indser de borgerlige politikere, at EU er et helt igennem mislykket projekt? Og at det ikke er EU, men derimod de homogene nationalstater, der har skabt fred i Europa? Ja, hvornÄr lytter blÄ blok til den voksende EU-skepsis blandt borgerlige debattÞrer? Den bogaktuelle Kasper StÞvring undrer sig.

Jeg er dÞdtrÊt af fortÊllingen om EU som fredens projekt, som altid mÞder os EU-skeptikere. Argumentet gÄr pÄ, at Europa i dag ville vÊre i krig, hvis det ikke var for EU. Det er noget vrÞvl. Freden skyldes derimod de kulturelt homogene nationalstater, der har skabt stabilitet i efterkrigstidens Europa.

Det er fredelige nationer som Danmark med en fĂŠlles historie, sprog, kultur og traditioner, der har skabt sammenhĂŠngskraft, orden og fred. Selvsamme nationalstater er EU ved at tromle hen over i hĂ„bet om at skabe en europĂŠisk superstat, mens jubeleurokraterne Venstre og de konservative bare ser pĂ„ og klapper i hĂŠnderne. De borgerlige V og K har storsvigtet i kampen mod EU«. Ordene kommer fra den kulturkonservative debattĂžr og ph. d. Kasper StĂžvring, der er aktuel med et EU-kritisk kampskrift ‘ FortĂŠllingen om fredens Europa’.

»EU er pÄ mange mÄder et mislykket projekt, hvor man har eksperimenteret med velfungerende samfund uden at have den fornÞdne indsigt i basale Þkonomiske styringsinstrumenter. EU er gÄet fra at vÊre et rent Þkonomisk projekt til et ideologisk projekt, hvor nationalstaterne tvinges til at indfÞre tusinder af love, reguleringer, direktiver og beslutninger.

EU er gÄet hen og blevet en centraliseret supernationalstat med et kÊmpe bureaukratisk system, som koster os dyrt i dag. Se bare pÄ euroen, som er en total fiasko. Alt dette undskylder vi ved at pÄstÄ, at uden EU ville kontinentet bryde ud i krig. Det passer jo ikke.

»Det er mĂ„den, toppen af EU tĂŠnker pĂ„ i deres imperiumbestrĂŠbelser, der kan sammenlignes med kommunismen, men de to ting er ikke identiske. Med imperium mener jeg ideen om en transnational jurisdiktion, som man skal strĂŠkke ud over alle de selvstĂŠndige nationalstater til fordel for EU’s domstolsstyre, hvor eliten konstant river udviklingen hen mod mere EU uden hensyn til befolkningerne. Jeg forstĂ„r ikke, at der ikke er flere borgerlige politikere, der mener, at det er et problem«.

Selv om der er flere muligheder for Danmarks fremtidige samarbejde med EU, mener Kasper StĂžvring, at Danmark kan vĂŠre bedst tjent med at melde sig ud af EU.

»EU-projektet skal tilbagerulles. EU startede som et mellemstatsligt samarbejdes om handel, det er ganske fornuftigt, men det har senere udviklet sig til et ideologisk projekt med overstatslige myndigheder«. EU er et ideologisk monster, der minder om kommunisme. Politiken 18.01.2014 (ikke online)

Se ogsÄ Uhrskov i dag. Fredens Europa?

0 0 votes
Article Rating


DonĂ©r engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

Subscribe
Notify of
guest

35 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
HH
HH
9 years ago

Tack Steen för detta! LĂ€gger vi sen till 6 500 lobbyister sĂ„ förstĂ„r vi ju alla vilken oherrans mĂ€ngd mĂ€nniskor det rör sig om. Det Ă€r inte bara gurkornas utseende det rör sig om… ERT vill ju ha en vĂ€rldsomspĂ€nnande handel. Inget fel i det om mĂ€nniskor överallt pĂ„ vĂ„r jord fĂ„r rimliga villkor. Det vĂ€rsta jag sett Ă€r banana-arbetarna i Sydamerika som omgivna av helt osannolika gifter ska baxa bananknippen lĂ€ngs en stĂ„lvajer. DĂ€r varje dansk eller svensk skulle sĂ€ga “ge dem en tvĂ„taktsmotor sĂ„ de slipper slitet uppför backarna”. Dessutom förstĂ„r jag inte hur EU-byrĂ„kraterna i sina varma,… Read more »

HH
HH
9 years ago

För att runda av vĂ„r diskussion – jag tackar v armt alla för Ă„sikter, insikter och kriktik. Jag hittade pĂ„ nĂ€tet sajten EU-upplysningen, en svensk statlig informationssajt som skriver sĂ„ hĂ€r:

EU har ca 47 000 anstÀllda- I detta ingÄr:
Europaparlamentet
Europeiska rÄdet
MinisterrÄdet
EU-kommissionen
EU-domstolen
Europeiska centralbanken
Revisionsr-tten
Ekonomiska och sociala kommittén
Regionkommittén
Eu-budgeten per Ă„r 1.300 miljarder svenska kronor per Ă„r
Sverige Àr sjua i betalningsligan som bla toppas av Tyskland.

HH
HH
9 years ago

Tack Angela och Ave Maria – 60 000 röster… det Ă€r kanske den vĂ€gen vi mĂ„ste gĂ„. IgĂ„rkvĂ€ll lĂ„g jag och funderade pĂ„ det jag sett. Speciellt den man som sĂ„g sĂ„ “invand”ut i kretsarna i Bryssel. Jag kom att tĂ€nka pĂ„ den engelske skĂ„despelaren i TV-serien “The Office”. Det var bara hyeneskrattet som saknades. All denna förbindlighet och hans berĂ€ttelse om att det fanns mer pengar i jobbet som lobbyist för ett bankkonglomerat… All denna finhet! Det förbindliga smĂ„pratet vid kaffeautomaten. Det dinglande passĂ©rkortet pĂ„ kavajen. En kamratlig hand pĂ„ nĂ„gon som behövde kontaktas nĂ€rmare. Och samtidigt denne mans… Read more »

Ave Maria
Ave Maria
9 years ago
Angela
Angela
9 years ago

Nej den Ă€r utlĂ€ndsk men textad pĂ„ svenska. Jag har tipsat om den tidigare i nĂ„gon Söndagskrönika av Julia Caesar, tror jag. Vad jag sĂ„g gick den en tid till pĂ„ Kunskapskanalen. Och gĂ„r att se. SVT:s Dokument UtifrĂ„n har köpt in den. SĂ„ det kan alla lĂ€nders TV-kanaler köpa och fĂ„ textat. Det Ă€r bara till att gĂ„ pĂ„, trycka pĂ„. Det borde eller skulle alla lĂ€nder inom Europa först och frĂ€mst men hela vĂ€stvĂ€rlden köpa in och visa. SĂ„ tryck pĂ„. Det Ă€r sĂ„ hĂ€r det gĂ„r till i vĂ„r sköna vĂ€rld. I Sverige sĂ€ndes den förra gĂ„ngen,… Read more »

HH
HH
9 years ago

Till Steen och alla andra: Jag gick in pĂ„ tablĂ„erna för Kunskapskanalen – den svenska alltsĂ„ – dĂ€r det stĂ„r att dokumntĂ€ren endast kan ses i svensk TV. Jag vet fortfarande inte om det Ă€r en egenproducerad sak. Men sĂ„ hĂ€r stod det pĂ„ tablĂ„n i en presentation: “4 av 5 beslut som pĂ„verkar vĂ„ra liv fattas i Bryssel. Bakom EU:s fasad verkar mer Ă€n 15 000 lobbyister med uppdrag att pĂ„verka politikerna. Alla beslut har ett pris. FrĂ„gan Ă€r vem som betalar.” 15 000 lobbyister… Han som var i fokus sĂ„g vĂ€ldigt glad, trevlig och pratsam ut. Körde mycket… Read more »

HH
HH
9 years ago

BĂ€ste Steen! Jag kom precis in i reprisen och sĂ„g inte början. Men jag ska titta pĂ„ svenska TV:s tablĂ„er om den ev titeln pĂ„ programmet. Det var naturligtviiiiis inte gjort av svenska journalister, men fantastiskt nog visade man det. Jag blev klarare pĂ„ kontentan. Industrin via ERT hotade EU med att dra ivĂ€g om de inte fick som de ville! Jag har inget emot att EU via olika kanaler fĂ„r saker klarlagda för sig, men fasen heller tycker jag att det industripolitiska konglomeratet ska bestĂ€mma hur vĂ€gar ska dras i Europa och hur och var folk ska fĂ„ bo.… Read more »

Angela
Angela
9 years ago
Reply to  HH

European Roundtable of Industrialists, ERT,Ă€r den mest inflytelserika av alla tusentals lobbygrupper i Bryssel som verkar i det i slutna rum för att pĂ„verka EU:s beslutsfattare. I början av 1980-talet trĂ€ffades Volvochefen Pehr G Gyllenhammar och EU-kommissionensvice ordförande, industrikapitalisten Etienne Davignon i Bryssel och kom överens om att bilda ett slutet sĂ€llskap för VĂ€steuropas frĂ€msta företagsledare, Roundtable of European Industrialists. Wisse Dekker frĂ„n PHILIPS, som 1988 avlöste Volvo-chefen som ordförande för gruppen, ansĂ„g att föga var att vĂ€nta av de folkvalda organen nĂ€r det gĂ€llde att riva ner hinder för handel och affĂ€rer i Europa: ”Om vi vĂ€ntar pĂ„ att… Read more »

Angela
Angela
9 years ago

http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=767&artikel=2527820 Martin Rössel gjorde pĂ„ skoj en inspelning som fick oanade följder och slutade hos Karl Rove som aningslöst berĂ€ttade om deras sjuka idĂ©er om EU. Först handlar det mycket om muskien men nĂ€r det börjar röra pĂ„ sig och han hamnar hos en flygvapenofficer i Pentagon blir det mycket roligt. Vet ni inte vem Rove hĂ€r sĂ„ slĂ„ pĂ„ wikipedia. Chefsideolog. Och kompis med Calle Bildt. Som nu fĂ„tt i uppdrag att undersöka den nya underrĂ€ttelsetjĂ€nsten som han tidigare lagt sitt veto pĂ„. Bildt Ă€r pĂ„ varenda Bilderbergmöta och Ă€r medlem i RAND och allt annat som hör ihop.… Read more »

Angela
Angela
9 years ago

Man skulle kunna ha detta inlĂ€gg uppe varje dag och analysera vad som hĂ€nder i vĂ€rlden utifrĂ„n detta sĂ„ skulle man bĂ€ttre kunna förstĂ„ vĂ€rlden. NĂ€r Sovjet föll las anstrĂ€ngningarna pĂ„ EU. TvĂ„ vĂ€rldskrig har utkĂ€mpats under 1900-talet i samma sak nu försöker man i ett sofistikerat krig och gör vi inget sĂ„ misslyckas vi denna gĂ„ngen. Problemet Ă€r att folk i gemen Ă€r lĂ„st i sina tankeramar om vad krig Ă€r. Hur det ser ut. Och samtidigt som det sofistikerade kriget pĂ„gĂ„r , pĂ„gĂ„r “gammaldags” krig i Syrien, mellanöstern, Asien och Afrika vilket förvillar. Det Ă€r SÅ krig skall… Read more »

Ave Maria
Ave Maria
9 years ago

I grund och botten mÄste vi försörja oss.
Följden av VÀrldshÀrskarnas ekonomiska politik:
http://www.oxfam.org/sites/www.oxfam.org/files/bp-working-for-few-political-capture-economic-inequality-200114-en.pdf

HH
HH
9 years ago

Tack Ave Maria! Men egentligen blir jag inte sĂ„ mycket klokare. Var finns sanningen bakom alt detta, sanningen med stort S? Jag finner faktiskt ingen riktig förklaring och jag Ă€r med hull och hĂ„r europĂ©, lĂ„t vara i utkanten. Men Europa med all sin kultur övertrĂ€ffar ju faktiskt allt, som jag ser det. Det kan bero pĂ„ min begrĂ€nsade syn och min europeisering genom skola – tyska, latin, franska, historia, kulturyttringar m m. Men hur mycket konspiration ska vi tro pĂ„ och ha kunskap om? Det enda jag ser Ă€r ju mitt eget lands lĂ„ngsamma sönderfall nĂ€r det gĂ€ller infrastrukturen.… Read more »

Ave Maria
Ave Maria
9 years ago
HH
HH
9 years ago

TillĂ€gg – jag vill gĂ€rna höra fler röster men tackar samtidigt Svend Andersen för dennes upplysande inlĂ€gg. EngelsmĂ€nnen kanske gör sak av sin plan att lĂ€mna organisationen. Men jag skulle ocksĂ„ mycket gĂ€rna vilja höra vad Julia C anser om EU. Tio Ă„r efter det senaste kriget vandrade jag runt i ett krigsskadat Europa. Jag förskrĂ€cktes av invasionsstrĂ€ndernas omutlighet, av de enorma omrĂ„dena med vita kors, fortfarande skadade hus… NĂ„got EU var inte uttĂ€nkt utom Kol- och StĂ„lunionen. Men MarshallhjĂ€lpen fungerade mirakulöst och utan denna resoluta amerikanska hjĂ€lp – med ett minimalt kontor i Paris – hade det sĂ€kert tagit… Read more »

HH
HH
9 years ago

Jag undrar hur mĂ„nga av er som sent pĂ„ onsdagskvĂ€llen tittade pĂ„ den svenska Kulturkanalen i TV? Efter en stund satt jag förbryllad, efter ytterligare en stund och ju lĂ€ngre programmet skred satt jag nĂ€rmast paralyserad och faktiskt – skrĂ€ckslagen! Det finns en vĂ€lavlönad industriell lobby som jobbar med parlamentarikerna i EU – handgĂ„ngna uppenbarligen av den s k fria pressen i Europa. Lobbyn har förkortningen ERT och ett par yngre personer hade beslutat sig för att ta reda pĂ„ mer om detta. Resultatet blev en bok som skulle lanceras via inbjuden press. DET KOM INGEN PRESS! Total tystnad över… Read more »

Morten - - -
Morten - - -
9 years ago
Reply to  HH

KĂŠre HH Det er langt vĂŠrre, end du frygter. Der kommer nemlig IKKE noget egentligt diktatur i gammeldags. “Kun” en forvitring af demokratiet. SĂ„ tyrannisk som styret end mĂ„tte blive. Og det gĂžr der ikke, fordi vi selv vil dĂ©t, vi skal! I en historisk uset grad. Det, du ser symptomer pĂ„ er, at man simpelthen betragtes som fredsforstyrrer, hvis man “blander sig” i noget som helst, der er en del af en gigantisk konsensus, hvis spirituelle rod ikke kan forstĂ„s som andet, end det diffuse begreb “TidsĂ„nden”. Det er ikke et lyssky “Spectre”, der styrer verden. Det er en… Read more »

Morten - - -
Morten - - -
9 years ago
Reply to  Morten - - -

“[…] i gammeldags” = “[…] i gammeldags forstand”.

– – –

Prudentius
9 years ago
Reply to  Morten - - -

Godt skrevet, Morten.

Morani ya Simba
Morani ya Simba
9 years ago

Jeg tror desvĂŠrre situationen med Iran kan ende helt, helt galt. Obama og lignende peacenik fjolser er i fuld gang med at fĂžre os lige ind i krokodillens gab…

Varmt Konservativ (kr) / Stay Ahead
Varmt Konservativ (kr) / Stay Ahead
9 years ago

OcksÄ Turkiet?

Kanske inte bara Egypten, utan ocksÄ Turkiet, stÄr pÄ tur att bli ett nytt Syrien. Jag hade ingen aning om att konflikten var sÄ stark inom det turk-turkiska lÀgret (alltsÄ frÄnsett de turk-kurdiska):

http://www.al-monitor.com/pulse/originals/2014/01/turkey-erdogan-gulen-political-secularism.html

Morten - - -
Morten - - -
9 years ago

I Lawrence Taubs bog fra 1996, “The Spiritual Imperative”, stĂ„r der, hvilke lande, der vil blive omfattet af Det Arabiske ForĂ„r (reelt: Den islamiske revolution). Det vil fremgĂ„ af bogen, at Tyrkiet ikke bliver omfattet pĂ„ samme mĂ„de, som f. eks. Syrien. Bogen rammer – som mig bekendt den fĂžrste (fortsat eneste?) bog i verden – udviklingen pĂ„ kornet. Hvis du vil forstĂ„ rationalet, bĂžr du lĂŠse bogen. Den findes i nyere, opdaterede udgaver. Jeg tror, som antydet, at det er den hidtil eneste bog, der har analyseret situationen korrekt, og dens prognoser er i hvert fald de eneste, jeg… Read more »

Varmt Konservativ (kr) / Stay Ahead
Varmt Konservativ (kr) / Stay Ahead
9 years ago

Som ett rent tankeexperiment skulle man kunna sÀga att ocksÄ MUF-monstret minder om kommunismen. Ingen rÀdder för Al Qaida hÀr:

http://www.svd.se/opinion/brannpunkt/vilka-ar-dagens-berattelser_8912904.svd

För övrigt fortsĂ€tter cirkusen kring de turkiska vapenleveranserna till Syrien. Vart gĂ„r de, till ISIS eller till “vanliga fromma muslimer i den moderata mittfĂ„ran”?

http://www.al-monitor.com/pulse/originals/2014/01/turkish-intelligence-trucks-smuggle-syria.html#

Santor
Santor
9 years ago

Ang. EU.

For ikke at tale om at EUÂŽs egne revisorer har nĂŠgtet at underskrive regnskaberne 18 Ă„r i trĂŠk!

Hvordan kan det overhovedet lade sig gĂžre?

Peter Buch
Peter Buch
9 years ago

NÄr borgerlige, generelt set i mine Þjne, mere end villigt gÄr med til finansiering af samfundsundergravelse af nationer med betaling af navnlig de tre store udgiftsomrÄder undervisning, sundhed og det sociale system samt udlÊndingeomrÄdet med offentlige midler procentuelt per borger af format i verdenstoppen, er der ikke tale om andet end nominelt borgerlige der ytrer modstand for galleriet.

En opposition mod formen krÊver for at vÊre af virkelig betydning en opposition med indhold, en privatfinansieret del der er vÊgtig og sÄ betydende den var at regne for noget meget mere end ord. Set herfra.

traveler
traveler
9 years ago

Det at nationalstaterne er tvunget til at gennemgĂžre tusinder af love, reguleringer, direktiver og beslutninger, betyder, at den offentlige administration i medlemslandende er blevet langt stĂžrre end hvad de enkelte lande reelt har rĂ„d til. Samtidigt har reglernes kompleksitet gjort, at ellers potentielt sunde private viksomheder er bukket under. Alt i alt lider alle medlemslandene under en alt for stor og magtfuld stat og en alt for lille og underdrejet privat sektor som fĂžlge af EU’s tusinder af love, reguleringer, direktiver og beslutninger. Og resultatet er gigantiske underskud pĂ„ statsfinanserne. Man har simpelthen ikke rĂ„d til de statskonstruktioner, som man… Read more »

Svend Andersen
Svend Andersen
9 years ago
Reply to  traveler

EU’s bureaukratiske monsterbyggeri kan minde om USSR, og afvikling heraf er et vigtigt element bort fra det Ăžkonomiske sammenbrud, som truer de gĂŠldsplagede EU-lande. Det vil ske den anden vej rundt: fĂžrst en global financiel krise, og dernĂŠst kollaps af den EuropĂŠiske Union. EU og USA er i samme bĂ„d; kollapser USA financielt, ryger EU med i faldet, og omvendt. Politikerne begge steder gĂžr prĂŠcis de samme fejltagelser, som de har gjort fĂžr, blot i en meget stĂžrre mĂ„lestok. Alle rĂžde lamper har blinket siden 2007, og det er ikke fordi der ikke har vĂŠret advarsler nok fra forstandige Ăžkonomer.… Read more »

traveler
traveler
9 years ago
Reply to  Svend Andersen

Hej Svend Udpumpningen af likvide midler er som at give hovedpinepiller mod en alvorlig sygdom. Symptomerne dĂŠmpes ned en stund, og sĂ„ hĂ„ber man pĂ„ at fĂ„ styr pĂ„ de underliggende problemer imens. De underliggende problemer er legio, men i EU kan der peges pĂ„ den statslige gĂŠldssĂŠtning som et hovedproblem: Fjernes statsgĂŠlden, vil Ăžkonomierne fĂ„ det markant bedre. Holdes nu fokus pĂ„ statsgĂŠlden, mĂ„ man spĂžrge: Hvem er de idioter, der lader staternes gĂŠld gĂ„ helt agurk? Jamen, det skyldes vildt overdimensioneret offentlig sektor i forhold til landenes reelle Ăžkonomiske formĂ„en. Hvor kommer sĂ„ de krav til overdimensioneret statsapparat?… Read more »

Svend Andersen
Svend Andersen
9 years ago
Reply to  traveler

Euroen har ogsĂ„ en stor del af skylden for tilstanden i EU, ogsĂ„ med hensyn til den voksende statsgĂŠld i de enkelte lande. En af konsekvenserne af den fĂŠlles valuta er, at de enkelte nationer ikke kan fĂžre deres egen valutapolitik, og f.eks devaluere for at genoprette deres ubalancer m.h.t. import/eksport. Hvis de sydeuropĂŠiske landes produktioner skulle vĂŠre konkurrencedygtige i forhold til Tyskland, er den eneste mulighed derfor ‘intern devaluering’ – i praksis en nedsĂŠttelse af lĂžnniveauet i de pĂ„gĂŠldende lande. Ubalancerne i EU er faktisk nu sĂ„ store, at dette burde medfĂžre voldsom sĂŠkning af det generelle lĂžnniveau: GrĂŠkenland… Read more »

Svend Andersen
Svend Andersen
9 years ago
Reply to  traveler

Efter at have skrevet overstĂ„ende baseret pĂ„ et link jeg havde gemt, ser jeg pĂ„ Zerohedge, at Kommisionens talsmand LĂĄszlĂł Andor har udtalt fĂžlgende – i dag: Social dimension of the EMU The still growing macroeconomic, employment and social divergences threaten the core objectives of the EU as set out in the Treaties, namely to benefit all its members by promoting economic convergence and to improve the lives of citizens in the Member States. The latest review shows how the seeds of the current divergence were already sown in the early years of the euro, as unbalanced growth in some… Read more »

Morten - - -
Morten - - -
9 years ago

EU minder pĂ„ ingen mĂ„de om kommunisme. Det minder om konstruktivisme, og det gjorde Sovjetunionen ogsĂ„. Ligeledes mere, end det lignede kommunisme. Det er konstruktivismen, der er det ideologiske problem. Det Mulitietniske/-Kulturelle Samfund og Det Nye Europa er dens perverse produkt(er?). Kasper StĂžvrings angivelige undren mĂ„ vĂŠre retorisk. Er der nogen, der ikke ved, at der har fundet en udrensning sted i den politiske kaste? En udrensning, der viser sig deri, at i de fleste partier er der ingen EU-modstandere tilbage – i grel og pĂ„faldende modsĂŠtning til, hvad der gĂžr sig gĂŠldende for vĂŠlgerkorpset. Det siger alt med stor… Read more »

Varmt Konservativ (kr) / Stay Ahead
Varmt Konservativ (kr) / Stay Ahead
9 years ago
Reply to  Morten - - -

Exakt! De som en gÄng upptrÀdde som borgerliga politiker tycks ha genomgÄtt en mÀrklig förÀndring:

http://www.dn.se/debatt/framlingsfientlighet-och-europafientlighet-ar-slakt/

Svend Andersen
Svend Andersen
9 years ago
Reply to  Morten - - -

PrĂžv at lytte til en sovjetisk dissidents vurdering af EU – Vladimir Bukovsky: EU = USSR http://www.youtube.com/watch?v=m41Tdl5mvdg

En af de interessante detaljer er Bukovskys pÄpegning af, at Sovjet-regimet begyndte at kollapse, da det ikke kunne ekspandere mere. Det samme er sandsynligvis ved at ske for EU nu.

35
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x