21
jan
Seneste opdatering: 21/1-14 kl. 1613
12 kommentarer - Tryk for at kommentere!

En rigtig smuk ide, som jeg først kom forbi den 15 december, hvor jeg skrev strøtankerne: Stjernehimlen i gaden. De sidder rigtig nok fast i gadebelægningen, skønt Tycho Brahes virkelige revolution var opdagelsen af, at himlen ikke var et firmament, som troet af alle indtil Tycho så den nye stjerne den 11. november 1572. hans observation medførte også en åndelig revolution, det givne var herefter ikke så givet, det uforanderlige kunne ændre sig, og det utænkelige kunne nu tænkes.

Siddende på ryggen af én mand uden en kikkert foretager menneskeheden et kvantespring, der nu har ført os så langt ud i universet, at det kniber for de fleste at begribe. Jeg så Planetariets Hubble film, og det tog flere timer for mig at få fast grund under fødderne og hovedet igen. Tycho er en af en historiens allerstørste opdagere overhovedet. Jeg tog et billede af gipsafstøbningen af hans ansigt fra åbningen af graven i 1901 for nogle år siden: Nutiden begyndte med Tycho. I den postering lod jeg fysikeren og Mars-forskeren Jens Martin Knudsen sige om Tycho Brahe:

“Jeg har tænkt meget på, når nu jeg går på pension, at skrive en danmarkshistorie. Den skal indeholde fire kapitler: Et om Tycho Brahe. Et om Ole Rømer. Et om H.C.Ørsted, og et om Niels Bohr. Og så vil jeg slutte med at skrive, at resten bare er “footnotes”. Det vi kalder den moderne, vestlige civilisation tog sin begyndelse med Tycho Brahes opdagelse af en supernova den 11. november 1572.”

Hjemmepleje på højoktan

Diakonissestiftelsen på Frederiksberg var engang i tiden et hospital med enkle primærfunktioner: Patienter og personale. Jeg ved det, for jeg har en ven hvis far var læge der, og som tog med Jutlandia som krigskirurg til Korea. Det var til at tage og føle på. Det er det ikke mere, nu er det halvvage sækundærfuntioner, og derfor går det nu også under det tågede, oppustede navn The Deaconess University College, som nok kan udtales i Valby. Idag er det et uddannelsescenter for sygeplejersker og SOSU-assistenter, hospice, hjemmepleje, plejehjemmet Søster Sophies Minde, samt tre børneinstitutioner.

Man kan spørge sig, hvad en døende skal være kosmopolit for, hvis det ikke er fordi himlen er et meget kosmopolitisk sted, hvor Gud ikke bryder sig om nationer. Lad Kierkegaard klage over at tiden er ussel, jeg vånder mig over at den er opblæst og udtrykker sig naragtigt. Der bliver trængsel i himlen af professorer, filosoffer og phd.er som kan skifte ble. En læser har sendt noget undervisningsmateriale. Det kan klikkes op i størrelse:

Ta inn hele skjermen 21.01.2014 111153Ta inn hele skjermen 21.01.2014 111402

0 0 votes
Article Rating


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

Subscribe
Notify of
guest

12 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
Robin Shadowes
9 years ago
Reply to  steen

Tyvärr hade jag lite för bråttom. Trodde det var nytt för jag hittade den på Exponerat. Men det visade sig vara alla 18 avsnitten hopklippta till en film. Saknas dock lite i den sista om Viking Line, tyvärr. Men annars var det kul att se om eftersom jag inte har sett dom på länge.

Robin Shadowes
9 years ago

Kanske minns ni signaturen Metalmatte som för några år sedan gjorde en serie animerade kortfilmer på YouTube. Efter ett långt uppehåll är han nu äntligen tillbaka och det med råge! För nu har det blivit en långfilm! So ladies and gentlemen! I give you Blattar Bråkar – The Movie! 🙂

http://www.youtube.com/watch?v=6oZdQoMzb5o

Bjovulf
Bjovulf
9 years ago
Reply to  Robin Shadowes

Kender nogen her noget til ham?

Har han planer om at lave flere kortfilm? 😉

norge
norge
9 years ago

Den europeiske velferdsstaten kjem til å overleva i Australia, ikkje i Europa.

http://www.nrk.no/ytring/meir-europeisk-enn-europa-1.11482464

“FNs menneskerettsfråsegn og flyktningkonvensjonar vert tolka av det australske rettsapparatet. Australia er heller ikkje medlem av eit system som det europeiske, det finst ikkje noko som Den europeiske menneskerettsfråsegna (EMK) eller Den europeiske menneskerettsdomstolen (EMD). Noko sånt er heller ikkje aktuelt.”

JensH
JensH
9 years ago

Jeg er bestemt ikke nogen tilhænger af den nuværende regering, emn nu rabler det da fuldstændig for Søren Pind:

“Brutale billeder fra Syrien bør ikke overraske. Regeringen har medansvar, siger Venstres udenrigsordfører.”

http://jyllands-posten.dk/politik/ECE6422411/soeren-pind-om-torturfotos-hvad-havde-i-regnet-med/

Prudentius
9 years ago

“…at den er opblæst og udtrykker sig naragtigt.”

Vestens globalistiske hovmod er, meget apropos Tycho Brahe, helt oppe og trykke stjernerne i hænderne. Den kroniske selvovervurdering og utopisk-arrogante trang til at “gøre en forskel” er lige så farlig som den er ulidelig.

Og hvor finder vi så de selvudråbte verdensborgere permanent bosat?? I Vesten selvfølgelig, som de hykleriske hjemmefødninge de er. Mogadishu, Islamabad, Baghdad, Aleppo eller Kabul forbliver sært uopsøgte mål for de erklærede rodløse internationalister.

Nils
Nils
9 years ago

Hvis man kan lidt sprog, er det ikke så svært: Der står, de skal lære at tørre røv.

Hans Und
Hans Und
9 years ago

Jeg tvivler på, at tossen, der fortæller om “comopolitanism”, selv har et overblik over begrebet eller er istand til at formulere noget meningsfuldt om indholdet.

Peter Buch
Peter Buch
9 years ago

Diakonissestiftelsen udlejer til speciallæger og minder deri meget om et hospital:
http://www.diakonissestiftelsen.dk/Default.aspx?ID=3463

Valby er stadig nede på den anden side af bakken.

Peter Buch
Peter Buch
9 years ago
Reply to  Peter Buch

Side 5: I dag er der ikke hospital på Diakonissestiftelsen, men
en mangfoldighed af andre funktioner inden for ud-
dannelse, sundhed, psykiatri, børn, ældre og kultur.
Diakonissestiftelsen er en selvejende fond, som driver
en del af aktiviteterne i samarbejde med det offentlige
og andre, eksempelvis Loppeshoppen og Café Kram,
på almennyttig basis. Omkring 250 frivillige bidrager
sammen med de 430 ansatte til at løse opgaver over-
alt på Diakonissestiftelsen. Desuden lejer en række
private erhvervsdrivende og organisationer sig ind i
lokaler på Diakonissestiftelsen, for eksempel læger,
psykologer og organisationer med et almennyttigt
formål.

:
http://www.diakonissestiftelsen.dk/Admin/Public/Download.aspx?file=Files%2fFiler%2fUP2020%2fhelhedsplan.pdf

12
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x