22
jan
Seneste opdatering: 22/1-14 kl. 1509
10 kommentarer - Tryk for at kommentere!

Videoen er lagt til den oprindelige post. Jeg lægger midlertidigt en her. Det ser ud som om der har været Hollywood vasline på linsen, men lyden er i top, og det er det vigtigste.

Flemming Rose: Tavshedens tyranni hersker i Sverige

Rose var i Norge den 14 januar, og skrev om det i JP i går:

Er der forskel på debatklimaet i de nordiske lande? Hvordan adskiller Sverige, Norge og Danmark sig fra hinanden? Det var spørgsmålet til et panel bestående af en norsk redaktør, en svensk journalist og undertegnede. Mødet fandt sted for en uge siden og var arrangeret af den borgerlige norske tænketank Civita.

Udgangspunktet var en broderfejde mellem Norge og Sverige, som kunne lede tanken hen på Sigmund Freuds beskrivelse af de små forskelles narcissisme. Freud pegede på, at naboer, der har tætte forbindelser og ligner hinanden, har et behov for at overdrive og forstærke deres indbyrdes forskelle. [..]

I debatten om integration, indvandring og islam er der imidlertid store forskelle. Norge og Danmark nærmer sig hinanden, mens tavshedens tyranni hersker i Sverige. Den svensk-norske fejde begyndte sidste efterår med stortingsvalget i Norge, som betød, at Fremskrittspartiet for første gang kom i regering.

Dagen efter bragte Dagens Nyheter en kronik af den svenske historiker Henrik Arnstad. Han fastslog, at et racistisk parti for første gang var kommet til magten i Norge, og at det var en dyster begivenhed i Europas historie. Arnstad konkluderede: »Der går en sygdom gennem Europa. Ekstremistiske og neofascistiske partier er mægtigere i dag end i 1933 (med Tyskland som undtagelse). Men vi har allerede prøvet deres politik en gang og måtte betale en alt for høj pris i 1939-1945. Europa har ikke råd til at betale endnu en gang.« I en kommentar i en anden svensk avis noterede Arnstad, at massemorderen Anders Behring Breivik måtte sidde og smile i sin fængselscelle, for alt gik jo hans vej i Norge. Arnstad nøjedes dog ikke med at gå efter Fremskrittspartiet. […]

Arnstads kronik er symptomatisk for den svenske debat. Svenskernes berøringsangst over for den ubehagelige, men nødvendige diskussion om indvandring og integration betyder, at Arnstad ikke evner at skelne mellem en fuldkommen legitim kritik af indvandrings-og integrationspolitik og rendyrket fascisme. Det var også svært i Danmark for 25 år siden, men siden er debatten blevet mere nuanceret og virkelighedsnær.

Den svenske deltager i panelet i Oslo erkendte i et svagt øjeblik, at Sverige er 15-20 år efter sine nordiske naboer, og lod forstå, at den svenske kritik af nabolandene i virkeligheden bunder i en frygt for egne dæmoner. Det skal blive spændende at følge det svenske Riksdagsvalg senere i år. JP: KOSMOPOLIT: Svenske dæmoner (ikke online)

0 0 votes
Article Rating


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

Subscribe
Notify of
guest
10 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
HH
HH
8 years ago

Det som stör mig mest när det gäller den sv enska pressen är faktiskt okunnigheten. Man TYCKER en massa saker, man har ÅSIKTER om ditten och datten. Ungefär som barn. Jag mejlade till en s k journalist på en kvällstidning som jag tyckte uttryckt sig egendomligt. Jag gav historiska ´hintar´ men det var som att hälla vatten på en gås. Det svar jag fick var en smula upprört eftersom jag skrivit sarkastiskt, ungefär som till en person som inte är riktigt vuxen i sin framtoning. Någonting slog mig när jag fick det upprörda svaret som kanske kom sig av mina… Read more »

Ole Burde
Ole Burde
8 years ago

Bendt Jensen er en hædersmand .
Hvad end der sker i fremtiden kan han med værdighed sige : ” Not on My Watch”

Voldposten
Voldposten
8 years ago

“Sverige er 15-20 år efter sine nordiske naboer…” – ??? – Er det ikke omvendt? – Herfra hvor jeg står, kan jeg – på den dag hvor Firoozeh Basrafkan er smidt i fængsel – se hele det politisk/elitære kompleks marchere i takt mod ‘svenske tilstande’. (Men jeg har jo også det hele lidt på afstand…).

Santor
Santor
8 years ago

To ting Ang. Bent Jensens foredrag. Det er vist ikke tidligere fortalt at fredsbevægelsen var af minimale størrelse, BJ siger 6%, men der kan udmærket være gengangere i de 3 kategorier han opremser, så det kunne sagtens være endnu mindre! Men det viser at en ganske lille del af befolkningen kan manipulere resten hvis de blot bruger en masse plusord som fred, frihed og ikkevold. Hvor ser vi lige den slags i dag? Den anden ting er den “tavse” modstand som embedsmænd og ikke mindst hjemmeværnet udgjorte på et lavpraktisk plan. ( Tak til BJ for at gøre opmærksom på… Read more »

Ove H
Ove H
8 years ago

Svenske dæmoner – ja, vel uttrykt. Vil bare gjøre oppmerksom på at Arnstad ikke er historiker:

“Författaren Henrik Arnstad har länge hävdat att han har en kandidatexamen i historia – något Fria Tider kunde avslöja som lögn redan i november förra året. Igår medgav Arnstad själv att han inte har någon sådan examen, efter att en kritisk lyssnare frågat ut honom i direktsänd radio.”

http://www.friatider.se/henrik-arnstad-jag-har-ingen-kandidatexamen-i-historia

Selv etter disse avsløringene har han fått stor plass i Svenske medier – hvilket er avslørende for Svensk debattklima: lyv gjerne på deg en kandidatexamen – så lenge du sier de rette tingene.

JensH
JensH
8 years ago
Reply to  steen

Er du sikker på de Svenske myndigheder vil lukke dig ind i landet. De er jo ret bange for at blive ‘smittet af den Danske (debat)syge’ hinsidan 🙂

intetnavntak_22
intetnavntak_22
8 years ago
Reply to  steen

Ved du noget om hvordan frivillig valg observation foregår i Sverige Steen? har prøvet at spørge ind og har kigget på deres tilmeldnings hjemmeside.

Skal man være medlem af en gruppe eller noget?

Det eneste jeg ved er, de har 5600 valgsteder i Sverige og det giver rum til massere af snyd.

Jonny
Jonny
8 years ago
Reply to  Ove H

Det beror på vad man menar med “historiker”. Vanligen brukar de som uttalar sig i egenskap av historiker ha doktorstitel, men egentligen kan ju vem som helst kalla sig historiker. Arnstad har inte ens en grundutbildning (fil.kand.), utan har endast läst “Historia för journalister, 60p.” samt diverse strökurser. Han har dock själv tidigare med stor envishet hävdat att han har en fil.kand. På nätet talas det numera skämtsamt om att någon har en “fil.arn.” när de utan meriter, men med stort allvar, hävdar alla möjliga ting. Arnstad verkar ofta bara låta käften glappa. Han gick t.ex. själv ut med att… Read more »

10
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x