25
jan
Seneste opdatering: 26/1-14 kl. 0014
9 kommentarer - Tryk for at kommentere!

Anders Behring Breivik sendte for nylig et fem sider langt brev til 30 udvalgte medier, herunder Wall Street Journal, Die Welt, ABC Nyheter og Ekstra Bladet, som de offentliggjorde den 9 januar. De gengav alle nogenlunde det samme indhold.

Jeg har en aktie i, at hele brevet nu kan offentliggøres, fordi kun svenske Expo, som jeg læste, gengav nogle bemærkelsesværdige passager om at skade islamkritikere i ‘counterjihad’, om Breiviks ‘åbne nazisme’, raceideologi og ‘illoyale jøder’, alle store medier udelod. Brevet viser mere en syg hjerne, end en velstuderet nazist, selvom fjerndiagnoser er tvivlsomme. At skulle kreditere Expo, føles jo ganske uvant, men jeg tager det som intellektuel motion.

Jeg delte indholdet med oversøiske venner og historien spredte sig på store alternative medier som Front Page Magazine og Robert Spencer, mens MSM forholdt sig fuldstændigt tavse. I dag forligger så hele brevet, der er skaffet gennem en svensk forbindelse, jeg ikke skal nævne her. Som jeg skriver i en kommentar nedenfor: “Jeg er ikke meget af en politisk skribent, men jeg er en god spejder.”

Kan vi ikke snart blive fri for Breivik? Nej, der er flere grunde: For det første bliver han ved med at leve og meddele sig, mit gæt er, at hans først diagnosticerede schizofreni vil blive manifest også over for offentligheden. For det andet fordi retssagen og ikke mindst mediernes behandling af sagen, til dels var et politisk regisseret cirkus. Barndommen måtte ikke omtales, Stoltenberg blandede sig i hans diagnose inden sagen begyndte, Lippestad politiserede ved at indkalde politiske vidner, der ikke havde bevidnet noget, og for det bliver den ret gennemsnitlige advokat Lippestad nu antagelig belønnet med et formandskab for Socialdemokratiet i Oslo.

Traumatiske sager lukker man ved at lægge hele sandheden på bordet i første hug, ikke ved at ‘cherry-picke’ i fakta. Hvor mange skulle ikke ud og have deres politiske luns af ABB? De har holdt ham i live, derfor vil han blive ved med at komme dryppende. Lars Gule, Øjvind Strømmen, Matias Gardell for at nævne nogle ganske få. Fordi Norge kun til dels bestod den svære eksamen, hans monstrøse forbrydelse var. Den almindelige medievurdering af “Norges fine håndtering”, vil vise sig mere overfladisk efterhånden som årene går. Han kunne have været begravet for evigt den 24 august 2012, men sådan kommer det ikke til at gå af de ovennævnte grunde.

Edward May fra Gates of Vienna introducerer brevet, og lægger naturligvis vægten på mediernes Breivik-version, den politisk nyttige Breivik. Dette er derfor mediekritik og intet andet, nogen nu måtte finde på at kalde det. Alle medier, ikke kun norske. Brevet er tungt at komme igennem, men det er heldigvis ikke så langt. Hitler’s svulstige, Hegelske pseudofilosofi i Mein Kampf, er sammenlignet det rene vand sprogligt, og så Breiviks engelske er værre end han selv tror.

1-Indspilning i fuld skærm 25-01-2014 104646

Two weeks ago we published a translated article from Expo (the original is here) in which Anders Behring Breivik repudiated all association with the Counterjihad. In a letter sent out to various email outlets, the Butcher of Utøya told the world that his purported admiration for Fjordman, Robert Spencer, Bat Ye’or, et al. had just been a ruse on his part, and that his real ideological commitment was to what he calls “ethno-nationalism” or “nordicism”. He had embraced the Counterjihad in order to damage it, and to draw attention away from his allies among white nationalists and neo-Nazis.

Strangely enough, no media outlet except for the far-left Swedish foundation Expo published this portion of Mr. Breivik’s missive. Other sources — reportedly including The Wall Street Journal, Die Welt, Dagbladet, ABC Nyheter, and Ekstra Bladet — wrote about his claim that he had been tortured in prison. But none of them thought to mention that the killer had said he was just kidding about his ideological alignment with Islam-critics — an undetermined number of whom have been harassed, threatened, fired, defunded, and exiled for “inspiring” the madman’s massacre. Funny about that. læs Breivik’s “Double-Psychology”

1-Indspilning i fuld skærm 25-01-2014 122656

Se også reaktionen: After reading Anders Behring Breivik’s letter to the media, our Swedish correspondent Styrbjörn sends some thoughts about the killer’s ideology and the actions of the mainstream media.

0 0 votes
Article Rating


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

Subscribe
Notify of
guest
9 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
norge
norge
8 years ago

“Så lad være med at kommenterer mere på det, der relaterer sig til ABB…”

Why? Breivik er alltid interessant. “Dobbel-psykologi” drev han forøvrig med allerede da han skrev “kompendiet”, der han bevisst sviner til familie og venner slik at media skal få sympati for dem.

Nils
Nils
8 years ago

Nu er det jo ikke alle 30 sider, men kun de fem, som Expo, eller hvem det nu er, har udvalgt, hvor vor store fører fremstår mest statsmandsagtig. Peter Mangs skulle have slået nogle flere ihjel, så havde det været hans dybsindige politske tanker, vi eksegerede, og hans position inden for “sagen”, vi skulle diskutere frem og tilbage. Men 77 vabehar, så er der vægt bag ordene. Hvis vi endelig skal holde Breivk-studiekreds, så er der jo ikke noget nyt i Hans Exellence Store Vandhovedes tanker om at han ville lamme antijhadisterne. Desværre kan man se på GOV, at Breivik,… Read more »

Nils
Nils
8 years ago
Reply to  steen

Ja, det drejer sig om medierne. “Bevægelsen” kræver, at medierne skal skal tage Breivik alvorligt som politiker, ligesom Expo gør. Det kan man jo mene; jeg selv er nærmest imod.

Peter Andersen
8 years ago
Reply to  Nils

Så lad være med at kommenterer mere på det, der relaterer sig til ABB…

Din afstandtagen til ham er registreret.

Anonymous
Anonymous
8 years ago

Jeg kan ikke forsrå, at det er muligt for Anders Breivik at meddele sig over internettet. Er han ikke pakket af vejen for al evighed? Så vidt jeg husker fra retssagen, ville han få lejlighed til at bruge computer i cellen, men denne ville ikke have adgang til internettet. Er dette lavet om? Det er ikke rimeligt, at der kan komme bare et kvæk fra ham!! Han har i den grad forspildt sine borgerlige rettigheder.

intetnavntak_22
intetnavntak_22
8 years ago
Reply to  Anonymous

Hold dog op, jeg har ikke lyst til at leve i et diktatur men det kan gå begge veje.

Indvandringen sker i de nordiske lande eksponentielt og uden at spørge befolkningen først. Indvandringen er så seriøst et emne at krig litterært kan være en demokratisk udvej før så mange bliver importeret at de kan blive ved i evighed. Det her er Star Wars materiale.

Peter Andersen
8 years ago
Reply to  Anonymous

Anonymous Nej, jeg gider ikke gå ind på denne præmis! Selvfølgelig har manden lov til at skrive alt det han vil og komme med forklaringer på sine handlinger. Uanset hvad han har gjort! Hvorfor begår Hitler, Stalin, Mao, Pol Pot, Muhammed og div. islamister eller Che Guevara de handlinger de begår? Hvorfor ser verden ud som den gør? Er det bare fordi der tilfældigvis findes nogle psykopater, som vi bare skal ignorerer og lukke ned for? Eller sker det ting, mennesker imellem, som udløser handlinger som disse? Hvis vi ikke kan se uhyret i øjnene, er vi fortabt. Det er… Read more »

9
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x