10
feb
Seneste opdatering: 11/2-14 kl. 0033
15 kommentarer - Tryk for at kommentere!

Ta inn hele skjermen 10.02.2014 224210

Hvad ser man på billedet, bortset fra de to oplagte motiver til højre, der får soldaten til at glemme, han er fotograf? Jo, et Kodak Brownie Starmite 4×4 rullefilm kamera, 1960, mit første kamera. Fra dengang der var så få bileder i verden, at man måtte lave dem selv. Et par år inden vi fik TV, der ændrede børns barndom i al fremtid. Blot en detalje fra dengang kameras var interessantere end kvinder. An American serviceman makes the most of his leave, 1962. By Paul Schutzer

For kontroversiel inden valgene: “Godheten”

Stefan Jarl er for betydelig en filmskaber til blot at ettikere som ‘rød’. Hans seneste dokumentar med Thommy Berggren, “Godheten”, vil SVT ikke vise inden EU og Riksdagvalget i år, selvom de indkøbte den sommeren 2013. Det er kras samfundskritik fra venstre af ting i Sverige, man bør kritisere, omend jeg til dels ville gøre det af andre grunde. Jarl ser f.eks. kun det nye, hyper-voldelige Sverige som et resultat af stigende, økonomisk ulighed i samfundet, ikke den årsag der falder mig først ind. Den kritiserer også den strøm af ledende politikere, der er vandret videre til astronomiske lønninger i det private erhversliv: Göran Persson, Tomas Östros og Per Nuder, Sveriges superrige der lever psykisk på en anden planet end andre.

Ta inn hele skjermen 10.02.2014 143849

SVT mener dokumentaren er for “ensidig og partipolitisk”, som man kan høre i Studio Ett fra minut 1:14:00. Jeg ved ikke, om Jarl ville bifalde, at jeg henviser til den, men det hører under oplagt blogstof at underløbe medierne, især de svenske, så derfor vil jeg gøre opmærksom på, at man kan se dokumentaren her og her – så længe det varer. Vel er dette ikke SVT, men nu er den altså ude i det fri.

P 1 Orientering om MSM’s udeladte fakta i Breiviks brev

Endnu engang bringer P 1’s Tom Carstensen nogle ubekvemme fakta ind blandt mediernes foretrukne mytologier, som han f.eks. gjorde i sin mini-dokumentar om English Defence League.

Denne historie interesserer mig af flere grunde. Ikke bare fordi jeg kender Spencer, Geller, Edward May og Fjordman, som omtales, men også fordi jeg fandt nålen i høstakken: Expos historie om Breiviks brev der førte videre til Gates of Vienna formidling på engelsk – og derfra til Spencer, Greenfield og Frontpage Magazine. Så vidt jeg har talt, er P 1 kun det andet main stream medie efter en finsk avis, der har haft historien – takket været Carstensen, som jeg ville give en pris, hvis jeg havde nogen at uddele. Min eneste indvending: Hvorfor interviewe Anders Gravers frem for den helt centrale person, Peder Jensen, som også er langt bedst inde i detaljerne og som N.Y. Times i et par måneder påstår er Breivik i samme person? P 1 Orientering fra 1:08:48 (sendt kl. 17:18)

0 0 votes
Article Rating


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

Subscribe
Notify of
guest
15 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
Hans
Hans
8 years ago

Læg mærke til skiltet. Det ligner skiltet i det billede, Kim Møller viste inde fra København, hvori en fotograf med et kamera også forekommer. Derudover kvindens hat ligner en UFO. Hun har gode hormoner. Det viser hendes timeglasfigur, mens soldaten i forgrunden har hofter. Navnet John optræder, ligesom John Hurt i filmen med en hvid kassevogn. USA har netop tilfangetaget en Al-Qaida mand i Tripoli og bruger utroligt nok en hvid kassevogn.

Sune
Sune
8 years ago

Et elevatorblik på den forbipasserende frodighed – La Croissette, Cannes?

Godt billede. Sort-hvide billeder kan noget farvebilleder ikke kan.

Bjovulf
Bjovulf
8 years ago
Reply to  steen

Tak – den havde jeg helt overset 😉

Bjovulf
Bjovulf
8 years ago

“Jeg ved ikke, om Jarl ville bifalde, at jeg henviser til den, men det hører under oplagt blogstof at underløbe medierne, især de svenske, så derfor vil jeg gøre opmærksom på, at man kan se dokumentaren her og her – så længe det varer.”

Den er hermed reddet for eftertiden, hvis det skulle blive nødvendigt 😉

Bjovulf
Bjovulf
8 years ago

Fraud in student visa system exposed http://www.bbc.co.uk/news/uk-26113986 10 February 2014 The Home Office has suspended English language tests run by a major firm after BBC Panorama uncovered systematic fraud in the student visa system. Researchers secretly filmed a range of abuses including cheating in government-approved English exams, with entire rooms of candidates having their tests faked for them. [ Why am I not surprised? 😀 ] … Panorama: Immigration Undercover – The Student Visa Scandal will be broadcast on BBC One [!!!] at 8.30pm on 10 February [!!!] [ Interessant, at BB nu overhovedet tør at beskæftige sig med den… Read more »

Bjovulf
Bjovulf
8 years ago
Reply to  Bjovulf

BBC naturligvis 😉

Hr. Naturli'
Hr. Naturli'
8 years ago
Reply to  Bjovulf

Denne “nyhed” har været bragt tidligere. Efter min hukommelse er det mindst to år siden. Men ingen initiativer er blevet taget. Det er ligesom Anna Mee Allerslevs initiativ imod hadforbrydelser rettet mod jøder … og homoer. Hun havde dog vilje til at gøre noget. Sådan lød det ihvertfald, for en person hvis realitetssans overgår en paranoid skizofren PMS-ramt sociologistuderendes (med speciale i interkulturel anerkendelsesdialog). … eller bare en smådum “vild med dans”-danskers. Sidstnævnte er iøvrigt ikke helt sikker på, hvad det dér EU egentlig er for noget. Og så er der alle dem, midt i mellem, som bare holder deres… Read more »

Bjovulf
Bjovulf
8 years ago
Reply to  Hr. Naturli'

Aha – ja, der lyder svagt bekendt. Men vel så ikke af BBC trods alt?

Det er vel så den oprindelige histore, der har fået dem til at lave
dette undercover program?

Hr. Naturli'
Hr. Naturli'
8 years ago

Jeg hørte det meste af Carstensens indslag i Orientering. Han levede op til sin sædvanlige standard – meget bedre kan man ikke få det fra DR. “Hvorfor interviewe Anders Gravers frem for den helt centrale person, Peder Jensen, som også er langt bedst inde i detaljerne?” Enig. Og hvorfor ikke nævne de danske blogs, som også har behandlet sagen? Måske en aftale med redaktionen om at der godt kan åbnes lidt for virkeligheden, men kun når det handler om noget, der ligger uden for landets grænser. Som en parallel kan jeg nævne Rasmus Tantholt, der for nylig stod i Syrien… Read more »

Angela
Angela
8 years ago

Ja det var riktigt komiskt att höra debatten mellan Jarl och SVT. Först valet och sedan valdebatten! SVT lanserar en ny taktik.

Ludvig
Ludvig
8 years ago
Reply to  steen

SVT:s grötmyndiga översittarmentalitet gentemot tittarna framträder klart i Studio Ett programmet som Steen länkar till. SVT:s kommunikationsdirektör Sabina Rasiwala är väl värd att lyssna till. Här avkläder Sveriges Förmyndartelevision sig själv in på bara kroppen Rasiwala behandlar en framstående dokumentärfilmare som hon och företaget behandlar svenskarna i gemen – med tomma floskler och bortförklaringar. Representativt för nivån på hennes von oben attityd är följande: “Vi är inte You Tube, vi är SVT”. “Vi har vårt uppdrag, vårt redaktörskap”. Stefan Jarls inlägg leder till en svår fråga: Hur ska anständigheten ta sig an sin motsats? SVT tänker alltså hålla på dokumentären… Read more »

15
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x