19
feb
Seneste opdatering: 19/2-14 kl. 1750
13 kommentarer - Tryk for at kommentere!

Det var egentlig den vidunderlige 2 sats, jeg ville høre, men da jeg fandt den fra Vilnius i 2013 med den 10-årige Pijus Paškevičius, som spiller den udenad uden noder, må I få den hele. Den er bygget som en ritornello, som man senere hører raffineret til det yderste i Bachs Obo koncert BWV 1059. 2 satsen begynder minut 5:25.

Once Upon a Time in Aleppo

“If only ISIS saw this! A Syrian women’s football (soccer) team from 1971 in Aleppo”,

skriver fadi Salem på Twitter. Foreign Policy har haft nogle meget interessante fotoessays, som jeg har blogget fordi de minder mig om mine rejser i Mellemøsten og Asien på den tid, og min ungdoms oplevelser. Once Upon a Time in Afghanistan og Once Upon a Time in Egypt, som jeg forestiller mig er særligt nyttige for dem, der forestiller sig at historien er en lineær bevægelse fra fremskridt til fremskridt.

Ta inn hele skjermen 19.02.2014 024515

Denne uskyldige, naive antagelse fascinerede særligt Mikael Jalving i hans Absolut Sverige – En rejse gennem tavshedens rige, hvor man i kvindes minde kun husker at ting er gået fra ondt til bedre, og kun erfaret at alle problemer i verden har en løsning. Den har også fascineret mig. Selv når medier eller politi skal fortælle om endnu en ufattelig tragdie, er der en sær uafficeret optimsme i deres stemmer, jeg ikke kan komme mig over. En mangel på vrede og bekymring og “når bare vi står sammen, ender det godt.” Sverige er et åndeligt Hollywood, den officielle stemning i landet er ikke europæisk. Den tragiske bevidsthed mangler undtagen naturligvis hos enkeltpersoner, gerne kunstnere eller andre outsidere.

At det er en lumsk’värdegrund’ og en livsfarlig tro at bygge en regeringsførelse på, ser vi af det ufattelige, kroniske morads de tænkende klasser er ved at lave ud af landet nu. Der er intet vi har ejet, vi ikke kan miste. Noget på et sekund, noget på en generation.

Cairo 1959 og Kabul 1970

Ta inn hele skjermen 19.02.2014 040518

0 0 votes
Article Rating


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

Subscribe
Notify of
guest
13 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
Allan Hansen
Allan Hansen
8 years ago

Malala Eller Allaah?

CNN igår:

http://www.youtube.com/watch?v=RY9RglIKUVY

Prudentius
8 years ago

“…for dem, der forestiller sig at historien er en lineær bevægelse fra fremskridt til fremskridt.”

Det ser nu vitterligt sådan ud. Historien er selvfølgelig forbundet med enorme lidelser, men lineært og fra fremskridt til fremskridt, sådan kører den. Dog betyder det ikke at mennesket er godt eller kan blive det.

Bjovulf
Bjovulf
8 years ago

EU forstår da virkeligt at gøre sig “populært” ude blandt de europæiske befolkninger, der aldrig nogensinde er blevet spurgt til råds angående Euro-“elitens” sociale vanvidseksperimenter i fuld skala uden noget som helst sikkerhedsnet: “For mig er jeres velfærdssystem som at gå ned ad vejen og finde en sæk kontanter, som jeg bare samler op” http://denkorteavis.dk/2014/for-mig-er-jeres-velfaerdssystem-som-at-ga-ned-ad-vejen-og-finde-en-saek-kontanter-som-jeg-bare-samler-op Af Karen Jespersen og Ralf Pittelkow Der er megen debat, også i Danmark, om velfærdsturisme inden for EU. Altså det, at nogle EU-borgere fra fattigere lande drager til rigere EU-lande for at udnytte deres velfærdssystemer. EU-Kommissionen afviser, at det er et reelt problem. For nylig… Read more »

Varmt Konservativ (kr) / Stay Ahead
Varmt Konservativ (kr) / Stay Ahead
8 years ago

Once Upon a Time in Aleppo: Steen: “Men man kunne sagtens være i Libanon, Indonesien eller Malysia dengang uden at skænke islam én enkelt tanke.” OK, men vad var det då egentligen som hände? Är det inte så enkelt som att ‘civilisationen sitter inte i kläderna’. Islam och klan-, hot- och hämndkulturen kan helt enkelt inte ha varit frånvarande under 50-70-talen. Då hade de inte kunnat göra en så stark come-back på några decennier. Visst ser det oskyldigt ut, men var det sanningen? Kan det ha varit annat än yta? Ger inte händelserna under 50-talets Algeriet-krig och Frantz Fanon en… Read more »

Ludvig
Ludvig
8 years ago

“Sverige är ett andligt Hollywood”. Den bilden är fin och framkallar genast synen av den tidiga technicolor-erans hårt förvanskade färger. Hård förvanskning av verkligheten är just vad den svenska överheten bjudit sin menighet på, när den målar upp sina Potemkin-kulisser för att dölja det eskalerande sönderfallet i samhället. Och den överväldigande majoriteten av valboskapen suger i sig budskapet makten så frikostigt lögnaktigt sprider: humanistisk stormakt, vägvisare för resten av världen, våra framtida pensionsbetalare – you name it. Men det som inte nämns, och redan är glömt, är självmordsbombaren i Stockholm. Det som förtigs är den skamlösa behandlingen av landets pensionärer,… Read more »

Steinadler
Steinadler
8 years ago

Det var først på 1970-tallet etter Nassers død at den egyptiske sekularismen ble rullet tilbake. Det som skjedde skiller seg ikke all verden fra tilsvarende inngripen fra USA og UK i en del andre land. Man foretrakk simpelthen et “vennligsinnet” reaksjonært regime fremfor et nasjonalistisk og Israel-fiendtlig et. Mye den samme destruktive politikk som ovenfor Iran der man sørget for å få fjernet den demokratisk valgte Mossadegh, I Afghanistan hvor man støttet muslimske ekstremister med milliardbeløp og Stinger-raketter, eller for den saks skyld i dagens Syria hvor de samme gamle kolonimaktene ser ut til å foretrekke nær sagt et hvilket… Read more »

Bergfast
8 years ago
Reply to  Steinadler

Detta var verkligen en intressant text. Tack för referensen. Uttdrag:…”The US, Britain, and radical Muslims were all on the same side, helping the Muslims in Kosovo fight the Serbians.*** Loftus says that Al-Muhajiroun was involved in recruiting British Muslims to fight in Kosovo, and Aswat was part of that effort. [Fox News, 7/29/2005] ***Two days after Loftus’s comments, the Sunday Times reports that senior British officials “deny ‘any knowledge’ that he might be an agent for either MI5 or MI6.”***[Sunday Times (London), 7/31/2005]”.. Verkligen märkliga och intressanta informationer… Så man, dvs. U.S.A.´s och Storbritanien´s specialpolis, , – använde sig alltså… Read more »

TheReligiousCynic
TheReligiousCynic
8 years ago

“…den fofficielle stemning i landet er ikke europæisk” Den minner i mangt om det nordlige Kina, men også den uoffisielle stemning ute blant menneskene minner om stemningen der. De vet utmerket godt at alt er løgn og at ingen er til å stole på, men de stoler allikevel på f r e m t i d e n – som om fremtiden gjør seg selv. Det er i grunnen samme stemning her i Norge. Da min kinesiske kone og jeg flyttet hit sa hun at det er “som å flytte tilbake til Kina på 90-tallet.” Vi har hatt vår egen,… Read more »

Hans Und
Hans Und
8 years ago

Hvis man var “ung” cirka 1965 – 1975 kan man tildels være undskyldt for islamofili, hvis man tager i betragtning, at billeder som disse har stor indflydelse på menneskers holdning.

På den anden side, så undskylder det ikke folk som Preben Wilhjelm, Gammeltoft osv. der påbegyndte folkemordsforbrydelserne. De skulle selvfølgelig have sat sig langt bedre ind i islams materie inden de påbegyndte deres “projekt”. (hvis vi forudsætte, at f.eks. en folkemordskriminel handling som befolkningsudskiftning var fraværende hos dem. Svært at tro, men trods alt)

Hans Und
Hans Und
8 years ago
Reply to  steen

Jeg forstår de psykologiske mekanismer, der i nogle tilfælde kan være i spil.

F.eks hvis du udelukkende bedømte islam udfra billederne + nogle venlige moderate muslimer du har mødt i Libanon, klædt som på billedet + eks’en.

Det er så ikke nogen undskyldniong, hvis man systematisk og i høj grad i det skjulte, arbejder for at islamisere andre. For det første; det forhold at der arbejdes skjult tillader, at man gå udfra at de der gør det, kender den rette sammenhæng. For det andet; hvis man arbejder for et eller andet, har man pligt til at gå adskillig spadestik
dybere.

13
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x