24
feb
Seneste opdatering: 26/2-14 kl. 1914
68 kommentarer - Tryk for at kommentere!

1-Indspilning i fuld skærm 23-02-2014 031746

Jeg har stjålet rubrikken fra maleren Mogens Andersen, som jeg boede på Strandagervej med i 60′ erne. Han boede i den vidunderlige villa J.F. Willumsen tegnede i 1906, og en dag bankede jeg på døren og sagde, jeg ville se den. Han tog det pænt, og jeg så den. Willumsen har også  tegnet Den Fri Udstillings bygning ved Østerport, hvor van Gogh og Gauguin fik debut i Danmark i 1893. Min gamle skole- og legekammerat Clovis Gauguin, saxofonisten i mit orkester, kan fortælle alt om det.

Denne blog begyndte i april 2004 ved en fejltagelse. Det var ikke mig, der lavede den, og det var ikke mig, der fandt på navnet. Pludselig var den der, som så meget andet, der dumper ned i ens skød. Jeg kan se, jeg ikke vidste, hvad jeg skulle bruge den til før i oktober samme år, hvorefter det ene ord tog det andet. Nogle af de tidligste poster tåler genlæsning, f.eks. historikeren Torben Hansens Klan kontra civillisation i Räknenissens oversættelse til svensk.

Jeg ved stadig ikke hvem Räknenissen er, andet end at han er en betydelig svensk intellektuel, som ikke ville opdages af sine landsmænds ideologiske terrorister. Der er andre eksempler på det svenske meningstyranni, og de er blevet sværere at undertrykke siden 2004. Undertrykkelse er det topstyrede Over-Sveriges naturlige refleks. Smæk! “Vi giver landet væk, og du holder kæft, for du er et ondt menneske uden värdegrund.” Betal og hold kæft!

Mærkeligt nok, for jeg bryder mig hverken om politik eller politikere, hvad jeg synes, jeg burde. Ligesom forskere i militærhistorie og snudebiller helst skal være lidt fascinerede af krig og insekter. Ti år til? Man får nogen træthed i masken. Der skal indføres Sverige- og islamfrie dage. De politikerfrie dage er her allerede, især under valgkampe.

Konkurrencen i blogosfæren var meget lille dengang, avisblogs og Twitter fandtes ikke. Nu er Snaphanen bare en stemme i myriaderne af stemmer. Selvom den har haft et ikke ringe offentlig gennemslag med jævne mellemrum, og sjældent for det gode, gør jeg mig ingen illusioner om boggens betydning. Hundredetusinder af narkoseramte svenske 20 årige giver denne blog flere hits på én dag, end Snaphanen har på et helt år. Proportionerne skal  på plads: Demokratiet er Jørgen Mylius og hans efterkommere, ikke nogen æggehoveder i Pilestræde eller på Rådhuspladsen 37. Det er antagelig derfor Bryssel ræsonnerede, de hellere måtte  overtage styringen fra plebs, der ikke kan finde ud af noget.

Jeg påvirker forsvindende lidt, jeg blogger for min egen skyld, og jeg ønsker slet ikke at have hverken magt eller ansvar. Har man ikke lysten til at blogge eller mene noget, skal man lade være, og det er jo det fine ved det: Man kan bare lade være.  Når Snaphanen er væk, er den vand under broen, som om den aldrig havde eksisteret for andre end mig selv og mine nærmeste. At denne blog har ligget enten nr. 1 og 2 i Danmark i ti år, er noget der ikke rigtig er trængt ind hos mig, og måske godt det samme, for så er der ikke noget at konsolidere. Det er kun at genopfinde sig selv hele tiden og skrive, som om ingen læser med. Det er meget friere at bilde sig ind, man ikke har noget publikum. Tag mig ikke på ordet, og kom igen en anden dag.

For mig er det egentlige liv kærligheden, arbejdet og kunsten, det er fotograferingen og livet i Københavns gader og i dens værtshuse. Meningmand og hverdagen. Jeg kunne trække mig tilbage fra offentligheden uden problemer.

Jeg er, eller var i al fald,  et grundlæggende upolitisk menneske, men man kan komme forbavsende langt ad uønskede veje med lidt sprogkundskaber og lidt sund fornuft.  Jeg betragtede altid politik som et nødvendigt onde, og politikere som nogen, man skal sørge for at undgå, især i valgtider. Det gør jeg stadig. At det har været nødvendigt at blive politiseret, betragter jeg som et stort tilbageskridt for mig  selv og for Danmark.

Jeg har aldrig forstået vitsen i det,  man siger i Auken, Hækkerup og Helweg dynastierne: “Vi snakkede altid politik om middagsbordet derhjemme, tra-la-lu-la-lej.” Det var dog en rædselsfuld tanke, der associerer til børnemishandling. Stakkels artige teolog-Ida, som nu er på ministerpension på en lille million, mens hun venter på at diskutere større ‘udfordringer’ ved middagsbordet.

Man må imidlertid lade sig politisere, når omstændighederne kræver det, hvor nødigt man end vil. Det regner, og man bliver våd. Jeg har set det afpolitiserede Sverige være fire årtier om at vågne op til, at deres ledere gav landet gives bort i tykke lunser, og nu det er for sent, vågner de. Forestil jer, hvilke konflikter, der  nu venter dem, som de overbetalte klogehoveder  har skabt, uden at ville tage ansvar for dem.

Jeg mødt mange politikerne, og jeg er behersket imponeret. To håndfulde af dem tager jeg hatten af for. Haarder, Jespersen, Messerschmidt, Kjærsgaard, Marie Krarup og Christian Langballe – deres fædre gjorde jo en dyd ud af ikke at være politikere, og det var deres dyd.  Ellers kan jeg ikke skjule, at min dominerende følelse over for dem er…lad mig nøjes med at sige “begrænset beundring.”

Jeg har til gengæld på de ti år været så privilligeret på nært hold mødt 50-100 af tidens største personligheder fra Hirsi Ali og Ibn Warraq, til Geert Wilders, Mark Steyn, Melanie Phillips, Douglas Murray, Sam Solomon, Wafa Sultan, Thilo Sarazzin, Robert Redeker, Bat Ye’ Or, Daniel Pipes, Fjordman, Theodore Dalrymple, Faye Weldon og Tommy Robinson,  mange af dem adskillige gange, det er jeg dybt taknemmelig for, og det skylder jeg Lars Hedegaard og nogle få andre, som jeg ikke vil nævne her, det er ingen Oscar-uddeling.

Uden ham og en 40 årig historie med Sverige, havde Snaphanen kunnet skrives på en enkelt blogpost i april 2004, og jeg ville desværre nok have bebyrdet verden med endnu en roman om 60’erne i København  eller 6000 Knausgård-sider om min navle i stedet, som om Henry Miller ikke allerede havde skrevet de bøger. Måske er han god, jeg har ikke de måneder til at finde ud af det.

Det hele er altså et rent uheld, som udviklede sig, og jeg fulgte det spor uheldet lagde frem for mig,  selvom det i vidt omfang var fremmed land.  Jeg sagde til en bekendt skribent ved en større avis forleden: “Kender du det, man vågner om morgenen og tænker: “Hvordan skal jeg slippe ud af det her på en pæn måde? Kender du det, at man er næsten lige så træt af at høre på sig selv som på alle de andre ?” Det kendte han godt. Han mener noget offentligt mange gange hver uge.

Jeg vidste for et år siden, at jeg måtte indskrænke eller udvide, og jeg har tænkt over det med mellemrum siden da. I dag har meget besøgte blogs fem eller ti medarbejdere og et avisformat som Document.no,  Avpixlad eller Den Korte Avis. Ikke en gammeldags tora-rulle som denne blog. Hvad skulle jeg gøre?

Problemet er, at man ikke i denne branche kan annoncere efter talenter, der kan noget andet og mere end én selv, og de jeg havde udset mig, var allerede optaget. Jeg havde gerne set et tilskud af andre øjne og andre evner, men jeg ved også af erfaring, at ét par øjne kan være nok til at sætte fokus på noget, der spreder sig langt udover en enkelt blogs horisont. Det er sket med jævne mellemrum. Jeg kunne  ikke udvide, hvor gerne jeg end ville.

Jeg opdagede i 2006, da det hele var ret nyt, da jeg tilfældigvis havnede på “islamofobikonferencen” i Bella Centret, at mine fotos gik verden rundt hurtigere end solen. Lysten til at fortsætte opstod, også af alle de kontakter jeg havde fået i Danmark og internationalt, men også at så mange faktisk gad læse med. Da jeg først så, at der var 60 læsere om dagen, tænkte jeg, “det var alligevel Satans”. I dag er det 4.4000,  stadig en eksklusiv skare svarende til Informations læsere, skønt næppe de samme.

Måske ville jeg alligevel skrive og fotografere til skrivebordsskuffen, måske ikke. Jeg har næppe noget vigtigere at sige, end alle andre. Jeg har gjort det af tilfældighed og  fordi jeg ikke kunne lade være, ligesom Julia Caesar og andre bidragere med indlæg, har gjort det for deres egen skyld: Ikke for at promovere sig selv, for at tjene penge, for at blive et navn i samtiden, men fordi de var nødt til det.

Her er tale om nødvendighed og evner, lad os glemme alt om Sydsvenskan og Politikens nye poster-boy, den intellektuelle svindler Mrutyuanjai Mishra. Hvem skal nu skrive hans såkaldte artikler for ham på et af de sprog, han ikke behersker?. Skam få mig om jeg skulle skåne Politiken for sig selv.

Jeg er  ligeglad med at skabe mig et navn, det vil jeg vil gerne have mig frabedt. Der er dog tit sådan med opmærksomhed, at jo mindre man ønsker den, desto mere får man. Det er lige sådan i The Game of Love. Ignorér nogen, og du slipper aldrig for hende. Der er ikke desto mindre ikke noget privillegium større en ukendthedens, hverdagens og afmagtens.  (foto: Prof. Jørgen Bæk Simonsen shamer sammen med Tøger Seidenfaden og Abu Laban Jyllands Posten med 1200 rettroende muslimer i Bella Centret, maj 2006, © Snaphanen.dk)

Amor fati. Jeg må nok indse, at jeg  delvist er vokset sammen med bloggen. Jeg har den i baghovedet når jeg rejser og når jeg fotograferer. Jeg kan holde op i fem dage, men så har der hidtil trængt sig noget på alligevel. Det er lidt, som at holde op med at ryge, som i Italo Svevo fra Triest’s klassiker  Zenos Bekendelser. En ransagende bog, jeg netop læste i Trieste i 1986, før Balkan kollapsede. Jeg læste også Jack Kerouac i Trieste, men jeg var blevet for gammel til ham, og han var da allerede for gammel til sig selv. Jeg er en blogger, der forsøger at holde op med at skrive, en megafon hvis ønsketilstand er tavsheden.  Hver dag mislykkes det, men i morgen, så……..

Koketteri? Måske. Man forstår så lidt, jeg skriver og fotograferer for at undersøge, ikke for at meddele. Jeg er en borger der synes, at borger er en hæderstitel, man skal være varsom med at sløse med. SPQR, som der den dag i dag står på Rom’s kloakdæksler. Man skal tvivle, ikke tro.

Jeg var på hotel-bar med Ned May, Nidra Poller, Andrew Bostom og Robert Spencer i oktober 2007, – Pamela Geller var der også, men det har jeg fortrængt – og studsede over, at Spencer halvvejs var opslugt af sin MAC online i selskabet og glemte sin øl, men i dag forstår jeg det noget bedre. Han kan ikke holde sin kæft nær så længe, som jeg kan, det er addiktivt for ham, så man kan vel  lige så godt omfavne sine laster, nu man er i gang. Det har jeg  så også valgt indtil, ja ja, jeg holder op med at ryge min pibe, hvis eksistens også er den svenske landsbygds skyld. Åh, Sverige!

Jeg havde to problemer ved udsigten til ti år til – det kan være, der er flere, men så har jeg ikke opdaget dem endnu. Det ene problem er omkostningerne. De er ret små, men de er der på et lille budget. Dyrt domæne, hardware anskaffelser og fornyelser og rejser. Der er 4.300 besøgere om dagen. Hvis hver gav fem (5) kroner én gang om året = 21.500 kr., ville der aldrig være noget underskud.

Jeg er klar over, at alle online medier har økonomiske problemer, men de er også meget, meget dyrere, hvad nogle af dem også er værd, men jeg dækker med jævne mellemrum begivenheder MSM aldrig sender nogen journalist eller fotograf til. Sådan er det: Fem kroner én gang om året hvis det skal fortsætte.

Den anden halvdel af løsningen på “Ti år til?”, har jeg også fundet. Den skal imødekomme mit ønske om at hoppe af nyhedstrømmen og læse flere bøger, tage flere billeder og se flere film. At suge mere ind, end der kommer ud. Der er mange andre end mig, der burde læse mere end de skriver. Vi er allerede druknet i opinion, igen gider læse.  Den del af bloggens løsning skriver jeg om i Ti år til? II.

Det hele betyder ikke, at jeg ikke er lige så udsat for tilfældigheder og tilskud som hidtil, jeg ved det bare ikke på forhånd. Alt kan stadig hænde “så længe bolden er rund,” som  Gunnar ”Nu” Hansen sagde.

Om et år, kan Snaphanen være en femmandsblog, jeg ved det ikke, den kan være væk.  Jeg kan f.eks. ikke love, at jeg fortsætter ti år til. Muligheden findes, at jeg melder mig ud af samtalen og overlader resterne af den til enhver liebhaver, som er parat til at hæfte for politikernes selvtægt, at give  Danmark væk. Jeg har annonceret, at de ikke skal regne med mig, når det går frygtelig galt, og de synes “at vi alle skal stå sammen.” Glem det.

Man kan ikke vide noget på forhånd. Tryghed er en by i Stockholm. Gamla Stan, selv sagt ikke resten, den er virkelig ikke tryg. Måske bliver fortsættelsen blot bliver et selvportræt af en person, der resignerer over for udsigten til en kommende konflikt i Europa, som ingen politiker og ingen EU kampagner kan forhindre, nu de først har installeret muligheden for den. En person der bliver mere og mere main-stream, samtidigt med at han forføjer sig fra scenen.

Lars Vilks, der ikke kan lade være med at være sjov, siger altid “der har vi ham racisten,” når vi mødes.  Det er ikke Vilks selv taler, det er en fiktiv svensk journalist, der ytrer sig ud af hans mund. Han kender dem bedre end jeg gør, hvad der siger ikke så lidt.

Andre kalder mig ‘antisemit’ og ‘højeradikal’. Det falder på sin egen urimelighed. Offentligheden på nettet er fuld af bullshit, fra iblandt Weekendavisen til Redox. Forleden kaldte Redox’ klassens tykke dreng mig “antifeminist.” Jeg er overhovedet ikke “-ist.” Jeg meldte mig ud af kønskampen i 1975, for så vidt som man kan slippe for den, når man holder af kvinder. Jeg har ikke deltaget i kønsdebatter siden da, og knapt nok før. Hvad der kan have sat fjolset igang er, at jeg kalder Sverige et matriarkat, når jeg får lejligheden til det.

Foreløbig dokumenterer jeg nogle hjørner af det, som medierne ikke dækker, det er ikke så svært, for der er mange.  Ellers ville det ikke være “blogstof”, som min gamle ven Kim Møller på Uriasposten kalder det. At dokumentere interesserer en fotograf siden 6-års alderen langt mere, end at mene noget. En sjælden gang kommer der en prosaisk raptus, men det skal ikke være for tit.

Snaphanen fortsætter altså, indtil den pludselig slutter. Én-mandsblogs er konjunkturfølsomme, en enkelt blindtarm, et enkelt postbud ved hoveddøren, så er man out of business. Men uden et lille tilskud af midler går det i stå. Forsættes……..på  Ti år til? II.

0 0 votes
Article Rating


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

Subscribe
Notify of
guest
68 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
trackback

[…] har fabuleret over det i Ti år til? Nødigt, men dog gerne, I og Ti år til? Nødigt, men dog gerne, II, så jeg ikke trække pinen ud, selvom der er meget, […]

X
X
7 years ago

Tillykke med de 10 år, Steen.

trackback

[…] har været en del overvejelser undervejs, man kan ane dem i Ti år til? Nødigt, men dog gerne, I. Det blev også måske rigeligt fabulerende, men hvordan skal man sammenfatte ti meget, meget […]

David G
David G
7 years ago

Jeg har det ligesom Poul Højlund. Snaphanen er det første sted, jeg går hen hver dag efter at have set, om Morten Uhrskov Jensen har et nyt indlæg på JP. Du har gjort en uvurderlig indsats med et overskud, en humor, en viden og en kølig livserfaring, som du udtrykker på en underspillet, men ægte kosmopolitisk facon, der er klassisk europæisk i allerbedste forstand, kvaliteter, vi læsere kun må beundre. Det er pragtfuldt, at du gider blive ved, for du er uundværlig. Jeg håber, du får de materielle ressourcer, du behøver. Gid det måtte times mig en gang at læse… Read more »

Ludvig
Ludvig
7 years ago

Dom här dagarna utan tillgång till Snaphanen har varit jobbiga. Det har känts som ett hål i magen. Fint att det nu verkar ordna sig. Vi har nu flera bra sajter i Sverige, men dina personliga artiklar/kommentarer, med sin skärpa, är ovärderliga – och dina länkar är nästan alltid andra än dem som våra stora bloggar ger. Dessa sajter har nu utomordentliga artiklar, men deras kommentarsfält är som helhet inte roliga (i svensk mening).Det finns förstås fina undantag, men jag blir väldigt beklämd av den genomsnittligt mycket låga (och ofta helt undermåliga) språkliga behandlingen. Den visar så tydligt vad 45… Read more »

HH
HH
7 years ago

Steen! Du och din blogg är oerhört viktig, ett demokratiskt vattenhål i en tid som håller på att bli en öken i ensidighet. Den betonar också den nordiska samhörigheten som jag och alla andra anser så viktig.

Håll ut! Och varmt tack för ditt demokratiska sinne.

Vania
Vania
7 years ago

Hej Steen och tack för de tio åren. Jag har läst dig regelbundet sedan 2006 då jag hittade din blogg i samband med Muhammedkrisen. Så otroligt mycket som jag lärt mig genom din blogg så hoppas jag att du inte ger upp. Du är viktig! Läser också andra bloggar, men din är bäst. Jag försöker tala med folk om tillståndet i Sverige och världen men tyvärr vill många inte veta sanningen. Ändå kan alla se hur illa ställt det är här i Malmö, men förstår inte varför. Nu har jag i alla fall donerat 100.- genom PayPal.

Tak, Vania!

Ludvig
Ludvig
7 years ago

@ Steen
Prövar om jag kan komma in på en uppdaterad sida genom att skriva i kommentarsfältet
Mvh Ludvig

Ludvig
Ludvig
7 years ago
Reply to  Ludvig


Sedan flera dar helt omöjligt komma in på aktuell förstasida via hemmadatorn.
Har nu några få minuter på institutionsdator.Helt obegripligt vad som har hänt. Något slags hackning?
Fortsätt snälla Steen.! Skickar gärna bidrag på annat sätt än Paypal men hur?
Hoppas allt löser sig.
Mvh Ludvig

Ludvig
Ludvig
7 years ago
Reply to  steen

Det verkar ha ordnat sig nu.
Jag mejlade dig privat i eftermiddags.
Mvh Ludvig

Skåning
Skåning
7 years ago

Jag har sagt det tidigare och kan säga det igen. Den här bloggen är för viktig för att försvinna. Jag vet inte hur mycket information jag har hämtat härifrån och försiktigt delat med mig till andra, vilket kanske sakta urholkar stenen. Får granska mina konton. Någon slags donation ska det bli.

Ördög
Ördög
7 years ago

Tillykke tillykke så förbaskat mycke! Jag skänker 200 kroner, samt välgångsönskningar från ett vårvintrigt Helsingfors. Jag vill även passa på att tacka Julia Caesar för hennes alltid lika läsvärda krönikor!

Arne von Kappelgaard
Arne von Kappelgaard
7 years ago

Jeg prøvede i går efter mit indlæg (07.49) at donere 300 kr gennem PlayPal, men jeg har en fornemmelse af, at det ikke er gået igennem!
Er det korrekt Steen?

PS.Trygt gennem livet kan du vandre, ved at gøre som de andre!

Jacob Cete
Jacob Cete
7 years ago

Som en næsten symbolsk gave har jeg lige doneret 100kr via Paypal.

Der er ikke mange saglige stemmer som trænger igennem den politiske korrekte censur, men Snaphanen er en stjerne blandt de få !
Håber virkeligt Snaphanen eksisterer og er sprællevende om 10 år.

Stefan borg
Stefan borg
7 years ago

Tack för tio år — även om jag bara har varit din läsare de sista par åren. Men de åren har ändå vidgat mig utblick oerhört och jag tackar dig för att du har gjort det möjligt! Ordet “globalisering” är i Sverige ett vapen man svingar mot alla svenskar som vågar sticka upp huvudet, men hos dig har jag funnit ett fönster till ett annat globalt perspektiv, vilket jag knappast hade kunnat finna någon annan stans — i varje fall inte i Sverige, alla ankdammars moder. Kan jag bidra även ekonomiskt så gör jag gärna det — fast Paypal är… Read more »

Angela
Angela
7 years ago

Först steen, många gratulationer och ett stort tack till dig för din idoga kamp att ge världen information. Jag hoppas innerligt att du orkar fortsätta och att ingen släcker bloggen. Sådana människor som du behövs mer än någonsin. Europa och västvärlden har nog aldrig varit så illa ute som nu. Alla goda krafter behövs för att stoppa den totalitära diktatur som tar form. Andra idéer. Tyvärr kan jag inte så mycket om datorer men läste en kommentar från Norge som jag inte hittar nu att norska medier slagit upp stort om SD och Jimmie Åkesson. Det slog mig att det… Read more »

Angela
Angela
7 years ago

Det här är jätteintressant och synd att det inte längre går att komma in på snaphanen och få nytt material att tänka med. Dessvärre verkar det omöjligt att komma in och läsa. Jag har nog klickat på det mesta. För precis som Luvig skriver låses första sidan. Det är tragiskt för alla som liksom jag lämnat samhällsdebatten i Sverige och vänt mig utomlands för att få andra synpunkter, erfarenheter och tankar när demokratins grundpelare och livsnerv kollapsat i Sverige. Ja, du Nielsen vem är då den som blockerar? Och det fria ordet hoppades vi väl alla som skriver här skulle… Read more »

Allan Hansen
7 years ago
Reply to  steen

Hej Steen dit system virker ikke optimalt, som
det plejer.
Du bør lukke din server ned i nogle timer.
Opdater din server og genstarte din server.

Mvh. Allan Hansen.

Ludvig
Ludvig
7 years ago
Reply to  steen

Jag sitter nu vid en institutionsdator Alltså inte min egna hemmavid och då verkar allt bra.
Så var det också for tre dagar sedan när jag satt vid en allmän dator, men när jag sedan kom hem var det snart stopp igen.
Vad säger detta? Jag är inte datorkunnig. Institutionsdatorer har ju mycket bättre säkerhetssystem än vanliga privata. Det kan ju inte bara vara min dator eftersom flera hört av sig. Säger detta möjligen din tekniker något?
Mvh Ludvig

Ludvig
Ludvig
7 years ago
Reply to  steen

Tillägg: Det verkar faktiskt inte fungera på denna institutionsdator heller.Klockan är nu 18:15 och det ser exakt likadant ut som för en och en halv timme sedan: alltså inga nya inlägg.
Mvh Ludvig

li (islamonausea træt DIGTER)
li (islamonausea træt DIGTER)
7 years ago

Stort, stort tillykke med de 10 år, og mange tak for det gode arbejde.

Ludvig
Ludvig
7 years ago

@ Steen
Kommer inte längre in ordentligt på Snaphanen.Första sidan är nu låst på 25/2 när det var 23 kommentarer på din Ti år til- artikel. Oj,nu när jag scrollade,uppdaterades det till 36 kommentarer.
Jag vill tacka dig för din insats och återkommer när det här ordnat sig.
Mvh Ludvig

Anonymous
Anonymous
7 years ago

Tillykke med de 10.

Snaphanen er PLIGT i dagens socialistiske Danmark, hvor al sund fornuft har tabt til massernes fordumm
else, statsbetalt.

Enormt vigtigt arbejde, Steen.

Anti-sharia

Nielsen
Nielsen
7 years ago

Er du guds barn, så hjælp dig selv.

Allan Hansen
7 years ago

Hej Steen dit system virker ikke optimalt, som
det plejer.
Du bør lukke din server ned i nogle timer.
Opdater din server og genstarte din server.

Mvh. Allan Hansen.

Allan Hansen
7 years ago

Hej Steen dit system virker ikke optimalt, som
det plejer.
Du bør lukke din server ned i nogle timer.
Opdater din server og genstarte din server.

Mvh. Allan Hansen.

Børge
Børge
7 years ago

Stort tillykke herfra med jubilæet. Du er alt for beskeden – din blog har langt større rækkevidde end du tror. Den er helt fast inventar i min morgenlæsning, og jeg bringer dit budskab ud til mange, og jeg ved, at det er der mange andre, der gør. Bedst ser man din succes på, at du er fast inventar i de anationales hadeobjekter. De kan ikke fange dig, eller de andre gode nationale blogs med bukserne nede, så de kan kun råbe skældsord efter Jer. Det er ypperste hæder.

Bliv endelig ved, og tak for de første 10 år.

Ulla Lauridsen
Ulla Lauridsen
7 years ago

Det er ubegribeligt, at du kan blive ved med at skrive noget klogt dag efter dag efter dag efter dag i ti år. Hjerteligt tillykke. Jeg tror ikke et sekund, at du kan hold op 🙂

Gertrud
7 years ago

Jeg stiller mig gerne i køen her med smældende flag og et højt hurra!

Bjovulf
Bjovulf
7 years ago

Hjertelig tillykke med de 10 år, Steen – fantastisk godt gået. Tak for mange fine og oplysende indlæg om alskens ting. Jeg – og mange andre med mig – håber på, at du fortsætter mindst 10 år mere 😉 – evt. med uddelegering af opgaver eller måske som en del af noget større? —————————————————- Mageløst – hvorfor fanden finder svenskerne sig dog i krævende, uforskammede og uinviterede “gæster” som ham her? Hotfull incident på spårvagn: ”Vänta bara… Allahu akbar!” http://www.friatider.se/hotfull-incident-pa-sparvagn-vanta-bara-allahu-akbar Publicerat den 25 februari 2014 kl 13:12 En 23-årig man från Afghanistan gick under en spårvagnsresa i Göteborg till rasande… Read more »

Ludvig
Ludvig
7 years ago
Reply to  Bjovulf

Bjovulf. Här rör du vid en avgörande del av det svenska problemet, apropå den videofilmade incidenten på spårvagnen i Göteborg. Den är oerhört avslöjande. Motsvarigheter förekommer dagligen på mångfaldiga platser över hela landet.

Varför finner sig svenskarna i att behandlas så här? Att besvara denna fråga är oerhört viktigt, även om det kommer att leda till ramaskrin.
Varför är fegheten så gränslöst utbrett i detta land? Varför är civilkuraget så gränslöst frånvarande?

Angela
Angela
7 years ago
Reply to  Bjovulf

Din länk Fria tider fungerar inte. Jag kommer inte alls in på Fria tider heller. Har någon försökt att komma in där. Jag får upp detta meddelande:

Error 503 Service Unavailable

Service Unavailable
Guru Meditation:

XID: 1432908851

Varnish cache server

Bjovulf
Bjovulf
7 years ago
Reply to  Angela

Meget mystisk for det virker da fint her på min PC, Angela – ?!

Prøv evt. at kopiere hele url-linket til din internet-browsers
adresselinje og se, om det så fungerer på den vis.

http://www.friatider.se/hotfull-incident-pa-sparvagn-vanta-bara-allahu-akbar

Bjovulf
Bjovulf
7 years ago
Reply to  Bjovulf

Eller forsøg evt. via en web-proxy-server, hvis din
webudbyder nu forhindrer direkte adgang til FT.

Allan Hansen
7 years ago

O.K: Steen Felicidad!
Nu er jeg på igen.

Lev Vel

Kimpo
7 years ago

Hej Steen!

På videoen/nummeret The game of Love med Wayne Fontana & The Mindbenders ses, som du selv nævnte forleden, Beatles’ manager Brian Epstein, men også et senere medlem af en meget kendt 70er-gruppe. Jeg skriver det ikke her, men vil lade publikum om at gætte 🙂

Voldposten
Voldposten
7 years ago

Tak og tillykke med de 10 første år, Steen! – Og husk på, hvad vor fælles ven, Baron Bodissey, altid siger: “when you start taking flak, you’re over the target.

Peter Buch
Peter Buch
7 years ago

Som vandforbruger kan jeg fortælle at pakningen i den varme hane i brusebatteiet gik, og bare ikke kunne lukke, vandtilførselsesdrejemulighed var mig heller ikke mulig at dreje. Bare det havde været den kolde, så havde det nok været billigere at lade det løbe til om morgenen hvor ejendommens blikkenslager muligvis havde været til at få fat på. det kostede mig 2.742kr. girokort til 40kr. og nogle ører, plus da jeg ikke har netbank- ingen mulighed for håndværkerfradrag.
Sender nok alligevel tilskud snarest…

Arne von Kappelgaard
Arne von Kappelgaard
7 years ago

Som gammel FN-soldat kan jeg kun sige, at kampen ved frontlinien kræver skarpskytter, og det har du fuldt ud levet op til med Snaphanen, som er noget af det første jeg læser om morgenen, sammen med Uriasposten.

Tak for gode indlæg, flotte stemningsbilleder fra Københavnstrup og gode indlagte musikstykker. Som du så udmærket ved Steen, et godt citat i et indlæg, er som en riffel i hænderne på en infanterist. Det taler med autoritet. Så fortvivl ikke, men bliv ved.

ET FJELD KAN SPRÆNGES OG TVINGES KAN EN ELV, MEN ALDRIG KAN ET FOLK FORGÅ, DER IKKE VIL DET SELV.

hans01
hans01
7 years ago

prøver lige igen.

Du er et LYS i det Svenske mørke!

hans01
hans01
7 years ago

Du er et lyd i det svenske mørke, 10 more years!

Johansen
Johansen
7 years ago

Kære Steen,
Hjertlig tillykke med Snaphanens 10 års jubilæum. Din afgørende indsats med at oplyse og afsløre Vesterlandets kulturødelæggere kan ikke beskrives udførligt nok.
You are one of a kind. 🙂
Kh fra en Snaphane-fan

Polka Charlie
Polka Charlie
7 years ago

Tak, Steen og tillykke!

Jeg håber, at vi får fornøjelsen af 10 blog-år mere.

Søren Ferling
Søren Ferling
7 years ago

Tak for de ti år og beretningen om dem.

Måske en idé at lave sådan en ordning – hvis det ikke er dyrt – hvor man fra f.eks. Paypal automatisk overfører et beløb, f.eks. 20.- kr., om året. Kræver vist nok at betalingsmodtageren tager initiativ til (opkræver) overførslen for hver periode, men så kører det i al fremtid og bloggens basale drift skulle være sikret, hvad angår penge.

Marit
Marit
7 years ago

Takk, Steen. Du og Julia Caesar er et håpefullt lys i dagens mørke Skandinavia. Du må fortsette, please ! 🙂

Tim Pallis
Tim Pallis
7 years ago

Tak for endnu et meget velskrevet og sobert indlæg om dine ti år og tillykke med dem. Vi håber alle på ti år til, men vi kender ikke dagen i morgen. Jeg tilslutter mig hvert et ord, som alle dine kommentatorer skriver om dit værk Snaphanen og din enestående indsats. Jeg tror ikke at nogen af os gør det for vor egen skyld, men for sagens enorme vigtighed. Den er desværre helt upåagtet udenfor den kreds af ca 5000 mennesker, som dagligt læser Snaphanen og Uriasposten. Jeg skal nok snart bidrage med endnu et indlæg og en skilling i bøssen.… Read more »

River
River
7 years ago

Tak for gode artikler. Når jeg tænke på dig nu, kommer jeg til at tænke på Kurt Lundgren og hvor meget jeg savner ham. Jeg vil savne dig lige så meget, så fortsæt… Finder nogle penge 🙂 Igen, tak.

Poul Højlund
Poul Højlund
7 years ago

Din blog er dagens første og altid sobre og begavede indtag – mens jeg venter på, at kaffen og piben skal gøre sin underfulde indsats og få dagen i gang. Forsøger at få et beskedent pekuniært bidrag afsendt, – har længe skyldt på den konto. Til lykke med de ti år, som intet er i sig selv, men som er virkelig meget, når man måler det på indflydelse og læsere. Jeg gætter på, at du står overordentlig højt i den gode del af den meningsdannende fødekæde.

Jakob W
Jakob W
7 years ago

Kære Steen.

En beskeden tak fra en af dine mange daglige læsere. Er taknemmelig over at du orker, men håber så inderligt, at din svenske pessimisme er overdrevet. Du får ikke lov til at stoppe.
Bedste hilsner

Santor
Santor
7 years ago

Det var igennem Snaphanen og Uriasposten jeg fik fornemmelsen af at jeg absolut ikke var alene. Alle andre steder i medierne hænger der en konstant anklage om racisme og fascisme over hovedet på os der rent faktisk har erfaringer med den virkeligheden MSM så febrilsk forsøger at omskrive. Venstrefløjens slimede tentakler rager langt ind i alt der har med information og uddannelse at gøre. Så langt, at vi er nødt til at have Bloggere som dig og Kim. I er samlingspunkter, ikke for en fælles politisk retning, men for de der med garanti ikke kan få ordet i MSM, fordi… Read more »

Menig 442
Menig 442
7 years ago

Snaphanen har nu i 10 år kastet grus i multikultur-maskinen og kostet nogle tidsrøvende hykleriske undvigelsesmanøvrer, som har forsinket projektet så meget, at vi, der er kommet i pensionsalderen, nok ikke vil opleve ragnarokket. Tak for det.

Torben Snarup Hansen
Torben Snarup Hansen
7 years ago

Snaphanen er et vindue til Sverige, og derfor bliver Steen stemplet som “højrenational” – og det, der er værre – af både svenskere og danskere. Denne fordømmelse er et indicium på fordummelse.

Egentlig er det opmuntrende, at der fra den kant kun kommer skældsord, shaming og blaming, men ingen fakta og argumenter! Så fattige i ånden er staklerne altså!

Morani ya Simba
Morani ya Simba
7 years ago

Tillykke. Det er helt sikkert en vigtig blog og den er vigtig. Langsomt vokser skaren af folk der søger alternative informationskilder fordi MSM og politikeres udtalelser ikke passer med virkeligheden som de selv ser den…

Hansen
Hansen
7 years ago

Tillykke med de 10 år, og Tak.

Claus K.
Claus K.
7 years ago

10 år er et geologisk tidsspand på nettet. Tillykke, det er vel eksekveret, altid sobert og i orden. Hvis ikke du synes du kommer nogen vegne, så er det fordi du padler mod en rasende modstrøm. Men du skal ikke et øjeblik undervurdere den betydning du har og har haft. Tak for det.

intetnavntak
intetnavntak
7 years ago
Reply to  Claus K.

Jeg var interesseret i DF før jeg fandt snaphanen.dk men jeg begyndte først at involvere mig, da jeg fandt siden imens jeg googlede om situationen i Sverige. Snaphanen har således gjordt mig opmærksom på det, der foregår i skandinavien og været en ledetråd. Til min opfattelse af det der foregår i eussr. Utroligt så hurtigt alt kan gå fra ingen indvandring og nordisk union snak, til massere af indvandring og ingen nordisk union snak. Det handler om at holde øjnene åbne for det man holder kært og hvis man bliver for systematisk. Så er det et tegn på at du… Read more »

Peter Andersen
7 years ago

Som vanligt fremragende skrevet Steen.

Ja, hvorfor blev man egentligt politiseret, når nu man inders inde ikke gad? Hvorfor blev man ikke bare siddende i baren og drak en øl mere eller fandt en bænk, hvorfra man kunne betragte våren gå gennem Nyhavn i korte kjoler?

Fordi man ikke længere måtte ryge i baren og de korte kjoler blev afløst af tækkelige tørklæder. Hvordan fanden skete dét?!!!

68
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x