27
feb
Seneste opdatering: 27/2-14 kl. 2048
16 kommentarer - Tryk for at kommentere!

CBN, 27.2.2014. Se også Frankrike i fritt fall.

Endnu en svensker korrekser Norge

Den svenske chefen för konstmuseet i Trondheim, Pontus Kyander, har orsakat politisk kalabalik på högsta nivå i Norge. Efter att han angripit det nationalistiska Fremskrittspartiet i en museikatalog ringde kulturminister Thorhild Widvey (Høyre) upp styrelseordföranden för museerna i Syd-Tröndelag, som i sin tur kontaktade Kyanders närmaste chef.

Så här skrev Pontus Kyander om Fremskrittspartiet i förordet till katalogen:

”Det chockerande i dag är att nationalismen återvänt på global front. Det är nationalism i sin fulaste form, av det slaget som hävdar en överlägsenhet över andra, som säger ”vi är bättre, eftersom vi är rikare/äldre/yngre/demokratiska/är en republik/ar ett kungarike/har en rikare kultur/har fler vapen/vackrare natur och bättre utsikter/är av en bättre ras”.

Nationalism handlar inte bara om att vara tillfreds eller stolt över den man är och vad man uppnått, eller att tycka om en plats därför att det en bra plats att leva på. Inom nationalismens ramar formas dessa stämningar till en ideologi, och den ideologin säger kort och gott: ”Vi är bättre”. I den meningen är inte norsk nationalism bättre eller sämre än någon annan. Den uppträder som vilken annan form av nationalism, och den rymmer samma uteslutande mekanismer. Nationalistiska partier – FrP är ett av dem – är farliga eftersom de relativiserar föreställningarna om mänsklig gemenskap, om mänskliga rättigheter, om likhet. De är en syra som äter våra själar, som eroderar vår respekt för andra – om dessa andra av någon anledning trampar samma mark som vi själva. Detta är vårt land, inte deras. Vi är stolta ägare till denna nation, det är inte de. Vi har rättigheter, det har inte de.” Minister försökte ta strupgrepp på kulturen

Dette vitterlige vås kan ikke betyde andet end, at hvis man overhovedet afgrænser sig nationalt, eller bare skelner mellem borgere og ikke borgere, lider man af herrefolkstænkning, man er allerede halvvejs en racist i Kyanders øjne.  Skulle Norges kulturminister have ignoreret dette? Ja, da, Kyander er fræk, men helt bestemt skal han have lov at udstille sin dumhed uden politisk intervention. Hører hans lommefilosofiske, partipolitiske betragtninger hjemme i Forord til Trondheim kunstmuseums vårprogram?  Kyander er gæst i Norge og leder af en institution, der ikke er partipolitisk, men det er fuldt lovligt at udstille sin indskrænkethed i Norge.  Smag og behag er forskellig,  især svensk, elitær smag.

Han fremviser det klicheeagtige,  svenske syn på nationen som al ondskabs ophav. Den stammer fra en bevidsthed,  hvor alt hvad der er positivt ved nationen, er erstattet af  “nationionalismen” og dens synder, og er under total og konstant fordømmelse. Der tempererede nationalfølelse er fejet ud af den svenske, offentlige bevidtshed, tilbage er kun internationalisme og nationalisme = chauvinisme. Det er alt eller intet i deres hoveder.

At det svenske ideal er at udslette nationen, tvivler vi ikke et øjeblik på. Man kan ikke tolke den løbende befolkningsudskiftning anderledes, der har et langt større omfang, end nogen ydre faktorer tilsiger. Nu vil den såkaldt borgerlige regering forhøje skatterne med 20 milliarder, for at financiere mere indvandring. 70 % af dem der kommer til Sverige, kunne umiddelbart sendes ud iflg. Dublin aftalen, men de bliver det ikke. Samtidigt lever over 200.000 svenske pensionister nu under EU’s fattigdomsgrænse efter at have arbejdet et helt liv.

 Ikke-nationen Sverige, vor tids store samfundseksperiment, den grænseløse klidmosters drøm om the big sleep, der set udefra ligner optakten til en krig. Når nationen omfatter alt og alle, omfatter den ingen og intet. De siger, de afskaffer Sverige for at være gode, men i virkeligheden gør de det for at eliminere hvad de anser for det største onde, nationen, og lad os nu se, hvad de får i stedet,  når nationen Sverige ikke eksisterer længere hverken i nogen folkelig, kulturel, religiøs eller etnisk forstand. Dagen er ikke så langt borte, to generationers tid.

1-Indspilning i fuld skærm 27-02-2014 161258

Forleden kunne man høre Kasper Støvring tale om sin nye bog om EU og freden i Deadline 2 sektion, minut 27:50 (kan ses indtil 18 marts) i hvilken han priser nationalstaten som en skaber og bevarer af fred og velfærd. Han fortæller at det er farligt at pille ved det nationale, også fordi – oh, monstrøse tabu – folk har faktisk følelser for deres land, og det er det helt dominerende tilstand i verden: Nationalfølelse, ikke nationalisme, nogle kan stadig kende forskel.

Der er også omkring 75 % monarkister i Sverige, selvom de ikke må være det for den bedrevidende klasse, jeg i dagens anledning vil kalde “den hasarderede klasse.” Der er endda folk, der hylder ægteskabet mellem mand og kvinde og tanken om, at der ikke er meget mere end to-tre køn.

Støvring henfører det 20 århundredes krige til imperier som Englands, Habsburg og Sovjet, ikke til nationer, derfor advarer han imod EU’s nationsopløsning. Kyander tror, at den evige fred indfinder sig, når nationerne er fjernet, når man har ignoreret ethvert menneskes dybere, historiske impulser. Støvring kalder det ‘et farligt eksperiment’, jeg tror enhver konservativ vil give ham ret, men det er nu engang en akademisk disciplin blandt andre, at se bort fra virkeligheden.

Om ti år er det lige så meget tabu at sige ‘svensker’, som det er at sige ‘neger, muhammedaner, araber eller sigøjner,” på svensk er ‘araber’ allerede på vej over i negerafdelingen, uden at jeg nærmere ved, hvorfor det nu er sprogligt følsomt at være araber. “Hej ‘citoyens,’  hej borgere på et ikke nærmere defineret landområde nær Nordpolen, lad os holde en kort våbenhvile.” Kasper Støvring: Fortællingen om fredens Europa (Kyander er født i Finland, men han flyttede til Malmø da han var tre år, og hans uddanelse og hans karriere er svensk.)

0 0 votes
Article Rating


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

Subscribe
Notify of
guest
16 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
Torben Caroc
Torben Caroc
8 years ago

Ufatteligt at ALT hvad der er tilladt og ønsket i sport er afskyeligt og forbudt i samfundslivet: I sport må man gerne kæmpe nation mod nation. Træneren bestemmer (efter samråd med spillerne) og spillerne følger den fastlagte strategi. De dygtigste sportsfolk og deres klubber kommer i 1. division, de andre i lavere divisioner osv osv. Sjovt nok indser ALLE at disse regler er forudsætning for fremgang i sport, medens næsten INGEN indser at nøjagtigt de samme regler gælder for velfungerende samfund.

Ludvig
Ludvig
8 years ago
Reply to  Torben Caroc

Det här är ett argument som det säkert är värt att framföra gång på gång på gång tills det kanske(?) går in någonstans.
Så, tack för påminnelsen!

Allan Hansen
Allan Hansen
8 years ago

Nietzsche er overbevist om, at de nationale kulturers
time slår snart, da den tid ikke kan være fjer, hvor
der overhovedet kun er tale om en europæisk elle
europæisk-amerikansk kultur under ét. Han går ud fra den
kendsgerning, at de udviklede mennesker i alle lande
allerede nu føler sig som Europæere, som landsmænd, ja
som forbundsfæller, og fra den tro, at allerede det næste århundrede må bringe krig om Herredømmet over jorden.

Kilde: Georg Brandes 1901.

PFEP
PFEP
8 years ago
Reply to  Allan Hansen

Näste krig kan mycket väl handla om rätten eller makten över vatten, vatten att skapa energi med eller använda att skapa bröd på bordet.
Det finns redan ett antal spirande frön till kommande krig om vatten.

Allan Hansen
Allan Hansen
8 years ago

” La science est roturiére,,
( Videnskaben er ikke adelig).
– Ernest Renan fransk tænker.

Lev Vel

Bjovulf
Bjovulf
8 years ago

NRK-radioprogrammet om Pontus Kyander-sagen – incl. interview med Hr. PK himself ( 😀 )

http://radio.nrk.no/serie/dagsnytt-atten/nmag03003114/13-02-2014#t=25m7s

PFEP
PFEP
8 years ago

Denna video är jo synonym med vad som håller på att hända i hela västvärlden, frågan är bara; vart skal de med kapital och kunskap fly?
Ragnarök står för dörren mina vänner och bara de modiga får plats i Valhall…

Bjovulf
Bjovulf
8 years ago

Chokmåling: DF spurter fra Thorning og Co. 😀 Nu er det altså ikke “kun” hos YouGov 😉 http://ekstrabladet.dk/nyheder/politik/danskpolitik/article2227269.ece DF markant større end S i ny måling Af: James Kristoffer Miles Helle Thorning-Schmidt og Socialdemokraterne kan gå til weekend med endnu en elendig meningsmåling på nethinderne. Blot 17,6 pct. [!!!] af danskerne vil ifølge en Megafon-måling for TV2 og Politiken sætte deres kryds ved statsministerens parti. Dermed er Socialdemokraterne markant mindre end Dansk Folkeparti, der med Kristian Thulesen Dahl i spidsen kan notere sig opbakning fra 21 pct. [!!!] af danskerne. De 3,4 pct. forspring er ude over den statistiske usikkerhed,… Read more »

Bjovulf
Bjovulf
8 years ago
Reply to  Bjovulf

Ha, om bare få år så vil 17-20 % skulle regnes for de gode gamle dage for S –
der kommer det til at hedde 10-12 %>; altså på en god dag 😀

PFEP
PFEP
8 years ago
Reply to  Bjovulf

Sorry to say it Bjowulf, men 17-20% mot vad?
I DK, och det mesta av Västeuropa är jo snart Islam dominerande rent röstmässigt och vad då?
I Norden var DF/SD FRP är starka, lär man inte kunna få till rätt “medicin”; repatriering av miljoner muslimer!
Loppet; loppet är nog kört och att röst är nog idag enbart ett försök att hindra det oundvikliga; Europa dominerad av Islam.
Tur man är gammal, men vilket öde barn och barnbarn står inför!

Bjovulf
Bjovulf
8 years ago
Reply to  PFEP

Ja, ja – men for bare få år siden ( 10-15-20 år ) fik S i DK altid som minimum 26-28 % af stemmerne og meget ofte endda 30-36 %, så i den henseende er S, der jo om nogen har bidraget til at føre en ulyksalig, dybt naiv og så godt som krav- og grænseløs indvandringspolitik for at kunne tækkes de frelste PK-tosser i Det “radigale” Venstre (R) og på venstrefløjen, incl. rigtigt mange i S selv – en politik der i allerhøjste grad er gået ud over og haft endog meget alvorlige konsekvenser for S’es egne naturlige vælgere… Read more »

Bjovulf
Bjovulf
8 years ago
Reply to  Bjovulf

Qvortrup efter ny chok-måling: ‘DF kan blive Danmarks største parti’ http://www.bt.dk/politik/qvortrup-efter-ny-chok-maaling-df-kan-blive-danmarks-stoerste-parti Af Lisbeth Quass, Berlingske Nyhedsbureau Fredag den 28. februar 2014, 06:25 Dansk Folkeparti er godt i gang med at sætte sig på positionen som Danmarks næststørste parti. Endda haler Kristian Thulesen Dahl (DF) og hans partifæller også ind på Danmarks største parti, Venstre. Det viser en ny meningsmåling foretaget af Megafon for TV 2 og Politiken. Hvis der var valg fredag, så ville Dansk Folkeparti ifølge meningsmålingen få 21 procent af stemmerne. Det svarer til 36 mandater, hvilket er fem flere end Socialdemokraterne, der med en tilslutning på 17,6… Read more »

Allan Hansen
Allan Hansen
8 years ago

Steen og andre se lige denne video:

http://www.clarionproject.org/videos/sleeper-cell

Øyvind
Øyvind
8 years ago

Pontus har markert seg (og sin motvilje mot det norske flagget) før:
http://www.nrk.no/trondelag/_-jeg-trodde-ikke-mine-egne-oyne-1.8255904

…og han refses av en svensk(!) kunstkritiker i Morgenbladet: “Politisk korrekt ekstremisme”:
http://morgenbladet.no/kultur/2013/politisk_korrekt_ekstremisme#.Uw9RH_0fFz8

Marit
Marit
8 years ago
Reply to  Øyvind

Jeg bor i Trondheim, hvor denne selvbestaltede PK-diktator, finsk-svenske Pontus Kyander har hersket ved Trondheim Kunstmuseum i et par år. Og gjort seg så upopulær at han er blitt bedt om å pakke kofferten sin. På Norges offisielle flaggdager, heiser han HOMOFLAGGET over Kunstmuseet vårt. HVILKEN frekkhet ! Og hvilken forakt for norske tradisjoner og det norske og trønderske folk ! Vi puster ut når denne pubertale klovnen nå reiser. Så vi igjen kan få fred og ro rundt vårt Kunstmuseum. Denne typen svensker, med denne type kvasi-ideologi, passer bare i Sverige. Vi i Trondheim ønsker ham god tur hjem… Read more »

16
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x