2
mar
Seneste opdatering: 2/3-14 kl. 2157
5 kommentarer - Tryk for at kommentere!

Katrine Winkel-Holm taler til Lars Hedegaards afgang som formand for TFS. Lars Hedegaard svarer (mobilvideo) Avskedstale til TFS. Hvad angår at blive bespist på Rådhuset, kan jeg kun anbefale det.  Guide Michelin har overset det, da de var i København.

Hvorfor islam er en kult

Jeg har efter at have betraget islam i årevis, stadig mere kommet til at synes, den minder mig om en sekt som jeg har oplevet Scientology, Guru Maharaji og Jehovas Vidner, det har mest været sprogligt (studér det såkaldt danske Hitzb ut-Tahrir anvender sig af), men der indgår selvfølgelig langt mere i en sekt eller en kult. Disse er dog normalt ganske ublodige sammenlignet med islam, der myrder dagligt over hele planeten uanset hudfarve, kultur og sprog. I går var det et muslimsk massemord i Kina. Her er hovedpunkterne, de nærmere begrundelser finder man under hvert enkelt punkt på linket.

1. The group displays excessively zealous and unquestioning commitment to its leader and (whether he is alive or dead) regards his belief system, ideology, and practices as the Truth, as law.
2. Questioning, doubt, and dissent are discouraged or even punished.
3. Mind-altering practices (such as meditation, chanting, speaking in tongues, denunciation sessions, and debilitating work routines) are used in excess and serve to suppress doubts about the group and its leader(s).
4. The leadership dictates, sometimes in great detail, how members should think, act, and feel (for example, members must get permission to date, change jobs, marry—or leaders prescribe what types of clothes to wear, where to live, whether or not to have children, how to discipline children, and so forth).
5. The group is elitist, claiming a special, exalted status for itself, its leader(s) and members (for example, the leader is considered the Messiah, a special being, an avatar—or the group and/or the leader is on a special mission to save humanity).
6. The group has a polarized us-versus-them mentality, which may cause conflict with the wider society.
7. The leader is not accountable to any authorities (unlike, for example, teachers, military commanders or ministers, priests, monks, and rabbis of mainstream religious denominations).
8. The group teaches or implies that its supposedly exalted ends justify whatever means it deems necessary. This may result in members’ participating in behaviors or activities they would have considered reprehensible or unethical before joining the group (for example, lying to family or friends, or collecting money for bogus charities).
9. The leadership induces feelings of shame and/or guilt in order to influence and/or control members. Often, this is done through peer pressure and subtle forms of persuasion.
10. Subservience to the leader or group requires members to cut ties with family and friends, and radically alter the personal goals and activities they had before joining the group.
11. The group is preoccupied with bringing in new members.
12. The group is preoccupied with making money.
13. Members are expected to devote inordinate amounts of time to the group and group-related activities.
14. Members are encouraged or required to live and/or socialize only with other group members.
15. The most loyal members (the “true believers”) feel there can be no life outside the context of the group. They believe there is no other way to be, and often fear reprisals to themselves or others if they leave (or even consider leaving) the group.

Why Islam is a Cult, Characteristics Associated with Cultic Groups.

0 0 votes
Article Rating


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

Subscribe
Notify of
guest
5 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
Lucienne
7 years ago

Ahaa, its fastidious conversation about this article here at this blog, I have read all that,
so at this time me also copmmenting here.

Hans
Hans
8 years ago

Ja, trykkefrihed er der ikke meget af på “Snaphanens” hjemmeside. Min mormor havde en nær veninde, som boede i Iran igennem 40 år, og som ejede en fabrik, der fabrikerede og solgte hårde hvidevarer til iranerne. Og det var altså før Shahens fald, og hendes beskrivelse af, hvad iranerne mener om europæerne, til min mormor, lød som følger: De hader os, som tyskere, der lige har tabt krigen, de hader os for vores succes, og er rasende over, at deres 3.000 år gamle perserrige blev stillet i skyggen af os europæere, som de i bund og grund foragter, og de… Read more »

Prudentius
8 years ago

Tak til Hedegaard for en flot og stærk præstation som Trykkefrihedsselskabets formand!

Dansk åndsliv havde været betydeligt fattigere uden hans og selskabets modige indsats for det frie ord og for en levende magtkritik, ja for kritisk tænkning i det hele taget, midt i en istid af politisk korrekthed.

mb
mb
8 years ago

Definition of the difference between a cult and a religion.
In a cult there is one guy promoting the whole thing for his personal gain.
In a religion that guy has died.

5
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x