2
mar
Seneste opdatering: 3/3-14 kl. 0254
12 kommentarer - Tryk for at kommentere!

1-Ezra Levant, TFS, 2014, I 152

(klik f. helskærm) – Hvilke tårne, der er for få tårne. Jamen, det er en af byens mest centrale pladser kommet til at hedde ‘som en hyldest til mangfoldigheden.’Det er lige så originalt som hvis de havde kaldt den “Dan-Pladsen” efter Dankort, Dantaxa, Danbolig, Danpoulard og Dan-mig i røven. Hvorfor ikke kalde den  Simon Emil Ammitzbøll-pladsen først som sidst? Det kan lissom overskues fra Rådhusets iøvrigt  alt for ukendte  kantine.

Det var selvfølgelig ikke rigtig godt med en homoseksuel nazist eller en lesbisk skuespiller, som kun jeg husker. Opgaven var bunden, men der er fandeme ikke meget Schwung over det navn, der mere lugter af i hvilken åndelig og historisk fattigdom københavnske politikere henslæber deres liv.  Giv dog pladsen navn efter en af Danmarks- eller verdenshistoriens virkelig store homoseksuelle, hvis det endelig skal være, og stil bøssen  Michelangelos David op på den. Brygger Jakobsen skænkede netop statuen til den plads i 1897. Hvad med lidt format, København?

Michelangelo’s David har haft en omtumlet skæbne siden brygger Jakobsen i 1897 skænkede den til opstilling ved Vartov i Vester Voldgade. Der boede fromme, gamle damer lige ud for kæmpens genitialier, og snart måtte den gemmes af vejen i anlægget ved Helligåndskirken indtil også det blev for stærkt. Så i 1901 blev den opstillet ved den vestlige gavl af Statens Museum for Kunst i et hjørne af Østre Anlæg hvor der aldrig kom et øje, undtagen os børn der spillede bold om sommeren og kælkede om vinteren på den bakke, der nu også er næsten væk. Micheangelo, Møller og Herman Bang

0 0 votes
Article Rating


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

Subscribe
Notify of
guest
12 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
trackback

[…] der, hvis den endelig skulle hedde nogen homoseksuelt, skulle have heddet Herman Bangs Plads af disse grunde. Heller ikke et ord om den nye Svend Aukens Plads, ingen dårlige ideer holder evigt. Jeg ved ikke […]

Max
Max
8 years ago

Skal regnbueis så hedde homo-is fra nu a?

Britta Due Andersen
Britta Due Andersen
8 years ago

Æres den der æres bør! og det uanset om folk er homoer eller ej. Ikke særbehandling. I øvrigt synes jeg, det er en dårlig ide, at bruge navne på kendte, som er ukendte, ganske få år efter de er døde.

T. Snorrason
T. Snorrason
8 years ago

Det er vel egentlig groft diskriminerende, at opkalde noget som helst efter en homoseksuel, blot fordi han eller hun er homoseksuelle?

T. Snorrason
T. Snorrason
8 years ago
Reply to  steen

så kald den Homotorvet eller Homopladsen, så er alle mere klar over, hvad det er man vil markere.
Hver “minoritet” bør have en plads eller gade, det vil klart vise vort frisind og inkludering, at vi har den rette “inkluderende” tidsånd.
Eller?

Peter Andersen
8 years ago

Ja, opgaven var bundet, men så kunne man have kaldt den Herman Bang. Det er umiddelbart den eneste bøsse jeg ville finde værdig til et sådant sted. Man diskuterer jo stadig om ikke det var lidt fattigt, kun, at give ham den lille plads foran Langgade station i Valby. i øvrigt var hele homo-idéen komplet åndsvag.

Bjovulf
Bjovulf
8 years ago

Ung aarhusianer dræbt i jihad En 21-årige dansk konvertit meldes dræbt i Irak http://ekstrabladet.dk/nyheder/samfund/article2229132.ece En ung blond aarhusiansk jihad-kriger meldes dræbt i kamp under al-Qaidas faner. Det drejer sig om den 21-årige VK, som på forskellige jihad-hjemmesider bliver udråbt som martyr, efter han angiveligt skulle være dræbt under et angreb på den irakiske hærs 22. brigade nord for Bagdad. Den unge danske konvertit stammer fra Aarhus og var færdig med 10’ende klasse, da han i 2012 tog på en religiøs dannelsesrejse til Cairo i Egypten. [!!!] Her er han øjensynligt blevet rekrutteret til at kæmpe i Syrien, for i 2013… Read more »

Bjovulf
Bjovulf
8 years ago
Reply to  Bjovulf

Terrordømt gik på Langkær Gymnasium i Aarhus

http://ekstrabladet.dk/nyheder/samfund/article2229008.ece

En af de få terrordømte herhjemme kom også fra Langkær Gymnasium

[ Begynder man så småt at ane et mønster her? 🙁 ]

– Vi er rystede over sagen. Vi har ikke haft nogen fornemmelse af, at noget skulle være under opsejling, sagde rektor på Langkær Anders Østergaard lige efter anholdelsen.

[ Surprise, surprise … ]

machiavelli
machiavelli
8 years ago
Reply to  Bjovulf

En god dag.

Bjovulf
Bjovulf
8 years ago
Reply to  machiavelli

Et meget “stort” tab for Danmark – hvordan skal vi dog nogensinde komme over det? 😀 Alarm på Aarhus-skoler: 13 elever i krig i Syrien http://ekstrabladet.dk/nyheder/samfund/article2228933.ece Halvdelen af de Syriens-farende fra Aarhus kommer fra en ungdomsuddannelse. Langkær Gymnasium alene tegner sig for fem krigere [!!!] Mindst 13 elever fra forskellige gymnasier og ungdomsuddannelser i Aarhus har de seneste halvandet år lagt skolebøgerne bag sig for at gribe til våben i krigen i Syrien. Alene fra Langkær Gymnasium i Aarhus Vest kender politiet med sikkerhed identiteten hos fem elever, som har deltaget i den blodige borgerkrig. Ud over Syrien-krigerne blev en… Read more »

Morten Dreyer
Morten Dreyer
8 years ago

Nu skal en del af Rådhuspladsen have nyt navn har det røde flertal bestemt. Teknik- og miljøborgmester Ayfer Baykal (SF) kom alvorligt på afveje, da hendes første og meget stærkt anbefalede navn, desværre viste sig at være tidligere straffet lidt tys-tys for noget med mindreårige drenge. Men borgmesteren fortsætter i samme spor. Nu er hendes kærlighed faldet på Hannah Bjarnhof. Skuespillerinden med den glorværdige karriere, som birolleskuestiller i klassiske grænseoverskridende danske film. Som f.ex. i Fodboldpræsten (1951) Bag de røde porte (1951) Pigen i søgelyset (1959) Gymnasiepigen (1960) Eventyrrejsen (1960) Een blandt mange (1961) Eventyr på Mallorca (1961) Slottet (1964)… Read more »

12
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x