21
mar
Seneste opdatering: 22/3-14 kl. 1235
12 kommentarer - Tryk for at kommentere!

Miljøpartiet er de renes parti par excellence. Man ser for sig det rene menneske Mir Englund-Dusim, der også er en god kristen, rage skidefuld rundt i Gøteborg, og gøre noget, der fuldstændigt strider mod hans menneskesyn. Hvem har iøvrigt ikke gjort det? Partiet holder krisemøde, pressen mørklægger, for journalister er Miljöpartister. Det hele er en farce, og den starter med sexköpsloven. At se nogen – selv en Miljøpartist – skulle krybe for den, er pinagtigt.

En politiker i Göteborgs kommunfullmäktige har fått ett strafföreläggande för att ha köpt sex i Rosenlund. – Jag har inga ursäkter, säger mannen till GP. För en vecka sedan beslutade Göteborgs åklagarkammare om ett strafföreläggande på 50 dagsböter à 240 kronor för fullmäktigeledamoten.

När GP konfronterar politikern om händelsen, ser han påtagligt skakad ut och verkar mycket ångerfull. Han erkänner att det som åklagaren hävdar stämmer, och säger att han tänker betala strafföreläggandet. – Jag var jättefull och fattar inte varför jag gjorde det. Det strider helt mot mina principer och är helt oacceptabelt. Det finns inga ursäkter, säger mannen till GP. Politiker avgår efter sexköp, Miljöpartist dömd för sexköp – media mörkar.

Måling: DF Danmarks største parti

“Det er kun et øjebliksbillede” og så videre, men man skal ikke kimse af, det kan ærgre alle dem, man ikke kan lide, når man er småligt og hævngerrigt anlagt:

En ny opinionsundersökning visar att Dansk Folkeparti nu är Danmarks största parti. DF är flera procentenheter större än Socialdemokraterna och uppnår absolut majoritet tillsammans med borgerliga Venstre.

För Socialdemokraterna ser det riktigt illa ut. Partiet uppnår 14,5 procent – mot 24,8 i förra valet september 2011. Det skulle innebära 19 förlorade mandat, och krympa partiet till 25 platser i Folketinget. Detta resultat är det lägsta Sentio någonsin har uppmätt för S.Dansk Folkeparti större än någonsin

“Videnssamfundet i informationsalderen”

Jeg elsker de der buzz-words fra den politiske reklamebranche. En svensk historeprofessor fortæller i KRÄNKTA AV FAKTA

Det fanns en tid när jag inbillade mig att gränsen mellan otvetydiga fakta och kränkningspotentiell åsikt måhända var hårfin, men att den likväl existerade. Den tiden är förbi…..Några inledande exempel ur den numera omfattande högen av harrisonska kränkningar kan tjäna som illustrativa exempel på hur lätt det numera är att, utan att man anar det, trampa folks integritet i smutsen.

Jag är professor i historia med en stor dos undervisning och tentarättning på schemat. Det gör att jag, högst motvilligt, tvingas inse att vad som för ett par decennier sedan definierades som allmänbildning i dag räknas som exklusiv kunskap. När jag dristar mig till att ställa tentamensfrågor om romerska riket för grundstudenter får jag svar som får mig att kippa efter andan.

För det första kan många av mina studenter inte stava till imperiet. De skriver ”rommarriket” eller, ännu värre, särskrivet som ”rommar riket”. Dess mest ryktbare individ stavas inte Caesar utan ”Ceasar” och den titel som namnet utvecklades till stavas i omkring en tredjedel av tentamenssvaren ”kjesare”. På frågan vad personen ifråga skall ha uträttat har jag fått svar som går ut på att han förde krig i Sydafrika och därigenom orsakade imperiets undergång.

Till övriga hårresande svar hör uppgifterna att andra puniska kriget föranleddes av att Kongo invaderade Italien och att dess fälttåg leddes av katarer (det vill säga av medeltida kättare i Sydfrankrike). På en tentamensfråga om det antika Roms och Greklands grannländer fick jag en gång en redogörelse för inkariket i Peru.

Men okunskap är en sak – det nya och märkliga är vad som händer efter det att jag gett studenterna det underkännande de gjort sig förtjänta av. Tro inte att de gör bot och bättring medelst föreläsningsanteckningar, läroböcker och omtentor. Ånej. De överklagar till studierektorer och studentfackliga representanter, varefter jag åläggs att ge dem en andra, en tredje och en fjärde chans. När jag gör det, och fortfarande underkänner dem på kunskapsmässiga grunder, riskerar jag att utpekas som en tyrann som förolämpar studenternas personliga integritet.

Når svenske studerende fagligt befinder sig på tretten-års stadiet, nar de afslutter gymnasiet, som man kunne læse for et år siden, kan professorens prøvelser ikke undre noget videre. Hvad eleverne i det hele taget foretager sig under tolv års skolegang, skal jeg ikke kunne sige. Det er ikke det, at de ikke ved noget, og at de derfor ikke kan overskue deres uvidenhedved. De kan ikke stave til det, de ikke ved.

Til illustration af, hvilke fantastiske fremskridt vores uddannelsesvæsen har gjort, kan man anføre at de puniske krige og den franske revolution var eksamensstof i 7. klasse i 60′ ernes underskole,  Caesars Gallerkrige i 9 klasse (2 realklasse, som det hed) – på latin, altså.

Nå, som min forhenværende svigersøn, skolelæreren, sagde: Man skal bare vide, hvor man slår det op, hvordan man så kan slå noget op, man ikke kan stave, og så endte det sædvanligvis i  en diskussion af, hvad der overhovedet er nødvendigt at vide. Sjovt nok var det altid det, han ikke vidste, der var uvæsentlig ‘paratviden’. Det ord har jeg ikke brugt siden han til alt held forsvandt ud af mit liv. Han var en god SF’er,  kun er en af talrige grunde til, at jeg ikke kan tage det parti alvorligt.

De uvidendes attitude over for de vidende, er virkelig interessant. Jeg har ikke noget bud på den, men hvis den overgår til aggression , er den vel ikke at skelne fra den kinesiske kulturrevolution. Det er virkelig antiintellektualisme, der vil frem i verden. Tidligere foldede den kloge uvidende ørerne ud, når han mødte sin vidensmæsssige  overmand, hvad man jo ikke rigtig kan undgå temmelig tit.

0 0 votes
Article Rating


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

Subscribe
Notify of
guest
12 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
trackback

[…] er vigtigere, at der er kønsligestilling i virksomhedsbestyrelser og at mænd bliver dømt hårdt for at betale en prostitueret, end at  svenske kvinder kan bevæge sig frit i det offentlige rum. Et lille eksempel på kendt […]

XY
XY
8 years ago

Sexköpslagen är knas. Det vidriga är hyckleriet bland “folkvalda”, inte minst bland dem som furiöst kastar domar om “människosyn”, “värdegrund”, “rasism” och annat mumbojumbo i ansiktet på andra som om de vore vilka lättviktiga glosor som helst.

Machiavelli
Machiavelli
8 years ago

Enhedslisten som ikke kan få nok af muslimer og gerne ser en revolution med fjernelse af politiet går betragteligt frem til over 12%. Hele målingen er kun en popularitions bølge, alt efter hvad pressen femhæver af sensation. Om en uge er de radikale populær. Kun 20% af befolkningen tænker selvstændigt, og så er det højt sat.

PisseNisse i Hökarängen
PisseNisse i Hökarängen
8 years ago

Hahaha…men ändå rätt oskyldigt.

Låt oss miinnas miljöpartisten i Stockholms Stadhus som HIV+ ägnade sig åt oskyddat sex med ynglingar i St Petersburg. Det var locket på. Då med.

Tvi.

nobody
nobody
8 years ago

Enligt senaste vetenskapliga rön från Sveriges Miljöparti (om man åker tunnelbana i Sverige…)

Eftersom jag åkte tunnelbana i Japan så “I think I’m turning Japanese”: http://www.youtube.com/watch?v=gEmJ-VWPDM4

nobody
nobody
8 years ago

Vem kunde tro. Ooh no, I said to much… “R.E.M. – Losing My Religion”: http://www.youtube.com/watch?v=xwtdhWltSIg

I övrigt på västfronten inget nytt – “The Sound of Silence”: http://www.youtube.com/watch?v=YZGayaTPQ4I

Bjovulf
Bjovulf
8 years ago
Reply to  nobody

Midlake – “Acts of Man” 🙂

https://www.youtube.com/watch?v=fcHVYrcb6As

Mads
8 years ago

Ups, Ville sige, Skal man ikke hører sandheden fra fulde børn og voksne mennesker.
– Jag var jättefull och fattar inte varför jag gjorde det. Det strider helt mot mina principer och är helt oacceptabelt. Det finns inga ursäkter, säger mannen till GP.

mads
mads
8 years ago

– Jag var jättefull och fattar inte varför jag gjorde det. Det strider helt mot mina principer och är helt oacceptabelt. Det finns inga ursäkter, säger mannen till GP.

nobody
nobody
8 years ago

Apropå DF’s Måling, grattis Danmark, till demokratins seger! “Modern Democracies” från år 1921 av James Bryce (Brittisk jurist, historiker och politiker). Se http://oll.libertyfund.org/index.php?option=com_staticxt&staticfile=show.php%3Ftitle=2084&Itemid=27 sidan 109: “Democratic government rests upon and requires the exercise of a well-informed and sensible opinion by the great bulk of the citizens. Where the materials for the formation of such an opinion are so artfully supplied as to prevent the citizens from judging fairly the merits of a question, opinion is artificially made instead of being let grow in a natural way, and a wrong is done to democracy.” Fritt översatt: Demokratisk styre vilar upp på… Read more »

D. Christensen
D. Christensen
8 years ago

Orienten begynder i Malmø.

12
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x