24
mar
Seneste opdatering: 25/3-14 kl. 1908
10 kommentarer - Tryk for at kommentere!

Der har været en veritabel mediestorm i Holland over Wilders’ ret uskyldige bemærkninger om, at der er for mange (kriminelle) marokkanere i Holland. PVV’s vælgere er ligeglade, og om fjorten dage er det glemt, men hollandsk presse har vist at den kan agere ‘svensk’, dvs. som en politisk agiterende kraft.

Der er bid i Sverige hver dag: Expressen og voldelige anti-demokrater hang højredebattører ud, fejrede journalistpris med champagne, eller se Aftonbladet i dag, der mere ligner en monoman partiblog end en avis. De store tabere ved det svenske valg bliver ikke Alliancen eller journalisterne, der ikke har så forfærdelig meget kapital  tilbage at tabe. Det bliver demokratiet, der bliver delegitimiseret af deres fremfærd, men journalisterne er så autistiske, at de aldrig opdager det.

 Daniel Pipes afslører NRC Handelsblads fordrejninger i Hating Geert Wilders:

In its frenzied loathing of the Netherlands’ most important politician, Geert Wilders, the Dutch press will do almost anything to attack him. As is often the case, I disagree with Mr Wilders’ tactics while sympathizing with his goals. It is entirely understandable that the indigenous peoples of a country feel stress when large numbers of immigrants from an alien civilization, more than a few of them hostile, move in.

Wanting to bring this transfer of peoples under control is sensible – just as Moroccans feel when Dutch and other Europeans turn up in Marrakesh, just as a Dutch newspaper reported in 2010 (see NRC Handelsblad). That said, I wish that Mr Wilders went about protesting this issue in a more cautious way.

Meeus devoted a whole article to this little response, “Amerikaanse geldschieter neemt afstand van Wilders,” which translates as “U.S. money-lender distances himself from Wilders.”

This title is inaccurate in two ways: First, the Middle East Forum Education Fund did not lend money to Wilders but paid his lawyer to cover his legal expenses. Second, I did not distance myself from Wilders here but merely reiterated long-standing differences with him. In his article, Meeus also ignored my point that Moroccans likewise are uneager to have more Europeans live among them. In brief, NRC Handelsblad dropped the nuances of my response to recruit me as another voice against Wilders. Shame on it.

Radikaliseringsrisici: Ungdom, velstand, uddannelse

og islam, naturligvis. I dette tilfælde pakistanere og bangladeshere i Bradford og London. Konklusionen overfor er ingen nyhed for visse forskere, alligevel hører man fra igen og igen politikere, der burde vide bedre muslimsk radikalisme sat i forbindelse med ‘utanförskap’ (socialt og sprogligt), diskriminering, fattigdom, sygdom, sindslidelser osv. Det har intet på sig. Med den komposition den muslimske befolkning har i England, vil man altså stå overfor en stadig værre terrortrussel, og vil oprindelige englændere tage et nyt London 7.7.2005 med en lige så stiff upperlip? Det er ønsketænkning, man ikke kan kalkulere med.  Medical News: Risk factors for violent radicalization: youth, wealth and education:

New research from Queen Mary University of London has found youth, wealth, and being in full-time education to be risk factors associated with violent radicalisation. Contrary to popular views – religious practice, health and social inequalities, discrimination, and political engagement showed no links.

The pioneering research assessed population prevalence of sympathies for terrorist acts – a key marker of vulnerability to violent radicalisation – and their relationship with commonly assumed causes of radicalisation. The community study surveyed over 600 men and women of Pakistani, Bangladeshi and Muslim heritage in London and Bradford, aged 18-45.

A small minority of people (2.4%) expressed some sympathy for violent protest and terrorism, whilst over 6% remained neutral – i.e., they did not show sympathies but nor did they condemn such acts. However, sympathy levels increased among those under 20, those in full time education rather than employment, those born in the UK, and high earners (£75,000 per year or more).

Interestingly, migrants and those speaking a language other than English at home, and those who reported having poor physical health, were all less likely to show sympathies for terrorist acts. In addition, those who reported suffering from anxiety and depression were no more likely to display sympathies, provoking some new research questions about the relationship between radicalisation and mental health. 

0 0 votes
Article Rating


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

Subscribe
Notify of
guest
10 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
Nemo
Nemo
8 years ago

Jeps. Det er flere år siden, MI5 nåede den samme konklusion:

http://www.dailymail.co.uk/news/article-2049646/The-middle-class-terrorists-More-60pc-suspects-educated-comfortable-backgrounds-says-secret-M15-file.html

Det er jo altid veluddannet middelklasseungdom der er politisk aktiv inden for alle andre bevægelser, så hvorfor skulle det være anderledes med islamismen?

Ole Burde
Ole Burde
8 years ago

Måske er Holland på vej til et nyt valg ? Hvis jeg forstod det hollandske rigtigt , er der nogen af Wilders’s koalitionspartnere som har nægtet fortsat sammenarbejde med ham ?
Med lidt held kan han komme forstærket ud på den anden side af ‘krisen’ …

Hr. Naturli'
Hr. Naturli'
8 years ago

Ang. Wilders, så fortalte en af nyhedsudsendelserne på Radio24syv (eller måske P1), at han er i krise pga. hans spørgsmål “Vil I have flere eller færre marokkanere?” Hvori krisen skulle bestå blev ikke nævnt. Den konstant stigende tilslutning til PVV blev heller ikke nævnt 🙂

JensH
JensH
8 years ago
Reply to  Hr. Naturli'

“Hvori krisen skulle bestå blev ikke nævnt”

Wilders er i krise hos Dansk journalistisk venstreparti, hvor han i forvejen var i ‘bad standing’ p.g.a. hans film ‘Fitna’ og kritik af multikulturen generelt. Hvad de Hollandske vælgere måtte mene er i den forbindelse fuldstændig ligegyldig for de navle-pillende Danske journalister.

JensH
JensH
8 years ago

“Hvis man laver irreversible ændringer med noget, især et helt samfund, burde man gå forsigtigt frem og være opmærksom på alle faresignaler.” Det er både den politiske og mediemæssige elite sandt for dyden også. Bare tænk på de såkaldte ‘hate-speech’-love, samt den offentlige udskamning af alle der vover at kritisere den transformation af de Vest-Europæsike samfund, som vi oplever via den massive ikke-vestlige indvandring. Og indtil videre er det den ikke specielt artikulerede underklasse, (de har ikke rigtig nogen ‘stemme’ i den offentlige debat), som i disse år virkelig får at mærke de fulde konsekvenser af denne ‘transformation’af vore samdfund.… Read more »

JensH
JensH
8 years ago

Joe, det er selvfølgelig rigtigt at der kan ske meget på 10 år, men da denne Soldat (Lee Rigby) for nylig blev rituelt halshugget og parteret på åben gade ved højlys dag i London, så skete der intet. David Cameron and Boris Johnstonkom bare med det sædvanlige sludder om at de to terrorister havde misforstået islam, og så var den potte ude.

JensH
JensH
8 years ago

“og vil oprindelige englændere tage et nyt London 7.7.2005 med en lige så stiff upperlip?” Hmm, jeg er nu ikke sikker på der er tale om “Stiff Uppelip”. Er der ikke snarre tale om frygt for at blive beskyldt for ‘rascisme’ eller ‘islamofobi’ såfremt man ikke bare ukritisk køber demn Britiske elites vrøvl om at disse terror-angreb intet har med islam at gøre. Ligesom i Sverige kan ‘racisme’ eller ‘islamofobi’ -eitketten vitsnok koste en jobbet. Det mener jeg faktisk der har været eksempler på derovre i UK, eller hur??? Har der ikke været eksempler på skoleledere, lærere og British Airways… Read more »

Peter Andersen
8 years ago
Reply to  JensH

En ting er, at nogen måske nok frygter at blive kaldt racister eller andet. En helt anden ting er, at mange simpelthen er oprigtigt bange for det enorme antal voldsparate muslimer der findes i landet. Heriblandt pressen og politikerne…

10
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x