7
apr
Seneste opdatering: 7/4-14 kl. 2328
6 kommentarer - Tryk for at kommentere!

Nu går der lige tabloid i den. I Sverige var hun kommet til retsspykiatrisk undersøgelse og 3 mdr. i fængsel. I SR P 1 ville der sidde nogle æggehoveder. De ville først kalde hende “ond”, derefter ville de føre det på én gang vanskeligste og mest lavpandede argument, man kan i en diskussion om kunst: “Det er ikke kunst, hun er ikke kunstner.”

Hør bare top of the pops af svenske smagdommere om Dan Park i svensk P 1, “han er et ondt menneske,” siger en kunstmadamme med sit på det tørre. Det skal vist nok oversættes: “Han laver satire med ting, jeg mener det bør være strafbart at gøre grin med. ” Og det bør ikke være strafbart, fordi hun er uenig, men fordi Dan Park “er ond.” Den hykleriske moralisme siver ned af væggene som klæg sirup i den svenske kunstverden.

For mig at se, er Park en slags svensk Jens Jørgen Thorsen, der forresten boede nær Örkelljunga i Skåne. Måske skal han være glad for, at han er død. Han kunne ikke male, men han gjorde det alligevel. Han kunne heller ikke styre sig, men han kunne tænke. Deres kunst? At tage pis på den gode smag, og jeg skal da love for, at Dan Park har fået pisset nogle af og en pointe fast. Tissekunstneren Uwe Max Jensen må være lilla i hovedet af misundelse. Den forgudede Marcel Duchamp ville være stillet for en domstol i moralismens Ny-Sverige for fornærmelse af folk med urin-inkotinens.

I forbindelse med Ekstra Bladets 24 timers overvågningseksperiment Paparazzi, hvor avisen med kamera følger en kendt dansker i et døgn og poster optagelserne på nettet, udførte den aarhusianske billedkunstner Firoozeh Bazrafkan en række kunsthappenings. Udover at male en sort mand hvid, råbe fadervor og mime til en Hitlerjugend-sang, mens hun havde bare bryster, nåede Bazrafkan i løbet af sine 24 timer i spotlightet også at kaste sig ud i en bøn på bedetæppe iført en sort bodystocking.

Den bodystocking er der nu indløbet et bud på. En læge, der arbejder på en psykiatrisk afdeling, har ifølge kunstneren ytret ønske om at købe det frække stykke undertøj for 2000 kroner. Det skriver Firoozeh Bazrafkan på i en statusopdatering sin Facebook profil, hvor hun også undrer sig over mænd generelt:”Der er en mand som vil købe min bodystocking, den som jeg havde på i en kunst video til 2000 kroner. #jegknækkeraldrigmandekoden hvad fanden bliver det næste?”

Læs også Koranen er åben – en analyse af Firoozeh Bazrafkans værk Blasfemi, der består af en makuleret koran på et bedetæppe. Den Fri.

Mystikken ligger måske nok så meget i det specifikke psykiatersind, som i selve hankønnet. Lars Vilks og Thomas Nydahl har skrevet om Park-sagen: Fängslande konst og Punkposterartisten Dan Park och det totalitäras argumentation:

Det finns mycket att säga om domen mot punkposterartisten Dan Park. Det mesta stannar här i mitt huvud, men det finns ändå en formulering i domen som är så anmärkningsvärt totalitär att jag förvånas över hur bristfälligt den diskuteras. Domstolen anser att Park med sina punkposters “inte bidrar till en debatt som kan medföra framsteg i umgänget mellan människor.” På vilket sätt skulle man avgöra vad som medför framsteg i umgänget mellan människor?…..Parks punkposters “saknar… samband med en saklig och vederhäftig diskussion”. Vem avgör det?

Holland løslader den politiske morder Volkert van der Graaf

Det er billigt sluppet for et overlagt terrorangreb på selve livsnerven i den hollandske stat. Man kan nok spørge sig, hvorfor Theo van Goghs morder Mohammed Bouyeri lader til at skulle dø i et hollandsk fængsel. Hvad er den juridiske forskel på de to mord? Fortuyn stod til at blive den ledende politisk kraft i Holland i 2002, som Geert Wilders nu er. Van Gogh havde lavet en “krænkende” film, Submission, underkastelse. Ligger der mon ikke i strafudmålingen, at Holland anser at Mohammed Bouyeri er betydeligt farligere og mindre reformerbar?

Volkert van der Graaf’s freedom will be subject to strict conditions, including a ban on contacting Fortuyn’s relatives, talking to the media or visiting the scene of the crime. The last restriction will be enforced by satellite tracking.

The 44-year-old is eligible for early release after serving two-thirds of an 18-year sentence for murdering Fortuyn on May 6, 2002, at the media centre in Hilversum. Junior justice minister Fred Teeven confirmed his release date of May 2 as well as the special conditions in a letter to Parliament on Wednesday.

Van der Graaf will be electronically monitored using GPS technology to ensure he does not visit Fortuyn’s home city of Rotterdam, The Hague or Hilversum. He is also banned from the residences of Fortuyn and his family. Killer of Pim Fortuyn to be released under strict conditions on May 2

0 0 votes
Article Rating


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

Subscribe
Notify of
guest

6 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
trackback

[…] i Köln: My euroscepticism started i 1990 Ezra Levant: Arabiske ‘Judenfrei’ stater Psykiater vil købe Firoozeh Bazrafkan’s bodystocking »My family fought for this country« Seneste […]

ny kommentator
ny kommentator
10 years ago

Jeg prøver at følge Dan Park sagen.. Men kan ikke finde så meget, heller ikke på svenske blogs… Men jeg er i høj grad i CHOK.. Hvis DP’s plakater er hetz mod folkeslag, burde der ligge præcedens for at få koranen forbudt… Er det ikke noget med “dræb dem hvorend i finder dem” om jøder..!!!! Men Svenskernes tunnelsyn bliver ved med at overraske….. Jeg havde Firozeeh kørende et par timer i baggrunden, mens jeg arbejdede på den bærbare… Hun er modig og ærke jysk… Sjov kombi af en Iraner.. Men selv i hendes miljø, havde der sneget sig en eller… Read more »

ny kommentator
ny kommentator
10 years ago
Reply to  steen

Takker… Jeg ser frem til lytteren med Dan Parks… Da jeg i 80’erne gik på det fri gymnasium i Birkerød, var jeg ret fascineret af Jens Jørgen Thorsen… En del af Pk’erne (jeg var bare en skilsmissedreng fra bondejylland) sprang nøgne rundt på Rådhuspladsen med ham.. :-)… og lavede diverse happenings… Desværre for mig, så har mit ydmyge ophav aldrig lært mig at stjæle kan være en politisk “happening” (jvf tagselvraid i netto; A.P.Møller (første masseanholdelse/med erstatning til de anholdte))… Og som Jens jørgen Thorsen og Dan Park, så tror jeg på “konsekvensen af egne handlinger”, om det er provokation… Read more »

Bjovulf
Bjovulf
10 years ago
Reply to  ny kommentator

Ja, hvad med at give den forfulgte kunstner Dan Park politisk asyl i Danmark? –
det rimer endda 😉

victor
victor
10 years ago

Fredens religion slår til igen: En 75-årig jesuit, der har boet hele sit liv i Syrien, er lige blevet myrdet af jihadister i Homs.

http://www.dutchnews.nl/news/archives/2014/04/dutch_jesuit_priest_in_syria_w.php

6
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x