14
apr
Seneste opdatering: 14/4-14 kl. 2345
20 kommentarer - Tryk for at kommentere!

1-Indspilning i fuld skærm 14-04-2014 225559

Vi behöver hjälp! Vi vet att många av våra följare kommer från Staffanstorp, eller har vänner och bekanta i området. Våra poliskolleger i Staffanstorp behöver er hjälp. Under eftermiddagen besökte ett ungdomsgäng biblioteket i Staffanstorp. Av någon okänd anledning valde dessa att välta omkull hyllor med böcker och de bar sig allmänt illa åt. De sprang senare från platsen. Har ni sett något eller vet något om händelsen? Ring 114 14 eller skicka ett meddelande till tipsapolisen.skane@polisen.se. Du kan vara anonym. Bibliotek vandaliserat av “ungdomsgäng”

»Muhammedkrisen var kun et komma«

Jyllands Posten interviewede i søndags sin fhv. chefredaktør, den desillusionerede Carsten Juste, der ikke kunne istemme glæden over Akkaris bog, der foruden at være forbigået i tavshed af en hel del danske kunstnere og intellektuelle, har mødt total tavshed i norske og svenske medier, der over en bank svigtede Danmark i 2006 med undtagelse af Vebjørn Selbekk, Hans Rustad og Hege Storhaug. Ikke havde de ventet at få trukket bukserne ned kun otte år efter. Til orientering for nordmænd og svenskere, fylder Ahmed Akkaris bog så meget i danske medier, at det er umuligt bare at gengive en brøkdel.

Intet er så svært for angiveligt voksne mennesker, som at sige: “Jeg tog fejl” og det til trods for, at enhver intellektuel hver morgen skal spørge sig selv, om hans standpunkter holder, ligesom enhver naturvidenskabsmand skal torpedere sin nye teori, for at se om den holder, ethvert nyt medikament skal testes hundreder af gange i dyreforsøg. Men ikke Bo Lidegaard, Uffe Ellemann og talrige danske anstændighedskunstneres fejlslagne vurderinger, der er rigtige selv når de er forkerte.

Ingen af alle partierne bag Udlændingeloven af 1983 har indrømmet de tog fejl, selvom deres langt senere handlinger viser, de udmærket ved, de tog fejl, og danske socialdemokrater til dato betaler for det. Der var en enkelt dansk historiker og eks-kommunist, der ransagede sig selv efter kommunismens fald, det var alt, bortset fra Ole Sohn, der havde en politisk karriere og pension at tage hensyn til. Så svært er det at sige: “Jeg tog fejl.” Jeg kan naturligvis også tage fejl, hvis jeg ikke er den første til at opdage det, håber jeg at jeg kan indrømme det i denne hørm af  selvfedme, påståelighed og forfængelighed. Fra I dag ser det kun ud til, at vi tabte. (ikke online).

»Der går en rød tråd af danskhed gennem hele forløbet – både det at vi trykte tegningerne og nu Akkaris undskyldning. Den danskhed kan jeg næsten ikke holde ud. Den måde vi nu alle sammen står og omfavner hinanden og lader, som om sagen er slut. Det er svært at sætte ord på, men der er noget latterligt over det. Som om vi ikke tager tingene rigtig alvorligt eller rigtigt højtideligt.

Her er der tale om en mand, der har sat Danmark på den anden ende, kostet millioner for erhvervslivet, skilt et folk ad, sat ambassader i brand, kostet menneskeliv og bragt tusinder af mennesker i fare. Nu skriver han så en bog om det, og så står de alle sammen og klapper og giver hånd – i skøn forening med de gamle arvefjender. Jeg er tæt på at brække mig. Det er åbenbart en del af den danske folkekarakter.«

For Carsten Juste er Akkaris bog og undskyldninger ikke noget punktum, understreger han. Det er et komma. Muhammedkrisen er ikke forbi. Den er hverdag. Han lever stadig med politibeskyttelse og bor stadig bag en ståldør med adskillige låse på en hemmelig adresse, hvor der er sikkerhedsrum og direkte forbindelse til politiet, og han står stadig højt på al-Qaedas dødsliste.

»Mange spørger mig, om det ikke er rart, at det nu er forbi, men det er overhovedet ikke forbi. Faktisk er det meget værre,« siger han og henviser bl. a. til dødslisterne og de næsten hundrede danskere, der er taget i krig i Syrien, og som han er nervøs for vender radikaliserede hjem. Men man lærer at leve med det. Det er egentlig underligt, men jeg tænker ikke meget over det.«.

»Vi havde jo en plan om at få Jyllands-Posten mere frem i den værdipolitiske debat. Vi havde lanceret et nyt kulturtillæg, og nu ville vi ud og sætte dagsorden på kulturfronten – ud og skabe en kontroversiel debat og blive mere synlige, som modstykke til den politisk korrekte debat. Det lykkedes da vist også meget godt.« Han ler lidt for sig selv, mens han ryster på hovedet. Kigger ud ad vinduet og forsvinder lidt. Han holder pause og ser igen op. »Alligevel sidder vi i dag i en situation, hvor selvcensuren aldrig har været større. Vi er ikke kommet nogen vegne. Vi har tabt.« Vi har tabt? »Ja, vi har tabt.« Så hvad nyttede det? »Ja… Hvad nyttede det?« Ingenting? »Næ…« Der bliver stille i stuen.

»Måske det over et langt stræk kan betyde noget, men i dag ser det kun ud til, at vi tabte. Der er stadig ikke nogen, der tør trykke de tegninger, og verden er ikke blevet et friere sted. Dialogen er heller ikke blevet bedre. Verden i dag er langt mere segregeret end nogensinde. Det gælder hele Europa – ja, hele verden. Man lever i sine egne ghettoer – her tænker jeg ikke kun på de fire-fem ghettoer i Danmark, hvor muslimerne bor, det gælder også de velhavende mennesker. Det gælder også de politiske grupperinger. Vi taler ikke meget sammen.« Carsten Juste trækker vejret tungt og ser væk fra bordet igen. Ud ad vinduet.

»Jeg synes, det er meget svært. Det er svært at konkludere andet, end at det er blevet meget værre. Det må jeg sige. Jeg synes, det er meget svært.«. I dag ser det kun ud til, at vi tabte

Var prisen for høj? »Ja. Helt klart. Alt for høj. Havde jeg vidst, hvad det ville ende med, havde jeg naturligvis ikke trykt de tegninger. Det havde ingen ansvarlig chefredaktør gjort. Der omkom flere hundrede mennesker, det har haft store menneskelige omkostninger og skadet mit gamle bladhus. Mareridtet dengang var, at der skulle ske noget med medarbejderne.

Læs Lars Hedegaards anmeldelse af Akkaris bog på svensk: Den danske kaos-imamen som hoppade av

0 0 votes
Article Rating


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

Subscribe
Notify of
guest
20 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
Morani ya Simba
Morani ya Simba
8 years ago

Interviewet m Carsten Juste er jo sindsygt interessant fordi det er surrealistisk at det ikke skaber mere debat at man nu i Danmark, som noget “normalt”, kommer på dødslister hvis man publicerer noget der “fornærmer islam.” Og “eliten” er helt klart rædselsslagen for islamiske ekstremister. Igen et tegn på at verden har det langt værre end man lige synes på en fredelig onsdag før påske. Der er en understrøm af et gigantisk opgør der venter os, om meget grundlæggende spørgsmål eller “livssyn”…

Bjovulf
Bjovulf
8 years ago

Dagens gode grin 😀 – det er vist hårdt tiltrængt …

comment image

( Mon ikke den vil blive forbudt i PK-Sverige i en vis fart? )

HH
HH
8 years ago

Jag minns mitt första besök i min hemstads bibliotek. Jag hade lärt mig läsa och skriva och var överväldigad av mångfalden jag fann i hyllorna. Det jag lärde mig senare från besöken, när jag var äldre alltså, var att be bibliotekarien om att få gå in på “magasinet”. Där fanns alla de författare som låg i gömd väntan på sina läsare. Och där fann jag den klassiska litteraturen som fyllt mina sinnen sedan dess. Jag blev oerhört ledsen över att se vandaliseringen från Staffanstorp. Jag förstår det “simpel hen ikke”. Vad är detta för individer? Fullständdigt obegripligt för mig. Vad… Read more »

Peter Andersen
8 years ago

“Av någon okänd anledning valde dessa att välta omkull hyllor med böcker och de bar sig allmänt illa åt.”

Mærkeligt..!

Der sker, i det hele taget, mange uforklarlige ting i Sverige i dag…

Bjovulf
Bjovulf
8 years ago
Reply to  Peter Andersen

Ja, det er meget mærkværdigt så brændbare, børnehaver, skoler og andre institutioner
er blevet i Sverige, Norge og Danmark er blevet gennem de seneste årtier. Kan det mon
skyldes ekstremt uheldige valg af materialer? 😉

Jeg kan faktisk ikke rigtigt mindes, at den slags steder ligefrem havde en indbygget
tendens til at selvantænde, mens jeg voksede op … , men måske husker jeg bare forkert?

skræp
skræp
8 years ago

Selvfølgelig ødelægger de biblioteker og lign. Det er en del af deres kultur. Muslimer hader jo enhver form for lærdom og viden- og i øvrigt alt hvad der er smukt og godt.

Bjovulf
Bjovulf
8 years ago
Reply to  skræp

Det er måske “bare” den svenske afdeling af “Bok Haram”, der i træningslejr, inden højsæsonen starter til sommer? 😉 Vi lever i sandhed i interessante tider, takket være vore geniale, empatiske og fremsynede politikere. Men det kunne jo være interessant at høre deres rationale for deres meget vidt- rækkende beslutninger gennem de seneste 4 årtier og om deres beundringsværdige resistans over for at af lære noget som helst af de stærkt negative afledte erfaringer og fuldstændigt forbløffende evne til helt at se bort fra deres befolkningers dybtfølte bekymringer. Man må da håbe for dem, at de sover godt om natten… Read more »

Machiavelli
Machiavelli
8 years ago

Jeg forstår ikke diskussionen omkring Ahmed Akkari. Han forrådte det land han boede i og var indirekte skyld i tab af menneskesliv. Nu indrømmer han, at han tog fejl og opførte sig forkert, og det er fint nok. Og hvad er så moralen i den historie. Moralen er, at han var landsforræder og skyld i tab af menneskeliv. Hvis en voldtægtsmand, morder, tyveknægt osv. brødbetynget indrømmer sin skyld, siger dommeren ikke, at han er et mandfolk og er tilgivet, selv om han har skrevet en bog. Der er overhovedet ingen grund til at rose fjolset, tværtimod skal han ties ihjel,… Read more »

Marit
Marit
8 years ago
Reply to  Machiavelli

Jeg stoler ikke på Akkari eller andre muslimer. Jeg kjenner dem for godt. Beklager.

Anders
Anders
8 years ago

Den europæiske borgerkrig nærmer sig alt hastigere.
Godt at vi har Marianne Jelved og andre mirakelmagere til at sikre freden iblandt os.

Kuffarten
Kuffarten
8 years ago

Det er fint, at Akkari går bodsgang og fortæller sandheden om den muhammedanske undergrund, og han bør ikke få en masse hug for dét. Hvordan skulle disse ting ellers være blevet afsløret? Carsten Justes idé om, at vi har ‘tabt’ er jeg på en måde enig i, men det er rækker ikke, hvis man kun tænker i medie-baner og ‘ytringsfrihed’. Det er langt værre, det, der venter os om hjørnet, og det er frygtindgydende, at vesterlændinge ikke fatter, hvad det er for en størrelse, de har inviteret ind i ‘hjemmet’. Muhammedtegningerne var med til at styrke Vestens apologetiske adfærd over… Read more »

EH
EH
8 years ago

Svært at være uenig med Justesen. Satans til liv. Akkari er 100% skyldig. Han har ageret som landsforræder og burde vel egentlig stilles for en domstol. Han er mig bekendt den eneste som har angret sin medvirken og har åbnet gemakkerne. Det vælter ud med skeletter som giver os en detaljeret viden om den muslimske undergravende virksomhed i Danmark. Aktører var danske og udenlandske imaner, ambassadører, repræsentanter for terrorbevægelser og ikke mindst et dansk dagblad, kommentatorer, direktioner fra store danske virksomheder, en kujoneret og tåbelig kunstergruppe , en naiv PET chef (”Laban var alle tiders fyr”) samt tidligere ministre i… Read more »

Peter Andersen
8 years ago
Reply to  EH

“Akkari er 100% skyldig. Han har ageret som landsforræder og burde vel egentlig stilles for en domstol.” Ikke for at undskylde Akkaris handlinger ( det synes jeg nemlig han klarer fint selv ) men det var måske en ide, lige at få en anden vinkel på. Her er en ung og usikker mand, som bliver hjernevasket i de islamiske gemakker. Noget vi desværre ser ske alt for ofte, også for gammeldanskere. Han bliver så efterfølgende, qua sit danske sprog og noget iltre temperament, brugt som talsmand for disse landsforrædere og får gjort sig ikke så lidt bemærket i Muhammedkrisen. Nu… Read more »

Ludvig
Ludvig
8 years ago

Att vi i svenska medier inte får veta något om den aktuella debatten i Danmark apropå Akkaris bok är väntat och djupt äcklande.

Att Carsten Juste fortfarande lever under dödshot är en chockerande nyhet – naturligtvis struntar svenska MSM totalt i att hålla oss underrättade om det som har med mohammedteckningarnas efterbörd att göra.

Med vilka ord ska egentligen svenska journalister/svensk journalistik beskrivas?

Tim Pallis
Tim Pallis
8 years ago

Kære Carsten Juste! Jeg kan godt forstå at du føler, at vi har tabt, fordi det her fortsætter og kan med demografien blive lang værre i fremtiden. Din situation og Jyllands Postens barrikader vidner om, at der ikke er sat et punktum, kun et komma. Det har du ret i. Men vi har ikke tabt endnu. Problemet er meget større end det, der foregår i de lokale cirkler, som vi befinder os i. Jeg ved ikke om vi med Churchill kan sige: “But it is, perhaps, the end of the beginning.” Med Hassan og Akkari’s bøger er der skabt en… Read more »

Nils
Nils
8 years ago

Jeg synes ophavsmændene til de tegninger skal være stolte og glade, så vidt det nu går. JPs projekt var et bevidsthedsudvidende stof af hidtil ukendt styrke, som har åbnet vores øjne og forvandlet vores forestillinger om islam i Danmark uigenkaldeligt. Mon nogen anden enkelt avisside i nyere tid har haft så stærk en effekt på folkesjælen? Naturligvis i kombination med alt, hvad der siden skete. Selv Akkari blev forvandlet om ikke til noget bedre så i hvert fald til noget andet – og det på en meget interessant og lærerig måde.

Poul Højlund
Poul Højlund
8 years ago

Nej, vi tabte ikke. Tværtimod.

Juste og en mængde andre tabte på den personlige friheds front, men bør til gengæld have en medalje for indsigt, mod og tapperhed. De blev nogle af den store konfrontations første faldne – omend heldigvis kun i overført betydning.

Den sidste store konfrontation vendte som bekendt først ved Stalingrad, – indtil da var det stort set kun gået baglæns.

If you’re going through Hell, keep going, sagde Winston, – andet er der vel egentlig ikke at sige.

Peter Andersen
8 years ago

Carsten Juste sparker vel dybest set bare et indlæg ind i den igangværende debat. Jeg synes bestemt ikke vi tabte. Det der skete med de tegninger, var alligevel sket på et eller andet tidspunkt. Selvcensuren var der jo! Det var jo derfor de trykte tegningerne i første omgang. Og tavsheden, fra det politisk kastrerede segment, kom vel heller ikke som den helt store overraskelse. Vi ved godt der forgår en kamp. Den forgår, ligesom den kolde krig, på globalt plan. Vi anede ikke hvad islam var for en størrelse. Men vi kunne jo se, at de muslimer der kom til… Read more »

20
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x