30
apr
Seneste opdatering: 1/5-14 kl. 1931
16 kommentarer - Tryk for at kommentere!

Ordet ‘man’ skal blive til ‘en’, for det m√• ikke minde om ‘mand’. I et land med 241 anmeldte, grove voldsforbrydelser og 160 voldt√¶gter om dagen (inkl. ret sikkert m√łrketal), giver det et meget godt billede af det svenske kleresi og dets medier, muligvis ogs√• af hvad der er akademisk l√¶rdom i Sverige. Ofrene for det svenske Clockwork Orange skal bare sige “en”, s√• er de slet ikke kommet til skade i den herskende klasses k√łdhakkemaskine.

Selvom Sverige efter mit kvalificerede sk√łn n√¶ppe eksisterer som nation om hundrede √•r, ja muligvis allerede ikke om halvtreds, n√•r oprindelige svenskere allerede har v√¶ret i mindretal i nogle √•rtier, s√• venter tusind√•rsriget alligevel s√•dan rent sprogligt og akademisk. Jeg gad dog nok vide, hvilken fremtid genusstudier og feministpartier f√•r i det lykkelige, arabiske ¬†Sverige.¬†SVT

Solidaritetsm√łde for den svenske kunstner, Dan Park

Fire m√•neders f√¶ngsel og en b√łde p√• 20.000 kr. Det var straffen, den svenske gadekunstner Dan Park fik, fordi han offentligt fremviste nogle plakater med et budskab, der provokerede venstreekstremister. Den rystende dom, der stiller sp√łrgsm√•lstegn ved, om der overhovedet er kunstnerisk frihed i Sverige, har ikke trukket overskrifter i Dan Parks hjemland.Svenskerne ser ud til at v√¶re ligeglade med, at deres ytringsfrihed tr√¶des under fode. Men det er vi p√• den anden side af Sundet ikke. Derfor arrangerer Trykkefrihedsselskabet nu et debatm√łde om Dan Park-sagen. Kom og h√łr f√łlgende opl√¶gsholdere:

Dan Park, kunstner, Lars Vilks, kunstner og kunstteoretiker, Mikael Jalving, historiker, ph.D. og blogger, Ingrid Carlquist, journalist, forfatter og redakt√łr, Henrik R√∂nnquist, galleriejer fra Malm√ł. TFS – tilmelding her.

Lars Hedegaard i Rushys Roulette

Hedegaard er med fra starten min 4.25. S√• slipper man for at h√łre det hele, som er Much Ado About..tjah√łm, jeg h√łrte noget med gadebelysning, inden jeg slukkede. (Undskyld, Martin Henriksen!)

0 0 votes
Article Rating


Don√©r engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

Subscribe
Notify of
guest

16 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
Bergfast
Bergfast
9 years ago

Allts√•, och egentligen, eftersom och tydligen det onekligen visat sig vara s√•lunda, och utan att ursprungsbefolkningar sj√§lva generellt sett egentligen och i verkligheten har haft, eller har, s√• s√§rdeles m√•nga m√∂jligheter att s√§ga varken bu- eller b√§ – om den saken, s√• har invandringspolitiken helt enkelt pressats p√• dem, (och om de protesterat det allra minsta s√• har de d√• automatiskt betecknats och st√§mplats f√∂r att vara onda, elaka, rasistiska och fientliga, tr√•ngsynta, korkade, bak√•tstr√§vande osv.), s√• kan d√§rmed inte n√•gon egentlig annan r√•d givas, √§n att de nordiska befolkningarna, som sj√§lva vill √∂verleva, raskt, beslutsamt, och med en medveten… Read more »

Bjovulf
Bjovulf
9 years ago

Ha, det er jo urkomisk, at de ikke kan s√¶tte sig ud over at et ord er afledt ad ordet “mand” – og nu bruges i en bredere betydning. Og bare vent til PK-tosserne og ultrafeministerne i Sverige finder ud af, at “m√§nniska” ogs√• er afledt af “mann” – det bliver rigtigt interessant, at se hvad de s√• har t√¶nkt sig at stille op med deres salige “M√ĄNskliga r√§ttigheter” ūüėÄ Ordet “human” har jo en lignende etymologi, s√• det kan heller ikke bruges ūüėČ http://ordnet.dk/ddo/ordbog?query=menneske Afledt af oldnordisk menskr – fra “mand” Nudansk Ordbog (1981) siger “l√•nt fra oldsaxisk ‘mennisco’… Read more »

Bjovulf
Bjovulf
9 years ago
Reply to  steen

N√• ja – hvordan kunne jeg dog glemme at n√¶vne det? ūüėČ

K√łnsforvirringen i Sverige er jo total efterh√•nden –
hvordan kan “hen” mon selv finde ud af det? ūüėÄ

PS Hvad hedder “hen” s√• i de andre fald? –
“hem”, “henem” eller “henne”?
“hens” eller “hennes”?

De sidste muligheder i akkusativ / dativ og genetiv går vel så heller ikke?

Måske / kanske kan vore svenske læsere oplyse os tilbagestående / återblivna danskere
om udviklingen p√• det fascinerende sprog- og k√łnspolitiske omr√•de i Sverige? ūüėÄ

Bjovulf
Bjovulf
9 years ago

En simpel diktat√łvelse i 8. klasse bliver misbrugt til grov politisering http://denkorteavis.dk/2014/en-simpel-diktatovelse-i-8-klasse-bliver-misbrugt-til-grov-politisering/ Til brug for 8. klasse i skolen er der lavet et diktat√łveh√¶fte. Det hedder ‚ÄĚNy Diktat for Alle‚ÄĚ 8. klasse, √łvebog 1 (Gyldendal 2003). H√¶ftet skal ind√łve stavning og tegns√¶tning. Men tilsyneladende har nogen f√•et den id√©, at den ogs√• skal bruges til noget ganske andet. Imellem en r√¶kke uskadelige historier om dyrevelf√¶rd, bankr√łveri, Michael Jackson og Bermudatrekanten optr√¶der en helt uantagelig √łvetekst. Antij√łdisk og promuslimsk Denne tekst, der skal danne udgangspunkt for en r√¶kke √łvelser med udsagnsord, handler om den unge pal√¶stinenser Ali, der er flygtning fra… Read more »

Bjovulf
Bjovulf
9 years ago
Reply to  Bjovulf

Muslimer har presset stor butiksk√¶de til at forbyde salg af svinek√łd og erstattet det med halal-k√łd http://denkorteavis.dk/2014/subway-forbyder-skinke Bacon og skinke er n√¶rmest en nationalspise for engl√¶nderne. Men det kan de alts√• ikke l√¶ngere k√łbe i 185 af Subways butikker. Den store butiksk√¶de, SubWay, der s√¶lger fastfood, har netop b√łjet sig for et st√¶rkt muslimsk pres. Butiksk√¶den har besluttet at fjerne al svinek√łd fra omkring 200 butikker. For fremtiden s√¶lger de kun [!!!] k√łd, der er tilladt efter muslimske forskrifter: Halal-slagtet k√łd. (MailOnline) If√łlge avisen, er det ledelsen selv, som √•bent erkender, at √¶ndringen er sket efter ‚ÄĚst√¶rke krav‚ÄĚ fra muslimske… Read more »

Machiavelli
Machiavelli
9 years ago
Reply to  steen

Jeg har været opstillet til Folketinget men blev desværre ikke valgt ind. Og det kan systemet være glad for. Jeg fik vist 13 stemmer, mest familie og skakvenner fra klubben. Og det var ikke socialdemokratiet. Jeg testede for shov også også min IQ, men er for beskeden til at komme nærmere ind på det.

Machiavelli
Machiavelli
9 years ago
Prudentius
9 years ago

Et sjovt interview! Rashid vil voldsomt gerne h√łre hvad Hedegaard vil have gjort ved tingenes tilstand og Hedegaard spiller retorisk fint bolden videre til de sansel√łse politikere, der har overladt biksen helt og aldeles til fjerne og totalt korrupte-ligeglade kontorister i Bryssel. Man kunne jo omvendt sp√łrge Rushy Rashid, hvad hun vil g√łre ved masseindvandringens destabilisering af de europ√¶iske stater!? Hvad vil hun egentlig stille op efterh√•nden som de √•bner gr√¶nser (med stadig st√łrre hast) fr√¶ser sig vej igennem √łkonomisk, politisk og social stabilitet?? Jeg tror ikke hun har noget svar. Jo, m√•ske mere fokus p√• “integrationen” eller noget i… Read more »

Peter Buch
Peter Buch
9 years ago
Reply to  steen

Jeg skal ikke udtale mig om Pay Pal virker, men Trykkefrihedsselskabets side er aktuelt teknisk s√¶r. Jeg kommenterede i forg√•rs p√• http://www.trykkefrihed.dk/ikke-kun-marginale-ku-ere-der-sympatiserede-med-fascismen.htm og fik et- Tak for kommentaren, at se p√• sk√¶rmen. Uden kommentaren vistes. Jeg skrev en kommentar mere om hvor min kommentar var blevet af, og fik samme Tak….Men ingen af kommentarerne var at se. Skrev derp√• til redaktionen og Katrine Winkelholm og klagede min n√łd, hun svared venligt ved 8 tiden i g√•r morges hun vill sp√łrge teknikken, der er aktuelt stadig ingen af mine kommentarer at se og muligheden for kommentarskrivning er nu ogs√• ganske forsvundet.… Read more »

Machiavelli
Machiavelli
9 years ago
Reply to  Peter Buch

Jeg f√•r d√•rlige nerver, bare jeg h√łrer ordet Trykkefrihedsselskabet.

Peter Buch
Peter Buch
9 years ago
Reply to  Machiavelli

Ja, s√•dan har jeg det ikke. Jeg meldte mig endda ind i selskabet lige f√łr sidste generalforsamling, uden dermed at nedl√¶gge Selskabet til Indf√łrelse af Ytringsfrihed i Danmark og Resten af Verden, som jeg stadig er eneste talsmand for. Lad mig takke for ordet f√łrst. Lad mig derp√• som repr√¶sentant for kommentatorer p√• sidelinjen dels gengive min sidste dr√łm, en jeg just havde. Jeg er p√• vej med cykel, g√•ende, ud over en lang nedadg√•ende trappe med r√•dne og forsvundne trin, med noget mere i h√¶nderne end cykelstyret. der var ogs√• mit lille s√¶t saks, og fil til negle, Jeg… Read more »

Polka Charlie
Polka Charlie
9 years ago

Hmm… Kan bekr√¶fte, at hele udsendelsen ikke er v√¶rd at h√łre.

> Steen

Virker din PayPal-konto? – kan ikke f√• det til at virke. Jeg ville nemlig have sat en flaske vin ind p√• din konto i forbindelse med bloggens 10 √•rs jubil√¶um. (Og ja, der er d√¶kning p√• min konto…)

16
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x