22
maj
Seneste opdatering: 22/5-14 kl. 1933
15 kommentarer - Tryk for at kommentere!

Vanligt är också att Syrienresenärerna har etablerade kopplingar till den globala jihadistiska rörelsen. Här finns veteraner från andra konfliktzoner, propagandister, rekryterare och vänner och släktingar till dömda terrorister. Och långt från alla föräldrar är förkrossade. Tvärtom finns familjer som uppmuntrar och är stolta.

Farorna med återvändare till Sverige är svårförutsedda.Uppdrag granskning lär tyvärr inte väcka lika stor debatt den här gången. Jihadisternas våld drabbar huvudsakligen utlandet – ännu – vilket tydligen inte anses vara vårt ansvar. Den mest dödliga extremismen

Politikere vil gere have magt og penge, men de er ikke voldsomt interesserede i at tage ansvar, når ting går frygteligt galt og det er deres skyld. Svenske politikere undslap med et mulehår et meget ubehageligt ansvar, da en jihadist forsøgte at detonere en bombe i Stockholm i december 2010, men de lever på lånt tid, og det kræver en ualmindelig enfoldighed eller dødsforagt ikke at vide det. “Jag önskar ibland att jag levde i en nation där man tog en sådan krigsförklaring på allvar,” skrev Thomas Nydahl 12 december 2010.

Det er to ord, der meget godt sammenfatter europæiske politikere, og navnlig svenske: Dødsforagt og enfoldighed. Jihad betyder stort set altid krig, modsat af hvad programmet påstår, og krigen vil indfinde sig, for det har den hidtil altid gjort. Den er lige så vis, som at vi alle skal dø, men havde det ikke været for de enfoldige, ville vi alle have været sikre på at dø en naturlig død. Det er vi ikke nu. –  Hele Uppdrag Granskning, 58 minutter.

Mistænkt for Hedegaard-attentat vil til Danmark

Det kan jo godt undre én, eftersom han først påstod, at han aldrig havde sat sine ben i Danmark, men når man tænker på standarden af tyrkiske fængsler, undrer det alligevel ikke så meget. Måske vil han søge asyl, han kan jo være statsløs, og det må man ikke være ifølge en konvention, næsten kun tumpede danske politikere har underskrevet.

Den 26-årige mand, der lige nu sidder varetægtsfængslet i Tyrkiet, erkender, hvem han er og vil gerne udleveres til Danmark. Det bekræfter hans danske forsvarer, Thorkild Høyer.Manden med libanesisk baggrund har siddet varetægtsfængslet i Tyrkiet siden 25. april i år, hvor han blev anholdt i en lufthavn i Istanbul. Ifølge politiet forsvandt han fra Danmark på dagen, hvor drabsforsøget fandt sted, og han har siden opholdt sig i blandt andet Syrien.

Jeg modtog en fax fra ham, om at han erkendte, hvem han var, og at han gerne ville udleveres. Jeg har endnu ikke haft mulighed for at tale med ham. Som varetægtsfængslet i Tyrkiet har man kun tilladelse til et besøg hver halve år, hvis man har en udenlandsk advokat, fortæller Thorkild Høyer….En kilde i Københavns Politi, der har stået for sagens efterforskning, siger til Dispatch International, at offentligheden må imødese en overraskelse, når sagen kommer for en dansk domstol. Kilden vil ikke yderligere uddybe, hvad denne overraskelse består i. Hedegaard-sagen: Mistænkt klar til udlevering, Mistænkt for Hedegaard-attentat vil til DanmarkLars Hedegaards attentatmand vil udleveres.

Thorkild Høyer har været forsvarer i bla. sagen mod Blekingegadebanden,  Glostrupterroristerne i 2005 og svenske indvandreres millionrøveri mod Dansk Værdihåndtering i 2008. Han udmærkede sig bla. ved at sige om den terrordømte Munir Awad i JP-Politiken sagen: Han blev kun dømt fordi han er muslim, og fordi nævningene var pæredanske og i efterlønsalderen. Høyers tillid til retsvæsnet er  om muligt mindre end min. Forskellen er, at han lever af det, det gør jeg ikke.

Der er altså lagt i kakkelovnen til et politiseret forsvar af BH, som vi nu med tilbagevirkende kraft må kalde ham. Mine kilder i advokatbranchen siger, at Thorkild Høyer er en meget dyr advokat, så enten gør han det ‘pro bono’, eller også har nogen skaffet over 100.000 kroner til forsvaret af BH. Hvem? Jeg vidste godt, at Thorkild Høyer skulle forsvare BH, for den 15 maj modtog jeg en mail fra hans firma. Selvom jeg godt kan læse indenad, spurgte jeg alligevel tilbage, i hvilken egenskab han skrev, når han nu truede med politianmeldelse, men det fik jeg ikke noget svar på:

I et indlæg på Snaphanen, http://snaphanen.dk/2014/04/29/anholdte-hedegaard-attentatmand-hassan-basil/, er gengivet navnet på den formodede sigtede i sagen. Jeg skal gøre opmærksom på, at der er navneforbud i sagen, hvorfor navnet eller andet der kan identificere den sigtede ikke må bringes. Det gælder tillige oplysninger om hans familie. Jeg skal følgelig anmode om, at indlægget renses for disse oplysninger, hvilket bedes bekræftet inden 12 timer, idet jeg ellers vil foretage en politianmeldelse.
Venlig hilsen / Best regards. Thorkild Høyer, Advokat (H)

Søndag bliver en interessant dag

Ukip bliver det største parti i England, Wilders PVV det største i Holland, Front National det største i Frankrig, DF det komfortabelt største i Danmark takket været journalistpartiets effektive, let gennemskuelige kampagne mod Lars Løkke Rasmussen. Sverige udmærker sig ved ikke at publicere nogen opinionsundersøgelser, der viser hvad Sverigedemokraterne står til. Svensson kunne jo inspireres til at stemme forkert, og det kan pædagogsegmentet ikke tillade. The Mail skriver blandt andet om EU:

The EU is now so corrupt, wasteful, unaccountable, and grotesquely self-serving that it has become an affront not only to democracy but to decency itself. Its malign influence is being felt across Europe, where its disastrous economic policies have led to 26million unemployed and a surge in the Far Right not seen since before the War. Indeed, Britain should be grateful to Ukip for kicking the smug political caste and reminding it that millions of voters feel utterly disenfranchised.

0 0 votes
Article Rating


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

Subscribe
Notify of
guest
15 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
Hans Und
Hans Und
7 years ago

For øvrigt.

Taktiken med at holde identiten på den pågælden væk samt at undgå omtale af hans familie og venner er helt i hegnet.

Det gælder selvfølgelig om, at få så meget omtale som muligt, samt at styre MSSM i retning at vise dem som mennesker, krænkede mennesker, og omvendt få fremstillet Lars Hedegaard som et udyr der krænker mennesker.

Hans Und
Hans Und
7 years ago

@ Thorkil Høyer Et kadou for at dukke op her på stedet. Min bemærkning om demens har jeg indtaget til kaffen. Det skrevet, Steens citat er jo korrekt og underbygges bare af det længere citat. Du skriver: “Spørgsmålet om nævningeting er ret enkelt. Nævningeting er det folkelige element i retsplejen, og bør naturligvis afspejle befolkningens sammensætning. Mere indviklet er det ikke. Dermed vil det også skabe tillid til retssystemet.” Det er en hel del mere indviklet. Og du får det til at lyde som om en anklaget har en “naturlig” ret til at blive dømt af sine egne. Det har… Read more »

Thorkild Høyer
Thorkild Høyer
7 years ago

Til Steen! Jeg kan blot konstatere, at jeg ikke har modtaget nogen mail fra dig. Måske har du anvendt forkert mail adresse. Eller måske har du ikke svaret? Jeg kan konstatere, at selvom jeg har dokumenteret, at du citere mig ukorrekt, omend du har linket til artiklen i Politiken, så har du stadig ikke rettet dit indlæg. Det er dårlig stil. Jeg vil ikke diskutere Awads dom. Der er faldet endelig dom og efter den er han skyldig. Var du en af de Snaphanefolk, der forsøgte at fotografere ham inde i retten, selvom det er forbudt? Spørgsmålet om nævningeting er… Read more »

Peter Andersen
7 years ago

Thorkild Høyer

Enhver har krav på et forsvar. Så forsvar dine klienter – men hold dig venligst fra perfide udtalelser til pressen.

Danmark er, trods alt, stadig ikke en bananrepublik – uanset alle de “sjove” personager DU, tilsyneladende, konstant får smidt i armene…

Det nævningeting du omtaler, kan såmænd sagtens have været ret så bredt funderet. Uanset hvad du måtte synes “det lignede”…

Nils
Nils
7 years ago

Thorkild Høyers analyse er formentlig korrekt: Et muslimsk domineret nævningeting ville have frikendt terroristen.

Henrik Thymann Hansen
Henrik Thymann Hansen
7 years ago

undersøgelse offentliggjort den 16 er lavet for Sveriges Radio Ekot ( radio avisen det ved snaphanen men til andre interesseret)og har vel også omtalt der. Jeg så den bare i DI fordi jeg læser med der.

Henrik T. Hansen
Henrik T. Hansen
7 years ago

Sverige udmærker sig ved ikke at publicere nogen opinionsundersøgelser, der viser hvad Sverigedemokraterne står til………..

http://sv.wikipedia.org/wiki/Europaparlamentsvalet_i_Sverige_2014 da ellers en udmærket oversigt her . Det ligner et valg på niveau riksdagsvalget på 6 % ( men det har svinget mellem 4-8). og den senerste wiki har er fra den 16 maj og den er fint omtalt i DI ( Dagens industri)
http://www.di.se/artiklar/2014/5/16/nya-skrallar-infor-eu-valet/. OG DI er sveriges bedste dagblad , men den er måske haram i national konservative kredse hvor man jo ikke rigtig går i rigtig økonomi og erhverv. Kort din mand har ikke ret…..

Thorkild Høyer
Thorkild Høyer
7 years ago

Det ville tjene Snaphanen til ære at refere og oplyse korrekt. Hvad jeg i det pågældende interview sagde til Politiken var: »Det blev de 12 år, vi havde regnet med. Man kan ikke anke til Højesteret, så det var det« – og Forsvarsadvokaten afleverer en bredside mod retssystemet. Thorkild Høyer mener ikke, at det ni mand store nævningeting var sammensat på en repræsentativ måde.»Den var meget ensidigt, hvad angår køn, etnisk baggrund og alder. Alle var pæredanske og i efterlønsalderen. Som muslim ville jeg ikke føle mig repræsenteret, og det er et principielt problem«, siger han. og- Forsvarsadvokaten kan dog… Read more »

Tim Pallis
Tim Pallis
7 years ago

“Thorkild Høyer mener ikke, at det ni mand store nævningeting var sammensat på en repræsentativ måde. »Den var meget ensidigt, hvad angår køn, etnisk baggrund og alder. Alle var pæredanske og i efterlønsalderen. Som muslim ville jeg ikke føle mig repræsenteret, og det er et principielt problem«, siger han…. .»Men det er svært at befri sig fra den tanke, at det spillede en rolle, at det drejede sig om terror og om en muslim med anden etnisk baggrund«, siger Thorkild Høyer.” Du er jo en stærkt politisk forsvarsadvokat. Retssagen foregik i en dansk ret med et dansk nævneting. Hverken du,… Read more »

LarsS
LarsS
7 years ago

“Forsvarsadvokaten afleverer en bredside mod retssystemet. Thorkild Høyer mener ikke, at det ni mand store nævningeting var sammensat på en repræsentativ måde.” »Den var meget ensidigt, hvad angår køn, etnisk baggrund og alder. Alle var pæredanske og i efterlønsalderen. Som muslim ville jeg ikke føle mig repræsenteret, og det er et principielt problem«, siger han. Interessant synspunkt om sammensætningen af nævningeting, Thorkild Høyer her fremfører. I følge den logik bør pædofile, katolske præster som står anklaget i retten for sexuelle overgreb altså med rette kunne forlange, at der dog blot er nogle enkelte ligesindede repræsenteret i nævningetinget, så dommen dermed… Read more »

Hans Und
Hans Und
7 years ago

Thokild Højer er åbenbart både racist og gerontofob, men det er jo også hvad man kan forvente fra en socialist. Men jeg ville nu ikke lade mig repræsentere af ham. Han virker en anelse senil. Hans udtalelse om nævningene burde have indbragt ham en bøde hos advokatnævnet. Moske man kan klage over den slags uden en retlig interesse. Du kunne have forsinket sagen en smule og ringet ham op kl. 03 for at sikre dig at det nu også var ham. Og så bedt ham fremsende fysisk bevis. (advokater har et privilegier her, når det drejer sig om at påstå… Read more »

Niklas R
Niklas R
7 years ago

Den där Thorkild verkar vara en riktig Quisling.
Dessutom, är det förbjudet att namnge misstänkta och kriminella i Danmark?

Kan förstå att Hassan inte vill sitta i turkiskt häkte, det är ju ett muslimsk land så deras fängelse behandlar ju kriminella som derar kultur förespråkar, vilket oftast inte faller muslimska kriminella i smaken.

intetnavntak
intetnavntak
7 years ago
Reply to  Niklas R

Nej, med mindre du er offentlig ansat.

Nogle gange holder de det hemmeligt, hvis en offentlig ansat person udgiver informationen vil han blive fyret eller værre. Medmindre det er whistleblower niveau. Hvis informationen når befolkningen er det lovlig information.

Mistænkte og kriminelle bliver nogle gange eftersøgt af politiet med bla. navn/offentlige billeder/baggrund og tøj.

Hvis pressen ligger inde med sex video’er eller andet i den karakter, kan den ansvarlige muligvis blive sagsøgt. Der er måske et par eksempler som dette men jeg mener ikke man skal overdrive mængden af dem.

15
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x