24
maj
Seneste opdatering: 25/5-14 kl. 1541
68 kommentarer - Tryk for at kommentere!

Av Julia Caesar

Copyright Julia Caesar, Snaphanen och HRS. Citera gärna delar av texten men iaktta gott bloggskick och länka till Snaphanen!

I den europeiska civilisationens svanesång rymmer texten högstämda tomma ord om mänskliga rättigheter, humanitet och alla människors lika värde. Det började som en dröm. Efter andra världskrigets slut handlade drömmarna om en enda sak: fred. EU:s fäder Jean Monnet och den franske utrikesministern Robert Schuman skapade 1951 fröet till en europeisk gemenskap som fredsprojekt: Europeiska kol- och stålgemenskapen. Kontroll av förutsättningarna för vapentillverkning – kol och stål – skulle garantera fred och säkerhet i Europa. Åtminstone var det vad grundarna påstod. I själva verket var Monnets och Schumans sikte redan då inställt på att avskaffa Europas nationalstater och införa en överordnad europeisk federation.

Sextiotre år senare kan vi se vad det blev av den vackra drömmen: Europas eliter har med mångkulturen som vapen förklarat krig mot sin egen befolkning. Nationalstaterna ska undermineras och alltmer av makt och beslut överföras till Bryssel. I ett mångkulturellt Europa är det inte kulturen utan den gemensamma bekännelsen till universella mänskliga rättigheter som ska förena medborgarna, har EU tänkt sig. Det visar dels elitens girighet och maktbegär, dels deras totala brist på kontakt medverkligheten. Att tro att man kan lagstifta bort människans natur, sådan den visat sig genom miljoner år, är ofattbart naivt.

Genom att statuera mångkulturalism som överideologi riskerar EU att ödelägga förutsättningarna för fred – tvärtemot de uppgivna avsikterna. Mångkultur föder låg tillit, som skapar en grund för konflikter och fientlighet. EU underskattar gravt sprängkraften i etnicitet, kultur och religion, trots att det är de faktorer som genom hela världshistorien har utlöst krig.

EU – ett kvinnofientligt projekt

Med propaganda ska vi uppfostras att acceptera att våra nationer undermineras, att människor från jordens mest underutvecklade länder i kraft av “mänskliga rättigheter” väller in över Europas gränser och att välfärden och den mångtusenåriga europeiska kulturen snart är ett minne blott. Eftersom EU är ett mångkulturprojekt är det också ett kvinnofientligt projekt. En allvarlig konsekvens av massinvandring från icke-västliga länder är en dramatisk ökning av våldtäkter mot kvinnor i inflyttningsländerna. Det vill det vänsterextrema svenskfientliga partiet Fi, Feministiskt Initiativ, inte låtsas om. Jag återkommer till det.

“En skymf mot all anständighet”

“EU är nu så korrupt, slösaktigt, oansvarigt och groteskt självtillräckligt att det har blivit en skymf inte bara mot demokratin utan mot all anständighet. Dess dåliga inflytande märks över hela Europa, där unionens katastrofala ekonomiska politik har lett till en arbetslöshet på 26 miljoner och en högervåg som vi inte har sett sedan före andra världskriget” skriver Daily Mail. 

Efterkrigsdrömmen har blivit en mardröm befolkad av en maktfullkomlig elit som i snabb takt leder Europas nationer mot utarmning, konflikter och sammanbrott. Men Europas folk håller på att vakna. De EU-kritiska rösterna blir allt fler och alltmer högljudda, och EU-kritiska partier stormar fram inför valet till EU-parlamentet: EU-kritiska Ukip blir största parti i England, Geert Wilders’ islam- och invandringskritiska PVV ser ut att få en fjärdeplats och 12,2 procent av rösterna i Holland, Front National är största parti i Frankrike, Dansk Folkeparti störst i Danmark.

“Ukip sparkar på den självgoda politiska kasten”

Istället för att fråga sig vad de här partiernas framgångar är en reaktion på förfasar sig EU-troende politiker och journalister och frossar i invektiv: populistiska, högerextrema, rasistiska, främlingsfientliga… Det är så mycket lättare att distansera sig än att försöka förstå orsakerna.

Enligt de senaste opinionsmätningarna före valet väntas Ukip få mellan 27 och 38 procent av rösterna. Daily Mail, som är kritiskt till Ukips politik, medger att Storbritannien faktiskt ändå borde vara tacksamt mot Ukip “för att de sparkar på den självgoda politiska kasten och påminner den om att miljoner väljare känner sig totalt överkörda och fråntagna sin rösträtt.”

Makt korrumperar. Alltid.

Den 13 november 1994 röstade svenska folket om medlemskap i EU. Det blev nästan oavgjort. En knapp majoritet, 52,2 procent av väljarna röstade ja.  Jag hörde till de 46,9 procent som röstade nej. Jag har alltid misstrott stora maktkoncentrationer där besluten fattas långt från de människor som ska leva med konsekvenserna av besluten.

1-bryssel09bryssel09-12

Tjugo år senare har mina farhågor besannats, med råge. Maktens mekanismer är desamma i alla sammanhang. Makten vill alltid förmera sig själv. Makt korrumperar. Alltid. Om en maktkoncentration får hållas utan motstånd kommer den med naturnödvändighet att fjärma sig från medborgarna och köra över dem, eftersom medborgarnas vilja och behov inte betyder ett dugg för makthavarna.

Gatorna nedlusade med rumänska tiggare

Ett tydligt exempel på hur EU:s beslut påverkar vanliga svenskars liv är att gatubilden i varenda svensk stad är helt förändrad. Gatorna är nedlusade med rumänska tiggare, människor ofredas i tunnelbanevagnar och gathörn av den tiggararmé som åtnjuter fri rörlighet inom Europa.

1-Tiggare

Det är ett resultat av EU-beslut, närmare bestämt det så kallade rörlighetsdirektivet från 2004, och att Rumänien och Bulgarien 2007 beviljades medlemskap i EU – trots att det var uppenbart att de båda fattiga länderna inte klarar att leva upp till kriterierna för medlemskap. När eurokrisen slog till mot Sydeuropa 2010 och det inte fanns mer att suga ut i Spanien, Portugal, Italien och Grekland drog tiggarna vidare mot nya lukrativa marknader i Nordeuropa.

Mörkläggning inför EU-valet

Som på en given signal tystnade plötsligt debatten om tiggarinvasionen inför EU-valet. Mörkläggning pågår. Och det VAR en given signal som tystade debatten. Exakt i det ögonblick SD tog upp tiggarplågan i sin valkampanj och krävde stopp för organiserat tiggeri drog samtliga andra partier och makttrogna media ner rullgardinen och startade en mörkläggningsaktion. 

Nu förnekas totalt att tiggeriet är organiserat – trots att många har bekräftat att det är kriminella ligor som utnyttjar tiggarna. Adrian Lucaci är platsbefäl på polisen i Skara med rumänskt ursprung och har arbetat i fyra år i Rumänien åt rikskriminalpolisen för de nordiska ländernas räkning. Han säger i en intervju i Skövde Nyheter: 

“Även om det finns tiggare som åkt på eget initiativ så finns minst lika många ligor och organiserade grupper som har kört hit folk. De släpper ut fem sex stycken att tigga och samlar sedan in pengarna. Det finns oerhört många grupperingar, från vanliga tiggare och de som säljer något enkelt eller spelar musik, till ligor som sysslar med åldringsbrott och inbrott. Rumäner är även världsledande på skimming.” 

Politikerna försöker smita från ansvaret

Ihjältigningsaktionen är ett sätt för politikerna att smita ifrån sitt ansvar för tiggarinvasionen på svenska gator. Och media ställer givetvis upp på mörkläggningen. Det har gått så långt att SVT och Metro begår historierevision av politiska skäl. SVT har försett en artikel av Yvonne Åstrand från 2009 med en brasklapp av ansvarige utgivaren Ulf Johansson, och Metro har retroaktivt ändrat rubriken på en artikel från 2009, “Tiggeriet gav hög timlön” till “Så många hjälpte Metros reporter med busspengar”.

Det har alltså utgått ett påbud om att de sju gammelpartierna ska tiga ihjäl det elände de genom sin politik utsätter svenskarna för. Olägenheterna har hittills konsekvent tystats ner med manipulativa “argument” som är avsedda att skuldbelägga all kritik. Till exempel: “Man kan inte förbjuda fattigdom”. Nej, det kan man inte. Men man kan kräva att varje land tar hand om sina egna fattiga. Man kan återinföra det i dag obefintliga gränsskyddet och förbjuda tiggeri. Om man vill. Om man bryr sig om de egna invånarna.

En majoritet vill förbjuda tiggeriet

En majoritet av svenskarna, 56 procent, vill att tiggeri ska förbjudas. Det visar en undersökning som gjorts av Novus på uppdrag av TT.  Det struntar sjuklövern i. SD är det enda parti som tar folkviljan på allvar och vill förbjuda tiggeriet.

Mörkläggningen från sjuklöverpartierna beror på att inget av dem vill eller vågar ifrågasätta den heliga dogmen om fri rörlighet inom Europa. Möjligen är vissa av dem överrumplade av att beslutet skulle få sådana konsekvenser som det har fått, men det borde de ha analyserat innan de fattade beslutet. Avsikten med tystnaden och bristen på åtgärder är att svenska folket ska tvingas vänja sig vid tiggarna.

Svenska folket ska tvingas vänja sig

Den uttalat svenskfientliga EU-kommissionären Cecilia Malmström (fp) anser att svenska kommuner “måste hitta ett sätt att förhålla sig till situationen”. För vi kommer att behöva vänja oss vid den, säger hon.

“Ja, till viss del kommer vi att behöva vänja oss vid det. För så länge det finns så stora olikheter som det gör inom EU, så kommer folk att försöka vandra någonstans där det finns andra möjligheter att försörja sig.”

Lojaliteten riktad mot EU, inte mot den egna nationen

Detta är totalitär politik, helt enligt EU:s principer. Folkets vilja saknar betydelse. När Cecilia Malmström och andra installeras som kommissionärer läser de under en ceremoni upp en obligatorisk lojalitetsförklaring mot den europeiska gemenskapen och institutionerna. Som verksam inom EU är man förpliktad att “fullgöra sina uppgifter med enbart gemenskapernas bästa för ögonen”. Lojalitetsplikten innebär en kraftig begränsning av yttrandefriheten. Den innebär att lojaliteten alltid ska vara riktad mot EU, inte mot den egna nationen. Genom oerhört generösa ekonomiska villkor – ett totalt omhändertagande med social och ekonomisk trygghet för hela familjen från vaggan till graven – binds politiker och tjänstemän upp i ett beroende som gör dem tysta och rädda. Som vi har märkt kommer Cecilia Malmström eller andra som representerar Sverige i EU därför aldrig att ha någon lojalitet med Sverige.

“Den ska trampas hela tiden”

EU har blivit ett hungrigt maktmonster som äter allt större delar av medlemsnationernas självbestämmande – en självgående maktmaskin, en perpéetum mobile som snurrar för sin egen skull. En av favoritbilderna i Bryssel enligt den danska före detta miljökommissionären i EU, Ritt Bjerregaard, är att likna unionen vid en cykel. “Om den inte är igång välter den. Den ska trampas hela tiden.”

Drömmen om en gemensam valuta och experimentet med euron är ett fatalt misstag som visar hur långt från verkligheten eurokraternas tankevärld befinner sig. Eftersom kulturskillnaderna mellan medlemsländerna är stora finns det heller ingen grundläggande lojalitet mellan EU:s invånare. I de rikare länderna i norr förstår folk inte varför de ska betala dyra hjälppaket på grund av ekonomisk misskötsel i Sydeuropa. Greker, spanjorer och portugiser känner sig å andra sidan våldsamt orättvist behandlade av kraven på besparingsplaner från länderna i norra Europa.

Minst 120 miljarder euro borta i korruption

EU är genomkorrumperat. Varje år försvinner minst 120 miljarder euro – nästan lika mycket som hela EU:s årsbudget – i korruption. Bedrägerier göms undan, tystas ner eller sekretessbeläggs. Vittnen berättar om transaktioner som är omöjliga att spåra. Det finns en lång rad exempel på whistleblowers som det har gått illa för. Den spanska revisorn Marta Andreasen,  anställd som EU-kommissionens högsta revisor, avskedades 2004 sedan hon kritiserat räkenskaperna och vägrat bevilja ansvarsfrihet. “EU:s finanser bara ligger och väntar på att bli bestulna” skriver hon i en bok. 

En gigantisk förlustaffär för Sverige

För svenskarna är EU en gigantisk förlustaffär. Förra året betalade svenska folket in drygt 37 miljarder kronor i medlemsavgift. Vi fick tillbaka knappt 12 miljarder kronor. Nettokostnaden var 25,6 miljarder kronor. Hur kan svenska politiker motivera att 25,6 miljarder tas från svenska skattebetalare och skänks bort till andra EU-länder? Det kan de inte. För ungefär miljonte gången sitter Sverige med Svartepetter. Norge gick inte med i EU men verkar klara sig utmärkt ändå. Schweiz likaså. Handel mellan olika länder har pågått i tusentals år, så det är heller inget argument för EU.

“EU har blivit en trojansk häst”

Den danske kulturforskaren och debattören Kasper Stövring skriver i boken “Fortaellingen om fredens Europa”: 

“EU har blivit en trojansk häst som tvingar nationalstaterna att genomföra mer än 60 000 lagar, förordningar, direktiv och beslut. Senast har EU gått till angrepp mot yttrandefriheten genom det helt igenom villkorliga ramavtal om bekämpande av rasism och främlingsfientlighet som gör hate speech-lagstiftning till en EU-rättslig förpliktelse. Det är problemet i ett nötskal: Vi har inte tagit ställning till lagarna i ett demokratiskt system. Domarna och kommissionärerna som har makten är inte folkvalda, och de är knappast lojala mot de europeiska nationerna. Deras mål är nämligen en europeisk superstat.”

Kasper Stövring menar att EU håller på att bli en centraliserad monsterstat med enorm byråkrati, befolkad av döda själar vilkas fatala beslut, dumhet och arrogans vi dyrt får betala. EU lider av ett ödesdigert demokratiskt underskott; det är totalt ofolkligt på gränsen till det illegitima. De som har makten är inte demokratiskt valda. Det saknas en kritisk offentlighet där projektet kan diskuteras öppet, det saknas kritiska media, och det finns bara en svag insikt i systemet bland de människor som styrs av det.

Har även journalisterna avgett lojalitetsförklaring?

Det finns en stor obalans mellan det ständigt minskande antalet oberoende journalister i Bryssel och det ökande antalet informatörer inom organisationens egna PR-avdelningar som sprutar ur sig EU-vänlig information i en aldrig sinande ström. Och hur oberoende är de “oberoende” journalisterna? Många av dem verkar ha avgett samma lojalitetsförklaring mot EU som EU:s egna tjänstemän och identifierar sig starkt med EU-projektet. Lyssna till exempel på SR:s Brysselkorrespondent Jens Möllers slätstrukna och ängsliga rapportering.

José Manuel Barroso – före detta maoist

Man behöver bara ta en titt på EU:s ledare för att få kalla kårar längs ryggraden. Europeiska kommissionens ordförande för andra perioden, portugisen José Manuel Barroso,  var tidigare hängiven maoist, alltså anhängare av en kommunistisk gren som kostade minst 70 miljoner människor livet i Mao Zedongs Kina. Barroso är byråkrat – men agerar som om han vore folkvald. De totalitära ränderna har inte gått ur. Han sticker inte under stol med att hans högsta mål är en ny världsordning, det vill säga ett nytt totalitärt mål för en gammal maoist. I sitt tacktal när EU absurt nog tilldelades Nobels fredspris 2012 sa Barroso bland annat:

“Vi delar det absolut mänskliga. Vi är alla en del av samma mänsklighet. Denna federalistiska och kosmopolitiska vision är ett av de allra viktigaste bidrag som den europeiska unionen kan ge till den nya världsordningen.”

Han tillade att förutsättningen för att skapa fred, försoning, demokrati och mänskliga rättigheter i Europa är att man underminerar nationalstaterna. Det var klarspråk. Barroso anser att vi i Europa inte bara har ansvar för våra egna befolkningar utan också för “miljoner människor i nöd”, och – med hänvisning till det religiösa inbördeskriget i Syrien – en konflikt som vi är “moraliskt förpliktade” att lösa”.

Migrantanstormningen “ett europeiskt problem”

Mer moral: Ordförande i Europaparlamentet och kandidat till att efterträda José Manuel Barroso som ordförande i Europeiska kommissionen från 2015 är den tyske socialdemokraten Martin Schulz. Efter drunkningsolyckan utanför Lampedusa i oktober förra året när omkring 300 migranter omkom, de flesta från Somalia och Eritrea, kallade han anstormningen av afrikanska migranter för “ett europeiskt problem”.

Han deklarerade att han inte accepterar att det finns medlemsländer som säger att de inte har plats.  Den 11 maj besökte Martin Schulz Malta, den pyttelilla ö-staten med 400 000 invånare, som är fruktansvärt hårt drabbad av migrantanstormningen från Afrika. Här tog han ytterligare ett steg mot att överföra nationella befogenheter till EU. Det han hade att säga de förtvivlade malteserna var detta:

“Som ledare för Kommissionen föreslår jag ett system med laglig invandring med klara regler. De som kommer till våra kuster måste få plats… vi måste kämpa för att upprätthålla mänskligt liv och värdighet. Varje liv som går förlorat utanför våra kuster är en fläck på vår civilisation. Att stänga gränserna är inte svaret för människor som flyr från förföljelse och krig, vi måste bekämpa orsakerna till invandring och aldrig invandrarna själva. Vi ska fokusera på reformer av mänskliga rättigheter och inskränkta sociala och ekonomiska rättigheter. När människor finner arbete, har mat och värdighet, stannar de kvar i sina hemländer.”

800 000 afrikaner redo att ta sig till Europa

Båtmigranter till EuropaDetta sägs av en av EU:s högsta ledare i ett läge där arbetslösheten i Europa redan är 26 miljoner och kontinenten minst av allt ropar på fler illitterata arbetslösa. Ett läge där Malta, Sicilien, Lampedusa och flera grekiska öar i flera avseenden håller på att sjunka ner i Medelhavet under tyngden av anstormningen av fattigdomsmigranter från Afrika och Mellanöstern.

Bara under årets första månader har cirka 43 000 migranter stigit i land i Europa. I Libyen väntar 800 000 afrikaner på möjligheter att ta sig till Europa. Libyens nya regering efter att diktatorn Muammar Khadaffi  mördades i oktober 2011 använder samma utpressningsmetoder som Khadaffi gjorde: “Betala oss för att hålla de här människorna borta från er kontinent!”

På en presskonferens den 10 maj varnade Libyens inrikesminister Salah Mazek EU: Om Europa inte delar ansvaret för migranterna med Libyen kommer Libyen att underlätta passagen för en flod av människor “eftersom Gud har gjort oss till transitpunkt för denna flod”. Mazek sa att Libyen lider under trycket av alla tusentals subsahariska afrikaner som för med sig sjukdomar, brott och droger. “Libyen har betalat priset. Nu är det Europas tur att betala.” 

Europas stora ödesfråga

Lägg märke till att det är de afrikanska båtmigranterna som är föremålet för EU-parlamentets ordförande Martin Schulz’ omsorg – inte de européer vilkas intressen han ska ta tillvara: “Att stänga gränserna är inte svaret för människor som flyr från förföljelse och krig.”

Nej, men det är svaret om vi vill bevara det Europa vi känner. Europas stora ödesfråga är invasionen av potentiellt hundratals miljoner människor som istället för att utveckla sina egna länder flyr från fattigdom, befolkningsexplosion och underutveckling och vill ta del av Europas välfärd. Inför den katastrofen står EU synnerligen illa rustat med lama klyschor om “humanitet”, “allas lika värde” och “mänskliga rättigheter”. Uppgiften för EU:s gränsbevakningsorgan Frontex är inte heller att skydda Europas gränser utan att rädda liv, det vill säga hjälpa fler migranter in i Europa.

4 000 migranter till Sicilien på två dygn

Efter påtryckningar från EU efter Lampedusaolyckan deltar den italienska marinens fartyg och helikoptrar i “Operation Mare Nostrum”  med uppdrag att spåra och rädda migranter i sjönöd. På bara två dygn i april kom 4 000 migranter till Sicilien som ett resultat av Operation Mare Nostrum. Nästan 2 500 av dem räddades till havs. På ett år har antalet asylsökande som kommer till Italien ökat med 60 procent. 

Italiens inrikesminister Angelino Alfano har sagt att om inte landet får mer hjälp med patrullbåtar i Medelhavet kommer man att trotsa EU:s regler (Dublinkonventionen) som ger migranterna rätt att söka asyl i det första europeiska land de kommer till och istället skicka dem till Nordeuropa. “Vi kommer bara att släppa iväg dem” sa Alfano. Det största antalet illegala migranter är de som försöker ta sig från Marocko in i de spanska enklaverna Ceuta och Melilla och därifrån vidare in i Europa.

“Varje människa en humanitär seger”

I fredagens ledare skriver Dagens Nyheter:

“Varje enskild människa som får möjlighet att på ett säkert sätt ta sig till Europa, undan kriget i Syrien eller bort från misären i flyktinglägren i länderna runt omkring, är en humanitär seger.”

Är “humanitära segrar” tillräckligt starka skäl att öppna Europas gränser för miljoner människor från världens mest underutvecklade länder? Tidningen förutser mirakulöst nog att slopade visumkrav “onekligen skulle ge en avsevärt högre flyktinginvandring och att exempelvis Sverige och Tyskland skulle hamna i en fullständigt omöjlig situation”. Gratulerar till insikten!

“Som genom ett trollslag blir de hårt arbetande européer”

“Var så god, det är serverat” skriver historikern Morten Uhrskov Jensen ironiskt i Jyllands-Posten  och fortsätter:

“In med dem, de blir ju européer på nolltid. Miljoner afrikaner och araber blir alltså – som genom ett trollslag – till hårt arbetande och duktiga européer så snart de beträder vår världsdel. Det ska bara till lite social ingenjörskonst innan de träder in i det heliga rike där mänskliga rättigheter och välfärd härskar. Och så fixar vi Afrika, både norr om och söder om Sahara så att alla får arbete, mat och värdighet. Afrika söder om Sahara kommer att växa från nuvarande cirka 1,1 miljarder invånare till 2,4 miljarder 2050. Vi får bara hoppas att de på EU:s kontor beräknar rätt storlek på arbetena, maten och värdigheten.”

Författaren Torben Snarup Hansen skriver i Den korte avis: 

“Folkvandringen fortsätter mot Central- och Västeuropa. Det banar väg för ett EU-kommissionens övertagande av politiken. Det är ingen tvekan om det pågår förberedelser av unionens regelverk på detta område. Inom en nära framtid kommer kommissionärerna att föra över invandring och asyl till unionen.”

Den duktiga skolflickan som blev driftkucku

Cecilia Malmström (fp)  har sedan den 10 februari 2010 i egenskap av Sveriges EU-kommissionär på området asyl och migration inte skytt någon möda för att underlätta en afrikansk invasion i Europa. Hon är den duktiga skolflickan som på grund av goda språkkunskaper har tillbringat de senaste 15 åren i Bryssel och fått ett politiskt ansvar som inte på någon punkt matchas av hennes naiva världsbild. Cecilia Malmström ligger i som en rem och försöker tvinga Sveriges extrema och ansvarslösa invandringspolitik på hela EU. Sverige tar emot överlägset flest asylsökande per capita i Europa, Malmström vill se samma utdragna självmord alla EU-länder.

asylsokande_07_13

Hon möts av uttalat kallsinne och har erövrat positionen som den som andra länders politiker skrattar åt. Cecilia Malmström vill “hålla Europa öppet mot världen, välkomnande och humanistiskt”. Det vill inte resten av de europeiska länderna.

Cecilia Malmström känner frosten i luften

Den 9 maj var bingo för Cecilia Malmström. På en enda dag lyckades hon få in tre (3) debattartiklar i stora svenska media. I Göteborgs-Posten  pläderar hon tillsammans med EU-kandidaten Jasenko Selimovic (fp) för hur mycket bättre allting har blivit tack vare EU, “men vi måste skaffa oss ett helikopterperspektiv”. I Svenska Dagbladet lyckas hon tillsammans med en annan folkpartistisk olycka, EU-minister Birgitta “Avskaffa Sverige” Ohlsson, hetsa fram en hotbild av “framväxten av våldsbejakande högerextremism som är ett säkerhetshot som EU:s medlemsstater måste ta på stort allvar. Vi känner frosten i luften” skriver Cecilia Malmström och Birgitta Ohlsson ödesmättat.

Vi måste inte alls upprätta lagliga vägar till Europa

SVT Opinion  känner vi igen de vanliga ramsorna:

“EU står inför många utmaningar. En av dem är hur vi ser till att Europa kan garantera skydd till människor på flykt. Och hur garanterar vi att Europa inte stänger sina gränser mot omvärlden?”

frågar Cecilia Malmström. Det ska vi inte alls garantera.

“Vi måste upprätta fler lagliga vägar till Europa, genom att till exempel tillåta flyktingar att ansöka om asyl på EU-länders ambassader eller att systematiskt utfärda humanitära visum till de allra mest utsatta” fortsätter Malmström.

1-Australiska båtmigranterDet måste vi inte alls. EU:s uppgift är att värna européernas intressen. Om EU tog den uppgiften på allvar borde Australiens politik vara en förebild. Sedan 19 juli förra året tas inga båtmigranter emot i Australien. De hänvisas till Julön och Papua Nya Guinea. Avsikten är att avskräcka illegala migranter så att de inte kommer över huvud taget. Australiens premiärminister Tony Abbott har sagt:

“Australien är vårt land, och vi bestämmer vilka som får komma hit.”

Att sakna ostronbarerna i Bryssel är smällar man får ta

Vem skyddar oss mot sådana galenpannor som Cecilia Malmström? Hon har till och med mage att påstå att EU “inte får stänga sina dörrar för den arbetskraftsinvandring som vi behöver”. För henne räcker det inte med 26 miljoner arbetslösa.

Vi förstår att Ceciliorna Malmström och Wikström och Birgitta Ohlsson känner frosten i luften. Samtliga uttalanden och artiklar från de här tre mångkulturextremisterna andas desperation. Dock handlar paniken inte i första hand om afrikanska migranters väl och ve utan om deras egen ångest för att mista makten och den penningbeströdda och behagliga tillvaron i Bryssel.

1-Ostron

Befria Ceciliorna och Birgitta Ohlsson! Framför allt: befria oss från dem och deras svenskfientliga verksamhet. Möjligen kommer de att sakna ostronbarerna i Bryssel, men det är smällar man får ta som EU-politiker.

Gudrun hittar på så skojiga saker

De senaste veckorna inför EU-valet har media hårdmatchat Fi, Feministiskt initiativ. Inte en dag utan Gudrun Schyman i press, radio och tv. Gudrun är medias älskling för att hon hittar på så skojiga saker hela tiden. Som att sätta sig på huk i foajén vid en filmpremiär på biografen Grand i Stockholm och kissa på golvet och sedan kasta de kissblöta trosorna ut över publiken.  Det var 1996. Hon har skuttat runt i ”Let’s dance”, och under Almedalsveckan i Visby 2010 eldade hon upp 100 000 kronor, skänkta av ABBA-Benny Andersson, i protest mot löneskillnader. Gudrun Schyman skyr inga medel för att få uppmärksamhet.

1-Gudrun Schyman

“Efter att ha läst hennes partiprogram kan jag bara säga: vänta tills ni får se vad hon kan göra med en hel statsbudget”

skriver Per Gudmundson i en ledare i Svenska Dagbladet.

“Öppna hjärtan, öppna händer, öppna gränser”

Kjell Albin Abrahamson skriver om Gudrun Schyman i sin nya bok “Låt mig få städa klart!”:

“På socialförvaltningen i Ystad gjorde hon sig känd som en skicklig handläggare. Hon klarade vårdnadstvister bättre än någon annan eftersom hon aldrig blandade in känslor.”

Men Gudrun Schyman kan spela känslor när det passar hennes syften. Som när hon den 18 maj kliver upp på ett lastbilsflak i Göteborg och brister ut i manipulativt svammel om “öppna hjärtan, öppna händer och öppna gränser” och hävdar att Fi går till val “i kärlekens tecken”. Se videon, den är fantastisk. Detta är en sektledare i full aktion. Om människor röstar på Fi på grund av det substanslösa svamlet på lastbilsflaket har de undertecknat sin egen omyndighetsförklaring och bör sättas under förmyndare.

Samtidigt i Stockholm: “Feministfittor United” och andra Fi-anhängare vandaliserar SD:s valstuga på Sergels torg.

Fi förråder svenska kvinnor

Gudrun Schyman ljuger. Fi värnar inte om svenska kvinnor. Fi förråder dem. Fi vill precis som vänsterpartiet och miljöpartiet ha öppna gränser. Vem som helst ska kunna flytta till Sverige och bli bidragsförsörjd av svenska skattebetalare. Under rubriken “Mänsklig säkerhet” i Fi:s partiprogram står det:

“Feministiskt initiativs vision är en värld utan gränser. Vi vill ge papperslösa och gömda flyktingar uppehållstillstånd.” Fi vill också avskaffa det fria skolvalet, avskaffa RUT och ROT, avskaffa försvaret, ge “papperslösa” (= illegala invandrare) rätt till socialbidrag, stoppa alla utvisningar, införa månggifte, köttfria måndagar och sexualundervisning på dagis, skapa ett tredje juridiskt kön.

Det är bara ett litet urval.

Fi kastar upp svenska kvinnor på mångkulturens offeraltare. Upp med dem bara! Fi vägrar erkänna den konflikt som finns mellan fri invandring och att skydda kvinnor från sexuellt våld. I takt med den utomvästliga invandringen stiger antalet våldtäkter mot svenska kvinnor dramatiskt. Från 1975 till och med förra året har antalet polisanmälda fullbordade våldtäkter i Sverige ökat med fruktansvärda 1 238 procent. Invandrare är överrepresenterade som gärningsmän med 450 procent.

fullbordade_valdtakter_75_13

Hennes främsta merit är att hon är rom

Fi:s första namn som kandidat till EU-parlamentet är Soraya Post, 57. Hon kallar sig “MR-strateg”. MR ska uttydas “mänskliga rättigheter. Soraya Posts främsta merit är att hon är rom. För Fi handlar det inte om kompetens utan om symbolvärde. Soraya Post vill arbeta för romers rättigheter. Hon har redan hunnit visa en häpnadsväckande okunnighet och låg debattnivå, bland annat i den här DN-debatten med Kristina Winberg, SD.

På åttonde plats på Fi:s EU-valslista står en asylsökande som inte har uppehållstillstånd i Sverige, Amany Gharib, 31. Det är i strid med lagen, endast svenska medborgare får kandidera. Men här handlar det som sagt om symbolvärde.

“Befria oss från EU!” är rubriken på den här krönikan. Tyvärr ger inte dagens val den möjligheten. Vi kan sorgligt nog inte följa i Storbritanniens spår och folkomrösta om att begära utträde ur EU. Den möjligheten togs bort när Sveriges medlemskap i EU skrevs in i grundlagen. Men vi kan befria oss från svenskfientliga EU-politiker genom att inte rösta på dem.

Gå och rösta! Rösta bort lögner, svenskfientlighet och hyckleri! Gör hycklarna arbetslösa! Den EU-kritiska opinion som växer är bara början.

Litteratur:

Kjell Albin Abrahamson: Låt mig få städa klart! Om kommunister, kryptokommunister och antikommunister. 

Helle Larssen: Tystnadens Europa. 

Steven Pinker: Ett oskrivet blad och andra myter om människans natur.

Kasper Stövring: Fortaellingen om fredens Europa. 

Av Julia Caesar

Tidligere kronikker af samme forfatter

0 0 votes
Article Rating


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

Subscribe
Notify of
guest
68 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
Birgitta G
Birgitta G
7 years ago

Återigen Julia Caesar en lysande krönika om tillvaron i ledande politikers nya Sverige och om ytterligare några galenpannors hårresande svek, tyvärr kvinnor, mot sitt hemland Sverige. Många Tack!

Thomas Franson
Thomas Franson
8 years ago

Dina krönikor är verkligen tankeväckande.

Det vore bra om Du kunde skicka ett personligt exemplar av varje krönika som Du skriver till var och en av de svenska partiledarna samt Gudrun Schyman. Detta i syfte att höja deras bildningsnivå och stimulera deras tankekraft.

trackback

[…] Julia Caesar: […]

Radiopiraten
Radiopiraten
8 years ago

Härligt, underbart, Julia! jag har precis hittat din blogg. Jag har precis köpt din bok som jag håller på och sträckläser. Jag är så uppåt efter att ha hittat “dig” på nätet och i bokform. Äntligen någon som ifrågasätter “allting som sker i samhället med EU och massinvandring”. Jag har upptäckt hos mig själv att jag tycker att det “får vara nog nu” med “3000 nya svenskar” varje vecka. Vart ska alla människor bo nånstans, vad ska dom äta, vem ska betala hela kalaset? Ja det vet vi ju, det är ju du och jag och alla andra som har… Read more »

Bjovulf
Bjovulf
8 years ago
Reply to  Radiopiraten

Välkomna, Radiopiraten 😉 Glöm inte att lyssna på “Danmarks Röst” på danska Radio24Syv värja vardag i juli, där svenska tabun diskuteras öppent på svenska! http://www.radio24syv.dk/programmer/danmarks-roest/ Lyssna via FM ( 102.3 Mhz, sydvästra Skåne – nära kysten – kanske på en annan frekvens kring Göteborg? ), DAB (?), Internet, smartphone / tablet ( Apple, Android, WindowsPhone ) Danmarks Röst på Facebook: https://www.facebook.com/pages/Danmarks-R%C3%B6st-Radio24syv/692040934195722 —————————————————————————- Danmarks Röst Ett dagligt debattprogram till svenskarna, om allt som de inte kan, vill eller får tala om i svenska medier Inspirerad av Voice of America, som under kalla kriget sände radio in över järnridån, vill Radio24syv transmittera… Read more »

trackback

[…] Julia Caesar den 24/5 – 14: […]

Ojoj
Ojoj
8 years ago

Väntar alltid på nästa krönika men i denna ställer jag mig tvivlande till uppgiften att svinnet är lika stort som hela budgeten. Var kommer då pengarna från som EU delar ut t ex till jordbruket?

trackback

[…] Julia Caesar skrev i söndags en del som jag finner värt att här citera: […]

HH
HH
8 years ago

Varmt tack Julia – ditt genomskådande, din kunnighet gör oss alla mer medvetna och upplysta för varje deklaration du kommer med. Du är helt enkelt fantastisk! Och när jag skriver detta måste jag – som är förhållandevis upplyst – berätta att jag kände vämjelse och avsky inför det spektakel som EU-valet inneburit. Faktiskt funderade jag på att inte rösta alls – något helt otänkbart för mig tidigare. Jag förstår inte hatet, förkastelsedomarna, alla epitet som förkunnas gentemot en parlamentariskt vald person. Jag menar Jimmie Åkesson. Denne man måste vara av blekingskt kärnvirke! Jag förstår faktiskt inte hur han klarar detta.… Read more »

Hans
Hans
8 years ago

I hörnet utanför posthuset i Helsingfors räknade jag 6 tiggare, romer också ute i gatan och blockerade genomfart, måndag morgon 26.5.

Folk fick försöka undvika att komma för nära och i stälet ta parallellgatan. Skräpigt och nedlusat. Ingen ordningsman eller polis syntes till.

trackback

[…] Snapphanen; Befria oss ifrån EU I den europeiska civilisationens svanesång rymmer texten högstämda tomma ord om mänskliga rättigheter, humanitet och alla människors lika värde. Det började som en dröm. Efter andra världskrigets slut handlade drömmarna om en enda sak: fred. EU:s fäder Jean Monnet och den franske utrikesministern Robert Schuman skapade 1951 fröet till en europeisk gemenskap som fredsprojekt: Europeiska kol- och stålgemenskapen. Kontroll av förutsättningarna för vapentillverkning – kol och stål – skulle garantera fred och säkerhet i Europa. Åtminstone var det vad grundarna påstod. I själva verket var Monnets och Schumans sikte redan då inställt på att… Read more »

Mette
Mette
8 years ago

Så var der valg:

“Politisk set var jeg liberal
socialistisk – højresindet – radikal.
Jeg stemte altid med den største flok,
og de tanker, andre tænkte, var mig mer’ end nok.
Kor: Og de tanker, andre tænkte, var ham mer’ end nok.
Da mine egne tanker var så få og små,
så endte jeg med kors og bånd og stjerner på.
Kor: Da hans egne tanker var så få og små,
så endte han med kors og bånd og stjerner på”

Thomas
Thomas
8 years ago

Jag gillar inte tonen i artikeln. Några exempel: “I själva verket var Monnets och Schumans sikte redan då inställt på att avskaffa Europas nationalstater och införa en överordnad europeisk federation.” Vad Monnets talade om var en gradvis anpassning mot en Europeisk enighet. Det byråkratiska monster EU har blivit idag kan man inte beskylla Monnets för eller begära att han ska haft någon som helst idé om. “Europas eliter har med mångkulturen som vapen förklarat krig mot sin egen befolkning.” Ja det här är låg nivå vilket alla tänkande människor begriper. Mångkultur är ett massförstörelsevapen…verkligen? Och invandring är orsaken till alla… Read more »

Machiavelli
Machiavelli
8 years ago
Reply to  Thomas

” Europas elite har med multikulturalisme som et våben erklæret krig mod sit eget folk. ” Ja og forstår du ikke det, så er der ikke noget gøre. Hvordan kan det være en dårlig ting, hvis borgerne i alle lande forenes i en fast tro på menneskerettigheder? At antyde at der er meget arbejde tilbage på dette punkt er at lyve. Det er så naivt, at det gør ondt. Men læs min bog Humanismens elendig og du forstå, hvorfor det er naivt. Der er noget der hedder Nationalstat, sammenhængskraft og historie som binder et folk sammen og giver identitet. Alle… Read more »

Machiavelli
Machiavelli
8 years ago
Reply to  Thomas

Bare et enkelt tilfælde fra en hvilken som helst dag i Europa. ” En flok på fem-otte unge indvandrere angreb søndag ved 18-tiden en ung mand, smadrede hans bil og stak ham med en kniv. … – Den 25-årige mand var på havnen med nogle venner, da de af ukendte årsager blev opsøgt af flokken af unge mænd. Der opstod noget tumult, da flokken begyndte af smadre bilruder i den 25-åriges bil. Under denne tumult blev den 25-årige stukket i siden med en kniv, fortæller vagtchef Ole Hestbæk til Ekstra Bladet.“ Dagens intelligente spørgsmål til Thomas: Hvorfor tror du det… Read more »

Thomas
Thomas
8 years ago
Reply to  Machiavelli

Det behövs mer demokratiarbete i skolorna och undervisning i rättstatens principer med betoning mot det personliga ansvaret och skyldigheterna som medborgare i en sådan rättstat.

Vad som händer i hamnen i danmark kan jag inte uttala mig om men samhället måste markera hårdare mot meningslöst våld.

Machiavelli
Machiavelli
8 years ago
Reply to  Thomas

Javel!!

Bjovulf
Bjovulf
8 years ago
Reply to  Thomas

Ja, det kommer ju säkerligen att fungera bra det 😀

Only in Sweden …

Maja Dacke
Maja Dacke
8 years ago

Steen, har du redan skrivit om F. William Engdahl?
Då har jag missat detta.

För alla andra kan det som för mig gå upp ett ljus via

http://bewusst.tv/william-engdahl-on-the-ukraine/

Och TACK, Julia!!!

Aldrig. Jeg er ikke klar over, hvem han er. Jeg har også ladet Ukraine ligge helt. Min viden om det er ret overfladisk.

PisseNisse i Hökarängen
PisseNisse i Hökarängen
8 years ago

A propos EU-valet, kan det vara intressant att notera att den svenska vallagen håller på att ändras av Regeringen, som lagt proppar bla om att bara på förhand registrerade partier skall få delta i svenska val, samt att även personer med diplomatisk immunitet (!) skall vara valbara. Ingenting görs för att modernisera det fuskinbjudande och slösaktiga systemet med en valsedel för varje parti. En annan ändring som är på gång är att det blir lättare att åtala för förtalsbrott redan från 1 juli. (Här går det undan! Missbruk av svenska pass har man “funderat över” i åratal) Förändringarna i åtalprövningsregeln… Read more »

Tornuggleman
Tornuggleman
8 years ago

Fittpartierna eller vad nu dessa manshatande freaks vill kalla sig, är o har ALLTID varit ett direkt hot mot kvinnor ! Spermatoaletterna Gudrun med andra skulle rädda som de “medsystrar” de är, ledde till en direkt motsats än deras ändamål. Ändamålety var att införa sexköpslagen . Som ett brev på posten fick svenska glädjeflickor hallickar. De utsätts för våld o hot då verksamheten sker iunder jorden . Medf andra ord så blev medsystrarna helt plötsligt det största sveket mot vad fittföreningarna kallar – spermatoaletter ! Att tusentals flickor / kvinnor våldtas i Sverige varje år är en ren skam !… Read more »

S R Larson
8 years ago

Det känns verkligen att Julia Caesar är upprörd, förtvivlad och fast besluten att kämpa in i det sista för Europa och för Sverige. Heder åt henne! En mycket modig kvinna. Det enda jag egentligen har några kommentarer till är att den europeiska ekonomin faktiskt är i ännu sämre skick än Julia rapporterar. I 19 EU-länder ligger ungdomsarbetslösheten över 20 procent, i två länder till ligger den mellan 19 och 20 procent. Det här innebär att en majoritet av EU:s medlemsländer nu förlorar en hel generation till bidragsberoende, fattigdom och en grå, stagnerad tillvaro utan framtidshopp. Därtill bör vi lägga att… Read more »

B-E Johansson
B-E Johansson
8 years ago
Reply to  S R Larson

Man skall inte överdriva ungdomsarbetslösheten. Att en hel generation går förlorad på grund av arbetslöshet (åtminstone i Sverige) är att ta i. Om man räknar bort heltidsstuderande var ungdomsarbetslösheten 12 % (68 000 ungdomar 15-24 år) i Sverige i april. 25 000 ungdomar var arbetslösa mer än 6 månader varav 9 200 mer än ett år. Medelvärde för arbetslöshetstiden: 15 veckor. 70 000, inkl heltidsstud, var bara arbetslösa upp till fyra veckor

trackback

[…] Läs hela krönikan på snaphanen.dk […]

Jan
Jan
8 years ago

Tja. ALLA kan bli Svenskar, men INGEN kan bli Same……..

Axel
Axel
8 years ago
Reply to  Jan

Ahmed Akkari blev “dansker” ved at flytte til Danmark, men ikke inuit ved at flytte til Grønland.

joffe
joffe
8 years ago

Kort kommentar på innehållet i Julias artikel. Här finner ni en journalist som fungerar. Presenterande researched fakta och förmedlande sanning. Den rollen borde VARJE journalist och reporter ha som riktmärke. Jävla lärare på V-journalisthögskolorna som INDOKTRINERAR elever. Jag jobbade vid TV2 starten 1969 och de nyanställda skulle jag kunna skriva en bok om. Ett tips från en gammal man som för ca 35 år sen insåg dagens Sveriges fördömda invandringspolitik skulle leda till problem. Jag bor sen utomlands och är inte ens längre svensk medborgare men jag önskar att ni vaknar upp till valet i September och röstar på SD.… Read more »

Arvid Falk
Arvid Falk
8 years ago
Reply to  joffe

Joffe skriver: “Jag jobbade vid TV2 starten 1969 och de nyanställda skulle jag kunna skriva en bok om. “ SKRIV den boken Joffe! Den behövs för att kasta lite ljus över, varför svenska s.k. journalister är väsensskilda från andra jämförbara länders journalister. Olof Rydbeck – den dåvarande chefen för Sveriges Radio (som ju då var ett gemensamt företag för radio- televisionsutsändningar) – skriver a propos TV2 möjligen lite ursäktande i sin självbiografi “I maktens närhet”: “[D]et kunde inte undvikas vid en massanställning vid denna tid att åsiktsfördelningen inom denna skara blev mycket ensidig.” I Claes Arvidssons “Ett annat land, Sverige… Read more »

Bente
Bente
8 years ago

Som MARIT skriver ovenfor, har også jeg stemt NEJ til alt med EF og EU fra dag et. I dag er jeg helt udmattet af falske løfter og “konventioner, som ikke er til diskussion”, så jeg bliver hjemme. Slut.

Axel
Axel
8 years ago
Reply to  Bente

Bente – lige da du begyndte at få medvind, gav du op.

Johan
Johan
8 years ago
Reply to  Bente

Hvis du ønsker at forlade EU, er det værre at blive hjemme. Hvordan kan du bare give op på den måde?

Kim Rasmussen
Kim Rasmussen
8 years ago
Reply to  Bente

Bente,
saa godt jeg end forstaar din “udmattelse” , haaber jeg dog,
at du vil overvinde denne ,og saette dit kryds der,hvor det
goer mest nytte.Dette siger jeg som udenlandsdansker,med
bopael i Schweiz, og deraf foelgende tabt stemmeret i DK.
Til gengaeld bruger jeg hver sig bydende lejlighed til at
advare folk hernede mod eu,oftest underbygget med eksempler
paa Dk’s synken laengere og laengere ned i eu’s kviksand.

trackback

[…] Söndagskrönika: Befria oss från EU! Julia Caesar […]

Bergfast
Bergfast
8 years ago
Reply to  steen

Steen:…”Det er vægtningen i dag, skal man medvirke til at legitimere noget, man vil være fri for?”….

Det är verkligen en intressant fråga.

Vad skulle hända och ske, om valdeltagandet sänktes ned till säg, ca 15 % av EU medborgarna?

Vilken s.k. legitimitet skulle då EU anse sig själv ha för att t ex försöka fortsätta bygget av en federation, av ett USE?…

Vem vet….

Victor
Victor
8 years ago
Reply to  steen

“Jeg var med til at stemme os ind i Fællesmarkedet i 1972, for jeg var ikke rød”. Steen – det er det, som er så skidefrustrerende. HVIS – HVIS – du kigger på debatten fra 1972, Maastricht-afstemningen og Euroafstemningen , og på de argumenter, som er blevet brugt – og hvad der sidenhen er sket, så ved jeg godt, hvem der havde fat i den lange ende. Kan du huske Euroafstemningen, hvor et af de bedste argumenter var “Det er Pia K og Keld Albrechtsen der er imod! Vil I virkelig følge dem?”. Sjovt – de havde sgu begge ret,… Read more »

Bernt
Bernt
8 years ago

Eliten har genomfört en otroligt lyckad kampanj, som om hela svenska folket blivit med i en “sekt”, något som är självmotsägande, men kanske ändå belyser fenomenet. Exempel: SRP4 Örebro: “När vi frågat P4-lyssnare i vårt publiknätverk så finns det vissa argument som återkommer bland de som bestämt sig för att rösta…många motröstar…mot de rasistiska och nazistiska rörelserna…risken stor för att ett parti som inte sysslar med människors lika värde kommer in…” Mobiliseringen av motdemonstranter runt om i hela landet. Cay Asplund, Han friade Quick (artikel i Vasabladet 18 april): “En sekt karakteriseras av att några personer sluter sig i en… Read more »

FNsDeklOmMR_Art19
FNsDeklOmMR_Art19
8 years ago

Mina åsikter går stick i stäv med JCs om EU. Först och främst att Sverige har EUs mest destruktiva invandringspolitik beror på Sverige och inte på EU. I senaste opinionsundersökningen före EU valet har SD strax över 6 % och de som helt vill öppna gränserna (jag räknar förutom V/Fp/Fi även Fp och C dit)över 47 %. Detta visar mycket tydligt att SD missat att få ut sitt budskap och att deras största väljarbas finns bland de som är positiva till EU. Jag röstade själv till slut på SD, men detta enbart pga kravallerna mot SD i samband med valrörelsen… Read more »

sunnyman6
sunnyman6
8 years ago

Du anser alltså att det är bra att EU bestämmer över Sveriges inrikespolitik?

FNsDeklOmMR_Art19
FNsDeklOmMR_Art19
8 years ago
Reply to  sunnyman6

Förstår inte vad du syftar på.

Skåning
Skåning
8 years ago

Det ligger faktiskt en del i vad du skriver. Att SD missbedömt sin EU-politik har jag sagt redan från början, och när de väl börjar bli lite verklighetsförankrade så fokuserar de på fel saker, och enligt min mening, fel kandidater. Men du kan ju heller inte förneka att det har hänt en hel del på de senaste fem åren. Fadäsen med att till varje pris rädda Euron istället för att kasta ut de länder som misshandlat sin ekonomi, är bara ett tragiskt exempel. Utrikespolitiken i Ukraina är ett annat. Att Frontex numera har fått i uppdrag att rädda båtflyktingar istället… Read more »

PisseNisse i Hökarängen
PisseNisse i Hökarängen
8 years ago

När du lägger din röst idag så väljer du också vem som skall få ett jobb med följande villkor: Grundlön knappt 1,1 milj SEK/år Bidrag till sekreterarhjälp ca 2,8 milj SEK/år (vi vet väl alla att bra hantverkare kostar!) Allt resande inom EU är fritt förstås, men man kan ju vilja “studera trafiken” i Bangkok, eller “sanderosion” på någon tropisk strand så det finns 47.000 SEK extra i gratispengar till det (bah! kaffepengar!) Man behöver förstås ett bra traktamente: 3400 SEK per dag EU betalar även in pensionspremie (i motsats till vanliga löntagare krävs inget eget bidrag) EU-parlamentariker kan pensionera… Read more »

Invandrare1957
Invandrare1957
8 years ago

SLUTA ATT BETALA SKATT. Tack Julia mycket bra. Södertälje är ju känt för sina Assyrier o Syrianer. Dom betalar skatt efter sin förmåga. Vilket betyder dom betalar så mycket dom vill så att dom kan säga att dom är goda skattebetalare. Dom har sina nyttiga idioter som har vanliga svenska jobb. Sen äger dom snart hela Södertälje fastigheter alltså. Dom lånar av varandra drar in pengar på olagliga vägar. Köper upp stan. Svensken är uppfostrad att hålla tyst o bita ihop. Dom har makten utan att ha makt. Stora gruppen började komma hit för 40 år sedan. Svensken som köpte… Read more »

Erling
Erling
8 years ago

…en perpéetum mobile …

Perpetuum.

Erling
Erling
8 years ago
Reply to  Erling

Beklager, jeg kunne ikke dy mig.

Som saedvanlig: ugens klumme.

Machiavelli
Machiavelli
8 years ago

Tak til Julia Caesar for endnu et fint indlæg. Den europæiske civilisations svanesang, en uhyggelig sætning. Siden 1988 og til i dag, har jeg skrevet 8 kronikker i aviserne mod Islam og indvandring. Indvandring og kritisk tankning. Politikkens dilemma. Det moralske paradoks. Den multikulturelle fiasko. Kampen om Danmark. Kan ikke huske titlerne på de sidste 3. Men på trods af at jeg var meget forudseende, er udviklingen gået endnu hurtigere end forventet. Det mest foruroligende er dog, at politikerne i Danmark fuldstændigt lukker øjnene for, at den sociale orden nærmest er under sammenbrud, og at dette sammenbrud hænger sammen med,… Read more »

Machiavelli
Machiavelli
8 years ago
Reply to  Machiavelli

Et Zenia Stampe citat. Morale: Der er ingen grund til at være nervøs.

“Danskere med muslimsk baggrund kommer til at ligne danskere med kristen baggrund mere og mere. De bliver bedre uddannet, bliver senere gift og får færre børn; kvinderne kommer på arbejdsmarkedet, mændene tager et større ansvar i hjemmet, og de bliver mere sekulære…Om 20 år vil vi stort set have glemt snakken om islamfrygt. Vi vil huske den diskussion som noget mærkeligt, vi brugte meget tid på”.

Dejligt citat – Nu er der ingen grund til at være nervøs længere.

rksmrgs
rksmrgs
8 years ago
Reply to  Machiavelli

Du store tid. Hur länge sen är det hon sa detta? Är det inte snarare så att utvecklingen har gått i rakt motsatt riktning?

Victor
Victor
8 years ago
Reply to  rksmrgs

rksmrgs

Til orientering for vores svenske naboer;

Zenia Stampe er ikke et navn. Det er en diagnose.

Machiavelli
Machiavelli
8 years ago
Reply to  rksmrgs

Tro det eller lad være. Stampe citatet er fra 28. jan 2014 i dagbladet Politiken. Hun er helt uden for fornuftens rækkevidde.

Svitjod
Svitjod
8 years ago

Mycket bra sammanställning av de problem EU innebär för oss. Vill bara tillägga ett par saker. 1. Svenska politiker har i grundlagen dvs vår konstitution skrivit in att Sverige ska vara medlem i EU. Vi kan alltså inte folkomrösta om medlemskapet. 2. Norge betalar dyrt för samarbetet med EU. Kommentar: Den svenska demokratin har genom att de politiska partierna och media kapats av en liten fanatisk ‘elit’ som inte ser till sitt folks intressen blivit ett enda stort systemfel. Personligen kan jag inte längre se att detta systemfel kan korrigeras utan våld – det enda som kan rädda vårt land… Read more »

Julia Caesar
Julia Caesar
8 years ago
Reply to  Svitjod

@ Svitjod.

Tack för påpekandet. Nu fick jag ännu svårare att andas!
Jag ska korrigera felet.

Vänliga hälsningar
Julia Caesar

PisseNisse i Hökarängen
PisseNisse i Hökarängen
8 years ago
Reply to  Svitjod

Vad syftar du på med Röda Korsets varning? Det kraftigt politiserade Röda Korset är ju en del av problemet, snarare än lösningen. RK är ju helt beroende av statsbidrag för sin verksamhet, och kommer givetvis att måna om etablissemangets politiker. Put your mouth where the money is.

Till listan av svenska EU-åtaganden kan läggas att Sverige förbundit sig att införa Euron som valuta (detta undviks enbart genom att undvika att uppfylla konvergenskriterierna). Danmark har ju ett undantag från detta, och behöver inte införa Euro (även om man i praktiken redan har det iom peggen till EUR.)

Robin Shadowes
8 years ago
Reply to  Svitjod

Problemet är bara att Herr Glanzkopf har satsat 40 miljoner på sin egen personliga säkerhet. För att kunna besöka honom och släpa ut honom kommer krävas ett helt kompani av legoknektar och vem kan ställa upp med sådana? Dock tacksam för tips.

Hans
Hans
8 years ago
Reply to  Svitjod

Det var visst en sådan utveckling Breivik hoppades på menandes att moderata konservativa måste inse att militanta metoder är enda utvägen.

trackback

[…] du inte har bestämt dig för hur du ska rösta i EU-valet så rekommenderar jag att du läser Julia Caesars söndagskrönika innan du går iväg till […]

MetalHeadViking
8 years ago

Du fick med det mesta. Men du missade Babels Torn.

Jag skrev lite kort om detta på min blogg.

Nostradamus_i_norr
Nostradamus_i_norr
8 years ago

Artikeln om Babels torn http://detopaverkadesinnet.blogspot.se/2014/05/du-kan-inte-vara-for-eu-och-samtidigt.html var en bra historisk och Biblisk sammanfattning.

Den andra om ”Vänsterpartiets grupp i EU (GUE-NGL)” var mycket faktaspäckad och den läste jag också med stor behållning, liksom artikeln om Sions Vises Protokoll i artikel ”Plagiaten och frontfigurerna”.

Här https://www.youtube.com/watch?v=1jVrbKdkByk gör den förre dissidenten Vladimir Bukowski en jämförelse mellan EU och Sovjetunionen. Han har tillbringat 12 år i sovjetiska fängelser, arbetsläger och psykiatriska uppfostringssjukhus. Där finns också den intressanta intervjun ” Wladimir Bukowski about EU and Fiscal Treaty”.

XY
XY
8 years ago

Utmärkt som vanligt, JC! Det elitära EU-projektet har urartat. Jag röstade för svenskt medlemskap i EU 1994, kände mig motarbetad av min årskull då. Jag upplever att EU var något annat då, men kanske var det bara jag som var annorlunda, tjugo år yngre… Gissningsvis har distanseringen och byråkratiseringen eller “monstrets” sanna väsen blivit mer manifest med åren; EU som ett hjul som gått i spinn även om riktningen är mot helvetet. Om EU hade haft en kraftfull politik, med stark gränskontroll och en försvarsmakt, mindre uppseendeväckande slöseri på byråkratelitens pensioner och en ineffektiv administration med elefantiasis, så skulle kanske… Read more »

Marit
Marit
8 years ago

Julia Caesar; Ingen over, ingen ved siden. TAKK !

Selv stemte jeg NEI til norsk medlemskap i EU i 1972 og 1994. Ikke visste jeg den gang, HVOR riktig det skulle vise seg å bli.

Torgny Sund
Torgny Sund
8 years ago

I fem år har jag väntat på morgondagen, då min kamp mot Sveriges medlemskap i Eu fortsätter. Jag behöver bara fokusera på en enda fråga för att veta var jag står. Det är frågan om den nyordning av världen som bland annat innebär en total upplösning av nationerna. Klockan är fem i 12 i det avseendet, så det finns ingen tid att förlora. Vi Folket, måste ta tillbaka makten.

Olav
Olav
8 years ago
Reply to  Torgny Sund

Men – burde vi ikke slutte med å kalle oss i såkalte Vesten for “världen”?
Særlig om vi nu utgjør 10% av verdens samlade befolkning.
Er ikke dette problemet avgrenset til å gjelde oss?

Rudolf
Rudolf
8 years ago

För hundra år sedan fanns det ungefär 1.5 miljard människor på jorden,knappt hälften var av den vita rasen, idag utgör vi under 10 procent.
En lapp i en valurna räcker inte längre!

rksmrgs
rksmrgs
8 years ago
Reply to  Rudolf

Det är värre än så.

Av jordens samlade befolkning är endast 1% ljushyllta, blonda, rakhåriga, blåögda. Alla dessa egenskaper är recessiva, dvs de måste förekomma i “dubbel” genuppsättning för att slå igenom. Så länge vi (och andra folk som liknade oss) levde i relativt homogena samhällen, fick de här egenskaperna någorlunda ofta träff, men i takt med att vi blandas upp med andra, kommer de att bli allt sällsyntare.

Lappen i valurnan borde lagts för länge sedan!

Arvid Falk
Arvid Falk
8 years ago

Lysande, Julia. Tack för den här texten!

68
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x