31
maj
Seneste opdatering: 31/5-14 kl. 2358
14 kommentarer - Tryk for at kommentere!

1-30.05.1014 006

(klik for helskærm. Samme sø er her ved midvinter.) 30 maj er en gammel vens fødselsdag. Det var, når syrenerne er sprunget ud, når det ikke er så tidligt som i år, at vi allesammen mødtes i Hallinsgade hver den 30 maj. Jeg kendte ham fra jeg var 6 år til han døde som 42-årig i 1992. Han blev bisat en gnistrende sommerdag fra Kastelskirken, og der var nær 200 venner til stede. Jeg bar kisten, og han var tung.  Jeg markerer det sammen med en anden gammel ven, gerne ved Sortedamssøen,  hvor der i aftes var 20 graders varme til kl. 22 .

Den endnu levende ven fandt på denne blogs navn, og var den første fremmedfjendtlige person, jeg mødte. Det var i 1985, to år efter udlændingeloven af 1983. “Det bliver noget lort”, sagde han. Han er religionshistoriker, og han vidste det bedre end jeg.  Det tog mig endnu ti år at opdage det, men jeg trøster mig ved, at de fleste var meget længere om det, selvom det er en ringe trøst for Danmark.

Demokratiets og mit problem er først og fremmest trægheden, den lange reaktionstid og derefter den lange beslutningsproces. Det er nogle gange en dyr pris at betale, for ikke at leve under endnu værre og fejlbehæftede forhold. Man forstår da godt, at Eurokraterne ikke er begejstrede for folkeafstemninger. Louis-Ferdinand Céline taler om menneskets uendelige tunghed i et hypnotiserende sprog. Tunghed er et godt ord, både for processen og sindstilstanden.

Min døde ven boede i Kartoffelrækkerne fra dengang det var en arbejderbebyggelse i 1942, det er på den anden side af søen på billedet. Det var arbejdere og en enkelt sur kontorchef i Landbrugsministeriet. Da “VS- og arkitektsnuderne”, som han kaldte dem, begyndte at flytte ind omkring 1970, hang han ved hvert folketingsvalg en stor planche ud fra sin balkon, hvor der stod “X ved liste C”. Det var i de år, hvor socialdemokrater var borgerlige facister, der snart skulle klynges op i den nærmeste lygtepæl, Det galna kvartsseklet, som jeg heldigvis for mig for det meste tilbragte i Fjernøsten. Det var ganske modigt af ham. Jeg var fuldstændigt ligeglad, jeg gik bare hen og stemte, jeg har stemt på alle partier, der findes, og jeg tænker med overbærenhed på mig selv. Hvilken delvist malplaceret  tillid.

Jeg blev derfor ikke “politisk bevidst”, som det hed. Politisk bevidst betød at man lå et eller andet sted til venstre for Venstresocialisterne, meget smart sprogligt fif, der gjorde mig bevidstløs.  Jeg er derfor personen uden politisk fortid, men jeg har intet imod alle dem, der har en. Det har de fleste af dem, jeg kender i dag, jeg er en undtagelse. Derfor har jeg heller ingen anelse om, hvordan det er at konvertere politisk.

Mine forældre var  borgerlige og deres attitude til politikere var stort set afsky. Jeg stod derfor ud hjemmefra med en sund skepsis over for politik, jeg stemte  DF i 2001 uden skrupler nogenlunde praktisk anlagt og velforberedt hjemmefra. Havde det ikke været for tre årtier i Sverige, var jeg aldrig røget på Pia Kjærsgaard i 2001, men jeg var pålæst, som man siger på svensk. Hvis nogen ikke kan lide hvad jeg stemmer på – og de har mildt sagt været der – skal de lade være med at spørge.

Vi sad ved Sortedamssøen, i luften var der øl, skånsk og latter og det var varmt. Turistguiden og religionshistorikeren, min endnu levende ven, var ikke klar over hvordan skåninge fandt helt ud på Østerbro, men de var der. Hver gang det bliver sommer, bliver jeg nulstillet. Alt er muligt, verden er ung, man kan begynde forfra, bilder jeg mig ind. Vi talte også om en af vores afdøde vens dengang meget unge venner.

Han – 70′ ernes afkom – er et produkt af VS- og arkitektsnuderne. I dag anmelder han det højere cuisine. Det ville jeg også have gjort, hvis jeg havde en rød, politisk fortid plantet i mit DNA, men man skal ikke prale af, man ikke har en politiseret fortid, når det ikke er ens egen fortjeneste. I dag er det mere, hvordan mavefornemmelsen er, der bestemmer, hvad der kommer  på webloggen, net-dagbogen. Meget ryger i papirkurven, man kan ikke drive en én-mands-avis, hvis den ikke er nichernes niche.

Humør betyder ‘væde’ på græsk, og hvad der flyder over her, er humørbetinget. 70 érnes børn bærer på en mere ideologisk arv, når man koger saucen ind. Martin Kongstad: Bearnaise er Dyrenes Konge. Bernaise ! Tisvilde og Karl Johan-svampe. Kartoffelrækkerne har forladt politik til fordel for haute cuisine, hvis dens kiste vejer noget at bære ud af kirken, er det som luksusbugens. Satans tung, fedt og flomme.

Rekordstor illegal indvandring til Europa

Antall illegale innvandrere som har krysset Europas grenser økte voldsomt i årets første fire måneder. Dersom det fortsetter i samme tempo for resten av året, så ligger det an til å bli enda fler enn de 140.000 som kom i 2011 under den “arabiske våren”.

Frontex, som er EUs grensevakt, sier at 42.000 illegale innvandere ankom EU i perioden januar-april i år. Fire ganger så mange som samme periode i fjor.I tillegg melder italienske myndigheter at 14.000 illegale innvandrere ankom Italia i mai. Totalen så langt i år blir dermed 55.000.

Ewa Moncure, a spokeswoman for Frontex, said: “By the end of April the number of illegal border crossings was close to 42,000, including 25,500 through Italy.

“The Italians gave a new figure a couple of days ago of over 39,000 so far this year, so the overall total will have grown significantly.

“If we look at the number of migrants who have arrived in Italy last year compared with the number who have arrived in the first five months of this year, the total has already been exceeded. It was 40,000 or so for the whole of 2013 and it seems like we have nearly reached that point by the end of May.”

The figures have soared even before the traditional peak months for illegal immigration.Miss Moncure said: “There have historically been more arrivals in the summer because of the weather and particularly because the sea is less treacherous for boat crossings from Africa.”

Illegal migration has an enormous human cost, with hundreds drowned each year in sea crossings aboard overcrowded and sub-standard vessels.

Frontex reported an increase in the use of rubber boats, mostly by people from sub-Saharan countries, on what it described as the “perilous” journey to reach the Canary Islands or cross the Mediterranean.

“Compared to fishing boats, rubber boats put migrants’ lives at even greater risk, but offer the cheaper sailing option,” said Frontex’s annual report. Document.no

0 0 votes
Article Rating


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

Subscribe
Notify of
guest
14 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
trackback

[…] elsker Anton Bruckner. Jeg har arvet ham fra en afdød ven. Denne dybt troende provins-organist, der hele sit liv drømte om kærligheden, men aldrig fandt […]

Angela
Angela
7 years ago

Nu rapporterar Ekot med belåten röst “att SD inte tänker samarbeta med de mer “högerextrema och främlingsfientliga” partierna i EU och därför blir grupplösa”. Precis så här blir det. Det är detsamma som att säga till en mobbare: Slå mig! Kalla mig för vilket förnedrande ord du vill. Varför låter man motståndaren definiera vem man är? Då är man genast i underläge. Man ber ju t o m om det. Kom och slå mig för jag är inte värd något annat.

norje
norje
7 years ago

Omg, det blir vel 1 million om dette fortsetter ut året, var det ikke 20 000 som kom sjøveien i fjor tro, en vekst på små 5000% YoY.

“3.000 båtflyktninger plukket opp i Italia på 24 timer

Den italienske marinen har plukket opp nesten 3.000 båtflyktninger fra Middelhavet det siste døgnet.”

http://www.aftenposten.no/nyheter/uriks/3000-batflyktninger-plukket-opp-i-Italia-pa-24-timer-7587468.html

Victor
Victor
7 years ago

Dagens Politiken har en kommentar, hvor en far brokker sig over, at hans søn tvinges til at gå på Københavns Åbne Gymnasium i stedet for Falkonergårdens Gymnasium.

http://politiken.dk/debat/debatindlaeg/ECE2303525/idiotisk-at-min-soen-tvinges-til-at-gaa-paa-et-gymnasium-han-har-ikke-har-valgt/

Jeg læser den og mangler en mellemregning.Er det her cafe latte-segmentets brok over, at junior ikke kan gå på en hvid skole; men skal ind på en sort?

Victor
Victor
7 years ago

” vi allesammen mødtes i Hallinsgade ”

Kom du nogensinde udenfor Djævleøen?

HH
HH
7 years ago

Stort tack för den vackra bilden, som gav många egna tankar. Minnenas annaler… Vänän, vänner, jag har några fortfarande levande. Men min allra bästa vän gick bort för fyra år sen. Från den dag vi möttes i mitten på 1950-talet hade vi alltid kontakt, bl a genom musiken. Vi bodde på skilda orter. När jag fick budet blev hjärtat tungt. Men jag hade mirakulöst bilder som jag tog från vår gemensamma ungdom – vi var årsbarn – och jag kunde skriva en nekrolog för ortens tidning. Och fortfarande har jag tonsättningar av texter som han skickade mig en gång och… Read more »

Morten Dreyer
Morten Dreyer
7 years ago

Tak for en flot kommentar og et godt billede. En lille ekstra kommentar til EU valget: Ingenting ? Reaktionerne på Dansk Folkepartis fantastiske EU valg er blandt de såkaldte tonedannende ret nedladende. Sejren betyder intet, er holdningen. Situationen minder lidt om Frankrig i 1789. Ludvig d 16 skrev fast dagbog. Hver dag optegnede han de vigtigste hændelser. 14. juni stormede borgerne efter lang tids uro fængslet Bastillen og satte fangerne fri. Det blev starten på Den Franske Revolution og dagen er blevet fransk nationaldag. Kongens reaktion på stormen påstås at være spørgsmålet: Er dette oprør? Og svaret var: Nej deres… Read more »

Angela
Angela
7 years ago
Reply to  Morten Dreyer

Jag tror att alla de nationalistiska partierna som gick fram blev behandlade likadant och segern förringades på olika sätt. Men i Sverige klappade vi händerna och gladdes åt alla framgångarna. Och vi väntade med spänning på hur det skulle gå för partierna i de olika länderna. När de glädjande resultaten kom tjöt vi värre än tonåringar på en rockkonsert. 🙂

Gratulerar till den storslagna segern!

Angela
Angela
7 years ago

Inte många nu för tiden som minns en bortgången väns födelsedag. Inte ens en nära anhörigs. Det säger mycket om en människa. Många bryr sig inte om en människas död. Jaha. Vadå? Och så kör man igång grillen och plockar fram vinflaskan. Begravningsentreprenörer berättar hur svårt det är att få till en tidpunkt för en anhörigs begravning. Många har så mycket annat för sig som absolut inte kan vänta eller ändras. Kaffe med grannar, föräldramöte, barnens pianolektion, serien på TV, fotbollsmatchen…you name it. Däremot går det bra med tiden för bouppteckningen. Då kan alla komma när som helst.

Robin Shadowes
Robin Shadowes
7 years ago
Reply to  Angela

Jag är själv inte religiös. Föredrar däremot andlighet, som ju alla med lite mellan öronen vet är något helt annat. Men jag antar att det är vad ateism och sekularitet har gjort med oss generellt sett. Ofta hör man att vi har bara detta ENDA liv och då måste man göra det mesta av det. Och det är väl just vad dom gör oss. Tid för reflektion eller ens filosofiska tankar finns inte. Kalendern är alltid fulltecknad med aktiviteter, både i jobbet och privat. Man har inte ens tid med dom egna barnen längre. Just därför har livet förytligats något… Read more »

Robin Shadowes
Robin Shadowes
7 years ago
Reply to  Robin Shadowes

Synd att det inte går att editera längre. Och det är väl just vad dom gör också.

Bergfast
7 years ago

Fint foto.

Människorna i skuggan…

Ljuset längre bort…

14
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x