4
jun
Seneste opdatering: 6/6-14 kl. 2057
7 kommentarer - Tryk for at kommentere!

Av Kjell Håkansson

USAs president Barack Obama anlände i går till Polen där man firar 25-års minnet av kommunismens fall. Jag vill samband med detta föreslå Snaphanens läsare att här på hemmaplan fira denna begivenhet med att titta på Zbigniew Rybczynskis högst sevärda kortfilm ”Stairway to Lenin”. Ravels Bolero har ju tidigare varit på tapeten här på bloggen. (den polske pointe falder i de sidste sekunder af videoen)

Løkke overlevede, men dramaet kostede et andet offer:
De politiske kommentatorers troværdighed

Tirsdagens drama om Lars Løkke Rasmussens politiske skæbne, den fremtidige ledelse af Venstre og af den borgerlige opposition har krævet sine første ofre: Troværdigheden hos de politiske kommentatorer, specielt Politikens politiske redaktør Mette Østergaard og Fyens Stiftstidendes ditto Elisabeth Svane og deres respektive medier.

På en dag, hvor mediernes 24/7 fokusering på personer og konflikter nåede et foreløbigt klimaks, kunne de førnævnte på TV2 News og deres egne medier (Fyens Stiftstidende, Politiken) ved middagstid fortælle, skråsikkert og aldeles uden forbehold, at de havde erfaret, at Lars Løkke Rasmussen ville trække sig som formand for Venstre på aftenens hovedbestyrelsesmøde–som var det en beslutning, der var truffet. Derfra gik historien “Løkke trækker sig i aften” direkte videre til Politiken og TV2 News, der begge bragte historien som “Breaking News” med gul bjælke og det hele. Videre derfra til resten af mediebilledet, hvor kun få tog forbehold, og hvor både Berlingske og Danmarks Radio endog fortalte den som helt deres egen. PETER KURRILD-KLITGAARD: Politiske kommentatorer med håret i fedtefadet – igen. Blev Politiken snydt af Venstre?

Der har været landskamp- og kongebryllupsstemning i de politiserende, provinsielle, pæonrøde danske medier. Er de klar over, hvordan det har taget sig ud udefra, også for en der ikke stemmer på Venstre? Hvad har de tænkt?

“Hvis vi kan fjerne Løkke  på sager, som ikke er sager og ved hjælp en en spion i Vestre (hvem kan Poul Madsens spion være?), så vil den gennemsigtige Kristian Jensen stå tilbage, og de røde kan mod hidtil enhver sandsynlighed vinde valget i 2015.”  Sværere er deres iver ikke at tolke.

Hvis man vil lave et journalistisk putch på så dreven en rotte som Løkke, skal man have skarpe patroner, ikke bruger 24-7 overkill, og ikke lyde som eksalterede backfish, som Nynne Bjerre Christensen og Martin Krasnik. Det kan undre, at så mange ledende venstrefolk blev svage i koderne over mediebombardementet, men i processen kompromitterede Jens Rohde og Jarl Cordua sig, og det er ikke så ilde. De hører hjemme i LA på en værdipolitisk blød og kvindelig dag. Rohde svedte lige så meget på TV, som Løkke gjorde forleden: “Jeg skal afsted til Bruxelles”. Det er svært at have ondt af ham.

Venstre burde måske finde Ekstra Bladets spion- kilde, og gå til frontalangreb på dansk presse – men det må de selvfølgelig ikke af ren konvention, det ser ikke godt ud at hidse sig op på journalister. Det er kun Bertel Haarder, der kan sige “pis mig i øret” til en bladsmører, denne aparte mand der står på hovedet og skriver sange.

Løkke kan blive en meget stærkt statsminister, og hvis han  er den første politiker uden for DF, der gider lære sig lidt om islam og vil modsætte sig en fælles EU-asylpolitik, kan han blive uhyre afgørende for vores fremtid. Det er ikke nok i fremtiden, at være ‘chockeret’ og sige “Fis hjem til jers taberlande.” Det er ikke seriøst, når de samme har ført os ud i en magtkamp. Der skal helt, helt andre boller på suppen i Venstre, hvis DF ikke skal overhale dem permanent, og hvis DF svigter deres nationale opgave, vil DF selv fremkalde et nyt parti

Og  fri mig for kommentatoriets politikere, jeg så kun en brødel af ynken, og hørte lidt i radioen, men nok til at vurdere substansen i deres ‘sag.’ Til alle jer andre, smid jeres TV på lossepladsen, eller forbind det til en kanal, der sender filmkunst. DR gør det ikke.

0 0 votes
Article Rating


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

Subscribe
Notify of
guest

7 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
Kim Rasmussen
Kim Rasmussen
9 years ago

Ups. Send-fingeren var for hurtig 🙂
….og de faa journalister med integriteten i behold ,som vi alle hved hvem er,har
efter min mening en plads langt haevet over det,der kalder sig journalister nu til dags.

Kim Rasmussen
Kim Rasmussen
9 years ago

Jeg er sikker paa,at der findes aerlige journalister…..naesten ligesaa sikkert som
der findes aerlige ludere 🙂

pk
pk
9 years ago

Man kan jo ikke huske alt, men mener at fru Svane skrev, at nu var debatten
om indvandring over. Et par dage efter angreb en stor flok udlændinge Odense Sygehus.

Santor
Santor
9 years ago

De fleste jeg talte med i går var overbeviste om at LLR ville træde tilbage. Den overbevisning var direkte affødt af mediernes konstante rapportager “der pegede i den retning”. Jeg selv var knap så sikker. Det viser at medierne laver og producere deres egne “nyheder” og ikke længere blot videreformidler de oplysninger og fakta de støder på i deres journalistik. Vores medier har efterhånden tiltusket sig en position hvor de kan påvirke den politik der udspiller sig til hverdag og hvad mere er, de er klar over det og benytter sig af det på uforskammet vis. Det var en blanding… Read more »

PFEP
PFEP
9 years ago
Reply to  Santor

He he, sådant är vardag här i Sverige, välkommen till verkligheten Santor 😉

PFEP
PFEP
9 years ago
Reply to  steen

Du og Santor har fuldstændigt ret, det er skræmmende at se hvordan massemedies sammenrend af rød/grønne “journalister” gang på gang forsøger at af eller tilsætte politiker, der enten er ubekvemme eller potentielle sprogrør i den egne agenda.
Det er forfærdeligt at se hvordan medie har overgivet journalistikken til fordel for en opfostrende virkelighedsskildring der i mange dele ikke lader hverken DDRs eller Sovjets statskontrollerede mediebillede noget efter.
Mange burde skamme sig efter det drev pressen har kørt i Danmark.

7
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x