8
jun
Seneste opdatering: 8/6-14 kl. 2307
2 kommentarer - Tryk for at kommentere!

statens 038

(Edward Weie, Faun og Nymfe , 1940, foto Snaphanen)

Sveriges  Radio har et program, vi ikke har haft i Danmark siden først i halvfemserne, Stefan Wermelin. Jeg er fast lytter. Det spiller al slags  populærmusik, men kun den slags man ikke kan høre andre steder, og meget af det har man aldrig hørt før. Nyt som gammelt.

Oupptänkelig, det giver  næsten sig selv, alligevel er der næsten igen andre google hits  på det end netop Stefan Wermelins, måske er ordet også oupptänkeligt, så Wermelin selv har fundet på det ? Vi har vist ingen direkte parallel  på dansk. Bogmærk Wermelin, hvis du vil høre noget du ikke har hørt før. Noget er skidt, noget er godt og noget er virkelig langt ude. Han kan godt lide excentrisk musik. Jeg fik ham engang til at spille  fra Scott Walkers album Tilt, Farmer in the City.

Jeg elsker Anton Bruckner. Jeg har arvet ham fra en afdød ven. Denne dybt troende provins-organist, der hele sit liv drømte om kærligheden, men aldrig fandt den undtagen hos sin gud. Han havde hørt Beethovens sene strygekvartetter fra 1825-1827, der katapulterede ham ind i en moderne verden, han stod tvivlsom overfor. Bruckner er den meget foragtede, romantiske længsel tilbage til en tid, der er tabt for altid.

Tabet er en klangbund, for enhver der vil skrive, dokumentere eller komponere. Har man ikke mistet nok, er man  endnu ikke parat,  til at fortælle nogen noget.. Bruckner nåede ikke at opleve 1914.

0 0 votes
Article Rating


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

Subscribe
Notify of
guest
2 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
Hans Und
Hans Und
8 years ago

OT

Peter Wivel hjerneblødninger fortsætter. Endnu et indlæg fra den familiært nazi-belastede (og racisme belyvende, denne gang er det så alle europæere) Peter Wivel i Samarbejds-Politiken:

http://politiken.dk/debat/ECE2310519/europaeere-laerer-racisme-hjemme-ikke-ved-fronten-i-syrien/

“Mehdi N. er pærefransk. Han født og opvokset i Roubaix i en ikketroende familie. Han blev oplært til storforbryder og islamist i franske fængsler. Da han havde udstået sin seneste straf, rejste han i begyndelsen af 2013 fra Bruxelles med kurs mod Syrien og med fire flystop i lige så mange lande.”

2
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x