8
jun
Seneste opdatering: 8/6-14 kl. 1813
58 kommentarer - Tryk for at kommentere!

1-nytorget

Av Julia Caesar:

Copyright Julia Caesar, Snaphanen och HRS. Citera gärna delar av texten men iaktta gott bloggskick och länka till Snaphanen!

På en uteservering vid Nytorget på Södermalm i Stockholm sitter två segerrusiga miljöpartisympatisörer och äter melonsallad med italiensk prosciuttoskinka och dricker var sin importerad tjeckisk ekologisk öl. Allt transporterat genom Europa i kylcontainrar på dieseldrivna långtradare som med tvekan skulle ha klarat den svenska bilprovningens avgaskontroller. De skålar nöjt med varandra efter en osedvanligt lyckad partikongress och en makalös valrörelse och njuter i fulla drag av den trendriktiga importerade maten och drycken i den svenska försommarvärmen. I EU-valet har de just röstat för en politik som påstås vara hållbar och miljövänlig. Men det är andra som ska göra de hållbara valen. Inte de själva.

Gravöl vid Nytorget – framtiden ser ljus ut

Socialdemokraten Johan Westerholm tecknar bilden av de firande miljöpartisterna på sin blogg ledarsidorna.se. Rubriken är “Gravöl”. Ölet och den italienska prosciuttoskinkan på Nytorget har ett pris. Mp vill ta två kärnkraftreaktorer ur drift – till att börja med. Fler ska stängas under valperioden. Nya skatter på mellan 15 och 17 miljarder kronor per år ska tas ut, bland annat som nya pålagor på energi. Fantastiskt! Framtiden ser ljus ut. En idealistisk dröm ser ut att kunna gå i uppfyllelse inför de regeringsförhandlingar som miljöpartiet ska föra med socialdemokraternas partiledare Stefan Löfven i september, konstaterar Johan Westerholm.

Var tredje Nytorgsbo är miljöpartist

På Nytorget röstade 28 procent på mp i EU-valet, 7,7 procent på vänsterpartiet och 20,4 procent på Feministiskt initiativ, Fi. Var tredje Nytorgsbo är miljöpartist, var femte anhängare av Fi. Men det finns en verklighet långt bort från trendiga Södermalm. I Avesta går varmvalsverket upp från tre- till fyrskift. I första skedet handlar det om 52 nya tjänster. Expansionen av anläggningen i Avesta väntas resultera i en produktionsökning på 100 000 ton stål per år. Orter som Avesta (21 000 invånare), Degerfors (7 000 invånare) och Nyby (622 invånare) härbärgerar en viktig del av den svenska exportindustrin. Export som ger arbetstillfällen och skatteinkomster.

1-Varmvalsverket i Avesta

Cirka 400 000 svenskar, bland annat mp-sympatisörerna vid Nytorget, är direkt eller indirekt beroende av basindustrin. Den står för 29 procent av exportintäkterna (2012). Valsverken, en del av den elintensiva basindustrin, expanderar och öser in skattepengar till den gemensamma välfärden, för att inte tala om hur många kvalificerade arbeten som den möjliggör. Hur länge till, frågar sig Johan Westerholm.

Journalisterna försöker hantera sitt smärttillstånd

Efter EU-valet och en fullkomligt skandalöst partisk och ensidig valvaka i SVT som det första dygnet resulterade i mer än 300 anmälningar till granskningsnämnden har media haft fullt upp med att förfasa sig över att “EU-kritiska, högerpopulistiska, nazistiska, främlingsfientliga, högerextrema, islamfientliga, rasistiska” partier fick stora framgångar. Verkligheten kommer ikapp, journalisterna försöker hantera sitt smärttillstånd med rena ryggmärgsreflexer, demonisering varvat med ihjältigande. Det är naturligtvis en stor motgång för vänstern och media (vilket är ungefär samma sak) att Sverigedemokraterna fick 9,7 procent av rösterna.

1-Indspilning i fuld skærm 08-06-2014 004800 För första gången i historien är överklassen vänster

Men det verkligt uppseendeväckande valresultatet är det här: För första gången avtecknar sig Sveriges politiska och ekonomiska överklass som en tydligt urskiljbar och tämligen homogen grupp vänsterextremister med kraftiga inslag av kommunister och feminister inom ett geografiskt avgränsat område. Det är en historiskt ny situation, överklassen har av tradition varit borgerlig. Den nya överklassen bor på Södermalm i Stockholm. Där röstade drygt 70 procent på vänsterpartierna. Valresultatet avslöjar också att Sverige allt snabbare slits isär; ekonomiskt, geografiskt, politiskt. Det är synnerligen oroväckande.

På Söder bor ett guldkantat låtsasproletariat

De flesta av Söders drygt 100 000 invånare är högutbildade och har välavlönade arbeten. Medelinkomsten 2012 för män 25-64 år boende i Södra Hammarbyhamnen var 486 100 kronor, för män och kvinnor 421 900 kronor. För män och kvinnor 25-64 år vid Mariatorget 377 500 kronor, i Södra Sofia 374 500 kronor. Att jämföra med medelinkomsten för hela Sverige, 251 200 kronor. 

Det är visserligen en bit kvar för Söderborna till medelinkomsten i Oscars (567 400 kronor) eller Hedvig Eleonora församling på Östermalm i Stockholm (503 600 kronor). Men det står ändå klart att Söder är befolkat av ett guldkantat låtsasproletariat, i alla bemärkelser beläget mycket långt från varmvalsverket i Avesta.

Men varför är de inte lyckliga?

Majoriteten av Söders överklass bor i bostadsrättslägenheter som de i många fall fått köpa till vrakpris vid ombildning från hyresrätt och som nu värderas till många miljoner. De har allt som de någonsin kunnat önska sig och som många avundas dem. Alla vill till Stockholm, alla vill bo på Söder. Det är där pengarna finns. Sedan år 2000 har innerstadsborna ökat sin inkomst med 46 procent. 

Men varför är de inte lyckliga? Varför ser de privilegierade Söderborna så sura och förbittrade ut, som om de verkligen avskyr de människor de möter? Krönikören Marcus Birro, med ursprung i Göteborg och inflyttad till Hornstull på Söder i Stockholm, skriver i Expressen:

“Jag lever i de snörpta munnarnas stad. (…) Men varifrån kommer denna gallfärgade syrlighet i folks ögon? Jag möter ju framgångsrika människor på de här gatorna. Hornstull kryllar av folk som lyckats i livet, som får jobba med det de vill, som har en spännande fritid, som tränar, källsorterar och grillar på innergården. Ändå ser de så arga ut. Södermalm kryllar av unga kvinnor som förvandlats till arga tanter. De tycks tro att den nya tidens feministiska vänstervind, själva friheten i sig själv, kräver att de beter sig oförskämt mot andra, särskilt män de inte känner men kanske läst något att någon sagt något om… (…) Ingen ler. Den som ler utan anledning måste vara en idiot. Eller kristen. Vilket på Södermalm är ungefär samma sak.”

Tre av fyra Söderbor röstade på sin egen godhet

Ungefär tre personer av fyra som Marcus Birro möter på gatorna i den gamla arbetarstadsdelen Söder röstade i valet till EU-parlamentet på sina illusioner och på sin egen godhet och tolerans. 70,5 procent av Söderbornas röster gick till vänsterpartierna: socialdemokraterna 16,9 procent, vänsterpartiet 19,4 procent, miljöpartiet 19,4 procent och Fi 14,8 procent.

På Söder trängs miljöpartiets gröna khmerer med babyrosa radikalfeminister. De är övertygade om att kommunism, genderfeminism och miljö- och invandringsfundamentalism är svaret på Europas ödesfrågor, och de uppvisar alla kännetecken på det som utmärker en härskande klass: makten, pengarna, arrogansen, tolkningsföreträdet i debatten samt en djupgående resistens mot fakta.

Den ekologiska överklassens ockupation

Söder var till stora delar ett slumområde långt in i modern tid. Det ruffiga området kring Nytorget beboddes av svensk, etniskt homogen arbetarklass och lägre medelklass långt in på 1970-talet, innan modernisering och privatisering av fastigheter satte klorna i det genuina Söder.

1-Nytorget_1964_1

När ölschappen och alkoholisterna försvann togs deras platser av nyrika trendkommunister och chica tapas- och sushibarer, delikatessbutiker och kaffelatteställen. Den ekologiska överklassens ockupation av en gammal stadsdel med en lång arbetarhistoria pågår i allt snabbare takt. Söders döda arbetare som slet livet ur sig för att skapa en dräglig existens skulle rotera i sina gravar om de såg den dogmatiskt rättänkande lattebourgeoisie som har intagit deras gamla stadsdel.

I takt med att vänsteranhängarna har lagt Söder under sig och kommit att dominera den lokala stadsbilden har det vuxit fram en vänsterstyrd kultur med totalitära förtecken och skarpa gränser för vad som är tillåtet och inte. Bland de toleranta människorna på Söder gäller militanta regler för hur man som rättroende bör leva, var man ska bo, vilka man bör umgås med och vilka åsikter som är tillåtna.

Vänsterns folkdomstolar Facebook och Twitter

Bakom miljöpartiets ekologiska fruktstunder i förskolan döljer sig en stenhård uppdelning i vad som är acceptabelt och inte, manifesterad på maktarenorna Facebook och Twitter. Åsikter och människor sorteras i godkända och icke godkända kategorier enligt strikta kriterier för “vi och dom”. Vänsterns folkdomstolar är beredda att blixtsnabbt förkasta allt som sticker ut utanför den godkända ankflockens kvackande.

Får man bo i glesbygd längre? Är det över huvud taget möjligt att bo kvar med straffskatter på bensin och varutransporter? Eller ska alla trängas på Söder för att befinna sig i garanterat rätt sällskap och slippa få sin sinnesfrid förstörd av att eventuellt ha en Sverigedemokrat inom synhåll? Hur många steg mot åsiktsgrundad apartheid är den nya överklassen beredd att ta?

1-Ruffiga_Skanegatan_mitten_1960-tal_1

“Du ifrågasätter inte en valvinnare”

“Du kan och får inte bo granne med en Sverigedemokrat om du är mån om din politiska framtid, än mindre ha dem som kollegor eller bekanta. Du skall heller inte kritisera eller ens granska vare sig miljöparti eller Feministiskt Initiativ om du är rättroende vänster. Att ens våga ifrågasätta varför Fi´s Soraya Post gifte bort sin 16-åriga dotter, i strid mot andemeningen i UNICEFS barnrättsdokument, är i det närmaste politiskt självmord. Inte ens internt inom Fi är detta en fråga som vare sig Gudrun Schyman eller Soraya Post själva vill svara på. Locket är på internt. Nästan på ett patriarkalt sätt, vilket leder till en viss komik – men du ifrågasätter inte en valvinnare” skriver Johan Westerholm. 

Sveriges journalisttätaste område avskyr SD

Söderborna är förenade i en djupt känd avsky mot Sverigedemokraterna. Bara 4,39 procent på Söder röstade på SD i EU-valet. Här finns ett samband med att Söder är den journalisttätaste stadsdelen i hela Sverige. Allra flest journalister bor i Högalid, före detta Knivsöder.  I sin bok “Problempartiet”  har Björn Häger dokumenterat journalisternas besinningslösa avsky mot SD. Alla journalister som han intervjuade intygade att de avskyr partiet.

“Något har gått sönder i Sverige”

De tolerantas intolerans får inte bara det politiska samtalet att brista, den kastar frostiga skuggor över all mänsklig samvaro och kommunikation. “Något har gått sönder i Sverige” skriver Marcus Svensson i en ledare i Smålandsposten.

“Den svenska hiphopjournalistikens mäktigaste” enligt Dagens Nyheter, frilansjournalisten Ametist Azordegan, kallade Janne Josefsson nazist när han den 7 maj sände SVT Uppdrag granskning om våldsvänstern.  Marcus Svensson skriver:

“Ametist Azordegan är ett mycket bra exempel på i vilken riktning samhällsdebatten rör sig, mot kategoriska överdrifter och polarisering. Vi ser det på områden som rör migration, antirasism, minoriteters rättigheter, polisiärt arbete och miljöfrågor. Men också i konflikten mellan stad och land, mellan folk och elit. Antingen nedklassas åsikter till att vara PK (politiskt korrekt) eller som uttryck för fascism. Alltmedan ytterlighetsrörelserna möter varandra med kniv och påk i offentliga miljöer. Det är en mycket oroväckande samhällsutveckling. Viljan att förstå den andre, respektera sin politiska motståndare, har förbytts i förakt och avståndstagande.”

I Ställdalen röstade 35,41 procent på SD

Trots den långvariga mediala demoniseringen av partiet blev SD största parti i 128 distrikt. Det gäller framför allt södra Sverige, men framgångarna sprider sig uppåt till mellersta Sverige, i takt med att samtliga partier har övergivit glesbygden.

I Ställdalen, Ljusnarsbergs kommun i Örebro län var Sverigedemokraterna störst med 35,41 procent.  Medelinkomsten för förvärvsarbetande i kommunen är 218 000 kronor, ungefär hälften av medelinkomsten i Södra Hammarbyhamnen i Stockholm. 

Glesbygden dör inte utan höga skrik av protest

På trappan till sitt fritidshus i Kopparberg, en mil från Ställdalen, sitter Johan Westerholm och funderar. I Kopparberg lades den sista gruvan ned 1975. I den påbjudna tron att alla människor är lika och utbytbara mot varandra har kommunen trott sig kompensera för bortfallet och utflyttningen genom att ta emot nyanlända invandrare och för det erhålla statsbidrag. SD fick 19,9 procent av rösterna i Kopparberg i EU-valet. I närbelägna Hörken 29.6 procent.

Resultatet av EU-valet är en tydlig manifestation av splittringen mellan stad och landsbygd. Den svenska glesbygden dör långsamt sotdöden. Vägarna kantas av butiksdöd, nedlagda skolor, indragna busslinjer och ambulanser. Men den avlider inte lugnt och stilla, den skriker högt i protest. Varje övergivet hus, varje lada som står och förfaller är ett vrål mot himlen.

Varje byggnad som omvandlas till asylboende, som här i Alfta i Hälsingland, utan att befolkningen haft någonting att säga till om genererar röster till SD. Och den meningsbärande eliten förfasar sig, vill inte förstå. Det är en verklighet som inte berör dem.

Han ligger sömnlös av oro

1-Johan WesterholmJohan Westerholm ser hur polisbilarna rycker ut flera gånger i veckan till det gamla brukshotellet som har byggts om till flyktingförläggning med plats för ett 60-tal ensamkommande män – sysslolösa, frustrerade och oroliga män, på en ort med 440 invånare som oroar sig för att bussarna från länstrafiken ska dras in. Lokalpressen har sedan länge slutat skriva. Det är ingen nyhet längre. Livsmedelsbutiken är nedlagd sedan länge, och för två år sedan gav kioskägaren upp.

Westerholm är socialdemokrat och avskyr SD. Men han är inte förvånad över SD:s valsiffror. Han känner oro. Han ligger rentav sömnlös.

“För vad tror ni händer på dessa orter när oron för framtiden är stor samtidigt som den gamle räddaren i nöden, socialdemokratin, hoppar i säng med miljöpartiet som vill höja just de skatter – energi- och transportskatter – där dagens nivåer är själva förutsättningarna för att gruvan ska kunna drivas med lönsamhet och ge en framtid” skriver han. “Lägg då till att miljöpartiet vill ytterligare sänka trösklarna för invandring och ger partier som SD och Svenskarnas Parti mer eller mindre öppet mål efter att Åsa Romson beredvilligt sagt att med deras politik så kommer jobb att försvinna. Mest sannolikt i orter som Ställdalen, Hörken och många, många andra.”

“Med mp upphör allt mänskligt liv norr om Dalälven”

Det vore ärligare om de politiska partierna med mp i spetsen sa rent ut att de nu har beslutat sig för att slutgiltigt lägga ner glesbygden. Nu släcker vi den sista lampan, evakuerar landsbygden och tvingar alla att flytta in till städerna. Som Pol Pots “Demokratiska Kampuchea”, fast tvärtom. Jag är ohyggligt intresserad av att se en kalkyl för i vilka bostäder människor i så fall ska bo. Men konkretion är inte mp:s starka sida. Istället hjälps partierna åt att svälta ut en livsform som anses överflödig och otidsenlig genom att sakta men säkert strypa näringstillförseln.

1-Glesbygd 2

Glesbygd är verklighet för miljoner människor. Glesbygden är motsatsen till Södermalm. I glesbygden är invånarna beroende av bil för att kunna köra miltals och handla mat, uträtta ärenden, ta sig till jobbet, skjutsa barn. Tvinga på dem kilometerskatter som Söderbor med tillgång till buss och tunnelbana var femte minut aldrig behöver bekymra sig för, och de går mot en säker utrotning. Sedan kan Söders gröna khmerer sitta vid Nytorget och skåla för framgångarna.

“Med miljöpartiet vid det finansiella rodret skulle allt mänskligt liv norr om Dalälven upphöra. Men vad är väl det värt när man som sann miljöpartist kan njuta av en ekologisk pilsner i solen på en av uteserveringarna på Nytorget eller nere vid det hippaste av allt, Hornstulls strand” skriver Johan Westerholm.

“Strunt är strunt, om ock i gyllene dosor”

Ibland önskar jag att alla schatteringar av kommunister – gröna, rosa, röda och Cecilia Malmström-ljusblå – skulle få igenom sina horribla önskemål. Så att de verkligen fick uppleva sina visioner i praktiken. Jag är nämligen övertygad om att många av dem inte har en susning om vilket slags samhälle som skulle bli resultatet. De lever i en parfymerad lyckodröm om en sorts chic salongskommunism som aldrig har existerat i något enda land.

“Strunt är strunt och snus är snus, om ock i gyllene dosor, och rosor i ett sprucket krus är ändå alltid rosor.”

Orden är poeten Gustaf Frödings (1860-1911).

Kommunism förpackad i ekologiskt skogsmullegrönt, i blodrött med hammaren och skäran eller babyrosa ballonger och sekteristiska floskler är ändå alltid kommunism. Same shit but different. Vänsterpartierna arbetar målmedvetet på Sveriges undergång, och där är fri invandring en viktig delstrategi. 

Kvotering är bara ett annat ord för tvång

Samtliga vänsterpartier, inklusive Fi, Feministiskt initiativ, är totalitära till sin natur. När vänstern får makten upphör människors rätt att leva som de själva vill. Då är det den styrande eliten som godkänner och avgör livsvillkoren. Vänstern anser sig till exempel vara i sin fulla rätt att hindra människor från att göra egna val när det gäller föräldraledighet. Både mp, Fi  och vänsterpartiet  vill kvotera föräldraledigheten och göra våld på föräldrarnas rätt att besluta själva. Vänstern älskar kvotering i alla sammanhang, men kvotering är bara ett annat ord för tvång. Vänstern vill ha totalitär solidaritet. Det är tvång. När solidaritet är lika med tvång är grunden lagd för revolt.

“Lögnen är kommunismens främsta redskap”

“Vänstern anser sig vara expert på att avslöja falskhet, hyckleri och dubbelmoral. Därför är det förvånande att inte vänstern har upptäckt att lögnen är kommunismens främsta redskap tillsammans med förtrycket av alla avvikande meningar. Lögnen, från den lilla vita politiska lögnen till de stora flagranta lögnerna, är mer utmärkande för SKP/VPK/V än något annat politiskt parti. Vänstern tror sig sitta på sanningsmonopolet och har alltid tolkningsföreträde” skriver journalisten och författaren Kjell Albin Abrahamson i sin nya bok “Låt mig få städa klart!”.

1-lat_mig_fa_stada_klart-abrahamson_kjell_albin-26809002-2435973618-frntl

Sammanlagt har kommunisterna mördat minst 90, enligt vissa beräkningar 150 miljoner människor. Denna blodiga historia har svenska kommunister aldrig gjort upp med.

Partihögkvarteret betalades med Stalins blodspengar

“Tror svenska kommunister att de är ett av Marx utvalt folk som skulle agera annorlunda än kamraterna i öst? Om kommunisterna fått makten i Sverige skulle vi inte ha blivit en sovjetisk stat utan snarare en satellitstat i närheten av Sovjetunionen. Det hade förmodligen inte blivit lika många nackskott men en uppsjö av lögner. Den strömlinjeformade maktstrukturen och det kontrollerade samhället skulle vara detsamma som i det gamla Östeuropa” skriver Kjell Albin Abrahamson.

Vänsterpartiet sitter med till synes oanfrätt samvete i sitt partihögkvarter på Kungsgatan 84 i Stockholm och intager sitt kaffe på Kafé Marx på samma adress.  Fastigheten inköptes på 1930-talet med blodspengar från Josef Stalins diktatur. Sovjetunionen och Östtyskland (DDR) pumpade under en lång följd av år in pengar till det svenska kommunistpartiet och dess sidoorganisationer, bland annat som årliga kontanta bidrag på upp till 150 000 dollar. 

Välkomna till restaurang KGB i Stockholm

“En rännil från de kommunistiska diktaturernas rovdrift på natur och människor, från tyrannernas konfiskeringar och beordrade straffarbeten hamnade alltså i vänsterpartiets balansräkning. Det går en rak finansiell linje från den sovjetiska konfiskeringen av estniska bönders mark till vänsterpartiets fastighetsinnehav” skriver folkpartiets dåvarande partisekreterare Johan Jakobsson i en artikel från 2004. 

Och känn er välkomna till restaurang KGB i Stockholm, “en ryskinspirerad restaurang med nostalgisk inredning”.

1-Kafe Marx Kungsgatan 84 Stockholm

“Fadime inte ett offer för den kurdiska kulturen”

Sektledaren Gudrun Schyman i den bubbelgumsrosa kommunistsekten Fi grundade sin karriär som ordförande i vänsterpartiet (1993-2003). Hon kom närmast från utbrytarfraktionen MLK, Marxist-Leninistiska Kampförbundet men hade ingen aning om att de var kommunister, för hon hade bara “blivit kär” och råkat hänga med en man in i MLK. Själv har hon aldrig varit kommunist, hävdade hon i en tv-intervju inför valet 1994. I det så kallade talibantalet vid vänsterpartiets kongress 2002 sa hon bland annat:

“Fadime Sahindal, som mördades av sin far för att hon krävde att själv få makten över sitt eget liv, var inte ett offer för den kurdiska kulturen. Hon föll offer för en ordning där män förtrycker kvinnor.”

De kommer att få svälja en bitter brygd

Gudrun Schyman påstod att “samma normer, samma strukturer och samma mönster finns i såväl talibanernas Afghanistan som i Sverige”. Skillnaden var att i Afghanistan avrättas kvinnor inför publik. Kulturrelativismen hade talat.

De kvinnor som röstar på Fi i tron att partiet kommer att förbättra kvinnors livsvillkor kommer att få svälja en bitter brygd. Svenska kvinnor är mest jämställda och har allra mest frihet och rättigheter i hela världen. En importerad minoritet bestående av muslimska kvinnor lever i våld och förtryck, men dem kommer Fi aldrig att befatta sig med. Fi kommer aldrig någonsin att ens nämna det våld mot kvinnor som sker i enlighet med importerad hederskultur. Istället vill Fi vill ha fri invandring och öppna gränser, det vill säga fortsatt muslimsk massinvandring till Sverige. Det kommer att öka antalet våldtäkter mot i synnerhet svenska kvinnor till ännu mer absurda nivåer.

Fi har ingen aning om vad förslagen kostar

Fi skickar rosa önskeballonger mot skyn – men har inte en aning om vad deras önskningar kostar. Det har de inte räknat på.  Under Almedalsveckan 2010 eldade Gudrun Schyman upp 100 000 kronor. Hon är fullt kapabel att bränna hela statsbudgeten.

Fi vill skrota kärnkraften, införa medborgarlön genom socialförsäkringssystemen, avskaffa försvaret, höja a-kassan och underhållsbidraget, kvotera allt som går att kvotera, avskaffa vinster i välfärden, införa fri kollektivtrafik och fri förskola, öka statsbidragen till offentlig sektor, avskaffa rut och rot, stoppa vapenexporten, ge papperslösa (= illegala invandrare) rätt till socialbidrag, avskaffa straffet utvisning, skapa ett tredje juridiskt kön, införa köttfria måndagar och obligatorisk sexualundervisning på dagis samt införa en typ av månggifte. Det är bara några exempel. Allt ska betalas med sex timmars arbetsdag. 

Nedskärningar med minst 252 miljarder

“Vi kan inte ha pengarna i högsätet. Man får inte vara så fyrkantig” säger Gudrun Schyman. Hon blir upprörd över Expressens frågor om vad partiets olika förslag kostar.

“Vi håller på att få en debatt där man inte får öppna munnen utan att det kommer ut ett kvitto först. Det är absurt att man inte får prata visioner och idéer.”

En beräkning som har gjorts av nationalekonomen Stefan Fölster visar att Fi:s politik innebär att de offentliga utgifterna måste dras ned med minst 252 miljarder kronor. Per år. Konjunkturinstitutet har tidigare kommit fram till att skatteintäkterna minskar med 280 miljarder kronor på lång sikt. 

Slå ett slag för fortsatta barnäktenskap

Den som vill betala historiens största skattechock ska absolut fortsätta att rösta på Fi:s rosa drömmar. Likaså den som vill slå ett slag för fortsatta barnäktenskap med feministiska förtecken i Soraya Posts anda, i strid med svensk lag, och vill ha fortsatt massinvandring från muslimska länder med ännu mer hedersvåld och fler våldtäkter som följd. Eller rösta på mp:s gröna khmerer och lägg ner landsbygden en gång för alla. Mp vill också ha fri invandring. Eller rösta på Jonas Sjöstedts röda kommunister, de står där kommunister alltid har stått. I Stalins skugga.

Men var beredd på konsekvenserna – under den röda, gröna eller rosa fernissan kommer kommunismens svarta väsen att visa sig fortare än luften går ur de rosa Fi-ballongerna.

Litteratur:

Kjell Albin Abrahamson: Låt mig få städa klart! Om kommunister, kryptokommunister och antikommunister. 

Björn Häger: Problempartiet.

Julia Caesar Tidligere kronikker af samme forfatter

Våldtäktsdebatt mellan Gudrun Schyman (FI) och Jimmie Åkesson

0 0 votes
Article Rating


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

Subscribe
Notify of
guest
58 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
HH
HH
8 years ago

Dagens DN på nätet, kulturavd. hade rubriken “En skola i upplösning” och en underrubrik “Rapport från en vårtermin i kaos”. Hela artikeln är skriven av en journalist vid namn Thomas Petersson som tog ett vikariat på ett högstadium i Stockholm. Ju mer jag läste desto mer skrämd blev jag. Påminde det inte om boken “A Clockwork Orange” – ja inom mig kom bilder från filmen med samma namn. Det här är den underliggande skildringen av Julia C:s eminenta och beskrivande del av Söders invånare – d v s de som gick en annan väg.Får vi väl hoppas. Men om artikelförf… Read more »

Morten - - -
Morten - - -
8 years ago

“Det är en historiskt ny situation, överklassen har av tradition varit borgerlig.” Hmnja. Nej! Ikke en ny historisk situation. En velkendt situation. Konceptuelt set. Faktisk var overklassen tidligere endnu adelig, ikke borgerlig. Det var dengang, krigerne med foragt kaldte den kommende herskerklasse for “kræmmere”. Lige som vi for ikke længe siden foragtede fremtidens magthavere, “de hellige”. Det vi ser virkeliggjort er Marx’ makrohistoriske profeti om “proletariatets diktatur”. Som det, den måtte blive til i processen: De professionelles teknokratur. Vi styres i dag af “professionelle”. Det borgerlige demokrati er mærkbart omme. Og de, der ikke kan besvare spørgsmålet “hvad arbejder du… Read more »

Liz
Liz
8 years ago

Tack för din söndagskrönika. Tyvärr är det ingen munter läsning. Det känns så obehagligt hur MP fått fäste och att nu Fi vinner terräng. Vad kommer att hända med vårat arma land? Tänk om det fanns fler professionella journalister i de större medierna, som vågade ta sig an uppgiften att verkligen informera allmänheten om vad dessa partier egentligen vill genomföra. Många köper nog rakt av att Fi kommer att bidra till jämställdheten.

VoD
VoD
8 years ago

Lustigt, men Jag har också sedan länge noterat hur alla dessa människor ser sura ut ut på Södermalm, speciellt kvinnorna, som ofta aldrig gör någon ansats att väja det minsta när man går på trottoaren, utan istället, med hat i blicken, går rakt in i en om man inte väjer. Jag har ofta tänkt att detta måste vara de manshatande vulgärfeministerna, som ser som sitt rätt att behandla män som underklass. God ton är att man tittar var man går, och väjer hälften var, om det är trångt på trottoaren. Dessa vulgärfeministers beteende gör att jag numera går rakt in… Read more »

Da Capo
Da Capo
8 years ago

Lär känna det svenska politiska byket – lyssna på Gransning Sverige – lär känna packet och hur de svamlar och blir svarslösa. Senast återigen landsförrädaren med rödakorsförflutet, Bengt Westerberg, som försöker förneka ett folks existens: – vi är ju alla Afrikaner, vi kom ju därifrån. Folkpartiet kan tvingas till namnbyte. Publicerades den 8 jun 2014 http://youtu.be/kjuNmI360rA —— Inför Sveriges nationaldag blev Folkpartiet anmälda till konsumentombudsmannen för otillbörlig vilseledande marknadsföring, eftersom ledande folkpartister inte anser att det svenska folket finns. Anmälaren menade att man inte kan marknadsföra sig som ett folkparti, om det inte finns några folk. Granskning Sverige följer upp… Read more »

Liz
Liz
8 years ago
Reply to  Da Capo

Ja, det där radioinslaget om Folkpartiet och deras förnekelse att det finns etniska svenskar var ju jättepinsamt. Det blottar ju deras inkompetens (om de verkligen är seriösa. Denna avsaknad på kompetens hos våra politiker ger förståelsen för varför Sverige har integrationsproblem.

Jag läste ett inlägg på Merit Wagers blogg en gång där hon uttryckte förundran över att svenska politiker på internationella toppositioner inte förstår att människor från olika kulturer har är olika och att dessa olikheter inte bara försvinner när de beträder svenskt territorium.

Oscar
Oscar
8 years ago

Det som är viktigt att poängtera är att Feministiskt initiativ, Miljöpartiet och andra vänsterrörelser LANSERAS av Dagens Nyheter, Sveriges Television och andra totalitära medier vars agenda är att upplösa det svenska Sverige.

snowflinga
snowflinga
8 years ago

Tack Julia Caesar för en lysande krönika.

Sverige är snärjd av en boaorm som heter kulturmarxismen och svenskar har blivit offer för denna förfärliga ideologi.

Svenskar får dagligen höra av svenska journalister, kultureliter och politiker att det finns inga etniska svenskar och ingenting som är svenskt eftersom alla människor är afrikaner.

Det stämmer nämligen inte att etniska svenskar är afrikaner eftersom moderna européer har en genetisk sammansättning gemensamt med Neanderthal grottmänniskorna som afrikaner har inte. Alltså moderna européer har en unik europeisk genetisk sammansättning som gör att de är anpassade till det europeiska klimatet och livsmiljön.

http://www.sci-news.com/othersciences/anthropology/science-neanderthal-genes-modern-human-dna-01734.html

Anna
Anna
8 years ago

Tack Julia för ännu en fantastisk krönika! Trots att den skildrar det pågående vansinnet i detta land, så är den – som vanligt – en ren njutning att läsa. Din svenska är så vacker; den flödar lika naturligt perfekt som en klart rinnande fjällbäck. Dina krönikor är som andningshål i den propagandasörja som MSM spyr över oss.

Anonym
Anonym
8 years ago

Tack för en trevlig skrivelse Julia Caesar, Det där om Ställdalen och Kopparberg väcker en del minnen, har en del vänner boende i Grängesberg som jag brukade besöka runt midsommar, minna ja – Gruvan lades ner och och det blev ‘tyst’ i byn. Det var att det ‘försvann’ flerbostadshus för vart år jag återkom till Gränges, byn krympte ihop. Från två postkontor till ett och till inget alls, butiker lades ner och sen laddes Folkparken ner. Ett annat minne var vid Lönnfallet i en pitzeria, när jag stod i kön, så utspann sig följade samtal (ungefär) Två skolkamrater möter varan… Read more »

Lena
Lena
8 years ago

Sign. Synonymen: mycket bra inlägg. Har nyligen debatterat med en kompis som tror så mycket på vad som skrivs i media framför allt om koldioxiddebatten. Jag hävdade; så varför inte begränsa flygplansåkandet om det nu är så oerhört kritiskt och en katastrof är nära förestående? Fattar du inte att det bara är mer skatter eliten vill ta ut. Nej detta kan hon inte svara på och vill ej heller diskutera. Hon försökte verkligen övertyga mig hur det kom sig att det här med att när kossor bajar innebär det en katastrof för uppvärmningen av planeten jorden!! Vet inte hur man… Read more »

intetnavntak
intetnavntak
8 years ago
Reply to  Lena

Sådan noget pjat gider jeg ikke bruge tid på, jeg havde ikke opfattet personen som min ven.

Få nu ingen gode idéer.

Tornuggleman
Tornuggleman
8 years ago

Gudrun framstår som en riktig äcklig flata ! Ruffhäxan måste vara helt sinnesjuk och bevisar att man stängde mentalsjukhusen alldeles för tidigt. Ge henne medicin. Eller minska på dårmedicin om hon är överdoserad . Med sådana vänner, vem behöver fiender. Hon är nu det STÖRSTA hotet mot kvinnor i Sverige ! Fylld med SD-hat och mans-hat har denna kärring blivit totalförvirrad . Svammel samt förnekelse är tydligen det F I för fram ! I HELA EU har man klart redovisat statistik över antalet våldtäkter o att de absolut flesta begås av just import ! Norge har ju även publicerat chockerande… Read more »

MetalHeadViking
8 years ago

Det “borgerliga” partierna måste ta sig en lång funderare. Ska de verkligen släppa in tokvänstern in i regeringen, eller kan de tänka sig att ta i SD, åtminstone med en tång, för att hindra den stora katastrofen som kan komma till hösten. Det vore högst oansvarigt at göra så. Många Moderater, åtminstone på lokal nivå vill gärna samarbeta med SD, än att släppa fram galenpannorna i vänstern till makten. Däremot finns risken att Folkpartiet inte vill vara med och samarbeta med SD. Centerpartiet kommer att isoleras i mitten. Och Kristdemokraterna att åka ur. Valet 2014 blir nog tidernas stora ödesval… Read more »

Jonas Bohman
Jonas Bohman
8 years ago

Stort tack för en, återigen, alldeles utmärkt och träffsäker krönika. (Söndagens höjdpunkt, hihi….) Med risk för att verka tjatig (och gaggig), se till att sprida denna krönika på alla tänkbara sätt. Fundera sedan på hur vi kan hjälpa till och sprida denna typ av text till en bredare allmänhet/läsekrets. Hur når vi dom som inte har Internet? Denna typ av text får inte stanna “inom den egna kretsen”, utan skall göras tillgänglig i “bredare lager”, allt för att “väcka” fler som fortfarande “sover”……. Fundera. Ser redan fram emot nästa krönika. Stort tack, Julia!

Johan
Johan
8 years ago

Tack för ännu en intressant krönika.

Varmt Konservativ (kr) / Stay Ahead
Varmt Konservativ (kr) / Stay Ahead
8 years ago

Européerna skulle välkomna en folklig, frihetlig och fredlig orange Majdan-revolution, som i Ukraina.

Ukrainas folk har gjort det. Yes, we can, too! Hope! Change!

Synonymen
Synonymen
8 years ago

Jag har under två års tid gjort noggranna och systematiska efterforskningar om boendet bland dem som uttryckt sin avsky mot SD, lovordat mångkultur och talat sig varm för tolerans. Hittills är det ca: 240st namn på listan och det är gräddan av svensk godhet som uppvisar allt annat än det dem kräver av andra att acceptera. Gemensamt för alla goda människor som bor på Söder, Kungsholmen, Östermalm m.m. är förutom att det är extremt etniskt rent ofta inte finns något fordon registrerat på adressen. Miljöpartiet vill krossa bilismen endast därför att de själva inte har behov av bil. Att människor… Read more »

Synonymen
Synonymen
8 years ago
Reply to  Synonymen

Om det är någon som driver någon blogg eller liknande skriv gärna (som svar) om ni är intresserade att ge offentlighet åt hyckleriet.

Allt i min list är uppgifter som vem som helst hittar på Google, Ratsit m.m. Det är således inga hemligheter.

Tjalle
Tjalle
8 years ago

Journalister hatar SD ?
Är det bara jag som tror att 90% av dessa alls inte gör så utan ser detta som den enklaste vägen att bli känd som en “god människa!” och göra spikrak journalistkarriär ?

MetalHeadViking
8 years ago
Reply to  Tjalle

Läser du Björn Hägers bok, så förstår du att det inte är så.

Sven
Sven
8 years ago

“Nya skatter på mellan 15 och 17 miljarder kronor per år ska tas ut, bland annat som nya pålagor på energi. ”

Visst ganska mycket pengar blir 1.500 kr/person/år 10-20-30% mer i energikostnader…

MEN denna allians har sänkt skatterna med 140Miljarder och bara det odemokratiska jobbskatteavdraget ger 80 miljarder mer till de välavlönade….de som är i de utsatta grupperna får sänkte ersättningar och pensioner samt inga jobbskatteavdrag……

Det är mycket pengar som rullas från de fattigare till de rikare minst sagt……

Peter
Peter
8 years ago

Hej mycket bra skrivet som alltid vill tipsa om en väldigt bra artikel.
http://monskrabbe.wordpress.com/2012/11/17/kommunismen-och-nazismen-har-sina-rotter-i-religionen/

Roland
Roland
8 years ago

Julia Cesar är inte ensam om att tänka i banor av möjlig revolt. En av dem jag tänker på är Stefan Torssell som i tidningen Nya Tider skriver under rubriken Vetenskap och annat tänkande, och som jag delvis återger nedan då jag tycker den är mycket läsvärd. Han anger fyra tankeriktningar som sätt att förstå världen: religion, kultur, politik och vetenskap. “I religionen upplever många sanningen. I kulturen (litteratur, film, teater etc) kan tillvaron gestaltas på ett sådant sätt att vi får den där aha-kicken av förståelse. Politiken kan styra hela folk. Den fjärde vägen är vetenskap. I vår tid… Read more »

Steinadler
Steinadler
8 years ago

Om kommunisterna fått makten i Sverige skulle vi inte ha blivit en sovjetisk stat utan snarare en satellitstat i närheten av Sovjetunionen. Det hade förmodligen inte blivit lika många nackskott men en uppsjö av lögner. Den strömlinjeformade maktstrukturen och det kontrollerade samhället skulle vara detsamma som i det gamla Östeuropa” skriver Kjell Albin Abrahamson. Høyst sannsynlig en riktig vurdering. Men takket være sosialdemokratiet ser man ut til å ha endt opp med en bare desto mer hjernevasket og passivisert befolkning. Og situasjonen er på ett vis værre en den ville ha vært med et eksplisitt diktatur. Det åpne diktaturet er… Read more »

Steinadler
Steinadler
8 years ago
Reply to  Steinadler

Det er forøvrig heller ikke vanskelig å se at den innfødte europeiske kulturen i øst mest sannsynlig vil overleve lenge efter at samtlige europeiske folkegrupper har bukket under for islamsk dominans.

Beklager, men her burde det selvsagt ha stått “…samtlige vest-europeiske folkegrupper…”

Johannes Brahe
Johannes Brahe
8 years ago

Åh… En mycket bra krönika. Så många slående citat att återge och många klara insikter om de naturfjärmade haschhöljda mångkulturvurmarnas dumhet. Bra och skrämmande summering av signaturen Peter med. För svenskar, som relativt länge har levt i ett såpass stabilt politiskt system som det svenska systemet har varit, kan EU-makten, svensk media och det vänsterislamistiska monstret kännas oövervinnerligt. I många av världens länder är man mer van vid snabba paradigmskiften och totala make overs. Vi ska komma ihåg att aktiva politiker och journalister ändå alltid består av relativt få individer i ett lands befolkning. Det är väljarna som utgör själva… Read more »

intetnavntak
intetnavntak
8 years ago
Reply to  Johannes Brahe

“En ytterligare stark faktor är kungahuset. SD är vad jag vet det enda parti som försvarar monarkin. Resten av Sveriges partier vill helst avskaffa kungahuset men tvekar för att de vet att de har folkopinionen emot sig. Ett ord i från kungafamiljens medlemmar och SD skulle minst dubbla sitt stöd.” Det svenske kongehus har vist deres venstreorientrede ansigt ved at udtrykke sig angående indvandringen. Jeg kan ikke huske detaljerne, jeg ved at nationalisterne ikke støtter det svenske kongehus; Jeg ved også at Sverige uden en konge ikke rækker. Regn selv resten ud… “Svenskar är i grunden patrioter, rojalister och hårt… Read more »

Anti-Islam
8 years ago

My ideology or faith in the politic system died in the 70:s already . After that I haven’t voted once SINCE SD came out with their political Ideology. And that’s mainly because the MASS immigration this country can’t take anymore . Give our rights,our welfare,our social security,etc…etc…I can go on and on. The SWEDISH people built this country what it is (or was)for the future generations ,But Reinfeldt together with the alliance has destroyd what once was to absolutly NOTHING. It’s not Sweden anymore. WE (SD) we reclaim this country from the Islamic lover Reinfeldt and his puppets so help… Read more »

Cavatus
8 years ago

Tack för ännu en krönika som går mitt in i solar plexus på dem som borde läsa den. Vi måste alla hjälpas åt att så långt det går sprida information om dessa krönikor. Länka till den och mejla länken till vänner och bekanta. Fler och fler börjar vakna och de behöver råg i ryggen att stå upp.

På Avpixlat uppmärksammas den också och diskussionen därunder går att läsas här:

http://avpixlat.info/newsdesk/lasvart-julia-caesar-om-vanstereliten-pa-soder

RosiBm
RosiBm
8 years ago

Så himla bra skrivet!
Måste läsa en gång till och dela med mig
av länken till en massa vänner och bekanta.
Läser del 2 av din och Arnstbergs bok också!
Blev också glad när jasg såg er artikel i GP.
Måste nog dela den flera gånger på Fb!

Farbror Pelle
Farbror Pelle
8 years ago

Ett stort Julia, för en som vanligt mycket genomarbetad och läsvärd krönika. Huvudet på spiken idag igen!
Hur gör vi för att gå vidare från de här PK-mafiosos dominans av den politiska debatten?
Det bästa vore ju att helt enkelt inte bry sig om de här galningarna – att helt enkelt totalt ignorera dem, såväl vad beträffar massmedia som att överhuvud taget ta hänsyn till dem i debatten, men, det verkar som om det är mycket svårt.

Errbe
Errbe
8 years ago

Du har fler åsiktsfränder än du anar ute i landskapet. Jag såg en epistel, som varnar för “Sveriges steg mot fascism”:

http://narrskeppet.blogspot.se/2014/06/sveriges-steg-mot-fascism.html

“Fascism” verkar vara valt som samlingsnamn på totalitära rörelser, eftersom det är “skamligare” i Sverige än “kommunism”.

En demokrati kan ju inte fungera, ifall medborgarna blir systematiskt felinformerade. Det är vad som sker i Sverige nu. Diktaturens viktigaste verktyg är censuren.

Tony
Tony
8 years ago

Som vanligt suveränt Julia, ingen kan som du plocka ner den hycklande
vänstermaffian på jorden , i vilken färgnyans den än framträder i.
En nåd att stilla bedja om vore att SD startar en dagstidning som når
ut till hela folket, och med bra skribenter, och med dig på toppen.
För om inte det skulle väcka upp den sovande delen av folket, så finns
det nog inte mycket hopp kvar om att rädda landet från katastrof

trackback

[…] Läs hela krönikan på snaphanen.dk […]

Utlandssvensk
Utlandssvensk
8 years ago

Det kan nog bli spännade inför regeringsbildningen efter valet i höst! Mitt stalltips är sedan en tid tillbaka att vi kommer att få se S och M i någon form av “samlingsregering mot rasism”. Men om dagens radikala vänstervindar består i några månader ytterligare kanske dessa partier inte kommer upp i 50%. Kanske kan de då hämta stöd av t.ex FP? Möjligen vore det dock underhållande att bevittna en regering bestående av S+MP+V+Fi. Dessa skulle med all säkerhet bekräfta regel nummer ett vad gäller svensk politik, nämligen att hur illa man än anser att det är för närvarande kan det… Read more »

joffe
joffe
8 years ago
Reply to  Utlandssvensk

G´day Eg.kan jag som utlandsboende i tre decennier endast applådera den skickligaste svenska journalisten i nutid, Julia Caesar. Tack än en gång. Dina kvalitativt researched krönikor berikar min tillvaro trots att hustrun säger att vi ska glömma Sverige. Vi bor i demokratiska paradiset Australien. – MEN jag kan inte lägga på svensklocket – ränder går aldrig ur. Eg.behöver jag inte kommenera ty “Utlandssvensk” här ovan avger ett stalltips jag verkligen själv haft i tankarna. Denne härlige kommentator har i många andra trådar halkat in i mina tankebanor. Yes framtiden för Sverige ser verkligen dyster ut… Blockpolitiken och PK-väldet som gäller… Read more »

utlandssvensk
utlandssvensk
8 years ago
Reply to  joffe

@Joffe,

Tack för vänliga ord!

Själv har jag snart bott 20 år utanför Sverige och precis som din hustru öskar jag ofta att jag bara kunde släppa allt som har med Sverige att göra men det går helt enkelt inte. Men jag tröstar mig med att mina barn kommer att slippa den förbannelse som det utgör att se sitt hemland gradvis sjunka ner i vanvett och sannolikt kollaps under sin livstid.

Brozak
Brozak
8 years ago

Irasjonalitet og absurditet er intet nytt i menneskenes historie.Naar revolusjonen begynner aa spise sine egne barn (noe som alltid intreffer) vil selv de mest fanatiske revolusjonere bli kontrarevolusjonere.

trackback

[…] En ny söndagskrönika av Julia Caesar. ” På en uteservering vid Nytorget på Södermalm i Stockholm sitter två segerrusiga miljöpartisympatisörer och äter melonsallad med italiensk prosciuttoskinka och dricker var sin importerad tjeckisk ekologisk öl. Allt transporterat genom Europa i kylcontainrar på dieseldrivna långtradare som med tvekan skulle ha klarat den svenska bilprovningens avgaskontroller”. Läs Julias underbara krönika här. […]

Erling
Erling
8 years ago

Okay, tak.

(Bytter man u’et i linket ud med et o, faar man ogsaa at vide hvad rot er.)

Erling
Erling
8 years ago

Fi vil…avskaffa rut och rot…

Hvad betyder ‘rut og rot’?

Bjovulf
Bjovulf
8 years ago
Reply to  Erling

Ja, jeg var også lige nødt til at slå disse to mystiske svenske ord op.
Typisk – lige når man tror, man ved det hele, så kommer de “onde”
svenskere ghm. med den slags mystiske forkortelser og ødelægger det hele 😀

Rotavdrag, ROT-avdrag

ROT = Renovering, Ombyggnad och Tillbyggnad, rotavdraget er et skattemæssigt fradrag for håndværksarbejde i hjemmet.

Rutavdrag, RUT-avdrag

RUT = Rengöring, Underhåll och Tvätt, rutavdraget er et skattemæssigt fradrag for husholdningsarbejde i hjemmet

http://www.dansk-og-svensk.dk/danskt_lexikon2/Hverdagsord/vardagsordlista.htm

FNsDeklOmMR_Art19
FNsDeklOmMR_Art19
8 years ago

Det är synd att det bara är eliten i Stockholm och landets journalister som insett: – Tillgången på ekologisk och närodlad kost ökar med ökad befolkning, speciellt då Sverige har en så hög självförsörjningsgrad på livsmedel som 50 % – Genom att styra att bönder tvingas lägga ned i landsbygden så tvingas dessa etablera sig nära storstäderna så att mängden ekologiskt och närordlat verkligen ökar – Sveriges totala energibehov är omvänt proportionellt mot antalet personer som bor här – Detta innebär att det är enklare att minska utsläppen av klimatgaser samt lägga ned kärnkraften ju fler personer som bor i… Read more »

Markus
Markus
8 years ago

“Vidare är energibehovet och utsläppen av klimatgaser faktiskt lägre i nordliga än i sydliga länder, För klimatet är det därmed bättre att flytta folk från varma länder såsom Somalia så långt norrut som möjligt, ” Koldioxidutsläpp, 1000-tal ton/år Sverige: 52515 Somalia: 609 Folkmängd Sverige: 9,658,301 Somalia: 10,428,043 Koldioxidutsläpp ton/capita/år: Sverige: 5,437 Somalia: 0,058 En somalier som flyttar från Somalia till Sverige kommer alltså att förbruka 93,7 gånger mer koldioxid. Vilket visar att ett miljöparti som är för ökad invandring från tredje världen snarare är ett invandringsparti än ett miljöparti. http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_countries_by_carbon_dioxide_emissions Världsbanken har liknande siffror enligt vilka en invånare i Sverige… Read more »

Peter
Peter
8 years ago

Jag kan låta som en domedagsprofet men skulle de Rödgröna få egen majoritet efter valet i höst (vilket de mycket väl kan få om F! kommer in i riksdagen) så skulle jag allvarligt ta mig en funderare på att lämna landet så snabbt som möjligt, eller åtminstone ha en plan för att lämna landet på några års sikt. Den “nya” vänstern, som Julia skriver om ovan, har förstås inget gemensamt med den gamla klassiska arbetarklassvänstern, utan vi ser nu en ny, ung generation, där bara säg 10 procent hört talas om Gulag och där närmare hälften tror att kommunism kan… Read more »

PFEP
PFEP
8 years ago
Reply to  Peter

Tack för väl valda ord Peter, jag får säga att samma tanker med har börjat manifestera sig i min skalle.
Tankan om en flytt från Sverige, har växt fram under åren och inte är det södra hemisfären där lockar, däremot har Island eller Grønland växt fram som alternativ och med ålderspensionen inm räckhåll, kanske sista flyttlasset drar norrut, där var Ramadan under sommaren inte är ett alternativ för de måndyrkande massor.

MetalHeadViking
8 years ago
Reply to  Peter

Det som kommer att hända är att EU kommer att “ta över” när Sverige väl kollapsat under Löfvens styre. Demokratin och de fria valen kommer att avskaffas. EU-militären kommer att rycka in för att neutralisera de kravallande invandrare och islamister. Det blir undantagstillstånd med utegångsförbud. Sen ska de även ta sig ut till landsbygden för att försöka slå ner de upproriska “WT-svenskar” som finns kvar och som försöker göra sina socknar självständiga från Löfvens tyranniska regering i Stockholm. Löfven ber EU om hjälp med att slå ner mot dessa separatister. Precis som diktatorn i Kongo bad FN att slå ner… Read more »

PisseNisse i Hökarängen
PisseNisse i Hökarängen
8 years ago

Caesars krönika tar upp något intressant; en gryende kritik av PBB, Projekt Byta Befolkning, som inte kommer från “the usual suspects”, utan från vänsterperspektiv, som tex Westerholms. Göran Adamson är en annan. Det är naturligvis inte det lättaste, och orden bör vägas på guldvåg, om man önskar att fortsatt vara rumsren.

Martin
Martin
8 years ago

Tack för en bra krönika! Fast jag tror snarare på ökad korruption. När dessa stollar gör kraven och pålagorna så hårda att existens blir omöjlig så slutar människor att betala. Och det är en bra sak. En stor del av problemet i sverige är statens fasansfulla styrka i det här landet. En stat som trampat människor till stoft i hundratals år. Massinvandringen är bara den senaste och värsta excessen från det här monstret.

pellepennan
pellepennan
8 years ago

Du citerar Kjell Albin Abrahamson som idag i Skånskan skriver:

Min personliga antipati för Sverigedemokraterna är säkert lika stark som Rolfs, jag skulle inte ens vilja dela tandläkare eller tågkupé med Jimmie Åkesson. Däremot skulle jag aldrig kalla Sverigedemokraterna för nazister. Det vore en politisk trivialisering, en urvattning av farligheten i historiens värsta ideologi och dödsmaskin.

http://www.skanskan.se/article/20140607/OPINION/140609628/1007/-/att-trivialisera-nazismen

Jag är övertygad om att Sverige är förlorat!

Bernt
Bernt
8 years ago
Reply to  pellepennan

Inför Lördagsintervjun i P1 sa Jimmie Åkesson något i stil med att han i programmet ville att dom som tog avstånd från honom skulle få en mindre negativ uppfattning. Men han har nog en rejäl uppförsbacke.

Niklas R
Niklas R
8 years ago
Reply to  pellepennan

Skrev detta inlägg i den diskussionen, tror inte att det får ligga kvar mer än någon halvtimme: “Finner hela denna diskussion om den “onda nationalsocialismen” mot den “goda kommunismen (internationalasocialismen)” vara ganska patetisk. Båda två är vänstersocialism som är det ondaste och mest blodtörstiga politiska ideologi som världen skådat. Socialister har mördat flera hundra miljoner människor på mindre än 100 år, det är ofattbara mängder med oskyldiga, offrade på socialismens altare om allas lika värde (men där vissa är mer lika än andra). Naturligtvis ser socialister människor som samma lika värde, precis som en klockmekaniker ser ett kugghjul i samma… Read more »

Julia Caesar
Julia Caesar
8 years ago
Reply to  Niklas R

@ Niklas R.

“Så att påstå, som författaren i artikeln, att kommunister och dess likar skulle vara någon motpol mot nazister samt stå på demokratins sida är bara löjligt och totalt historierevisionistiskt.”

Var hittar du det påståendet i min text? Jag är oerhört intresserad av att få veta det.

Julia Caesar

Niklas R
Niklas R
8 years ago
Reply to  Julia Caesar

Det var inte ett svarsinlägg till din artikel.

Utan den artikel som var länkad till i Skånskan, lade med kopia här med tanke på att jag tvivlar på att den blir kvar speciellt länge i tidningen.

XY
XY
8 years ago

Vasst och avslöjande nedslag i det rödgrönrosa träsket och företrädarnas ideologiska hyckleri samt de många anhängarnas förmätna naivitet.

58
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x