11
jun
Seneste opdatering: 11/6-14 kl. 2357
12 kommentarer - Tryk for at kommentere!

1-kondom

Även i år deltar Svenska kyrkan i Luleå Pride. Vi kommer att hålla i boksamtal, dela ut ballonger och kondomer, sälja religiöst kitsch, bjuda på föredrag och mycket mer. Här hittar du detaljerad information om vårt program. Vi ses! Luleå Pride 13-15 juni

Nej, en kyrka som förvandlar ett ord om Kristus till en kondom kan inte bestå och ska inte bestå. I Göteborg är förresten 52% av folket kyrkomedlemmar. I riket kommer siffran för medlemskap att vara under 50% år 2025 enligt senaste prognos. Jag tycker det verkar ta lång tid innan vi är där. Folk kanske är klokare än så och konjunkturerna vänder kanske snabbare. Då kommer det stora raset, för det är inte bara det stora vemodet som rullar in. Det gör också det prognosticerade raset.Præsten Dag Sandahl

Paul Weston måtte gerne citere Churchill alligevel

Som i tilfældet med Ezra Levant er massiv medieopmærksomhed noget, der kan gøre censorer og bureaukrater svage i koderne. Levant: “You will not hunt me, I will hunt  you. You will not denormalize me, I will denormalize you!

Paul Weston, candidate in the 22 May European Elections in the South East constituency and leader of the Liberty GB party, who was arrested in Winchester, Hampshire, on the 26 April, has had the charges against him dropped. Mr Weston was arrested for publicly quoting an excerpt critical of Islam from the book The River War by Winston Churchill. After spending several hours in a cell at Winchester Police Station, he was charged with Racially Aggravated Crime, under Section 4 of the Public Order Act, which carries a potential prison sentence of 2 years. He was then bailed with a return date to Winchester Police on May 24th.

His arrest sparked a national and international outcry in the media and in the political world.16 million viewers watched Fox News’ panellists on The Five political talk show as they discussed the Paul Weston case. They remarked that in the UK a radical imam has more respect than a man who saved the Western world, and that, “Now Churchill is seen as another dead white male, and probably racist”. CHARGES AGAINST LIBERTY GB LEADER PAUL WESTON ARE DROPPED

0 0 votes
Article Rating


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

Subscribe
Notify of
guest
12 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
HH
HH
8 years ago

Jag tror inte Svenska kyrkan längre är troende. Jag känner ju inte till den ursprungliga historien om prästen som ville bota en homosexuell från sin drift – var det en bön till prästen om hjälp? Isåfall kan det väl inte vara fel av prästen. Överallt i NT berättas det ju om Jesus som botar människor från diverse saker när han ser att de tror eller de blir omvända genom Andens makt via Jesus. Som sagt – i bekännelsen före nattvarden förekommer ett stycke där man erkänner sin skuld och det jag “gjort i tanke, ord och gärningar” och blir förlåten… Read more »

Bergfast
8 years ago
Reply to  HH

Ja, onekligen verkar det som att kyrkan inte längre är troende…. I KT pågår ständigt intressanta debatter, liksom också på Dag Sandahls blogg, om och kring kyrka och tro… T ex skriver en Anna en kommentar på Bloggardag,under rubriker Ärkebiskop Werkström passar inte i KD, som påminner om vad en Bettan skriver i KT under artikeln om öppet brev till ärkebiskopen, (i anslutning till UG´s program om bögbotarna), där Bettan skriver sig som):… ”.. levande med människors lika värde och skäms över vår Svenska Kyrkas intolerans och inskränkthet 2014!”… När någon falskeligen söker hjälp, förbön och stöd, från just en… Read more »

HH
HH
8 years ago

Bergfast, du har alldeles rätt om åt vilket håll den största kärleken skall riktas. Du kan din bibel, men frågan är om dagens präster kan den? Men med dessa kyrkliga kondomer kanske också borde tillhållas tempelprostituerade? Jag förstår faktiskt inte varför det i slutändan ska snålas så förbaskat. Jag förstår regnbågsfolkets begäran om förståelse för sina diverse läggningar. Vad jag inte förstår varför de måste vara så utlevande. Jag har en känsla av att det slår tillbaka mot dem själva. “Ovan regnbågen finns ett sagans land” Jag hoppas att jag minns början på sången rätt. Det är väl inget fel… Read more »

Bergfast
8 years ago
Reply to  HH

HH sa:…”Men med dessa kyrkliga kondomer kanske också borde tillhållas tempelprostituerade? Jag förstår faktiskt inte varför det i slutändan ska snålas så förbaskat.”…

(Fniss..)Ja, det kan man kanske verkligen undra. När de nu ändå är i farten åt det hållet…

Snålhet kan också bedra….heter det visst…(fniss…)

Bergfast
8 years ago
Reply to  Bergfast

Det är naturligtvis ingenting roligt, (tyckte endast att HH´s kommentar var komisk), utan det hela är egentligen någonting sorgligt, (alltså den väg som kyrkan verkar vilja förespråka…)…

Idag finns f.ö. en intressant kommentar/artikel i Kyrkans tidning om UG´s vedervärdiga program.

Bergfast
8 years ago

….(ett helgande och ett helande av individerna som ingår i just den helande föreningen, alltså i familjen.)

Bergfast
8 years ago
Reply to  Bergfast

Ps. Reklamen verkar egentligen vilja säga: Störst av allt är sexualiteten….? (Med alla sina kondomutdelningar…?) Men denna devis tar nog ändå miste på vad som är det största av allt, hos just människan. (Alltså när de vill försöka använda ordet kärlek för att beskriva sexualitet.) Vad som är den största längtan och det största behovet hos just människan, som alltså alltid är större och kommer före sexualiteten, är bekräftelse och tilltro. Det är tillit, respekt, aktning och förtröstan som är vad just människan behöver och söker, mer än sexualitet. Sexualitet hos människan är inte större än kärlek. T ex, –… Read more »

Bergfast
8 years ago

Undrar om ändå inte orden som säger: Störst av allt är kärleken, först och främst ändå gäller främst relationen till Gud? Att det alltså är den kärleken, (tilltron, tron som hoppas allt, tror allt och som vill vara full av just tillit), som är den största, i relationen just till Gud? Hoppet kan finnas. Likaså tron. Men det största, i relationen till Gud, är just kärleken? Dvs., just tilliten, (kärleken) som kan övervinna fruktan osv.? Den jordiska eller den fysiska kärleken, mellan makar, skall ju helgas, alltså helighållas, kanske för att kunna ses som gott, av Gud. Det är därigenom… Read more »

Nemo
Nemo
8 years ago

Jeg VED, du ikke er så sur en gammel mand, Steen. Amor vincit omnia.

PFEP
PFEP
8 years ago

Nice touch!
Sorgligt att kyrkan har degenererats till den milda graden att HBTQ i dag är ledstjärnan och inte det kristna budskapet.
Min moral tillåter inte samröre med den sekten.

Ludvig
Ludvig
8 years ago

Sanslöst härlig satir hos Bloggardag!
En fröjd att läsa och en nåd att ödmjukt be om mera av.

Satir är en bristvara av så enorm omfattning i Sverige att den är nästan obefintlig. Frånvaron av den är en orsak bland otaliga till varför vi håller på att slå kullerbytta ner i diket.

Men Dag Sandahl – han kan han!

12
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x