13
jun
Seneste opdatering: 13/6-14 kl. 1503
5 kommentarer - Tryk for at kommentere!

Efter Spencers analyse af det morads der nu tegner sig også i Irak *, hvor valget står mellem pest og kolera,  passer dagens tekst fra Støvring. Det liberale Vesten er en undtagelse i verden i dag, og det er en historisk undtagelse. Det kan forsvinde med et fingerknips.

1-P1130090 Jeg har rejst, boet og arbejdet i 52 lande, og har færdedes blandt søfolk, ludere om lommetyve til de mest obskønt rige. Vi er alle mere bundet af vores kultur, vores snævre sociale omgang og vores miljø, end vi gør os klart, og det er min erfaring, at eliterne er de allermest bundne og provinsielle. Havde de ikke været det, havde vi været forskånet for meget.

Lige som man skal spørge en taxichauffør om en by – og jeg har kørt taxi – skal man spørge en sømand om verden, før man spørger en minister eller en præsident. Jeg kom også rigtig fint ud af det med min gamle nabo, Preben Møller Hansen (foto foran hans Danske Kro), han havde et erfaringsbaseret, virkelighedsnært syn på islam.

Foragten for vores dekadence, ugudelighed og æreløshed har længe været kendt, ikke mindst i de muslimske miljøer i Vesten. Der er en pris at betale for de liberale goder – og andre ønsker ikke at betale den pris.

Universalismen har et fast tag i mange mennesker her i Vesten. Men universalismen er ikke kun forkert, den er også skadelig. Den har skabt et forstyrret verdensbillede og en overdreven tro på egen betydning kombineret med en resignation i forhold til at få orden i vores eget hus. Men hvad er universalisme, og hvorfor bør vi skrotte den?

Universalismen er den opfattelse, at de fleste mennesker i andre kulturer bekender sig til vores liberale værdier og ønsker at leve efter dem, hvis de kunne få lov til det. Og hvis de ikke ønsker det, ja, så tager de fejl og kan gennem oplysning komme til at indse, at liberale værdier er de bedste. Ikke kun for Vesten, men også for resten. Men andre kulturer er ikke-vestlige, nogle endda anti-vestlige. Her kommer fire eksempler.

Første eksempel: Da det såkaldt Arabiske Forår brød ud, lød det, at araberne nu ville blive liberale ligesom os. Men i den arabiske verden medførte demokrati islamisme, for det var, hvad et overvældende flertal af befolkningen ville have. Vesten er narcissistisk, vi forstår »de andre« gennem os selv og projicerer vores værdier over på dem. Vores oprindelige begejstring over revolutionerne er nu afløst af indignation over udrensningen af kristne mindretal fra regionen.

Andet eksempel: I de seneste 40 år har vi oplevet en veritabel masseindvandring til Vesten af især muslimer. De har haft rigtig mange år til at lære vores liberale kultur at kende, men i stedet for integration har vi fået parallelsamfund. Flertallet af muslimerne ønsker ikke at leve som vi, og parallelsamfundene vil næppe nogensinde forsvinde.Tredje eksempel: I forbindelse med Irak-krigen troede mange, at når vestlige styrker fjernede despoten, ville irakerne blive taknemmelige og omfavne det liberale demokrati. Men i stedet fik vi en blodig borgerkrig mellem religiøse klaner, vi fik et fornyet had til Vesten (»besættelsesmagten«), og vi brugte enorme ressourcer på krigen, der fatalt har svækket Vesten udenrigspolitisk. Fortsættes på Berlingske

* Se også The rules in ISIS’ new state: Amputations for stealing and women to stay indoors.

All Muslims will be treated well, unless they are allied with oppressors or help criminals.
Money taken from the government is now public. Whoever steals or loots faces amputations. Anyone who threatens or blackmails will face severe punishment (This section also quotes a verse from the Quran (Al-Ma’idah: 33) that says that criminals may be killed or crucified).
All Muslims are encouraged to perform their prayers with the group.
Drugs, alcohol, and cigarettes are banned.
Rival political or armed groups are not tolerated.
Police and military officers can repent, but anyone who insists upon apostasy faces death.
Sharia law is implemented.
Graves and shrines are not allowed, and will be destroyed.
A women are told that stability is at home and they should not go outside unless necessary. They should be covered, in full Islamic dress.
Be happy to live in an Islamic land.

0 0 votes
Article Rating


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

Subscribe
Notify of
guest
5 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
Peter Andersen
8 years ago

Det er jo fint at vi gerne vil udbrede vores -menneske og livssyn til resten af verden, men kæden hopper ligesom af, når vi tror de alle sammen ligefrem står og ber’ om det.

Islamisme er sådan set indbegrebet af folk som ber’ os om at holde os langt væk.

Det fatter vi så ikke lige. Men mon ikke vi kommer til det..?

HH
HH
8 years ago

fortsättning: potentialen jag talar om är de snöscotrar som samerna använder sig i norr vintertid. En vinter kom jag vid slutfärden nära Abisko och såg en sammandrivning av renar under eskort av – en helikopter! Man behöver inte vara särskilt teknisk för att förstå var materialen till snöscotrar och helikoptrar kommer ifrån. Mina tankar vände sig efter en stund. Kanske och trots allt samerna med sin kultur kan visa oss en annan väg i vårt levande och naturens väg. Men hur långt har man inte kommit från renrajdernas hundar, slädar och skidor? Hur som helst.Vi är vad vi är på… Read more »

HH
HH
8 years ago

Om man ska välja mellan pest och kolera ska man givetvis välja kolera som fakiskt kan botas med sterilt vatten – ibland intravenöst vid svåra fall – och en smula salt. Pesten tog halva Europas befolkning på 1300-talet. Men det är alldeles riktigt. Det går inte att översätta den europeiska/västerländska synen på tillvaron till någonting universellt. För Europas del har det med många hundra års intellektuell övning, kunskaper i läsning och skrivning, kunskaper i historia, med rimliga kunskaper om tingens beskaffenhet. Häromdagen hörde jag en lång intervju med en kvinna med lappsk/samisk bakgrund. Jag förstår naturligtvis bryderiet med gruvor som… Read more »

Prudentius
8 years ago

Godt interview med Spencer og et godt indlæg af Støvring!

Den globale sunni-islamiske vækkelse begynder rigtig at komme op i gear. Tusinder af kampvante jihadister i aktion på mange fronter, dertil dollars i tøndevis, et stadigt voksende våben-arsenal, og mere og mere territorium at boltre sig på.

Vestens politiske militære hegemoni står til en infernalsk rystetur.

Det kunne være vi skulle til at besinde os lidt mere på vores egne kerne-interesser og lidt mindre på humanitært menneskerettigheds-drevent storhedsvanvid.

JensH
JensH
8 years ago

Robert Spencer er faktisk lige nu på The Peter Boyle Show på 710KNUS,(om situation i Irak), og det kan høres live via nedestående link:

http://www.710knus.com/

Faktisk er Robert Spencer efterhånden fast gæst i “The Peter Boyle Show”, (mindst et par gange om ugen er han gæst på showet).

5
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x