14
jun
Seneste opdatering: 15/6-14 kl. 0338
18 kommentarer - Tryk for at kommentere!

Inför valet nämns ofta skolan som en av de viktigaste frågorna och debatten om elevernas kunskapsnivå är ständigt pågående. På fordonsprogrammet på ett gymnasium i Stockholm berättar läraren att flera av eleverna i årskurs ett på gymnasiet inte kan klockan. Han tycker också att det har blivit svårare att upptäcka vad eleverna kan och inte kan eftersom de sällan frågar när de inte vet, säger han. Hör Randi Mossige Norheims reportage från gymnasiet i Stockholm. Hør Gymnasieelever kan inte klockan. (4:44 min)

Det svenske gymnasium er et enhedgymnasium, det gamle elitegymnasium afskaffedes allerede i 1971.  Det er meningen, at enhver nok så alternativ alternativ begavelse skal kunne frekventere det, for at ingen unge skal føle sig finere og klogere end andre. Fordonsprogrammet er således kommende automekanikere m.m., der som man kan høre er godt befolket med “ny-svenskere.” Allegevel er der rigtig mange kommuner i Sverige, hvor de unge er så alternativt begavede, at de ikke engang kan optages på dette lighedsgymnasium, hvor man altså ikke behøver kunne klokken heller. Kuren mod elendigheden, skal være at pynte på tallene. En gymnasilærer er blevet anmeldt til skolekommisionen, fordi han har givet for mange dårlige karakterer. Svensk offentlighed er et selvindbildningens teater.

Man ser på Karta över obehöriga elever till gymnasiet at det netop er de kommuner, hvor ‘nysvenskere’ inden for ret få årtier, kommer i flertal. Det er denne intelligensreserve, der er Sveriges umiddelbare fremtid, om hvilken Mogens Camre for nylig sagde:”Dette mærkelige Sverige, som enten går til grunde som moderne, oplyst samfund eller ender i en borgerkrig.” Camre kan meget vel få ret i begge dele, hvis jeg skal gætte også.

Tidligere har man om det svenske kundskabsstyrt kunnet læse bla. prof Dick Harrisons “Kränkta av fakta” og “Svenske universitetsstudenter er på tretten-års niveau.” For få dage kunne man se, at Svenska elever står för den största nedgången i PISA i flera dominerande kunskapsområden. Det er naturligvis den store tilførelse af lavtmotiverede og  elever fra lav-IQ lande, men det vil ingen svensk politiker adressere. De besegler dermed Sveriges skæbne som en moderne – tør man sige ‘vidensnation’?

Man kan benytte lejligheden til at genopfriske, i hvilken takt svenskerne vil blive indvandret ud af deres land. At det der foregår, i virkeligheden falder under de fleste, vedtagne definitioner af “folkemord”, nemlig erstatning af en befolkning med en anden, synes ikke at have slået særlig mange endnu. Det vil det komme til.

Til Sveriges særlige tilfælde, burde man måske opfinde den juridiske term “folkeselvmord.” Hvis nogen vil indvende, at de da ikke bliver fordrevet, kender de intet til de hundredetusinder af svenskere, som er internt fordrevet fra Stockholm, Malmø, Gøteborg, Sødertälje, eller de 50.000 der forlader landet om året. Det har pågået i årtier, og det er formentlig kun den spæde begyndelse, vi har set.  Utländsk bakgrund i alla kommuner 2050

1-Indspilning i fuld skærm 14-06-2014 115348

Tyskland: Hver femte tyrker får ingen afsluttende skoleeksamen

Den nye uddannelsesberetning fremlægger foruroligende tal for gruppen ​​tyske tyrkere. Forandring sker meget langsomt. At nå dem, bliver svært – men det er helt afgørende for fremtiden.

Således skiller ​​tyrkere i Tyskland skiller sig særligt ud blandt alle indvandrere. Ikke kun når det kommer til erhvervskompetence, men også det gælder afsluttende skoleresultater, ser det ikke godt ud. Mere end 20 procent af de unge kvinder har ikke engang en bestået eksamen. Mændenes resultater ligger lidt derunder.(…)

Marcus Hasselhorf fra Deutsches Institut für Internationale Pädagogische Forschung, finder det yderst problematisk, at tyrkiske børn normalt kommer ind i det tidlige uddannelsessystem for børn to år senere end tyske børn “. Nøglen ligger i den tidlige barndom.” Ofte er forsinket sproglig udvikling grunden til, at børnene får det sværere i skolen. (…)

Halvdelen af udlændinge havner i overgangssystemet

Dette system er en serie af tilbud, der er beregnet til at forberede sig bedre til en erhvervsuddannelse. I virkeligheden er det ikke frivilligt, men obligatorisk for dem, der får nogen læreplads. Hvert år går der stadig en kvart million unge i dette system. 2003 omkring gik der 500.000 – Selv om det er mindsket i årevis, er antallet dog stadig højere end dem, der hvert år begynder i skolen.

Af de nytilkomne i overgangssystemet udgjorde udlændinge i 2012 46.5 procent, mens tyskere udgjorde 24.4 procent. Særligt vanskeligt er det for dem, der slet ingen afsluttende skoleeksamen har. Jeder fünfte junge Deutschtürke ohne Schulabschluss (Snaphanens oversættelse)

0 0 votes
Article Rating


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

Subscribe
Notify of
guest
18 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
trackback

[…] nævnte en passant nedenfor de tusindvis af svenskere, der har forladt de mest indvandringsbelastede svenske byer. Der er […]

Angela
Angela
8 years ago

“Hvorfor har Socialdemokraterne da ikke lært af lektien fra 2001? Jeg kan kun se, at deres evt. internationale karrierer ligger dem mere på sinde, end deres lands interesser.” Det håller jag fullkomligt med om. De är rädda att EU skall gå i stöpet och att de skall förlora sin makt och lyxliv. Makthavare är likadana över hela världen och agerar likadant. De har bra betalt, lyxliv och roliga jobb. Få resa och över hela världen, under angenäma former på “arbetstid”, träffa varandra och intrigera och bilda nya pakter. De älskar det. Det ser hjärnans belöningssystem till. När de gör allt… Read more »

Angela
Angela
8 years ago
Reply to  steen

Tack för infallsvinkeln. Nej jag hade inte läst just detta. Ja, de är mycket väl medvetna om vad de gör. Fast jag tror inte alla vet. Det var uppenbart att Juholt (tidigare ordförande i SAP) var helt omedveten om vad som försiggick bakom kulisserna. Det är inte så enkelt eller banalt att det bara handlar om invandring och det MW tar upp. Det är mycket större än så. Vem håller i trådarna? Detta är inte en sak för bara Sverige även om Sverige drabbats värst.Att Sverige drabbas hårt är ingen SLUMP. Finns alldeles för många belägg för det. Vad kom… Read more »

Angela
Angela
8 years ago
Reply to  Angela

Finns många länkar. Här en
https://www.flashback.org/t2278072

Tobias Hübinette är en mycket kontroversiell person.

Robin Shadowes
Robin Shadowes
8 years ago
Reply to  Angela

Det finns ju en intressant historia som förmodligen inte är sann. Den om den amerikanske frimuraren Albert Pike som skrev brev till en bekant i Europa på 1870-talet. Där han påstår att det kommer ta tre världskrig innan den nya världsordningen är på plats. Den detalj som fått folk att tvivla är dels att ingen har hittat originalbrevet men även det att Pike talar om nazismen som överhuvudtaget inte alls existerade på 1870-talet. Men en bra rövarhistoria om inte annat.

Angela
Angela
8 years ago
Reply to  Angela

Robin Shadowes, ja det finns många historier men vi har haft romarriket, Napoleon, habsburgarna som försökt under historiens gång. Vi har haft flera försök att göra om människor till sovjeter, rödgardister m fl. Sorokin har studerat tidigare experiment med att frigöra barn från familjen. Sorokin var en ryskamerikansk sociolog och minister i övergångsregeringen mellan tsarväldet och bolsjevikerna. Sorokin berättar att den tidiga kommunistiska regimen först försökte frigöra individerna från familjen men att man på 1920-talet upplevde att de kringströvande “horderna av vilda barn” som ett sådant hot att en tidigare förhånad familjemoral snabbt återinfördes. Samme Sorokin anser sig ha bevisat… Read more »

Bjovulf
Bjovulf
8 years ago

Alt, alt for lidt – 30-40 år for sent … Tja, nu mangler vi så bare liiige, at de rent faktisk mener det i V og også gør noget ved problemerne med de uintegrerbare, konstant krænkede, stærkt religiøse og evigt krævende typer af indvandrere i praksis 😉 Løkke: Luk Danmark for udlændinge der ikke vil bidrage http://ekstrabladet.dk/nyheder/politik/danskpolitik/article2306233.ece Venstre vil præsentere et udlændingeudspil, der både skal åbne op og lukke i for udlændinge, siger Lars Løkke. I fremtiden skal udlændinge, der vil bidrage til den danske velstand, have bedre muligheder for at krydse over grænsen til Danmark, mens der skal lukkes… Read more »

Bjovulf
Bjovulf
8 years ago
Reply to  steen

Ja, det er jo lige det 😉 Mere her: http://www.bt.dk/politik/lars-loekke-vil-sortere-udlaendinge-i-danmark Lars Løkke vil sortere udlændinge i Danmark Af Thomas Søgaard Rohde, Berlingske Nyhedsbureau Lørdag den 14. juni 2014, 16:50 Ifølge Venstres formand vil partiet efter sommerferien fremlægge et bud på en ny politik på udlændingeområdet herhjemme. Løkke ønsker samtidig en hurtig afstemning om Danmarks retsforbehold. Danmark skal have ny udlændingepolitik. Det mener Venstres formand, Lars Løkke Rasmussen (V), som i sin tale lørdag eftermiddag på Folkemødet på Bornholm annoncerede, at Venstre efter sommerferien fremlægger et bud på en »ny, balanceret og sammenhængende udlændingepolitik«. Det er uvist, hvilke konkrete tiltag Venstre… Read more »

Bjovulf
Bjovulf
8 years ago
Reply to  steen

DF om Venstres udlændingeudspil: Godt, men ikke godt nok 😀 http://www.b.dk/politiko/df-om-venstres-udlaendingeudspil-godt-men-ikke-godt-nok Af Michael Alsen Lauridsen og Thomas Søgaard Rohde, Berlingske Nyhedsbureau 14. juni 2014, 17:50 Venstres formand, Lars Løkke Rasmussen (V), løftede i sin tale på Folkemødet på Bornholm lidt af sløret for Venstres udlændingepolitik. Dansk Folkeparti ser både gode og dårlige ting ved udspillet. Det er ikke med hænderne strakt i vejret af begejstring, at udlændingeordfører Martin Henriksen (DF) fra Dansk Folkeparti tager imod Venstres bud på en ny udlændingepolitik. Lars Løkke Rasmussen (V) løftede i sin tale ved Folkemødet på Bornholm lørdag lidt af sløret for det udspil,… Read more »

Angela
Angela
8 years ago

Tyvärr är läget likadant i hela västvärlden. Länder, däribland Sverige som har haft skolor på topp har samma problem. Washburn & Thornton studerade det amerikanska samhället “Dumbing down. The Stripmining of American Culture (1996)och jämförde med 1950- och 1960-talen och fann att det amerikanska samhället blivit mindre förståndigt på en rad områden och utbildningen ses som det avgörande steget bort från det förnuftiga. Multikulturalism och förvanskning av demokratibegreppet är några orsaker, öppet tillträde (öppna gränser, gränslöshet) postmodernism, kunskapsförakt är andra. Det ena leder till det andra. En skribent i studierna understryker att multikulturalismen har fått folk att glömma vem som… Read more »

Utlandssvensk
Utlandssvensk
8 years ago
Reply to  Angela

“Tyvärr är läget likadant i hela västvärlden.”

Det stämmer absolut INTE. Mina barn går i skola i Schweiz och här påminner väl läget i skolorna mest om Sverige på 50-60 talet, dvs. ordning, reda och väldigt höga kunskapskrav. Vi har jämfört en del så kallade nationella prov från Sverige med nivån här i Schweiz och de svenska skolorna ligger verkligen långt bakom. Det en svensk elev i årskurs nio förväntas klara kan utföras av schweiziska barn i årskurs 6!

Det är endast en fråga om kort tid innan betyg från Sverige blir helt värdelösa i omvärlden.

Angela
Angela
8 years ago
Reply to  Utlandssvensk

Jo, trenden (agendan) är detsamma sedan finns det naturligtvis undantag, större och mindre. Tyskland, Frankrike och Schweiz (Schweiz är inte ens medlem) t ex tillhör de länder i Europa som fortfarande anser att elever behöver lärarens auktoritet och inte hakat på det EU stipulerar. EU strävar efter samma utbildningssystem i samtliga medlemsstater. Det är tänkt att alla elever i unionen skall kunna studera i vilket land som helst. Därför måste utbildningssystemen vara lika. Sedan har man hunnit olika långt. Det är det som är vitsen med ett Europas Förenta stater. Att Reinfeldt, Bildt och nu även Löfven är så följsamma… Read more »

Angela
Angela
8 years ago
Reply to  Angela

Jag glömde att säga att “enhetsskolan” blev grundskolan efter lite kosmetika.

Bjovulf
Bjovulf
8 years ago

folkeselvmord = genosuicide, hvis det skal være fint? 😉

18
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x