21
jun
Seneste opdatering: 21/6-14 kl. 1713
13 kommentarer - Tryk for at kommentere!

Af Kirsten Damgaard, kulturpsykolog

1-Indspilning i fuld skærm 21-06-2014 141235

Der er mere end nogensinde brug for en rigtig stormoské, der kan samle alle muslimer, og som bygger bro til det danske samfund og danske værdier. Sådan lyder meldingen fra Københavns integrationsborgmester, Anna Mee Allerslev (Radikale Venstre) til avisen Jyllandsposten (19.06.14). Borgmesteren finder ikke at Dansk Islamisk Råds moske er en rigtig stormoské, idet udgangspunktet er sunnimuslimsk – og affilieret med Det Muslimske Broderskab, kan jeg berette.

Åbenbart har Borgmesteren en forestilling om at “rigtig islam” udøver tolerance og fællesskab, skønt enhver kan se det udfoldet anderledes overalt i Vesten hvor tilhængere af den ufejlbarlige Muhammed og den naturlige endegyldige “tro” har slået sig ned og dirigerer deres trosfæller. Muslimer slås gerne med hinanden : mig imod min bror, min bror og jeg imod min fætter, min bror, fætter og jeg imod de andre – lyder et gammelt ordsprog.

Integration er jo at deltage på lige fod med og sammen med landets øvrige indbyggere, som Svendborg kommune i sin tid definerede begrebet.Integration såvel som ligestilling og demokrati er uheldigvis for den danske nation ikke ønskescenariet for islamister. Det muslimske folk (ummah’en) skal helst holdes udenfor det samfund de er søgt til! Må jeg minde om at tørklædet (hidjab) betyder ‘skel’ og ‘grænse’ – og at skellet bliver håndhævet nidkært.

Digteren Yahya Hassan måtte heller ikke deltage i åbningen af moskéen :”Jeg oplever, at der på denne første dag i moskéens liv er bevis for, at den ikke er åben for alle. Jeg måtte jo ikke komme ind, og det beviser, at der sidder 15-20 muslimer og fører ordet for alle muslimer. Det er de 20, der er idioter”, siger han til TV 2.

Borgmester Anna Mee Allerslev har slet ikke ikke check på essensen i islam. Islam er netop det modsatte af ligestilling, frisind og tolerance , men teokrati, patriarkat og autoritetstro plus en bunke andre “adskillende” og undertrykkende værdier som ikke harmonerer med danske værdier. Tænk på de skoler, børnhaver, sportsforeninger og beboerforeninger, der er søgt islamificeret indenfor de sidste år.

Som kulturanalytiker Mikael Jalving meget rigtigt redegjorde for i Jyllandsposten forleden – og forfatteren ex-muslimen Ibn Warraq – for år tilbage – så kan personer der kalder sig muslimer sagtens være moderate, men de bygger ikke moskéer.

Det tegner ikke godt for fremtiden, at så mange danske politikere abonnerer på en myte om et såkaldt multikulturelt samfund, som dog aldrig er defineret. Det kan nemlig ikke lade sig gøre at etablere et multikulturelt samfund såfremt man ønsker samme love for alle.

Så nu står vi altså der, hvor kritikere af islam, ex-muslimer, ateister og andre risikerer forfølgelse fra islamister – som end ikke smides ud af landet, når de har forfulgt vore egne borgere – fordi politikere synes at der også skal være plads til islamisk had (jihad) i Danmark.

Hvorfor accepterer vi import af værdier og bygning af institutioner, der i den grad fremmer opsplitning og uligestilling ? Er det virkelig god sæd og orden i Danmark 2014 Anna Mee Allerslev?

Se også Radikal Hovedstaden: EN RUMMELIG DANSK STORMOSKE SKAL SKABE INKLUSION OG SAMMENHÆNGSKRAFT I KØBENHAVN

Naboer til kommende moské i Leiden flager på halv i protest, 20.6.2014

Vlaggen halfstok in Leiden. Buurt wil geen moskee

1-leiden

0 0 votes
Article Rating


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

Subscribe
Notify of
guest
13 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
Victor
Victor
8 years ago

Hvor tit skal det siges: At være radikal er ikke en mening – det er en diagnose!

Nostradamus_i_norr
Nostradamus_i_norr
8 years ago

”Muslimer slås gerne med hinanden : mig imod min bror, min bror og jeg imod min fætter, min bror, fætter og jeg imod de andre – lyder et gammelt ordsprog.” Detta ordspråk är förvisso sant och har ett mycket gammalt ursprung. I Bibelns Gamla Testamente finns profetior om muhammedanerna, som är tillkomna långt innan Muhammed föddes. I 1:a Mosebok (Genesis) som antas vara nedskriven någon gång mellan 1250-950 f.Kr, alltså mer än 1500 år tidigare än Koranen, berättas det om patriarken Abraham som hade en egyptisk tjänstekvinna vid namn Hagar. Tillsammans fick de sonen Ismael som är anfader till ismaeliterna… Read more »

HH
HH
8 years ago

Minns jag rätt så har EU 7 institutioner plus några andra som jag glömt namnet på. Och hör nu – 47 000 anställda! Och en årsbudget, om jag minns rätt,på 1 miljard 300 miljoner i svensk valuta. Vad har en parlamentsledamot betalt per år? Och, som jag såg i ett reportage, lobbyister i massor. En amerikan skrattade när han fick en europeisk politiker tro att det inte fanns lobbyister i EU-parlamentet. Sådana finns i massor i USA tätt jobbande kring deras politiker. Jag har ingenting emot europasamarbete, jag tycker denna kontinents plus och minus kan sättas på plus när jag… Read more »

Bergfast
8 years ago
Reply to  HH

Ja, det är helt enkelt ett fruktansvärt dyrt och överdimensionerat politiskt projekt. Samt ett mycket byråkratiskt projekt med en mängd mycket högt betalda, (ungefär som om de vore mutade?), politiker, som naturligtvis inte kan säga emot hela projektet på några punkter och absolut inte i dess helhet, för då mister de naturligtvis sitt levebröd…. De , (EU-anställda) är ungefär som forna tiders legoknektar som kontrakterades för krigföringar? Dessa politiker som är i tjänst för intressen som naturligtvis inte i första hand är de olika europeiska nationalstaternas medborgares intressen. Dessa politiker och tjänstemän är i tjänst främst för just ett globalt… Read more »

Machiavelli
Machiavelli
8 years ago

Hun er sindssyg uvidende, så det gør ondt. Det er utroligt, at vi kan have den slags politikere.

Bjovulf
Bjovulf
8 years ago

Ja, Jalving & Brix havde denne glimrende kronik i JP for et par dage siden, hvis nogen her missede den: http://jyllands-posten.dk/opinion/kronik/ECE6814018/verden-af-i-gar/ Verden af i går AF Helle Merete Brix, journalist, København | Mikael Jalving, historiker, Brønshøj De vantro dukker op fra deres små skjulesteder efter valgene. De vantro opfatter sig gerne som ”humanister”, men ser ned på de sølle skabninger, der har sat deres kryds ud for det moralsk forkerte parti. Chok, vrede og afmagt. EU-modstandernes jordskredssejr ved det nylige valg fik følelserne i kog, ikke mindst på de spontane, sociale medier. For befolkningerne i de europæiske lande stemte ikke,… Read more »

Bjovulf
Bjovulf
8 years ago

Ha, jeg måtte altså bare lige kommentere Anna Mees lallenaive PK-vås 😉

https://radikalehovedstaden.dk/2013/10/en-rummelig-dansk-stormoske-skal-skabe-inklusion-og-sammenhaengskraft-i-kobenhavn/

“en demokratisk stormoské” ?!?!? – Hvad betyder det egentlig? Og hvordan skulle det så lige foregå? Det er jo for h. folk, der ikke har begreb skabt om, hvad ordet “demokrati” betyder.

Nogen bliver jo nødt til at “banke” lidt sund fornuft i hovedet på hende
og hendes virkelighedsfjerne, gloriepudsende radigale venner.

Hans Und
Hans Und
8 years ago

Fra radigal linket i artiklen:

Moskekomiteen består ud over beskæftigelses- og integrationsborgmester Anna Mee Allerslev af domprovst Anders Borre Gadegaard samt Adam Price, Annette K. Olesen, Benny Andersen, Bent Melchior, Bolette Christensen, Chris Minh Doky, Eva Smith, Gitte Seeberg, Henrik Hartmann, Ingolf Gabold, Peter Mogensen, Stine Bosse, Susanne K. Larsen og Uffe Ellemann-Jensen.

Rette forum for disse personer er en retsag, anklaget anstiftelse af forbrydelser omfattet af folkedrabs konventionen.

Hans Und
Hans Und
8 years ago
Reply to  steen

For mit vedkommende er den her favoriten: “Og med rummelig mener jeg, at stormoskeen skal skabe rammen om Islam i Danmark på tværs af forskellige muslimske foreninger og trosretninger.” (hendes eget citat fra brødteksten som også har alle andre religioner med) Det er temmelig hovmodigt, at belærer muhammdanerne om hvad korrekt muhammdanisme er og hvordan muhammedanerne skal te sig for at leve op til den. Emiren er jo nok ligeglad når bare de levere hvad de er betalt for… Og det minder mig om en ven der som håndværksmester løb ind i problemer med et projekt. Der var af bygherrer… Read more »

HH
HH
8 years ago

Ursäkta slarvet – “Löva maja i by” skulle det vara. F ö håller jag med dig helt och hållet, Steen!

HH
HH
8 years ago

En ung kvinnlig och grön feminist har kommit på en alldeles egen majstång som naturligtvis försetts med kvinnliga förtecken. Den unga damen ifråga har fått för sig att vår klassiska svenska majstång försetts med manliga attribut. Att “öva Maja i by” har en romersk bakgrund som kommit till oss via Tyskland. I det gamla romarriket prydde man med nytutslagna löv och blommor och det är inte konstigt att det var i maj och inte som hos oss i juni. Vi är ju senare. Det är alltså en glädje som alla känner inför sommarens intåg. Att damen ifråga inte förstår detta… Read more »

13
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x