23
jun
Seneste opdatering: 23/6-14 kl. 2238
16 kommentarer - Tryk for at kommentere!

My company keeps an appartment in the center of Oslo and due to work commitments, I spend quite a bit of time there. Its a shithole. The roads are 3rd world, everything is obscenely expensive and yes, whilst you earn more money on paper, the quality of life is much lower. You can’t buy a tin of beer after 6pm on a saturday, a bottle of wine after 5pm any day of the week….. and a single tin of beer in the supermarket is £3 / $4.5 A basic BigMac is $13…. and even a cheap restaurant, you will have no change from $200 for two simple meals and a bottle of wine.

It costs a fortune to go to the doctors, (unless you want to sit with the assholes in this video at the ‘legevakt’)…. and don’t even start me about the price of a car, and then keeping it on the road – 3 times more expensive than the UK.

Norway really is the last communist state, but fortunately that works for lazy useless burdens upon society who want to live off the state…. and believe me, the Norwegian tax system, government and even NAV love to own you and dictate every aspect of your life. You are nothing in Norway without your Gulag fødelsnummer. Kommentar til video.

Se også Hege Storhaugs: Er dette Oslo 2030? Fortsetter innvandringsnivået til hovedstaden som de siste årene, vil åtte delbydeler snart få en innvandrerbefolkning på 86 prosent eller mer og Jespersen og Pittelkow om sigøjnere i Sverige: Hykleri: De politisk korrekte elsker romaer, men de skal smides ud af deres egne boligområder.

En socialdemokrat siger farvel og good-bye efter 38 år

Der ligger mange bomber og venter på at detonere under svenske politikere. Én af dem er, når nu Reinfeldt frivilligt afgiver magten til de rød-grønne delvise fantaster, fordi han ikke har vile røre SD med en ildtang. Det kommer ikke til at gå nådigt hjem i hans parti, og det oprør der har ulmet længe, må forudses at bryde ud i lys lue efter valget den 14.9. Heller ikke det vindende socialdemokrati skal tro, at en valgsejr bliver lutter idyl:

 Jag vädjar till Stefan Löfven att noga ompröva vårt förestående giftermål i form av regeringssamverkan med Miljöpartiet. Jag kommer inte kunna acceptera att deras ekonomiska politik får inflytande på en socialdemokratisk regering som då försvårar ytterligare för vår svenska basindustri. Det vill säga, jag kommer inte kunna acceptera det och samtidigt kvarstå som medlem i det socialdemokratiska partiet, det parti som jag valde, i vuxen ålder, just för att de representerar den anda som byggt svensk exportindustri stark och haft en förmåga att utnyttja våra naturresurser på ett sådant sätt att vi i dag lever i en av världens bäst utbyggda välfärdsstater. En basindustri att vara stolt över och bygga vidare på, inte som Miljöpartiet som gärna talar om den och vår livsmedelsproduktion i förklenande termer och som avser rasera den. Johan Westerholm (S): Bryt förlovningen med Miljöpartiet!

Et andet er, at staten tiltagende tvinger kommuner til at tage imod “flygtninge”, de hverken har plads eller råd til. Der kommer nu 285 til Sverige om dagen eller over 2000 om ugen, Sveriges lunte brænder hurtigt ned nu, der er opløsning 360 grader rundt i Sverige nu tre måneder inden valget. Måske man alligevel skulle tage til valvaka i Sverige, selvom jeg hader valg. Endnu en kommunalpolitiker fik nok, socialdemokraten Hans Andersson i Åtvidaberg:

Till Kommunfullmäktige i Åtvidaberg.

Med anledning av Migrationsverkets agerande i Åtvidaberg avsäger jag mig härmed mitt uppdrag som Kommunfullmäktiges ordförande och mitt ledamotskap i Kommunfullmäktige. Skälen är följande:

Den demokratiska processen är helt satt ur spel när ett statligt verk kan och får behandla en kommun och dess invånare på det sätt som skett i detta fall i Åtvidaberg.

Migrationsverket meddelar via mejl till kommunen att ca 200 asylsökande om endast två dagar ska flytta in på ett före detta hotell – hotell Stallet – i Åtvidaberg. Inget samråd sker med kommunen – Åtvidaberg ställs inför fullbordat faktum. Den nuvarande hyresgästen, som har ett hyreskontrakt, körs ut på gatan.

Migrationsverkets agerande hotar även att sänka Gy-skolans fotbollsprofil eftersom skolans elever skulle undervisas och bo i det av Migrationsverket annekterade hotellet.

Jag är starkt kritisk till att ett statligt verk får bete sig på det här sättet – så totalt köra över kommunen och sätta hela det demokratiska samhället ur spel. Jag frågar mig om politikerna på riksplanet, genom att tillåta Migrationsverket att handla som man gör, helt tappat kontakten med väljarna och den verklighet som våra kommuner lever i.

Jag skulle inte kunna se mig själv i spegeln, och inte möta mina väljare här i Åtvidaberg, om jag, ens i tysthet, spelade med i spelet där ett statligt verk kan, och får, sätta sig över allt sunt förnuft – eller hur privata entreprenörer uppenbarligen kan tjäna hundratals miljoner kronor på människors elände och lidande.

Vården, omsorgen, sjukvården lider av resursbrist. Men när det gäller att med skattemedel berika företag inom mottagandet av människor som lider och har det svårt, finns det tydligen en aldrig sinande kassakista att ösa ur. I det system som tillåter, och kanske främjar, denna samhällsutveckling vill jag inte längre vara en kugge, om än så liten. Jag tackar därför för mig.

Slutligen vill jag starkt poängtera att det inte finns något rasistiskt förtecken i det ställningstagande jag nu gjort. Det handlar inte heller om svensk invandringspolitik. Det handlar om demokrati – eller snarare bristen på demokrati: om den kommunala självbestämmanderätten, om att det kommunala parlamentet ska ha inflytande över åtgärder som starkt påverkar kommunen och dess invånare, att Storebror från Staten inte ska kunna lägga sin förlamande hand över en kommun och ensidigt diktera villkor och förutsättningar.

Jag är inte med.

Tack för den här tiden, 38 år i Kommunfullmäktige i Åtvidaberg. Det har varit en förmån.

Tack Åtvidaberg, tack åtvidabergare.

Åtvidaberg 9 juni 2014, Hans Andersson

Åtvidaberg Hans Anderssons pressrelease och brev till fullmäktige i sin helhet

0 0 votes
Article Rating


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

Subscribe
Notify of
guest
16 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
HH
HH
8 years ago

Tommy har all anledning att vara ledsen för hur Oslo invaderats. Minns för åtskilliga år sen när jag var i byen och träffade en gammal norsk vän. Färden gick vidare till Hemsedal där jag skulle isklättra med en go norsk gutt. Vi bodde på en fantastisk säter och minnet sitter fortfarande i när jag på natten går för att göra do och det är 30 minus och inte en vindkåre! Stearinljuset fladdrade inte ens! Sen har vi på svensk TV haft en rad fina skildringar från fjordnarna “där ingen trodde noen kunne bo” tror jag serien hette. Ah, vilka människor!… Read more »

Machiavelli
Machiavelli
8 years ago

Se hvor mågerne har det godt. Dejligt at se.

Tommy
Tommy
8 years ago

Oslo, min kjære hjemby. Det gjør vondt å se hvor ødelagt den har blitt.

Marit
Marit
8 years ago
Reply to  Tommy

Sørgelig hvordan Oslo destrueres. Det har ikke hjulpet det grann å skifte regjering. Deprimerende. Hvor skal man flykte fra galskapen politikerne har forårsaket mot sitt eget folk ?
Forslag mottas med takk 🙂

Steinadler
Steinadler
8 years ago
Reply to  Marit

Videoen er hentet fra Liveleaks. Og en av kommentarene oppsummerer kort og greit hvorfor det ikke hjelper å skifte regjering: Just Northern Europe committing ritual suicide on the alter of Liberalism. Nothing to see here… Liberalismen er allerede i sitt utgangspunkt kulturelt sett en selvmordsideologi. Dens “falske profeter” blir å anse som de facto folkemordere. Sosialdemokratiet i dets liberale tapning er selvsagt ikke det spor bedre, snarere verre. Men ser man tilbake i tid så er det ihvertfall ikke vanskelig å finne sosialdemokrater som faktisk hadde en helt annen og positiv innstilling til det å verne om egen kultur. Til… Read more »

Steinadler
Steinadler
8 years ago
Reply to  Steinadler

Beklager en liten misforståelse her: Bratteli var AUF-leder på den tiden. Motstanden ovenfor Brattelis kulturkonservative linje kom fra yngre menige medlemmer. Forøvrig kan det vel være verdt å merke seg at denne “arbeiderungdommens musikk” jo faktisk var den samme som gjennom 10-15 år forlengst var blitt ganske populær blant øvre middelklasseungdom på “vestkanten” – dvs i det miljø som etterhvert overtok ledelsen av Arbeiderpartiet fra og med Gro Harlem Brundtland og som har ført det i en retning hvor arbeiderklassen selv i stor grad er fremmedgjort ifht partiet og i stigende grad har blitt utsatt for en politikk fra Ap-ledelsen… Read more »

Breidablikk
Breidablikk
8 years ago

Jeg er nå på opphold et sted i Øst-Europa. Ikke en eneste tigger i bysentrum!

Menig 442
Menig 442
8 years ago

Selv for en socialdemokrat må 38 år være lang tid til at opdage virkeligheden.
Er der ikke et gammelt ordsprog, der siger, at sandheden skal man høre af børn og en emeritus, der ikke længere kan rammes på embede og pengepung?

HH
HH
8 years ago

Ja, där kom ju filmen. Jag vet faktiskt inte om jag ska säga tack – för jag har helt enkelt inte ord längre. Jag nyper mig i armen och frågar mig själv – kan inte de här människorna så mycket språk att de kan fråga var närmsta toalett ligger? Kanske baja-major är en lösning… Men hr Ullenhag, ni har ju själv i ett tal förkunnat värdet av denna invaderande kultur, allt vad de givit oss svenskar. Och som vi ska vara tacksamma mot. Kan vi inte få ett uttalande när du sett filmen? Jag förstår att dessa människor finns och… Read more »

Synonymen
Synonymen
8 years ago
Reply to  HH

Funderar och funderar på vad det är zigenare tillfört Sverige som
Ullenhag påstår är så fantastiskt och värdefullt.

Jag kommer bara på Calle Jularbo 1893-1966!

Ove
Ove
8 years ago
Reply to  Synonymen

Ifølge Ullenhag bygde zigenarna Sverige:

“Det är en dag när vi ska minnas vad romerna betytt för Sverige och för Europa, när det gäller kultur och när det gäller att bygga vårt land. Vi har ett ansvar att se till att skapa ett samhälle där ingen diskrimineras och där vi öppnar upp för en arbetsmarknad, en skola och ett samhälle även för romer, säger Ullenhag.”

Se video av flosklenes konung her:
http://www.nationell.nu/2014/04/08/ullenhag-zigenarna-byggde-sverige/

Ola
Ola
8 years ago

Then.yankeego home to Your burning gehttos and make friends With the 80 % on food-stamps.Norway is near breakdown, but Usa tops the shit-list-.F O.

Skåning
Skåning
8 years ago
Reply to  steen

Jag reagerade likadant när jag svängde in om KBH för en vecka sedan. Var är alla tiggare? Är det förbjudet i Danmark, eller är det bara polisen som ser till att hålla lite ordning och reda?

Och ni får ursäkta mig, vettiga stockholmare, men det är precis i centrala Stockholm de ska vara. Så många som möjligt, ju fler desto bättre.

Elisabeth
Elisabeth
8 years ago

Det är rumänska tiggare överallt i centrala Stockholm också och i år har de slagit läger mitt i centrala stan och ligger också och sover öppet på gatorna, nedbäddade med täcken och kuddar.

I Kista, en förort till Stockholm där många it-företag har kontor, har man problem med avföring på gatorna och i gallerian går det inte att sitta vid någon av restaurangerna utan att det kommer tiggare och tigger vid borden eller försöker ta ens mat.
http://www.mitti.se/centrumet-fylls-av-manniskobajs/

norje
norje
8 years ago

Kan legge til enorme bilkøer og en kollektivtrafikk som har havarert av Europas høyeste innvandring. Det er sjelden jeg går i de strøkene der lenger. Oljepenger holder det hele gående i noen få år til. Er man i det nostalgiske hjørnet kan man ta en titt på filmen “Døden på Oslo S” (1990), og observere de kritthvite omgivelsene i Oslos mest sentrale knutepunkt Oslo City og Oslo S, sammenlignet med 24-25 år senere. http://www.youtube.com/watch?v=37Vj-FnpuvA Kun få i en døende by legger merke til at den går under, det skjer over mange tiår. De fleste er opptatt med å leve sine… Read more »

16
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x