26
jun
Seneste opdatering: 27/6-14 kl. 0130
17 kommentarer - Tryk for at kommentere!

Tale 2 maj 2014. En krig imod sandheden? Det er ikke kun i USA. Uuuh. Vores egen ‘udenrigsminister’ Lady Pooh-Bah: Catherine Ashton’s Official Statement on Holocaust Memorial Day Doesn’t Mention Jews

Tack, Allihopa!

For et par uger siden, holdt mine venner en fest for mig i Lyngby. Vi sang sommer – og færdrelandssange og vi talte og vi drak. Jeg havde skrevet en tale, der skulle sammenfatte ti år, men da jeg læste den indså jeg, den ville vare 45 minutter. Så skrev jeg nogle stikord ned, men dem glemte jeg derhjemme. Jeg måtte tale improviseret, og det gjorde jeg så efter bedste evne.

Men jeg vil gerne takke alle personligt, som i Norge, Sverige og Danmark har givet et bidrag til bloggens drift. Dens historie viser, at man ikke kan planlægge sit liv, knapt planlægge noget som helst. Man må stige på tilværelsen, og lade den føre en derhen, hvor den flyder.

Jeg oprettede ikke Snaphanen, jeg fandt ikke på navnet, og det var aldrig min hensigt, at begive mig ind i politik eller religion. Begge dele  ligger uhyre fjernt fra mit udgangspunkt. Nogle gange tænker jeg, hvad “Helvede er det jeg laver”, men på den anden side kan man hverken kalde sig hel- eller halvintellktuel. hvis man ikke hver dag er  parat til at sætte alt op til prøvning. Man skal ikke stole på nogen, der ikke tvivler, jeg forsøger bare at stole mine egne øjne og ører.

Noget af det fotograferer jeg, men så dukker  paradokset op, at de interessanteste billeder, er dem jeg ikke forstår. Resten er bare dokumentation, det kan enhver gøre. “Her den kaffe, jeg lige drak,” kan man se Instagram. Tænk, nu er kaffen væk.

Alle mine venner har en politisk fortid, fint nok,  tilfældet har sat mig og mit kamera i situationer, der var højpolitiske, og så måtte jeg justere mig til forholdene,  Det forpligter også, at have adgang til specielle motiver. Det er det, der udover vennerne, holder mig til ilden. Uden de to, ingen blog.

Jeg ville have holdt en tale om, hvor meget eller hvor lidt, det har nyttet, og der er meget at sige om det,  men det handler ikke om det, med mindre man er propagandist, og sådan ser jeg ikke mig selv. Jeg skriver, hvad Fanden jeg vil, og alle er velkomne til at skrive her. Jeg skriver for min egen skyld. Når det er for at overbevise andre, er jeg mindst tilfreds. Når det er for at undersøge, mest.

Hvad jeg gjorde, var at spejle mig i de venner, der ville fejre mig. Jeg tænkte, at med sådanne venner, er min tvivl allerede besvaret. Jeg er nødt til at forestille mig selv som et lykkeligt menneske, som Camus skriver i Le Mythe de Sisyphe. Det gør jeg så. Hvis det er mine venner, så er der håb om energi til ti år til.

Nogle gange er vi vældigt trætte af verden, så bliver det sådan, musik eller billeder. Det skulle have været jer, der kom til tops i politik, det er de forkerte, der gør det. Vi tager nogle pauser, der er et andet liv under overfladen, et andet end det, der vælter ud af det prosaiske TV og radio. Det er musik og litteratur, som er vores egentlige ryggrad.

Kom til højmesse, ateist og agnostiker, syng salmerne, det er et spejl, der fortæller dig, hvem du er uanset hvad du synes om spejlbilledet. Jeg har ikke noget spejl i min lejlighed, jeg barberer mig uden og håret passer sig selv, men når jeg synger, opdager jeg mig selv. Salmerne kalder al den glæde og sorg til live i mig, jeg troede var tilbagelagt for længst. Intet er nogensinde rigtigt overstået, det sidder i mit åndelige DNA mange årtier efter, og sangene gør det  helt nærværende.

Der er ikke meget ved at skrive og fotografere, hvis man ikke kan overraske sig selv. Det er svært, men af og til sker det. Man ser et billede, man har taget, og tænker: “Tænk, kom det med.” Det er også det Atonionis Blow Up handler om. Det er kom med på negativet, som ikke skulle have været der, og kunne det nu tydes, eller findes der ikke noget svar? “Was it murder”?

Resten af filmen er ‘swinging London’  i 1966, The Yardbirds, en blanding af et mareridt og eftertidens idyllisering. Tresserne var ikke nogen idyl, som die Nachgeborene gerne vil forestille sig. Jeg var der.

Alt det interessante sker ved et tilfælde, også den næste man forelsker sig i, og tilbringer tyve år med. Hvis man tror, man kan regne hende ud, kan man godt glemme det. Sådan havnede jeg også her, det var ikke lige hvad jeg havde forestillet mig. Måske fører det næste tilfælde mig et helt andet sted hen. Fint nok, kom og tag mig!

“Svennebög”

SR vælger at interviewe ‘forskeren’ Tobias Hübinette, et mentalt forstyrret koreansk adoptivbarn berygtet for sine svært racistiske udtalelser om svenskere, endda for overfald på svenskere, bare fordi de var hvide. Han praler endda over, at han har været mistænkt for det såkaldte Fryshusmordet på en svensk nazist i 1994. At Anders Gustafsson skulle have været nazist, kan jeg ikke se bekræftet nogen steder, men en grusom død led han som kun 16-årig.  Køn ‘forsker’ og ekspertkommentator på SR.

0 0 votes
Article Rating


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

Subscribe
Notify of
guest
17 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
Skåning
Skåning
8 years ago

Måste förstås också passa på att tacka för dessa tio åren. Detta är och förblir Nordens mest läsvärda blogg, speciellt med tanke på att den läses och kommenteras av danskar, svenskar och norrmänn (kanske fler). Din förmåga att på ett språkligt imponerande sätt uttrycka saker, precis som de är, uppskattas verkligen. Hoppas på tio år till, eller hoppas egentligen att det inte ska behövas i tio år till.

Robin Shadowes
8 years ago
Reply to  Skåning

Man skulle kanske rent av kunna säga att Snaphanen är mångkulturell men då på ett positivt vis? Bara det är ju aningen unikt i sig. 🙂

Skåning
Skåning
8 years ago
Reply to  Robin Shadowes

He he, ja så kan man se det. Fast i så fall har jag nog alltid varit mångkulturell. Jag är i första hand skåning och känner minst lika mycket samhörighet med Danmark som med Sverige. En snaphane, med andra ord. 🙂

LarsS
LarsS
8 years ago

Tak for en god blog, Steen For mig er det befriende, at der er et forum som dette hvor såkaldt “free speech” er helt og ucencureret tilladt, det ser man efterhånden ikke meget af nu om dage rundt omkring på PC redaktionerne. Her er en anden person fra klubben af ærlige mennesker som tør sige deres mening, Brigitte Gabriel. Prøv lige at se hvor hun trykker den af, i dette svar til en muslimsk jurastuderende som forsøger, at bringe “offer” problemet på bane i en debat om de fire dræbte diplomater i Benghazi!! Det er helt vildt godt, at hun… Read more »

Ludvig
Ludvig
8 years ago
Reply to  steen

Tack Steen för länken till Paul Marek. hans förklaring till varför den fredliga majoriteten är ovidkommande är diamantklar. Han ger oss argument av högsta karat att bruka mot de floskelpolitiker som håller på att sälja ut våra länder till än så länge förhållandevis fredliga och tysta majoriteter från “Fredens religion”

Brigitte Gabriel ger också en stålblank uppvisning i hur man tillämpar Mareks argument, så tack till Lars S.för den länken.

Varje gång jag går in på Snaphanen är det med ett tack.

Bjovulf
Bjovulf
8 years ago

Alt for lidt, 20-30 år for sent, men det begynder da trods alt at gå i den rigtige retning – meget langsomt 😉 Sigøjnergangstere udvist for bestandigt http://ekstrabladet.dk/nyheder/samfund/article2315209.ece Brødrene Stefano og Django Levakovic har lige fået stadfæstet deres udvisningsdom i Østre Landsret og skal efter endt afsoning udvises til Kroatien Af: Thomas Gösta Svensson , David Rebouh , Kristian Kornø Østre Landsret (EKSTRA BLADET): De to romabrødre Stefano og Django Levakovic har netop fået stadfæstet deres udvisningdom og bliver efter endt afsoning sendt ud ud af Danmark. Det sker, efter de den 22. august 2012 begik et groft hjemmerøveri og… Read more »

Børge
Børge
8 years ago

We Have Met the Enemy and She Is Us.

Mere ligefremt: Hun ligger ved siden af dig i sengen.

Bjovulf
Bjovulf
8 years ago

UPS! – dette indlæg kom i den forkerte tråd første gang, Steen 😉 —————————————————————— Dagens gode grin 😀 http://www.trykkefrihed.dk/uploads/images/Gallery/tegninger-2014/Profe tskag-220514.jpg Tusinde tak for din mange fine bidrag, Steen – en fantastisk øjenåbner her i DK samt hos vore kære brødre og søstre i Sverige & Norge – folk vi burde tale langt mere sammen med, men som vi nok snart kun kan kommunikere med på engelsk på grund af de “ansvarliges” totale fallit og vore public-service TV-stationers ligegyldighed, talentløshed og efterhånden totalt enøjede dyrkelse af den laveste fællesnævner og de højest mulige seertal. Gid mange flere vil begynde at vågne… Read more »

VoD
VoD
8 years ago

Tack själv! Snaphanen behövs mer än någonsin i denna mörka tid för våra broderfolk.

Mvh

XX

Da Capo
Da Capo
8 years ago

Hoppsan – var det inte något som försvann? Du skiljer väl inte på folk och folk, Steen? ÄRO VI ALLA INTE LIKA MYCKET VÄRDA. Det påstod ärkebiskopinnan igår i radion. ———————————————————- “Vil han, Thulesen Dahl, for alvor forsvare et tusind år gammelt land, som Cameron, Merkel, Hollande, Reinfeldt og Solberg har solgt til mellemøstlig stanglakrids?” Du har inte reflekterat över att engagera dig tillsammans med meningsfränder inom filmskådespelandet?. se vidare: http://youtu.be/R6MJblpIHRs En av många kommentarer: Ich wittere eine äußerst delikate Empörungswelle der Musels. Ich freu mich jetzt schon gigantische Horden von aufgebrachten Windelköpfen am Zeiger drehen zu sehen ———————————————————————————- “…hvis… Read more »

HH
HH
8 years ago

Steen, du är det bästa av Danmark som jag som svensk ser det. Och jag har alltid tyckt om den danska “omvända” synen på saker och ting. Stort tack för din generositet och öppenhet! Till lykke! Här kommer jag med litet bokrekommendationer. I morse – torsdag – lyssnade jag på radion och fick nogsamt beskrivet vad som händer bl a i Nigeria och Libanon. Det tycks aldrig ta slut. I minnet kom så en del böcker jag läst och som ger så mycket mer tankar om t ex Afrika och denna kontinents problem. Först vill jag nämna engelsmannen Wilfred Thesigers… Read more »

Da Capo
Da Capo
8 years ago

“Vil han, Thulesen Dahl, for alvor forsvare et tusind år gammelt land, som Cameron, Merkel, Hollande, Reinfeldt og Solberg har solgt til mellemøstlig stanglakrids?

Du har inte reflekterat över att engagera dig tillsammans med meningsfränder inom filmskådespelandet?.

se vidare: http://youtu.be/R6MJblpIHRs

En av många kommentarer:
Ich wittere eine äußerst delikate Empörungswelle der Musels. Ich freu mich jetzt schon gigantische Horden von aufgebrachten Windelköpfen am Zeiger drehen zu sehen

pk
pk
8 years ago

Steen , i mit liv er du stille glæde, og så kan man ikke nå højere.Hos mig…

Som jeg har skrevet før ; hvis svenskerne ikke rejser statuere af dig
i alle deres parker , så er det fordi Reinfeldterne har vundet.
Tak for megen fin læsning over et fandens emne.

Britta Due Andersen
Britta Due Andersen
8 years ago

Tak for bloggen! Det er fra midten, der hvor de mange stemmer ligger, forandringerne skal komme! DVS fra socialdemokratiet, venstre og de konservative – DF vil aldrig blive så store, at de alene kan undsige de internationale konventioner! DF kan kun indirekte påvirke midterpartierne ved at sætte dem “en skræk i livet”! Jo, flere stemmer DF får, jo mere bekymrede bliver de. MEN det bliver op ad bakke, for mediernes propaganda om vores forpligtigelse over for “hele den lidende verden”. FX spørges der aldrig, hvor mange flygtninge fra Syrien Saudi Arabien mv. tager imod. Det er altid os i Danmark… Read more »

Bergfast
8 years ago

Ett stort tack till Snaphanen själv för tålmodigt bloggande.

Ett tack för öppenhet och generositet mot kommentatorer.

Snaphanen är en rik blogg.

V.h.

17
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x