28
jun
Seneste opdatering: 7/7-14 kl. 0624
3 kommentarer - Tryk for at kommentere!

Det er jo hundredeårsdagen for skuddene i Sarajevo, dette mærkelige mord, der skete ved et tilfælde. Ærekehertugens chauffør var kørt forkert og bakkede tilbage, hvorved bilen kom til at stå lige uden for Gavrilo Princip ved den Latinske Bro, der ellers havde opgivet sit forehavende.

Gearkassen går i baglås. Kun to skud fra en lille ‘low-powered’ pistol, begge mirakuløst dødelige for Ferdinand og Sophie, der endda kun bliver truffet i abdomen. Maksimalt held for Princip, bortset fra at han døde af tuberkulose allerede i 1918.

DR 2 markerede det ved at sende den norske dokumentar “Sporene fra Sarajevo” kl. 9 i morges (!), en ganske mærkelig programlægning, når man ser hvad de sender resten af dagen. Rolling Stones, JFK – tre skud der ændrede Amerika. DRK sender “Dengang i tresserne – Fri kærlighed.” Hvis der er et museum, jeg ikke gider besøge, er det det om min egen ungdom. Et tilfælde? Dokumentaren er særlig seværdig, fordi den trækker sporene fra Balkan i 1914 helt op til vores tid, dog ikke det civillisatoriske tab af selvtillid, som f.eks. Henrik Jensen har skrevet om i Ofrets Århundrede og Det Faderløse Samfund.

Mens borgerkrigen foregik var vi særdeles underinformerede om tilrejsende jihadister krigsforbrydelser og massakrer i Bosnien – f.eks. var Srebrenica-massakren en gengældelse på en muslimsk massakre kort forinden – USA forstod ikke jihadisteres rolle, deres forbindelse til Al Qaeda, og at de var financierede gennem “det allierede” Saudi Arabien, ved at putte en lille milliard dollars i lommen på Alija Izetbegović, så Bosnien kunnne blive et brohoved for kalifatet i Europa.  Han døde meget belejligt i 2003, inden Haag kunne tiltale ham for jihadisternes gruopvækkkende krigsforbrydelser. De er selvfølgelig filmet til You Tube, for dem der, har nerver til det.

Tidligere CIA mand Michael Scheuer siger om amerikanske præsidenter: “Vi har verdens bedste underrettelsestjeneste, men også den mindst benyttede af vores ledere. De to gange Bush og Clinton levede i deres egne idéers verden.”

Skulle vi have andre nærmere på i tid og sted, der også gør det?

2014 virker ikke som noget specielt sikrere tidspunkt i Europa, end 1914. Europas ledere viser ingen forståelse og ingen handlekraft overfor hvad der foregår i Middelhavet, pressen er fuld af artikler om farerne, som Syrienjihadisterne repræsenterer, men ingen politikere ytrer et kvæk om det. Deres nyligt mest prægnante handling, har været at udeblive fra en anden terror-financierende stat Qatars nye moské i København. Det er at luske om busken og påføre befolkningen er fare, der er unødvendig.

Vi er ikke nær så bekymrede, som vi burde være, ikke at man orker at være bekymret hele tiden, men en lille sjat er på sin plads, særligt hvis man er politiker og forventer at få penge for det.

Sommermodus

Bloggen går ned i tempo, solen skinner, græsset er grønt. Fra den 1.6 til den 27.6 var der 95.948 unikke hits – 3553 0m dagen – og 163.583 sidevisninger. Det er mange, alt for mange. Nyd sommeren i stedet for, den er så kort i forvejen. Der skal også være kræfter til det svenske valg, for ikke at tale om mediernes anti-SD kampagne i ugerne inden. Nu går jeg i shorts og slow-motion. NOVUS nye valgsite.

0 0 votes
Article Rating


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

Subscribe
Notify of
guest
3 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
Robert R
Robert R
8 years ago

Jeg undrer mig også, ikke en TV kanal, og vi har vel et halvt hundrede, markerede dagen!
Et entydigt bevis på at vi er gået ind i den historieløse tid og den platte underholdnings tid!

Krister Thelin
Krister Thelin
8 years ago

Har Julia C gått in i sommardvalan?

3
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x