30
jun
Seneste opdatering: 14/10-17 kl. 1921
14 kommentarer - Tryk for at kommentere!

Untitled-1.jpg

(Den unge Andy Choudhary var en velintegreret muslim)

Hvis man skal interviewe en såkaldt “firebrand” eller “hate preacher” som Anjem Choudary for et dansk tv-publikum, er der i al væsentlighed to tilgange som journalisten kan vælge: Man kan prøve at afdække interviewpersonens overensstemmelser eller uoverensstemmelser med det muslimske miljø i Storbritannien – eller man kan gøre mandens personlighed og drakoniske sprog til selve omdrejningspunktet, og uden nærmere begrundelse tage for givet at han er en afviger i sit eget miljø.

Martin Krasnik valgte i sit Deadlineinterview med Choudary (transskription her) desværre den sidste tilgang. Ærgerligt, for Krasnik missede flere godbidder med langt mere vedkommende perspektiver end Choudarys åbenlyse løgne og selvmodsigelser. Prædikanten sagde således “Men vi er et verdensomspændende samfund. Hvis en del af samfundet lider, lider alle. Hvis de bliver angrebet, angribes vi alle”.

Det Choudary hentyder til her er begrebet “defensiv jihad”, der er en forpligtelse der påhviler den enkelte muslim (“fard ayn“) når islam bliver “angrebet” – et gummibegreb der opfattes som legitimering af voldsudøvelse med vide rammer. Vejledningen ‘Umdat al-Salik (Reliance of the Traveller) for sunnilovskolen Shafi’i siger således:

The second state (dvs. hvornår jihad er en forpligtelse for den enkelte) is when non-Muslims invade a Muslim country or near to one, in which case jihad is personally obligatory (def: c3.2) upon the inhabitants of that country, who must repel the non-Muslims with whatever they can). @O9.1

De øvrige lovskoler Maliki, Hanafi og Hanbali afviger ikke herfra. Anjem Choudary er således i dette spørgsmål helt i overensstemmelse med sunni-islamisk mainstreamteologi.

Krasnik vil gerne gøre Choudarys synspunkter til noget personligt, som når han spørger “Er du enig i, at der bør være dødsstraf for at fornærme profeten Muhammed?”, men også her er Choudary i overensstemmelse med mainstream-sunniteologi. Dokumentationen er righoldig, og har rødder i både Koranen, hadith og sira, bl. a. Koranen 33:57-61 og 9:61, Ibn Ishaq 674-676, og Bukhari 5.59.369.

Alt dette kunne man sige var irrelevant hvis britiske muslimer havde gjort endegyldigt op med deres religions dogmatik. Det forudsætter imidlertid at intervieweren forholder sig til dette spørgsmål. Er britiske muslimer fredelige og velintegrerede fordi de har taget dette opgør, eller fordi de her og nu ikke er særligt religiøse? Europas fremtid afhænger af svarene på den slags spørgsmål. Lavpunktet i Deadlineinterviewet nås da Krasnik skråsikkert fastslår:

Choudary: Lad mig fortælle dig noget. Jeg udfordrer enhver muslim, lærd eller imam i Danmark til at bevise, at bare én af mine udtalelser strider imod Koranens og Profetens lære.

Krasnik: Jeg kunne give dig lister over muslimske organisationer, snesevise af britiske, danske og endda mellemøstlige eller pakistanske, som jo er dit eget land, som ville sige, at han ligger langt fra islam. At alle dine udtalelser om kampe i Mellemøsten og om dødsstraf ligger uden for islam.

Måske er dette det eneste positive man kan sige om Anjem Choudary, men han vinder klart dette replikskifte ved sin knivskarpe udfordring.

Krasnik henviser som “svar” til 1) unavngivne organisationer der 2) “siger” noget ikke nærmere præciseret, som yderligere 3) ikke vurderes med henblik på oprigtighed og eviggyldighed, eller 4) vurderes for teologisk velfunderethed. Mere intetsigende kan man vist ikke blive. Det var næsten et Ole Birk Olesen’sk “hadither eller hvad du kalder dem” -øjeblik.

“Lad os tale om islam”, sagde Krasnik, men det var netop det han ikke gjorde. Choudary talte om islam.

Krasnik talte om ubenævnte organisationer og velintegrerede individer med endeløs velvilje. Dette var elefanten i rummet. Hvis Choudary intet belæg havde i den sande islam, hvordan kunne han så lokke sagesløse unge muslimer på afveje?

Kigger man på virkeligheden uden rosenfarvede briller, er den islamiske tilstedeværelse i Storbritannien ikke helt den succeshistorie som Krasnik postulerer, se f. eks. UK Muslims ‘complacent’ over threat of home-grown jihadists, warns top counter-terrorism officer Cressida Dick og Poll reveals 40pc of Muslims want sharia law in UK, og How Cardiff became a city where families are torn between East and West – and why two clever sons grew up to be terrorists. Har Martin Krasnik overhovedet researchet denne virkelighed inden sit interview?

Det afsluttende interview med Magnus Ranstorp genetablerede harmonien. Problemet med Choudary var, fortalte Ranstorp, at han “øgede islamofobien”. Ikke at han var farlig i kraft af at kunne påkalde sig den autentiske islam uden dogmatisk modspil. Den kognitive dissonans var afværget, alt uforløst ubehag ved islam i den danske offentlighed og medieverden var hængt op på ham, og han var sendt ud i ørkenen.

0 0 votes
Article Rating


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

Subscribe
Notify of
guest
14 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
trackback

[…] da Anjem Choudhary gav Martin Krasnik en koranlektion i Deadline. Jeg skrev i den anledning “Lad os nu tale om islam,” sagde Martin Krasnik og da jeg mødte Choudhary på Charlottenborg, skrev jeg mere om ham, bogstavtro islam og det, […]

trackback

[…] Det er koranen, vi hører tale. Derfor er jeg også helt uenig med alle dem, der efter hans optræden i Deadline sagde noget i retning af “hvordan kan man lade sådan en ekstremist optræde i TV?” (Se analysen “Lad os nu tale om islam,” sagde Martin Krasnik.) […]

trackback

[…] dog kommet i menneskehænder, for Levant kan noget om islam i modsætning til f.eks. Martin Kranik, der interviewede ham for nogle måneder […]

trackback

[…] Jeg manglede ham i mit arkiv, ellers var jeg ikke taget forbi Charlottenborg, for han sagde det han plejer at sige. Jeg er helt enig med Pat Condell (A knighthood for Andy Choudary), han er ‘the real thing’. Det er koranen, vi hører tale. Derfor er jeg også helt uenig med alle dem, der efter hans optræden i Deadline sagde noget i retning af “hvordan kan man lade sådan en ekstremist optræde i TV?” (Se “Lad os nu tale om islam,” sagde Martin Krasnik.) […]

Angela
Angela
8 years ago

http://avpixlat.info/2014/06/30/extremislamistisk-grupp-utropar-kalifat/ Almedalen är ett välregisserat jippo först och främst för att få folk att rösta röd/grönt eller alliansen. SD skall omintetgöras. Programledarna i debatten efter talen där partiledarna intervjuas kunde inte dölja sin förtjusning över att få inleda med nazism och rasism. Dessutom hade de hittat en afrikan som kunde visas upp i rutan för att visa Sverige som naziland och svenskarna som nazister. Att de här människorna inte har någon skam i kroppen vet vi redan men att de är så komplett dumma är skrämmande. Och att de ställer upp i detta gemena skådespel som pajaser är de för… Read more »

Angela
Angela
8 years ago
Reply to  steen

Tack. Tänk att det var så längesedan. I början av året 2006. Då har intervjuerna gjorts redan 2005. Någon har stoppat den. Uppföljningar har inte gjorts. Å andra sidan har Mona Sahlin uttryckligen sagt att det inte är invandrarna som skall integreras utan svenskarna som skall integreras. Något liknande sa hennes “kompis” och minister i samma regering Jens Orbach finns på youtube att “vi skulle vara snälla mot dem så blir de snälla mot oss när vi är i minoritet”. Redan där har man beslutat om folkbytet. Och ingen reagerar. Orback sa förtjust i ett soffprogram “Inshallah” och Carl Bildts… Read more »

Angela
Angela
8 years ago

Muslimer bryr sig inte om nationer eller gränser för dem har religionen inga nationsgränser. “Nationen” är muslimerna. Det uttrycktes igen klart i ett TV-inslag där ISI utropat ett nytt kalifat. Det är därför de säger om Rinkeby eller Södertälje att “det här är vårt område” alltså inte Sverige. Deras sharia-lagar gäller. De struntar i andra länders lagar. Västvärlden har svårt att inse det. De ser det som att de har erövrat delar av Europa och för dem råder krigslagar. Det framgick också av den undersökning som gjorts vid Lunds Universitet eller Malmö och som redovisats både i någon tidning och… Read more »

Crass Børsting
Crass Børsting
8 years ago

En god klar analyse af det ubehjælpsomme interview, som dog kan have gjort nytte ved at åbne nogle danske øjne og ører for sandheder om Islam.

Hr. Krasnik er en selvglad, halvstuderet røver på niveau med hr. Birk Lallesen. Det er folk som dem, der former den offentlige mening.

Moran ya Simba
Moran ya Simba
8 years ago

Choudhary er så nyttig for us at jeg nogle gange tænker om han kan være en frihedskæmper der forsøger at svække islamismen indefra haha Jeg ved snart ikke om jeg har mest lyst til at hænge ham. Eller give ham en medalje lol

Santor
Santor
8 years ago
Reply to  Moran ya Simba

Det ender nok med at Englænderne hænger ham men som det lune folkefærd de er, vil de nok gøre det med en lavmælt latter og et smil på læben 😉

Moran ya Simba
Moran ya Simba
8 years ago
Reply to  Santor

Men lad os give ham MASSER af chancer for at udtale sig i store medier før vi inviterer ham til neck-tie party haha

Victor
Victor
8 years ago

Ja – lad os tale om ‘slam.

Nu, hvor Allah i sin uendelige visdom, har rebootet kalifatet, skal vi så ikke lige huske, hvilke geografiske
områder, der skal håre ind under profetens sorte flag….mindst.

http://i.dailymail.co.uk/i/pix/2014/06/30/article-2674736-1F43721400000578-726_634x406.jpg

Kortet, der angiveligt kommer fra Isis, har dog et par fejl – hvis vi sammenligner med, hvad andre siger…

HELE Nordindien, Bangladesh, Burma, Malaysia, Sydthailand og Indonesien er selvfølgelig også i spil…

Bare lige så vi husker det…

Prudentius
8 years ago
Reply to  Victor

“Nu, hvor Allah i sin uendelige visdom, har rebootet kalifatet,…” Jeg synes nu vi skal overlade den uendelige visdom til Vorherre og ikke til Allah, der intet andet er end en falden engel. 😉 Og når det er sagt, så lad os på vores grædende knæ takke Vorherre for kalifatet og Choudhary, og alle de andre ærlige skægaber, bevæbnede eller ubevæbnede, der taler den kvælende vestlige atmosfære af politisk korrekt løgn og bedrag midt imod. De vestlige magteliter kan og vil fortsætte multikulturen og masseindvandringen hele vejen ned i helvede. De er nemlig også drevet af en religiøs utopi og… Read more »

14
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x