2
jul
Seneste opdatering: 2/7-14 kl. 2313
25 kommentarer - Tryk for at kommentere!

Idag medverkar Maria Eriksson, chefredaktör på Svensk Tidskrift, som medförfattat en rapport för reforminstitutet där man kommit fram till att invandring ger små effekter på ekonomisk tillväxt som är svagt positiva – även för Sveriges del. Vi pratar också med ekonomen Jan Tullberg som skrivit boken Låsningen- en analys av svensk invandringspolitik, där han skriver om ekonomiska effekter och menar att debattklimatet i Sverige är låst. Låsningen, en analys av svensk invandringspolitik, PDF bok,

Ledarartikel om Danmarks Röst i danska vänstertidning Information, hvori Anna von Sperling ikke røber nogen specialviden på feltet. Expressen havde forleden den temmelig dumme rubrik Så ska Danmark bota svenskarnas tabun. Det er fremgået af programmet, at ingen har nogen illusioner i den retning, selv har jeg forresten heller aldrig haft det. Jeg forestiller mig, at en ‘helbredelse’ kunne komme på tale,den dag kassen er tom og eliten har fået udskiftet den halve befolkning. Jeg forestiller mig også, at det bliver den værste ‘kemoterapi,’ nogen svensker nogensinde er blevet udsat for.

At ville forebygge det scenarie, ville have været halsløs gerning og selvovervurdering, og desuden er svensk politik ikke rationel, den er, som den må være i et matriarkat. Bare se Åsa Romson, der taler den halve tid om ‘jämtställdhet’ i verdens mest ligestillede land, og den anden halve om miljøet, den globale opvarmning som ingen har kunnet måle i næsten tyve år. Det handler kort sagt ikke om virkeligheden, det er teater, og nu skal jeg ikke fornærme børnene og kalde det ‘børnetater’.

Innvandringsstopp er det beste for Oslo

I stadig flere deler av byen er innvandrere i flertall, skriver Human Rights Service. Det er en kjent sak at innvandrerbefolkningen i Oslo fordeler seg skjevt på bydelene, men vi avdekker også den samme skjevfordelingen innen bydelene, altså i delbydelene. Vi hevder således at segregasjonen ytterligere tiltar i Oslo, i motsetning til Statistisk sentralbyrå, som har hevdet at den har gått ned i løpet av 2000-tallet.

Oslo fikk i 2013 sin første bydel (Søndre Nordstrand) der nordmenn er i mindretall. På delbydelsnivå ser vi at bare de siste fem årene har antallet delbydeler i Oslo med innvandrerflertall blitt tilnærmet fordoblet, fra syv delbydeler i 2008 til 13 delbydeler i 2013. Disse 13 delbydelene, som alle ligger på Oslo øst, hadde tilsammen cirka 87.000 innbyggere. I to av disse, Rommen og Haugenstua (begge i bydel Stovner), utgjorde befolkningen med norsk bakgrunn mindre enn en tredjedel. Aftenposten, Djevelen i SSBs detaljer.

Miljøpartist ligner Syrienjihadister med Finlandsfrivillige

Stefan Olsson skriver

Idag på förmiddagen i Visby besökte jag ett seminarium arrangerat av ABF och Fight Racism Now som handlade om islamofobi. Seminariet var en familjär tillställning där alla tyckte ungefär likadant, ända tills frågan om jihadister som åker från Sverige till Syrien kom upp. En av talarna var Mehmet Kaplan från Miljöpartiet. En annan var integrationsminister Erik Ullenhag.

Miljöpartiets gruppledare i riksdagen Mehmet Kaplan tog då till orda och förklarade att detta inte var något att vara orolig över. Det var inte konstigare än att det fanns svenskar som deltog som frivilliga i finska vinterkriget.

Uttalandet från Kaplans sida är enligt min mening på en sådan nivå att Miljöpartiet bör avkrävas en förklaring. Kaplan är inte vilken miljöpartist som helst. Han är gruppledare. Han talar inte som ”privatperson” utan som företrädare för sitt parti. Är det här partiets uppfattning?

0 0 votes
Article Rating


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

Subscribe
Notify of
guest
25 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
Bjovulf
Bjovulf
7 years ago
Reply to  steen

Ja, naturligvis 😉

Selv over de sidste 30 dage ligger det første program i serien øverst – efter bare 3-4 dage!
Det kunne jo være rigtigt interessant at se selve tallene.

Jeg kan næsten ikke vente på genus- og feminisme-debatten.
De uforberedte danske lyttere vil sidde måbende tilbage 😀

Bjovulf
Bjovulf
7 years ago

Danmarks Röst vinder over VM i Fodbold 😀 http://www.radio24syv.dk/ Her kan du se en liste over de mest lyttede udsendelser fra Radio24syvs arkiv. [ NB De seneste 7 dage ] 1. Danmarks Röst 30-06-2014 2. Fodbold FM uge 27, 2014 (1) 3. Fodbold FM uge 27, 2014 (2) 4. Danmarks Röst 01-07-2014 5. Fodbold FM uge 26, 2014 (2) 6. Millionærklubben 27-06-2014 7. Elektronista uge 26, 2014 8. Millionærklubben 30-06-2014 9. Bæltestedet 27-06-2014 10. Bæltestedet 26-06-2014 —————————————————– I går: 1. Danmarks Röst 01-07-2014 2. Fodbold FM uge 27, 2014 (2) 3. Millionærklubben 02-07-2014 4. Fodbold FM uge 27, 2014 (1)… Read more »

MartinH
7 years ago
Reply to  Bjovulf

“de mest lyttede”

Hvordan opgør man det?

Hvis man ringer og udspørger et udvalg af danskere, så siger tallene jo ikke noget om, hvordan udsendelsen er blevet modtaget i Sverige.

Bjovulf
Bjovulf
7 years ago
Reply to  MartinH

“mest lyttede udsendelser fra Radio24syvs arkiv.[!!!]”

Altså podcast(downloads) og streaming, så man må vel formode
at systemet holder styr på det, hver gang der ryger en mp3-fil
ud af huset 😉

Bjovulf
Bjovulf
7 years ago
Reply to  Bjovulf

Det sagde jeg jo så heller ikke noget om ( dansk vs. svensk aflytning ),
men mon ikke programmets indhold trods alt interessere svenskere mere?

Men de ville da være rigtigt interessant at se de rigtige tal,
så man kunne danne sig et indtryk af udbredelsen i Sverige.

Bjovulf
Bjovulf
7 years ago
Reply to  MartinH

“Hej X – Premiereprogrammet på Danmarks Röst er blevet downloadet (Podcast, App, afspillet fra hjemmesiden) mere end 25.000 gange. Det er det mest downloadede program på Radio24Syv de sidste 30 dage” [ efter bare 3-4 dage !!! ]

https://www.facebook.com/pages/Danmarks-R%C3%B6st-Radio24syv/692040934195722

Ganske imponerende, skulle jeg mene 😉

Bjovulf
Bjovulf
7 years ago

Danmarks Röst – för svenskar i yttrandenöd http://www.d-intl.com/2014/06/30/danmarks-rost-for-svenskar-i-yttrandenod/ I går sändes första programmet och gäst var journalisten och författaren Gunnar Sandelin som tillsammans med professor emeritus Karl-Olov Arnstberg skrivit de två böckerna Invandring och mörkläggning. Sandelin berättade vad som fick dem att skriva böckerna. ”Vi var frustrerade över det svenska debattklimatet, som blivit allt sämre med åren. Vi hade under många år försökt få in debattartiklar om Sveriges extrema asylpolitik, men det var helt omöjligt. Detta får inte diskuteras, trots att Sverige nu tar emot fler asylsökande än Tyskland med sina 82 miljoner invånare och dubbelt så många som de… Read more »

Bjovulf
Bjovulf
7 years ago
Reply to  Bjovulf

Lyssna via http://www.radio24.syv.dk, via app ( Apple – men Android app är på väg! ) eller på FM 102.3 MHz i Köpenhamn, Nordsjælland OCH troligen sydvästra Skåne ( med en bra FM-antenn! – säkerligen i Malmötrakten ). Du ringa till, sända SMS eller mejla till Radio24syv – “Danmarks Röst”: +46 692 82 47 Telefonsvarare – för kommentarer, men du kan även bli ringet upp för en interview, om du har nått vettigt att säga om dagens tema. +45 20 247 247 Direkt linje – men fungerar nog bara under programmet? – och försenat? ( Några av dagens reaktioner från lyssnare… Read more »

Humoral
Humoral
7 years ago

Mikael Jalving, är en företrädare för sann utforskande journalistik med ambitionen att vilja förstå och dela kunskap med medmänniskor. Vi är många svenskar och danskar som är tacksamma för att Jalving och DR belyser och delar oron för det svenska samhällets utveckling. Men sett till hela den svenska befolkningen är det tyvärr en stor majoritet som är för Sveriges inslagna väg, om inte höstens val ändrar detta förhållande. Vad talar för ”den svenska modellen”. Någon ekonom har uttryckt att om svenska företag ska överleva och hävda sig internationellt, måste man utveckla en produkt som inte kan produceras av en kines… Read more »

Skåning
Skåning
7 years ago
Reply to  Humoral

Nä, jag tror faktiskt inte på det. SOM-institutet har ju kört sina undersökningar sedan 1990, och svaret på frågan om Sverige borde ta emot färre flyktingar (hur det begreppet nu identifieras) har hela tiden legat mellan 45-55%, medan nej-sägarna har svallat mellan 15-30%. Det är ingen tvekan om att det finns en folkvilja att mobilisera, men den ständiga propagandan sätter demokratin ur spel, och det gör demografin också. Hade Media vänt 180 grader i den här frågan så hade landet vänt på en femöring samtidigt. Det är såklart för mycket att hoppas på, men droppen urholkar stenen, eller ett jordskred… Read more »

Angela
Angela
7 years ago

Tack, Lars S! jag har redan tackat en gång men den kommentaren försvann ut i rymden. 🙂 Tack för att du tog dig tid och gav mig Putins kloka ord. Tack Victor. Och tack steen, det bådar gott att de inser att EU är omodernt. Det är bra att de börjar säga ifrån på skarpen. Åkessons tal i Almedalen var exceptionellt, har aldrig hört ett sådant tal förut. Till skillnad från Löfvens (s) och Romson (MP) var det ett tal som utgick ifrån verkligheten, det som händer i vardagen och konkreta förslag. Han sa ifrån! Precis som Farage. Vågade säga… Read more »

Skåning
Skåning
7 years ago
Reply to  Angela

För en som förkovrat sig lite i den förimperiella romerska historien på sistone, så var det väl knappast små snabba fiskefartyg som besegrade en stolt armada. Rom gjorde konststycket att kopiera och producera karthagiska krigsfartyg på mindre än ett år, till nästan samma antal. Dessutom lade man till en intressant uppfinning, vars namn jag inte minns, men det var helt enkelt en slags fällkrok som fastnade i motståndarskeppet och genom vilket infanteriet kunde anfalla det andra skeppet. Romarnas styrka, i de båda puniska krigen, var nämligen att huvudstyrkan bestod av romare med en viss andel “auxiliaries”. Carthago hade en ganska… Read more »

Victor
Victor
7 years ago

Hvis du har syv minutter til overs, så nyd lige Nigel Farages tale i Mickey Mouse-foreningen i dag. Han er, som så ofte, i topform:

http://www.youtube.com/watch?v=xNb7pR6BvuE

LarsS
LarsS
7 years ago
Reply to  Victor

Fornøjelige 7 minutter!

Farage er et lyspunkt og får flere og flere til, at forstå hvad eventyret om “Kejseren uden klæder”, egentlig handler om!

Angela
Angela
7 years ago

http://www.friatider.se/mediestorm-n-r-hamr-n-och-sundhage-poserade-med-sdu

Detta är mycket obehagligt. Inte bara en pseudodebatt för att hindra folk från att tala verklig politik inför valet utan detta börjar mer och mer likna Stalins utrensningar. I Stalins Sovjet fick bara ett parti existera. I Sverige får bara ett parti existera. EU-partiet.

Angela
Angela
7 years ago

Det var skojigt . “Surrogatsvenskar”. Precis så är det när man ersätter de ursprungliga invånarna med surrogat. Kaplan har ingen aning om Sveriges historia eller kultur. Och inte bryr han sig heller. Det går bra att jämföra frivilligsvenskarna med syrier eller andra afrikaner eller araber. För honom är det hipp som happ. Kaplan är bara intresserad av sitt hemland. Vilket är helt naturligt. Detta är ett ypperligt exempel på hur surrogatsvenskar fungerar. Och även andra i främmande länder. Alla företräder sina hemländers intressen med mycket få undantag. Och ett lika ypperligt exempel på minister Ullenhags handel och vandel. Att inte… Read more »

LarsS
LarsS
7 years ago
Reply to  Angela

Hej Angela, Din kommentar fik mig til at tænke på denne tale kommentar af Putin. Og så kan man være nok så meget uenig med ham i hans politik generelt, men manden er ikke ueffen: ´On February 4th, 2013, Vladimir Putin, the Russian president, addressed the Duma, and gave a speech about the tensions with minorities in Russia:´ “In Russia live Russians. Any minority, from anywhere, if it wants to live in Russia, to work and eat in Russia, should speak Russian, and should respect the Russian laws. If they prefer Sharia Law, then we advise them to go to… Read more »

Angela
Angela
7 years ago
Reply to  LarsS

Yack, LarsS. Kloka ord som jag aldrig kunnat mata min hjärna med om inte du funnits! 🙂

Angela
Angela
7 years ago
Reply to  Angela

Vilken tur, Lars S, att jag skrev ett tack till. 🙂 Såg det precis när jag skickade det. Och tände lyset.

Skåning
Skåning
7 years ago
Reply to  LarsS

En länk till det där uttalandet om Putin hade varit trevligt att ha. 🙂

MartinH
7 years ago
Reply to  LarsS

Ifølge Snopes (og mange andre sider) er Putins tale en skrøne: http://www.snopes.com/politics/soapbox/putinduma.asp

There is no evidence that President Putin gave any such speech, however. The Speeches and Transcripts section of the official Russian presidential web site records no Putin speech of that nature on 4 February 2013 (or any other date up to April 2013, when this item first appeared), nor does a record or mention of anything like this speech appear elsewhere on that site or in any news accounts (Russian or foreign) published since then.
Read more at http://www.snopes.com/politics/soapbox/putinduma.asp#K8L3xz7U2035URBj.99

Da Capo
Da Capo
7 years ago
Reply to  LarsS

Widely circulated message claims that, in a February 4, 2013 speech to the Duma, Russian President Vladimir Putin bluntly advised Russian minorities that they should speak Russian and adapt to Russian culture if they wish to live in the country and that, if they prefer Sharia Law, then they should go somewhere else to live. Brief Analysis <bZThere is no record of Putin making such a speech. Nor are there any credible news reports about the Russian President’s supposed words. The message is strongly reminiscent of a factually flawed email forward that claimed that the Australian Prime Minister stated that… Read more »

Angela
Angela
7 years ago
Reply to  Angela

http://www.samtiden.nu/1803/kaplan-tar-tillbaka-jihadister-inte-som-finlandsfrivilliga/

Kaplan pudlar sedan han fått en professor och en tidning på sig.

25
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x