4
jul
Seneste opdatering: 4/7-14 kl. 2334
10 kommentarer - Tryk for at kommentere!

TV seere får altid historierne “parallelforskudt fra 3 mdr. til tre år. DR TV har – jeg har ikke TV – så vidt jeg ved ikke formidlet historien endnu. Tysk, utekstet.

Svenskere skræmt til tavshed

Det er en god skik med over ti år på bagen, at svenskere kan skrive i danske aviser. Mange har gjort det. De kan endda skrive i Politiken, og de behøver ikke hedde Per Olov Enquist.

7/5 bragte Sveriges Television i ”Rapport” og ”Aktuellt” (P1 og P2) tal fra en ny undersøgelse om holdningen til indvandring. Analyseinstituttet Sifo stod for undersøgelsen. Der blev spurgt om, hvorvidt Sverige har for stor, tilpas eller for lille indvandring. Af de adspurgte mente 10 pct., at indvandringen var for lille, mens 36 pct. mente, at indvandringen var tilpas, og 44 pct. mente, at indvandringen var for stor. Kun 16 pct. af de adspurgte mente, at Sverigedemokraterna (SD) havde en god indvandringspolitik.

Sifos analysechef forklarede dette lave tal med, at de adspurgte måske ikke syntes, at det var et vigtigt spørgsmål, eller at partierne ikke var så tydelige i det spørgsmål. Det er måske rigtigt [..]

At ingen i Rigsdagen eller regeringen taler med Jimmy Åkesson, formand for det indvandrerkritiske Sverigedemokraterna, at dømme efter et interview, eller at han ikke bliver inviteret til nobelmiddag, bliver der jublet over i medierne. At der lægges hindringer i vejen for SD-demonstrationer og -besøg på arbejdspladser, møder også ros i medierne.

Det betyder, at den demokratiske proces bliver sat ud af spillet. Ingen, absolut ingen, som har det mindste at tabe, kan åbenlyst støtte SD uden risiko for at blive udråbt til »racist« i medierne. Vi bliver skræmt til tavshed.
I det svenske samfund har medierne bestemt, hvad der må siges og ikke siges, for tiden først og fremmest i indvandrerspørgsmål. På hvilket område tager medierne magten næste gang og skræmmer os til tavshed ved hjælp af en skånselsløs hetz? JP.DK

0 0 votes
Article Rating


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

Subscribe
Notify of
guest
10 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
Machiavelli
Machiavelli
7 years ago

Så skal der bygges en ny fast forbindelse til Sverige. Det er selvfølgelig sindssygt, og så er det normalt.

Skåning
Skåning
7 years ago

For fanden, Robert R. Jeg forstår godt vad en jyde skriver og siger. Kom ikke og sige at du slet ikke forstår vad en svensk/skåning siger eller skriver. Jeg vet godt nok att du kan hvis du vill. Du gör deg mer uintelligent end hvad du er. (undskuld for nogle fel i det danske sprog)

Bjovulf
Bjovulf
7 years ago
Reply to  Skåning

Nice one, Skåning – meget imponerende 😉

Måske er der stadig håb for Skåne trods alt? 😀
Selve Sverige er ju tydligen en “lost case” nu.

—————————————————-

PS

“hvad” [vath], “sig” (imperativ), “ved”, “at”, “gør” ( men der er du jo undskyldt 😉 ),
“dig”, “undskyld”, “fejl” [ fighl – som “sigh” på engelska ].

Robert R
Robert R
7 years ago

Ja det er lidt trist, men vi jyder forstår absolut intet når svenskere taler eller skriver, det kunne sådan set ligeså godt være russisk.
Beklager men det må og skal foregå på engelsk.

Bjovulf
Bjovulf
7 years ago
Reply to  Robert R

Vil du virkelig bilde mig ind, at du ikke kan læse og forstå / gætte langt de fleste ord i en svensk tekst, Robert – fx. i en avis? Det er jo omkring 80-90 % de samme ord og stort set den samme grammatik – de staver bare lidt “dårligt” 🙂 Svensk i tale er relativt enkelt for en dansker at forstå, hvis det tales tydeligt, og der ikke er tale om en eller anden oobskur dialekt. Det er altså udelukkende et spørgsmål om at tune in – åbne ørerne og fokusere – , og så lige kunne genkende de… Read more »

Voldposten
Voldposten
7 years ago

Et hjertesuk: er det virkelig nødvendigt at tale dette jammerlige ‘svansk’ i radioen? – Er vi kommet dertil, hvor vi ikke forstår hinandens sprog? – Hvornår begynder man at tekste jysk? – Med andre ord: tal dog jeres eget sprog! Er der nogen, som så ikke vil forstå det, forstår de heller ikke noget andet…

Bjovulf
Bjovulf
7 years ago
Reply to  Voldposten

Ja, nu er programmet jo først og fremmest lavet for svenskerne, og de kan ofte have alvorlige problemer med at forstå dansk, hvis det tales lidt hurtigt, fladt og sjusket ( som mange af os jo uforvarende gør det til dagligt ), men bare tal lidt “svansk” ( melodisk, langsomt, med ordentlige vokaler og alle konsonanterne [!], udbyt nogle få danske ord med “svenske”, brug skandinaviske talord ( “seks-ti-fem” etc. ), udtal de danske ord præcist og ordentligt og gerne med -k istedet for -g etc. [ “syk” for “syg”, “bake” istf. for “bage” ], og med “hårdt d” istf.… Read more »

nobody
nobody
7 years ago

Apropå “Demokratiet sat ud af spil”

Alf Ross – “För mig var det herrefolkets praktiska demonstration av diktaturens metoder här i landet som fick mig att fundera över demokratins mening och värde, och jag vore tacksam om läsaren ser denna bok – som påbörjades under ockupationen – som mitt blygsamma bidrag till Danmarks frihetskamp” – “VARFÖR DEMOKRATI”: https://da.wikipedia.org/wiki/Alf_Ross

P.S: “Simon & Garfunkel – The Sound of Silence”: http://www.youtube.com/watch?v=L-JQ1q-13Ek

Santor
Santor
7 years ago

Moské skal der en Dansk undersøgelse i Sverige til for at få de rigtige tal frem i lyset.

(Ideen er hermed givet til Danske medier).

10
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x