7
jul
Seneste opdatering: 13/7-14 kl. 1213
134 kommentarer - Tryk for at kommentere!

Av Julia Caesar:

Copyright Julia Caesar, Snaphanen och HRS. Citera gärna delar av texten men iaktta gott bloggskick och länka till Snaphanen!

1-Röda korset Kupan i Falun

Barbro Feldts dödsannons: 1942-2014

Äkta humanitet bygger på goda avsikter. Men den falska humanitet under namnet “värdegrund” som fått epidemisk spridning i Sverige skördar liv. Ett av de senaste offren är Barbro Feldt, 71, före detta Röda korsmedarbetare i Falun. Hon avled den 17 juni sedan hon efter nio års ideellt arbete tvingats bort från organisationen och hängts ut som “rasist” i media.

I en krönika med rubriken “Angiverisamhället”,  publicerad på Snaphanen den 27 april berättade jag om Barbro Feldt. Jag kallade henne Gullvi för att inte röja hennes identitet.

“Värdegrunden” sprider sig som ett virus

Barbro Feldt var född 1942 och utbildad jurist och ekonom. Efter att ha arbetat många år i ett stort företag i Stockholm hade hon 2003 flyttat tillbaka som pensionär till sin födelsestad Falun. Hon började arbeta ideellt för Röda korset, hon hade arbetat där i nio år. Hon satt också i den lokala styrelsen för Röda korset i Falun. Arbetet kändes meningsfullt, Barbro Feldt ville hjälpa andra människor. Hon såg fram emot ytterligare några år som ideellt arbetande pensionär. Det blev inte så. Istället blev hon blev ett offer för ett samhällsklimat som saknar motsvarighet i förljugenhet och hyckleri, där den till inte förpliktande floskeln “värdegrund” sprider sig som ett virus och sorterar människor i godkända och icke godkända.

Smygfilmad av kriminell invandrare

När Barbro Feldt som vanligt gick till sitt oavlönade arbete i Röda korsets butik Kupan i Falun fredagen den fjärde april hade hon ingen aning om att hon hade fel värdegrund. Hon hade heller ingen aning om att det var en dag som totalt skulle förändra hennes liv och en kort tid senare avsluta det.

Det var inget särskilt med att en ung invandrare steg in i butiken och inledde ett samtal med henne. Han brukade komma till Kupan då och då, men det var första gången Barbro Feldt träffade honom. Mannen heter Daban Ibrahim, är 23 år och irakisk kurd. Han smygfilmade deras samtal med sin mobiltelefon. Samtalet handlar om ungdomsarbetslöshet och hur man bäst hjälper människor. Barbro Feldt säger att hon tycker att människor ska hjälpas där de är och att i Sverige ska svenska ungdomar hjälpas i första hand.

Aftonbladet tar ställning

Daban Ibrahim ställer ledande frågor och har en aggressiv ton, som om han håller förhör med Barbro Feldt. Det är uppenbart att han anser att hon och övriga svenskar är skyldiga honom något. Han lägger ut filmen på Facebook och skriver att han “lyckades filma en kvinna som jobbar på Röda Korset i Falun, kolla hur ond och skamlös, hjärtlös äckligt hon uttryckte sig”.

Utan att kontrollera om uppgifterna stämmer ställer sig Aftonbladet genast på Daban Ibrahims sida och låter meddela att han blev “väldigt kränkt”. Rubriken i Aftonbladet lyder: “Röda korset-kvinna kränkte invandrare”.  Aftonbladet tar sig alltså rätten att fastslå inte bara att Daban Ibrahim kände sig kränkt, utan att Barbro Feldt kränkte honom. Vilket är två helt olika saker.

Daban Ibrahim dömd för flera grova brott

Varken Aftonbladet eller Dalarnas Tidningar berättar att Daban Ibrahim är dömd för flera grova brott: olaga hot, olaga intrång, grov stöld, hot mot tjänsteman samt förgripelse mot tjänsteman. Han har hållits under armarna av svenska skattebetalare ända sedan han kom till Sverige. I motsats till många svenska ungdomar har han också fått en lägenhet.

Det spelar naturligtvis ingen roll ifall Daban Ibrahim skulle ha begått etthundra grova brott. I dagens politiska och mediala dramaturgi är rollerna gjutna i betong. Det är Daban Ibrahim som är det självklara Offret, och den ideellt arbetande pensionären Barbro Feldt är Den Onda. Daban Ibrahim har gjort precis som man ska göra i ett angiverisamhälle: han har i smyg filmat en ovetande person för att sedan ange henne. Det är tydligt att Daban Ibrahim har velat gillra en fälla.

Sanningen är ointressant

Vad är det för fel på Barbro Feldts värdegrund? Hon ansåg i likhet med de flesta svenskar att Sveriges ansvar i första hand är att ge svenska ungdomar arbete. Hon sa att vi har tappat nästan en hel generation svenska ungdomar som går arbetslösa. Hon pekade på att problemen blir ännu större ju fler ungdomar vi tar in. Allt som Barbro Feldt sa är sant. Den svenska ungdomsarbetslösheten är 26,9 procent. Mer än var fjärde ungdom saknar arbete. Men i ett Sverige på glid mot totalitarism är sanning ointressant. Nu handlar det om “värdegrund”.

Barbro Feldt säger upp sig

Röda korset i Stockholm skickar omedelbart upp två värdegrundsförsedda byråkrater från centralorganisationen till Falun. Barbro Feldt kallas till ett “extra styrelsemöte”. Centralbyråkraterna förklarar att hennes uttalanden är oförenliga med Röda korsets värdegrund. Angivaren däremot belönas. Röda korset hoppas kunna inleda ett samarbete med Daban Ibrahim lokalt, och att centralorganisationen kan få använda sig av hans film internt. Under mötet säger Barbro Feldt upp sig. Hon vill inte fortsätta arbeta gratis för en organisation som inte ens skickar ett julkort som tack och som påstår att det är fel på hennes värdegrund.

“Har gjort skillnad på vi och dom”

Enligt Röda korset har Barbro Feldt gjort skillnad på “vi” och “dom” när hon sagt att vi i Sverige bör ta hand om våra egna ungdomar i första hand. Det är ett oförlåtligt brott. Hon måste förstå att alla människor i hela världen har lika stor rätt till Sverige som svenskarna. Marcuz Haile, projektledare för Röda korsets interna arbete med värdegrundsfrågor, säger i Dalarnas Tidningar:

“De här aktiva åsikterna är inte förenliga med vår värdegrund. Det finns inget att försvara, det är inte okej. Det jag personligen blir irriterad på är uppdelningen mellan “vi och dom”.

Kraftig folkstorm mot Röda korset

När Röda korsets behandling av Barbro Feldt blir känd utbryter en av de kraftigaste folkstormarna på länge. Bloggvärlden formligen exploderar. Kommentarsfälten svämmar över av vrede mot Röda korset och stöd för Barbro Feldt. Röda korsets hemsida slås ut av en överbelastningsattack.

Dalarnas Tidningar ställer sig omedelbart på Röda korsets sida. Sara Telde skriver i en ledare:

“Röda Korset står för humanitet och alla människors lika värde. Det är därför inga konstigheter att Röda Korset uppmanade den falumedlem som uttalat sig främlingsfientligt att avsluta sitt engagemang i organisationen.”

När en läsare från Ludvika protesterar i en insändare svarar tidningens politiske redaktör Jens Runnberg:

“Kvinnan uttrycker sig konsekvent om “oss”, “vi”, “egna” i motsats till ungdomar från andra länder. Den hon har framför sig betecknar hon som en i gruppen er. Dagens politik menar hon lett till en tappad generation. Hon säger explicit att samhället borde fungera så att svenska ungdomar ska ha förtur till stöd. En sådan hållning är främlingsfientlig, vilket ledarredaktionen skrev.”

Det kompletta vansinnet griper omkring sig

De här raderna visar tydligt det kompletta vansinne som griper omkring sig i Sverige. Att samhället borde fungera så att svenska ungdomar i första hand ska få arbete och stöd i sitt eget land är enligt skribenten ett uttryck för främlingsfientlighet. I enlighet med det resonemanget har alltså hela jordens befolkning samma rätt som svenskarna själva att bo i Sverige och försörjas av svenska folket. Har svenskar motsvarande rätt till andra länder och att bli försörjda av deras befolkningar? Eller är det bara Sverige som ska vara en universell mjölkkossa med ansvar för hela världen?

Håller värdegrunden på att ersätta grundlagen?

“Värdegrunden är vår tids version av att vara hel och ren, arbeta hårt, inte svära, frukta Gud och överheten samt bli vid sin läst. I ett förgånget Sverige kunde dessa enkla regler utgöra en nödvändig värdegrund för dem som ville undvika fattighus och evig förbannelse”

skriver Karl-Olov Arnstberg och Gunnar Sandelin i sin nya bok “Invandring och mörkläggning II”. 

De har undersökt förekomsten av ordet värdegrund, som de menar sprider sig som ett virus. 1992 finns en enda träff i Nordens största digitala mediearkiv, Mediearkivet/Retriever. År 2000 har siffran stigit till 248, och 2013 nämns ordet 2 773 gånger i svensk dagspress. Sammanlagt under perioden 1992-2013 ger ordet mer än 16 000 träffar.

“Värdegrunden är som seriefiguren Fantomen som finns överallt och ingenstans i djungeln. I Sverige har den fått en sådan framträdande betydelse att frågan är om den är på väg att ersätta grundlagen” skriver författarna.

Hon hade inte en chans att försvara sig

Mot Barbro Feldt användes hycklarbegreppet värdegrund som ett vapen. Hon hade inte en chans att försvara sig. Röda korset och media ställde ut henne i kylan att begabbas. Hade de någonsin en tanke på konsekvenserna av att utsätta en 71-åring för sitt härnadståg? Jag tvivlar på det. Organisationer som Röda korset, och hela PK-eliten, är förblindade – hjärntvättade – av sin egen saliggörande värdegrund. De rusar fram som skenande expresståg utan att ägna en tanke åt att de krossar liv.

När jag skulle skriva krönikan i april hade jag flera långa telefonsamtal med Barbro Feldt. Hon var i ett uppenbart chocktillstånd efter att ha blivit uthängd som rasist.

“Jag har inte sagt något fel. Jag är inte rasist” sa hon. Men hennes ord saknade betydelse. PK-Sverige hade redan bestämt sig för att hänga ut henne.

“Vad har det blivit av Sverige egentligen?”

Barbro Feldt var upprörd över utvecklingen i Sverige:

“Vad har det blivit av Sverige egentligen?”

“Jag har ingenting emot att vi tar emot människor som anpassar sig i Sverige. Men varför tar vi hit kriminella, sådana som inte anpassar sig?”

” Röda korset gör inte ett skit. De är helt inkompetenta. Det är kommunerna som får bära kostnaderna. Själva sitter de med löner på 80-90 000 kronor i månaden men vill att vi pensionärer ska jobba gratis. Vi får inte ens ett julkort som tack!”

Utvecklingen på Internet var okänd för henne

Barbro Feldt hade som många andra pensionärer ingen dator. Utvecklingen på Internet och i bloggvärlden var okänd för henne. Hon visste inte att rasismtumskruvarna har dragits åt så hårt att man numera betecknas som rasist om man inte tycker att hela jordens befolkning har rätt att flytta till Sverige och låta sig försörjas på livstid av svenska folket. Hon berättade att hon nyligen hade köpt en i-Pad och gick på kurs för att lära sig handskas med den. Tills vidare försåg syskonen henne med sådant som gick att läsa på Internet, bland annat alla nätkommentarer som uttryckte ett enormt stöd för henne efter att Röda korsets agerande blivit känt. Hon berättade om alla blommor, mail och brev hon fått från hela landet:
“Du skulle bara se, hela lägenheten är ett blomsterhav!”

Deras falska värdegrund skördar liv

Den behandling Barbro Feldt utsattes för var fullkomligt omänsklig. Det är inte svårt att föreställa sig det kaos och den ångest som hon kastades in i när Röda korset och media tog heder och ära ifrån henne. En människa som slängs upp på offerbänken i ett land där falskheten gjorts till norm är totalt skyddslös. Hur skulle hon någonsin kunna försvara sig? Vilken chans hade hon?

För de politiskt korrekta människorna är offren för deras framfart lika ointressanta som sanningen. Det politiska klimat som har utvecklats i Sverige belönar de känslomässigt defekta människorna, psykopaterna. För dem är samvete ett okänt begrepp. De går bokstavligen över lik bara det gynnar deras egna lögner och karriärer. Deras falska värdegrund skördar liv. Barbro Feldt blev en bricka i deras spel, och hon blev ett av deras offer.

0 0 votes
Article Rating


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

Subscribe
Notify of
guest

134 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
Conlon
Conlon
10 years ago

Värdegrundsbegreppet är bland det mest försåtliga som har nästlat sig in i det offentliga språket senaste decenniet. Bara en fullfjädrad poststrukturalist kan vara tillfreds med sakernas tillstånd.

http://polytempik.blogspot.se/

H B
H B
10 years ago

Mina tankar går till Barbro och hennes anhöriga. Hon skändades och vanhedrades på skamligast tänkbara sätt med gemensamma krafter av det nya Sverige med media i förarsätet. Detta enbart på grund av hennes varma omtanke om landets egna invånare och då inte minst dess ungdomar. Inte ens hennes ideella engagemang också för hela världen skulle skona henne från dessa satans kreatur som gömmer sig bakom godhetssymboler och floskler.
Tack Julia. Jag ska se till att sprida din starka och angelägna krönika efter bästa förmåga.

trackback

[…] hat mot enskilda medborgare har lett till att minst två personer tagit sina liv. Den ena var Barbro Feldt som arbetade på Röda Korset i Falun som volontär. Hon var tidigare jurist men var […]

trackback

[…] Tilbage i 2014 drev Svensk Rødekors en ældre frivillig medarbejder, den 71 årige Barbro Feldt, til selvmord ved, at udsætte hende for racismebelyvning, her. […]

trackback

[…] en nära vän som gör att jag läser en Söndagskrönika av Julia Caesar på Snaphanen som heter Värdegrunden skördar liv. Inlägget har återpublicerats på […]

trackback

[…] Ur den läsvärda krönikan om Barbro Feldt som tog livet av sig efter ett drev i media skrev Caesar: […]

Boudicca
Boudicca
8 years ago

Grundläggande värderingar – grundläggande värderingar x 40. 86.000 i månaden, då har man råd att vara självgod – naturligtvis.

trackback

[…] korsmedarbetaren Barbro Feldt, 71, i Falun avled den 17 juni förra året sedan hon efter nio års ideellt arbete tvingats bort från […]

trackback

[…] Hon behandlades som Sveriges fiende nummer 1! och i ett pressmeddelande från Röda korset stod mitt i drevet att det skulle manifesteras i hela Sverige mot denna hemska rasism. Som Barbro personifierat. […]

trackback

[…] har tidigare publicerats på Snaphanen 13 juli 2014, samt i boken Landet som […]

trackback

[…] Caesar har i en krönika berättat om hur en svensk kvinna drevs till självmord efter att först ha blivit utpekad som rasist och […]

trackback

[…] äldre Expressen bränner på bål? Den sedan 9 år tillbaka ideellt arbetande röda korset kvinnan Barbro Feldt dog ju ett par månader efter att ha hängts ut som rasist under de mest vidriga […]

trackback

[…] om denna skandal har skrivits både av Julia Caesar och på denna […]

Stassa
Stassa
9 years ago

Hela det här landet och folket går åt hell, med denna hjärntvättning av folket av dels politiker, journalister, div tidningsfolk, idéella organisationers medlemmar mm Inkomna personer kan skriva, säga, göra mm vad som helst och hålls under armarna medan svenskar stämplas som terrorister, våldsmän, rövare,utsugare, lata, kork— mm Vårt land är uppdelat i goda och onda personer varav etniska svenskar är onda och inkomna är goda, hur kriminella, hotfulla, våldsinriktade de än är. Media och dess repr söker efter något att fixera sig på, eller människor som kan enl dem själva och deras fantasivärld sägas vara rasism, rasister för att… Read more »

Maira
Maira
9 years ago

Skandal med dessa frivilligorganisationer! De ledande överbetalas med givarnas pengar och de som jobbar helt frivilligt och oavlönat är slavar!

trackback

[…] äldre Expressen bränner på bål? Den sedan 9 år tillbaka ideellt arbetande röda korset kvinnan Barbro Feldt dog ju ett par månader efter att ha hängts ut som rasist under de mest vidriga […]

trackback

[…] Svensk Røde Kors drev ældre frivillig til selvmord, hos Snaphanen, af Julia Caesar: Her. […]

trackback

[…] bli hudflängd i sociala medier och gammelmedia bara för att man säger vad man tycker. Hon var förtvivlad, hon grät. Hon ville berätta att hon absolut inte var rasist. Röda Korset hade ingen pardon. Det […]

RollingTree
RollingTree
9 years ago

I Barbro Feldts dödsannons står det att Barbro avlidit “hastigt och oväntat”
Den ger ju upphov till ytterligare spekulationer om den direkta dödsorsaken..
Vissa “kodord” har ju använts.
OBS jag VET inget, bara “tror/gissar” men skulle jag ha rätt är det om möjligt ännu värre!

fantomen
fantomen
9 years ago

Mycket intressant publikation om hur man sprider sin propaganda
https://web.archive.org/web/20090730194258/http://www.newsweek.com/media/70/tip_report.pdf

Invasionen som pågår, det ekonomiska vansinnet, “krig mot terror”, den vidriga hollywoodpropagandan är bara symptom själva sjukdomen.*inte* själva sjukdomen. Hitta sjukdomen…

Elisabeth
Elisabeth
9 years ago

Media ligger bakom och blåser upp att svensken är rasist. Vi förbjuds att värna om våra egna och folk är rädda att säga vad dom tycker. Julia Caesar är en martyr för den svenska dubbelmoralen och sanningen tystas ned. Jag skäms över mitt lands behandling av oss svenskar. Vi skulle aldrig få en chans att framföra kritik i ett annat land. Än mindre bygga kyrkor om vi vore kristna…VAKNA SVENSKA FOLK! Vi har hjälpt och hjälper folk i andra länder, är det då konstigt att värna om våra barn och barnbarn?

Kjell Hedlund
Kjell Hedlund
9 years ago

Alla invandrare som inte har en anställning bör förpassas tillbaka till sina hemländer. Lata människor som dessutom de flesta är analfabeter bör inte hjälpas på något sätt.

Birgitta
Birgitta
10 years ago

Snacka om dubbelmoral. “Hjälpa människorna på plats” var ju det Röda Korset gick ut med när man för ett par år sedan drog in “babypaketen” som gjordes av ideellt arbetande Röda Korset-medarbetare runt om i landet, och som skickades till BB-kliniker där de behövdes. Det skulle ge mer valuta för pengarna att hjälpa nödlidande på plats sades det DÅ! Hur har “dom” tänkt egentligen?

MetalHeadViking
10 years ago

Det märks att Julia är förbannad nu.

Hans K Nilsson
Hans K Nilsson
10 years ago

Snarast möjligt måste ett par miljoner pursvenskar bli betydligt mer än förbannade utan VI måste helt enkelt bli rosenrasande om det skall ge något eko över landet. Jag personligen ger inte ett öre i bidrag utöver de skatter som jag INTE kan undkomma. Jag är INTE med och föder och göder uppblåsta pösmunkar och pösnunnor till generaldirektörer och deras anhöriga. UG granskning av landets välgörenhetsorganisationer borde i rimlighetens namn vara nog för att Svenska folket skulle stänga sina plånböcker för gott. PKetablissemangets företrädare och övriga får mer än gärna kalla mig rasist, nazist, främlingsfientlig, islamofob, homofob ha fel värdegrund för… Read more »

Bergfast
10 years ago
Reply to  Hans K Nilsson

Han K Nilsson sa: …”PKetablissemangets företrädare och övriga får mer än gärna kalla mig rasist, nazist, främlingsfientlig, islamofob, homofob ha fel värdegrund för det rör mig INTE det minsta i ryggen.”… Dessvärre drabbar dessa epitet människor just – i ryggen – ? Vilket väl denna artikel av Julia Caesar visar. RK-damen blev avskedad, offentligt uthängd och anklagad efter åratal av frivilligarbete för RK. Kanske bidrog detta starkt till hennes förtidiga död. Så, människor som kan stämplas med dessa epitet riskerar verkligen att kunna bli just bortsorterade från tjänster och befattningar av olika slag. Om de så är oavlönat självuppoffrande frivilligarbete… Read more »

britt gustafson
britt gustafson
10 years ago

jag har vart med i RK gick ur omedelbart när jag fick reda på behandlingen av kvinnan i Falun så himla tragiskt att man tar parti för en brottsling känns som det inte kan vara sant men det är Sverige i ett nötskal fyy f

Lisa
Lisa
10 years ago

Jag tror de flesta människor i Sverige innerst inne har “fel värdegrund”, även de riktigt “goda” människorna. Att exempelvis anse att ens egna barn ska stå tillbaka för utrikesfödda är verklighetsfrånvänt. Människonaturen är inte sådan och det går inte att via politiken ändra på det.

Angela
Angela
10 years ago
Reply to  steen

Bra att du tog upp det. Det måste bara spridas så mycket som möjligt. Merit Wager är en mycket duktig kvinna. Och “miggorna” bör ha en eloge för sin rättskaffenhet. Tänk om fler började tala och berätta om hur det står till i Sverige inom alla politikerområden. Och alla i hela västvärlden. För hela väst är angripet.

Lisa
Lisa
10 years ago
Reply to  steen

Steen, jag känner till Merit Wager och jag känner till hennes blogg men har börjat undvika den därför att jag känner en sådan frustration och rädsla när jag läser den. När ska detta svindel få ett slut?

Det värsta är att när jag försöker förmedla vad hon skriver, till vänner och bekanta, är det som om de blir arga på en (är hon rasist, eller?), eller så reagerar de som strutsar (sticker huvudet i sanden).

Lisa
Lisa
10 years ago
Reply to  steen

Steen, jag tycker Merit känns som en bra person att ta med i programmet. Jag har läst någonstans i hennes inlägg om att hon nobbat Sveriges television vid en förfrågan om att delta därför att hon vid något tidigare inslag blivit tedigerad på ett sätt som inte gillade. Det danska programmet kanske har ett annat upplägg så att deltagarna får framföra sitt budskap som de vill?

Lisa
Lisa
10 years ago
Reply to  steen

En annan intressant person att få med, förutom Merit, är den afghanske flyktingen Zulman Afzali (har bl.a. skrivit boken “en flykting korsar ditt spår”). Han har inte hunnit bo i Sverige särskilt länge men är mycket kritisk till vår politik. Han ser som sin uppgift att berätta för allmänheten om de omfattande asylbedrägerier som äger rum. Vidare ser han, som expert på terrorism, stora säkerhetsrisker med den slapphänta politik som bedrivs i Sverige och i övriga Europa när det gäller att låta “papperslösa” uppehålla sig i våra länder. När han tar upp detta med politiker kallas han för “islamafob” och… Read more »

ebbe olsson
ebbe olsson
10 years ago

Om ni inte vet det från tidigare så kan jag tala om vad jag vet. Att slavisksttalanade människor, har haft ett viddernamn på svenskar “Swinja” och där är vi nu. Dumsvensken är ett SVIN. Ett stort sådant, som trotsar all beskrivning. Kanske jordens simplaste folk, som bara förtjänar förakt.

Bergfast
10 years ago
Reply to  ebbe olsson

Jo, jo minsann. Ebbe Olsson talar klar och tydlig, ord och inga visor. Tänk att svenskar skall försöka hålla sig före alla andra människor och folkgrupper jämt och ständigt, inom vad som helst och i allt. Vilka as. ”Jordens simplaste”, skriver Ebbe Olsson. Men det måste ju ändå helt enkelt bara betyda ytterligare ett världsmästerskap? Världsmästerskapsmedaljer ständigt och jämt över svenskar? I vilken tävling de än deltar i och vad de än gör och hur de än gör det, så blir det ändå världsmästerskapsmedaljer och topplaceringar i det mesta. Dessa medaljer och utmärkelser bara haglar över dem nästan utan att… Read more »

Bergfast
10 years ago
Reply to  Bergfast

Korrigering/komplettering av min kommentar till ebbe olsson. Ber om ursäkt. När jag nu i efterhand läser min kommentar, text, så framstår den inte så som jag kände mig då jag skrev den. Ville krumbukta lite, försöka vara lite rolig, genom att snirkla till texten, kring ebbe olssons svartsyn om svenskar. Men istället för att vara lite rolig, så framstår den nu istället som lite vred. Detta var inte min mening. Den framstår som vred främst tack vare slutorden, De asen, vilket är en formulering som låter lite aggressivt istället för lite roligt. Lite rolig, som jag menade från början att… Read more »

joffe
joffe
10 years ago

När jag läst detta av Sveriges skickligaste informationsgrävande förnuftiga journalist Julia Caesar blir jag alldeles matt. Det kan ha med min höga ålder att göra när liemannen knackar på dörren. Denna kvinna i storyn har ju gett sitt senare liv till hjälp för sina etniska medmänniskor utan ersättning. Det var en nationell hjältekamp i Röda Korsets anda. Hon blev humilated av en av dessa nysvenskar som kommer och vill ha ALLT och pressen stöder denne brottsling och påskyndar damens frånfälle. (Varför tänker jag plötsligen på en annan utsugare Westerberg, detta i Rödakorssammanhang?) I sanning är Sverige i dag ett mycket… Read more »

Angela
Angela
10 years ago
Reply to  joffe

Så bra och klartänkt skrivet!

Angela
Angela
10 years ago

Angela Posted: 9 July 2014 – 22:01 – Den allra största skulden har beslutfattarna. Riksdagsmän och regering som utan att tillfråga folket satt agendan för detta vidriga och sjuka samhälle. I just detta fallet har RK det största ansvaret. Kvinnan jobbade där och hon blev angripen. De skulle omedelbart stoppat mannen. Och talat om för honom att så gör man inte. Annars är makthavarna till leda pappegojandes om sitt “OACCEPTABELT”. Varför inte nu? De skulle med en gång tagit den oförskämde slyngeln i hampan och gjort klart för honom vad som är moral. Än en gång cheferna skall först och… Read more »

Nisse Lund
Nisse Lund
10 years ago

Hej! Läste om denna stackars kvinna: http://snaphanen.dk/2014/07/07/sondagskronika-vardegrunden-skordar-liv/ http://www.exponerat.net/julia-caesar-vardegrunden-skordar-liv/ https://www.flashback.org/sp49496989 Vart så illa till mods efter denna läsning, och önskar att fler gör det hela uppmärksammat för alla som inte är hjärntvättade i detta land! Barbro Feldt borde/ska hedras som en hjältinna och Daban Ibrahim (som kallar sig för Daw Koye på Facebook) borde skämmas ordentligt tillika Röda korset, Aftonbladet, Dalarnas Tidningar ( Sara Telde, Jens Runnberg m.fl) Barbro Feldt var upprörd över utvecklingen i Sverige: “Vad har det blivit av Sverige egentligen?” “Jag har ingenting emot att vi tar emot människor som anpassar sig i Sverige. Men varför tar vi… Read more »

Peter
Peter
10 years ago

Den här tragedin måste få stor spridning. Den kan bara inte få tystas ner. Så hjälp till att sprida nyheten. Ala måste få veta!

Nils
Nils
10 years ago

Den absurde snak om menneskers værdi er ironisk nok i modstrid med forestillingen om menneskets værdighed.

At sætte prislap på mennesker er at krænke deres værdighed som mennesker, uanset om der så er samme prislap på alle, for mennesket er ikke en ting, ikke et dyr, ikke en produktionsenhed, ikke en vare, ikke en værdienhed, der kan veksles til andre valutaer, men NOGET ANDET, NOGET STØRRE, NOGET ENESTÅENDE.

Det var nødvendigt at bringe den forestilling om mennesket ind i verden, netop fordi andre kræfter hele tiden vil reducere mennesket til en dingenot med en vis værdi.

Bergfast
10 years ago
Reply to  Nils

Bra sagt.

Håller med.

trackback

[…] Läs hela krönikan på snaphanen.dk […]

barfbag
barfbag
10 years ago

http://sultanknish.blogspot.dk/2014/07/israels-moloch-syndrome.html om humanisme-molokken, der er selvmorderisk for en selv og ens land.

trackback

[…] snaphanen.dk/2014/07/07/s… […]

trackback

[…] Läs hela krönikan på snaphanen.dk […]

trackback

[…] Caesar” med bloggen Snaphanen har också skrivit om den nu döda kvinnan, som kränkte en invandrare så […]

Old and sad
Old and sad
10 years ago

Det som avhandlades i samtalet mellan BF och DI var ju svensk ungdoms arbetslöshet. Vad BF uttryckte var att situationen för svenska arbetslösa inte skulle förbättras om flera unga arbetslösa kom till Sverige. Det är fullständigt befängt att RK går ut och påstår att vad BF sa skulle gå stick i stäv med RK’s värdegrund. Hyckleri är vad det närmast liknar!

YYZ
YYZ
10 years ago

Jan Helin
och
Karin Moberg

Det är dessa psykopater på Aftonbladet som skall hållas ansvariga för att sista tiden i Barbro Feldts liv blev den värsta tänkbara. Det är människor som går över lik för egen vinning.I deras hjärnor ryms inga resonliga tankar överhuvudtaget.

För dessa människor känner jag endast ett förakt och bottenlöst hat.

Bergfast
10 years ago
Reply to  YYZ

YYz skrev….”I deras hjärnor ryms inga resonliga tankar överhuvudtaget.”… för att i nästa mening skriva, om sig själv: …”För dessa människor känner jag endast ett förakt och bottenlöst hat”… Det påminner lite om, som det skrivs någonstans, att det är svårt att kunna bekämpa det som man ser som något ont eller fientligt, utan att riskera att själv bli….lik….dem och det som man tycker sig vilja bekämpa… Tror att det står något om att det enda sättet att bekämpa ….det onda…., på ett effektivt sätt, det är just…med det goda…., och att därmed försöka att undvika att själv bli lik… Read more »

YYZ
YYZ
10 years ago
Reply to  Bergfast

“Det påminner lite om, som det skrivs någonstans, att det är svårt att kunna bekämpa det som man ser som något ont eller fientligt, utan att riskera att själv bli….lik….dem och det som man tycker sig vilja bekämpa”

Om någon är oresonlig som i AB:s fall är det uppenbart definitivt och någon förändring är överhuvudtage inte att tänka på. Därför är jag föraktfull och hatisk inför obotligt hyckleri.

Vad vet du om jag är resonlig eller inte?

Bergfast
10 years ago
Reply to  YYZ

YYZ undrade vad jag kunde veta om vederbörandes resonlighet, alternativt, oresonlighet. Det kan jag naturligtvis inte veta någonting om alls. Däremot är det för mig lätt att tolka en mening som YYZ skrev:…”För dessa människor känner jag endast ett förakt och bottenlöst hat.”…, som just i sig innehållande just en …oresonlighet…. Skriver man att man ….endast….känner ett förakt och ett bottenlöst hat, så känns en sådan mening som just någonting….oresonligt. Om man då anklagar några för att vara oresonliga, och just därför menar sig just…endast…kunna känna hat och förakt för vederbörande för deras orensonlighet…, ja, det blir då lite som… Read more »

Angela
Angela
10 years ago
Reply to  YYZ

“Därför är jag föraktfull och hatisk inför obotligt hyckleri.” Ja, du är i din fulla rätt att vara det. Och inte bara det utan du SKALL vara det och visa det. Vända andra kinden till och det där framtvingandet av förlåtelse i det oändliga där offret skall tvingas förlåta plågoanden är VIDRIGT! Att visa vrede och hat är sunt! Det borde flera göra. Det där fjantet som etablerades på 70-talet är förfärligt. Blev inte de stackars barnen schizofrena av alla vuxna inte minst mammor som med ett leende på läpparna sa men så får du väl inte göra älskling och… Read more »

Bergfast
10 years ago
Reply to  YYZ

Angela skrev :…” Att vända andra kinden till och det där framtvingandet av förlåtelse i det oändliga där offret skall tvingas förlåta plågoanden är VIDRIGT!”… Det s.k. kristna begreppet – Att vända andra kinden till – tror jag mer egentligen handlar om någonting annat i praktiken….. T ex: Någon galning, utom självkontroll eller besinning, t ex på någon allmän plats, en buss, eller kanske även på en skola, uttalar någon galen, provocerande, kränkande eller förolämpande kommentar mot en person, för att därmed försöka provocera en reaktion. Den kristna reaktion som då föreslås, att vända andra kinden till, på ett sådant… Read more »

PSST
PSST
10 years ago
Reply to  Bergfast

Bergfast anser det som viktigt att försöka “sätta” sig på nicket ZYZ, där det yttrycks en avsky för vad som hände Barbro Feldt och de övergrepp med dödlig utgång som hon utsattes för!? Inget fel i att känna hat, oresonlighet eller förakt när ett massivt övergrepp sker mot en ensam, skyddslös, oskyldig individ, som drabbas av ondskan, när hon ger uttryck för sina åsikter i ett förljuget samhälle där det fastslagits åsiktsfrihet i grundlagen, men där själva innebörden i åsiktsfriheten ursurperats till noll och intet värde bakom ryggen på medborgarna av de folkvalda politikerna och deras lakejer. Inget fel i… Read more »

Bergfast
10 years ago
Reply to  PSST

PZZT skrev:…” Bergfast anser det som viktigt att försöka “sätta” sig på nicket ZYZ” (YYZ)….. Nej inte riktigt så ändå. Endast kommentera hur jag såg på meningen som lika intolerant som det intoleranta som ville hatas och föraktas, som jag därför såg som lite inkonsekvent… Att idag kunna känna starka känslor av olika slag, gärna hat, ilska, frustration, vrede, förakt, äckel, avsky och ilska, m.m., är precis vad som önskas frammanas i samhället. Det är exakt dessa känslor som massmedier vill –massproducera – , hos befolkningar i de europeiska nationalstaterna. Man önskar dessa känslor. Man vill ha dem. Man önskar… Read more »

Michael
Michael
10 years ago

Mycket bra krönika, detta tragiska fall är ett bra exempel på det absurda hyckleriet som regerar i det svenska samhället. Det påminner starkt om en religiös sekt där värdegrunden med en lång mängd påbud och tabun är helig och oförlåtlig att avvika från, köper du inte hela paketet är du en kättare och anklagas för diverse saker, vi-och-dom tänk, främlingsfientlighet, hat och så vidare. Att det sen är just denna åsiktspolis som ständigt driver en indelning i vi-och-dom, som uppmanar till hat mot avvikarna och har orsakat djupa sår i samhällsandan som en gång förenade vårt folk är inte relevant.… Read more »

Angela
Angela
10 years ago

Tyvärr har jag fått attacker mot min dator. Så jag har fått tricksa mig in. Mitt nät meddelar att det är snaphanens websida.

Var rädd om dig Julia och alla ni andra.

Angela
Angela
10 years ago
Reply to  Angela

Inte så konstigt får jag tillägga eftersom snaphanen är den enda blogg jag skriver på. Någon vill tysta mig.

Mattias
Mattias
10 years ago

Spydde lite i munnen nu, jag var arg tidigare på aftonblaskan osv men nu är det fan breivik tider. VAD håller Sverige på med????

Ramona Fransson
10 years ago

Hej Julia! Tusen tack för alla dina välskrivna krönikor. Vad det gäller Röda Korset slutade jag skänka pengar efter Bengt Westerberg hyckleri när han låtsades att inte känna till sin “kompis” miljonsvindel. Att tjäna pengar på att bli “kränkt” i Sverige är en slags industri. -Vägra-skaka-hand i Trollhättan är bara en i raden av skadestånd till falskspelare där nationell och i vissa fall även lokal media likt hungriga vargar kastar sig över den som påstås sakna “rätt” värdegrund. Att de barn som på 1950-talet och senare fått sina liv totalförstörda i Sverige genom olika fosterhems- och barnhemsplaceringar inte får de… Read more »

Johan
Johan
10 years ago

Stort tack för din krönika Julia! Man verkligen fråga sig vad begreppet värdegrund har att göra med ren personförföljelse av enskild person, då det mig veterligen inte klargjorts om Barbro Feldt uttalat sig som privatperson eller som företrädare för “Röda krysset”. Den andra frågan är: På vems uppdrag, eller i vilket syfte gjorde Daban Ibrahim sin inspelning och vad hade han för bakomliggande skäl? Har han exempelvis fått ersättning för sin inspelning ? Men det värsta av allt, Barbro Feldt är borta, hennes namn och gärning trampad i smutsen,de ansvariga berömmer sig själva och media tiger som muren. Det är… Read more »

Nils
Nils
10 years ago

Begreppet värdegrund är intressant. Det används som ett vapen mot alla och envar som är kritiska till den förda politiken, inte bara massinvandringspolitiken, integrationspolitiken utan det som i realiteten är en folkutbytespolitik där svensken ska raderas bort från jordens yta genom att trängas undan eller blandas ut. Värdegrundsbegreppet har sin grund i skuld. Vi svenskar har av någon anledning blivit ansvariga för alla främmande folks olycka och ska som straff i humanitetens och toleransens namn upplåta välfärd och land till dessa. Opponerar man sig mot denna skuld och mot detta straff har man inte en enligt etablissemanget vedertagen svensk värdegrund.… Read more »

Bernt
Bernt
10 years ago
Reply to  Nils

Joakim Andersen, menar du, på “motpol”.

ddayperspective
ddayperspective
10 years ago

Vi ska ha klart för oss att det här med “värdegrund”, “gemensam värdegrund” luktar S. lång väg. Sånt började socialdemokraterna i kommunerna köra med redan under 70-talet! Folk svalde det då med hull och hår… Sverige var då fortfarande hyggligt homogent och Tage Erlander hade genom sin värmländska trevlighet och sina härliga ministrar, bl a Gunnar Sträng. fått oss att lita på att Socialdemokraterna verkligen ville Sveriges, svenskarnas bästa. Olof råkade 1967 ut för ett intermezzo som skapade stor uppståndelse . Han var ute och körde på Gotland , med Tage Erlander som passagerare , då han blev stoppad av… Read more »

anonym
anonym
10 years ago

När det en dag besluts att landsförrädarna ska hängas fäller inte jag någon tår.

Bjovulf
Bjovulf
10 years ago
Reply to  anonym

I England har de åtminstone “Traitors’ Gate” i Tower of London –
har man nått sånt i Stockholm? 😀

http://en.wikipedia.org/wiki/Traitors%27_Gate

Savannah
Savannah
10 years ago

Det är så sorgligt. Det känns som att det inte finns någon ände pålt elände i Sverige. PK-vansinnet rusar fra som ett snälltåg mot avgrunden….

134
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x