8
jul
Seneste opdatering: 10/7-14 kl. 2150
15 kommentarer - Tryk for at kommentere!

1-Mossø, 2014, I 229

Solen står op over Mossø. Det er ikke mig selv, der har fundet på den ‘catchy’ rubrik, jeg ville selvfølgelig ønske, det var. Danskerne er sprogkristiske, der findes ikke officielt islamofober i Danmark. ‘Islamofobi’ er en svensk, psykiatrisk lidelse, der i Danmark kun deles af P 1, Politiken og Islamofobi-Mogens. Jeg tvivler på, at Medicinsk Kompendium er med på den diagnostiske galej.

Forleden sendte DR Woodstock dokumentaren. Det magter jeg ikke at overvære, det er pinagtigt og høre John Sebatians scoreforsøg fra scenen. Men de sendte den fremragende dokumentar over Jimi Hendrix. Den vil jeg meget hellere se. Chas Chandler gjorde et musikalsk kup. Der var ikke så mange, der så det. Digteren Per Højholdt gjorde det. Jeg ved ikke, om han nogensinde var til en Hendrix-koncert. Der var en i Falkonercentret i København i 1970, og jeg var der, hvis Højholdt ikke var.

Højholdt boede i Hørbylunde bakker, ikke langt fra Alken, og tæt på det sted, hvor  danske landsforræddere myrdede præsten Kaj Munk. ‘Landsforrædder’ er et godt og ligefremt ord, der fortjener at blive holdt i live. Jeg lærte det som barn, ikke af ‘nationalister’, men af forældre der var unge under besættelsen. Alle vidste hvad en landsforrædder var, men mindet er falmet med årene. Man har lov at gætte på, det får en renaissance takket været anstændigheden, som sørger for så mange utilsigtede ting.

Mosbjerg Folkefest blev stort. Jeg ville gerne skrive om de gamle hippier, der var der, og som jeg aldrig havde ventet at gense, men det sker ikke før jeg har fået lov. Min diskretion er en æressag, jeg havde aldrig forestillet mig, det kunne blive så vigtigt ikke at snakke over sig, som det er det blevet. Vi skal givetvis være stolte over den civilcourage, denne tid kræver af os. Lever vi op til den? Fedt, ikke sandt Nyrup, Jelved, Thorning og Vestager, disse omstændigheder i har skaffet. Vil de ramme jer selv? Det må man da håbe, skønt jeg ikke har megen tillid til ‘rättvisa’. Der er Guds og juraens, og jeg har ikke mange illusioner om nogen af dem.

Taler vil komme på You Tube. Det var Lars Hedegaard, Morten Uhrskov, Mogens Camre, Kasper Støvring, Alain Wagner, Aia Fogh, Hans Rustad og Ole Hasselbalch. Aia Fogh holdt en smuk tale for mig, der bevægede mig. Jeg håber ikke den findes på video. Jeg tød en tåre, og selvom det er god evne at have, ønsker man ikke for mange vidner til ens blødere øjeblikke. Det kom bag på mig.

Morten Uhrskovs tale foreligger på Jyllands Posten. På mine SD kort befinder sig over 800 fotos, de tilhører nu arrangørerne, ikke mig, men disse går nok lige an. Ellers må arrangørerne protestere.  Bortset fra det, holder jeg sommerferie for første gang i ti år. Jeg er kun at træffe her for tilsendt stof, videoes fra Mossø og Jalvings svenske radioprogrammer. Flot og fredelig folkefest (Click photos for full screen.)

2-Mossø, 2014, I 209 3-Mossø, 2014, I 065

0 0 votes
Article Rating


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

Subscribe
Notify of
guest

15 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
Svend Andersen
Svend Andersen
9 years ago

Patriotic Performance by Jimi Hendrix @ Woodstock 1969: The Star Spangled Banner 🙂 http://www.youtube.com/watch?v=i0WG-ZUUOsg

Bjovulf
Bjovulf
9 years ago

Og billedet øverst forestiller vel så Mossøs svar på Loch Nees-uhyret? 🙂

Svend Andersen
Svend Andersen
9 years ago
Reply to  Bjovulf

Lige til højre, udenfor billedet, er der et område med nøkkeroser (og åkander) … det er sandsynligvis den derboende nøkke, som det er lykkedes Steen at fotografere. Nøkken lever i søer og åer, på Bornholm kaldes han ‘bobben’ og i Sverige ‘näcken’ http://da.wikipedia.org/wiki/Fil:Ernst_Josephson-N%C3%A4cken.jpg

Det kunne eventuelt være en af de gamle hippier (som Steen nævner), som nu med alderens visdom er blevet patriotiske. Dem var der et par stykker af til folkefesten. Vi lever i interessante tider.

Bjovulf
Bjovulf
9 years ago
Reply to  Svend Andersen

Nå, ja – Nøkken kommer, nøkken går …” 😀

Bjovulf
Bjovulf
9 years ago
Reply to  Bjovulf

“Loch Ness”, hedder den jo *SUK*

trackback

[…] Kasper Støvring – foto fra Snaphanen […]

Bjovulf
Bjovulf
9 years ago

Genial overskrift – også selv om den ikke er dit eget påfund, Steen 😉

Jeg smiler stadigvæk 🙂

Bjovulf
Bjovulf
9 years ago
Reply to  Bjovulf

Meget islamofobisk og stærkt ekskluderende – og selv grisen var vel non-halal? 😀

Hans Erling Jensen
9 years ago

Må jeg ydmygest gøre opmærksom på, at vi også presenterede Right Hand Aid på festivalen och at undertegnede, Hans Erling Jensen, bestyrelsesformand i organisationen holdt et lille indlæg om, hvordan vi har tænkt os at vise de svenske myndigheder, hvor mange flere vi kan hjælpe ude omring i verden, hvis vi sparer på importen af luksusflygtninge til vore egne lande.

http://right-hand.org/svenska

Erling
Erling
9 years ago

God ferie. Du har fortjent det.

ny kommentator
ny kommentator
9 years ago

Jeg havde det hele planlagt…. Golf i 5 dage i Frankring… Derefter ‘Mosbjerg Folkefest’…. Desværre, selv med en 220MB st.car. var turen for lang og udmattende for et par gamle gutter der havde tilmeldt sig… Næste år planlægger jeg bedre…. MEN tillykke med den gode fest….. Tak til Snaphanen og Uriasposten…..

15
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x