25
jul
Seneste opdatering: 2/8-14 kl. 1353
4 kommentarer - Tryk for at kommentere!

1-23.7.2014 002

Et kvæsthus er et sygehus. Kvæsthusbroen fra 1848 ligger 200 meter fra Nyhavn og 400 meter fra Kongens Nytorv. Den interimistiske strand er anlagt af Admiral Hotel, mens kvaesthusprojektet.dk bliver bygget i baggrunden. Tidligere blev Kvæsthusbroen anvendt som afgangs- og anløbsplads for passagerskibene til Aarhus, Aalborg, Oslo og Bornholm.

Det var dengang Frederiksstaden ikke var helt så hip som nu, det var Godfred Hartmanns bydel, hvor der var 300 meter fra herskablejlighederne i Bredgade til slummen i Borgergade og Adelgade. På københavnsk hedder det “Bregade” med det første ‘d’ stumt. Det var dengang forskellige bydele havde forskellige dialekter, hvor selv den lille verden var stor. Stanken af kul og petroleum kan jeg genkalde mig endnu. Fra Amalienborg til bordellerne og smugkroerne var der højst fem minutter, når kongen spadserede i kvarteret mødte han revl og krat.

Fra Kvæsthusbroen afgik også DFDS’s handelsflåde, jeg har selv gjort det med M.S. Petunia i 1969, da jeg sejlede Middelhavet rundt og blandt andet oplevede Beirut inden borgerkrigen, som den burde tage sig ud. Mellemøstens Paris ser ikke ud til at komme tilbage lige med det samme. Til søs reparerede jeg lønning den sommer.

Engang jeg boede nærmest på Ækvator, havde jeg feber. Det er en varm affære i 38 graders fugtig varme, når man ikke har air-conditioning. Jeg havde forladt denne verden, som man kan have, når man har høj feber. Det må være en god måde at dø på, når man er så helt ligeglad.

I baggrunden akkompagnerede Mahlers 4 og 5 mine febrile drømme om kølighed, jeg svævede over kølige grønne skove i Europa, som jeg savnede. Det er længe siden, og der er noget musik man har hørt så tit, at man må høre det i andre versioner for at høre det på ny. Mahlers Adagietto gør sig så godt i transskription for kor, at det er en fornyer for ørerne.  Jeg skrev lidt om Mahler og Visconti for to år siden. Prøv at spring billederne over selvom de er gode.

Mahler Adagietto – The Accentus Chamber Choir

Accentus Choir:  Samuel Barber Agnus Dei

0 0 votes
Article Rating


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

Subscribe
Notify of
guest
4 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
Gertrud Galster
7 years ago

Et Kvæsthus er et Sygehus. Jo ja, sådan da. For de kvæstede. Det gik næppe med en maveinfektion, en lungebetændelse eller en blindtarm… Det gjaldt de mænd i flåden eller i hæren, som blev kvæstede i krig eller ved ulykke.
Undskyld min indblanding, kære Snaphane, men det er jo ikke sikkert at alle læsere vidste det. Der ser dejligt ud på Admiralstranden!

Bjovulf
Bjovulf
7 years ago

Dansk imam politianmeldt for opfordring til jøde-drab http://ekstrabladet.dk/nyheder/samfund/article4937524.ece Fredagsbøn fra omstridt Aarhus-imam i Berlin om drab på jøder er nu meldt til politiet i Østjylland Formanden for Trykkefrihedsselskabet, Katrine Winkel Holm, anmelder omstridt Aarhus-imam til Østjyllands Politi for at opfordre til drab på jøder under en fredagsbøn i en moské i Berlin. … – Voldsopfordringer skaber ringe i vandet af frygt og fører til tab af frihed for dem, der rammes af dem. I disse år er det ikke mindst trusler og voldsopfordringer, der sætter ytringsfriheden under pres, siger formand Katrine Winkel Holm i en pressemeddelelse. – Det er derfor… Read more »

Ole Burde
Ole Burde
7 years ago

Ak, de minder ! Også jeg har prøvet det med feberen i et tropisk klime , men uheldigvis var den ikke ledsaget af nogen mahler symfonier , men nærmere af en kaka-fonisk larm fra billig lokal indisk musik i naboværelset ….Jeg blev ved med at kæmpe med sygdommen en uge indtil der lige nøjagtig var penge tilbage til en flybillet til Israel (som dengang var den allerbilligste billet til et sted med fungerende hospitaler) ….et par dage senere kravlede jeg op af trapperne ved min daværende israelske kærestes lejlighed ( idag er vores børn ved at være voksne) . Jeg… Read more »

4
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x