29
jul
Seneste opdatering: 29/7-14 kl. 2353
16 kommentarer - Tryk for at kommentere!

Heldigvis tillader den kognitive dissonans svenskerne at regne offergruppe nr 1 – islam – bort fra ligningen. Svenske jøder bliver lissom uspecificeret truet. “Sverige mangler lederskab”, siger Henry Bronett. Ja, desværre ikke kun på dette område, og Erik Ullenhags medvirken gør kun det hele tydeligere. Han berører elefanten i rummet i en halv sætning og hans egen regering er i fuld gang med at gøre det umuligt at være jøde i Sverige. At man ikke i Europa kan straffe eller pædagogisere islams jødehad bort, turde være læren af denne  omgang. Man kan ikke skrive koranen om, om man kan modernisere dens tilhængere, er der delte meninger om fra Wafa Sultan til Irshad Manji. Manjis reformlinje har lidt visse nederlag.

Svensk islamkritiker og konvertit går under jorden

Hoten och trakasserierna har hört till vardagen för Mona Walter sedan hon började kritisera islam offentligt. Men nu känner hon att det gått för långt och letar ny bostad och får hjälp att skaffa ny identitet. – “Jag bestämde mig för att flytta när folk började ringa på dörren.” Nu har hon kontinuerlig kontakt med Säpo och polisen för att hitta en ny bostad och skapa en skyddad identitet.

Efter att Mona Walter under våren medverkade i ett inslag på SVT:s Västnytt så ökade mängden hot kraftigt och många försökte få henne att sluta kritisera islam. Nyhetsinslaget handlade om problematiken som hon och många andra upplever med att lämna islam och konvertera till den kristna tron. Går under jorden efter islamkritik

Mona Walter medvirkede i Danmarks Röst den 21.7 og er bla interviewet til Jyllands Posten: En ekstremist, eller …

Dan Park og Henrik Rönnquist tiltales for hets mot folkgrupp

Hvad er der egentlig på spil her udover nogle juristers stædighed og faglige stolthed? Sagen er nu så grotesk, at den truer med at blive et selvstændigt, surreelt kunstværk.

Dan Park och hans gallerist Henrik Rönnquist åtalas nu för hets mot folkgrupp och förtal. De krävs också på 80 000 kronor i skadestånd av fyra målsägare.Dan Park har suttit häktad sedan 5 juli då han greps i samband med vernissagen, medan Henrik Rönnquist inte är frihetsberövad. Nio bilder ingår som bevis i åklagare Linda Rasmussens förundersökning. De fyra målsägarna har begärt 20 000 vardera i ersättning för kränkning och psykiskt lidande.Dan Park och gallerist åtalas för hets mot folkgrupp och förtal

0 0 votes
Article Rating


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

Subscribe
Notify of
guest
16 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
Ludvig
Ludvig
7 years ago

Klarar svenska judar att tala för sin sak? Lena Posner,ordföranden i Judiska centralrådet talar om hoten i DN idag (rubrik:”Gazakriget har ökat hot mot judar i Sverige”). Hon berättar om hakkors,om Davidsstjärnor,om “rop efter Hitler som inte avslutade sitt jobb”. Men hon säger inte ett ord om vilka som står bakom allt detta. Åtskilliga videoupptagningar visar klart att dessa symboler och uttryck syns och hörs tillsammans med Palestinaflaggor. Det är alltså fråga om ett muslimskt judehat. När Posner väljer att avstå från denna precisering är det lätt att tro att det är svenska nynazister som står bakom,eftersom det ju är… Read more »

Bergfast
7 years ago
Reply to  Ludvig

Förmodligen det kanske redan finns ett slags självklart antagande, eller en slags förväntan, samt då även kanske en slags förhoppning, att till slut i själva verket just alla européer, samt alla nordbor, alla skandinaver, faktiskt i verkligheten blir – muslimer – ? Och omfamnar och också omfamnas av – islam – ?… På så sätt, och därför, så antas alltså redan nu alla egentligen redan mer eller mindre vara muslimer och behöver därför inte benämnas som sådana offentligt?… Samt, att då behöver heller inte islam nämnas för det anses då, redan, vara en mer eller mindre självklarhet, (eftersom ju ändå… Read more »

Ludvig
Ludvig
7 years ago
Reply to  Ludvig

Nu börjar enskilda svenska judar tala klartext om den muslimska antisemitismen! Nättidningen Samtiden.nu har talat med tre personer,varav två under eget namn.Artikelrubriken är “Den fula och den fina antisemitismen” Ilya Meyer,göteborgare,berättar att hans son trakasserades av arabiskättade invandrarkillar med antisemitiska slagord och stryk. Sonen intervjuades i SVT:s Agenda,”men i samma program blånekade dåvarande integrationsminister Mona Sahlin om att unga med muslimsk bakgrund kunde begå sådana handlingar.” Stefan Ritter från Stockholm säger: “Judar vill inte sticka ut utan vi anpassar oss till de länder vi bor i. Därför är svenska judar mer ängsligt svenska än svenskar ibland….Det är otänkbart att göra… Read more »

Ludvig
Ludvig
7 years ago

Henry Bronetts skarpa angrepp på Sveriges politiska ledning i Expressen igår kom mycket oväntat. Det var motsatsen till politiskt korrekt; men att avvisa en sådan kändis hade kostat skandalblaskan ännu mer. När sedan Sveriges Radio inbjuder Bronett i morse ( inslaget börjar på 1:18:45 i Snaphanens länkning) och meddelar att både statsminister Reinfeldt och demokratiminister Ohlsson “tackat nej” till att medverka, så står pajasrikets kejsare och kejsarinna där i all sin avslöjade nakenhet. ( Aj,aj,aj, Jonna Burén,inte riktigt PK-fähigt att be dem komma och sedan avslöja deras feghet för lyssnarna). Intressant var att ingen av de medverkande någonsin tog ordet… Read more »

Ludvig
Ludvig
7 years ago
Reply to  Ludvig

För att förtydliga:ingen nämner heller Islam en enda gång.

Och det språk våra politiker talar är ännu inte helt totalitärt.
Det är förstås d e m o k r a t u r i s k a de kommunicerar med oss på.
Men får de bara hålla på ett tag till,så…..
Hur långt kan dom väl ha hunnit till valet i september,tro?

Voldposten
Voldposten
7 years ago

En anelse OT: Fra Samarbejds-Politiken i dag: “Mange er dræbt i kinesisk terrorangreb…..strong>Kinesisk!… min bare røv…

Jernhesten
7 years ago
Reply to  Voldposten

Ja kinesere. Kinesisk terror. Har du ikke hørt om alle de kinesiske terrorister som rejser verden
rundt og sprænger sig selv I luften eller flyver ind I højhuse?

Hvis du har læst teksten hos Samarbejdspolitikken, så vil du også vide at ”Xinjiang er hjemsted for Kinas muslimske minoritet af cirka otte millioner uighurer, der længe har klaget over, at deres kultur og religion bliver undertrykt af den kinesiske regering.”

De stakkels arme muslimer skal altså ikke kun undertrykkes af den kinesiske regering, men også udsættes for blodtørstige kineseres uhyrlige barbari!

Filippa
Filippa
7 years ago

Tyvärr får jag nog instämma i Jörgen Kielers yttrande även vad gäller de judiska församlingarna i Sverige.

Ludvig
Ludvig
7 years ago
Reply to  steen

Steen, din artikel från juni 2012 har åter blivit högaktuell och det gäller också kommentarerna.
Tyvärr,får man tillägga,tyvärr har den blivit det. Utvecklingen fortsätter käpprakt åt fel håll.

Ludvig
Ludvig
7 years ago
Reply to  steen

Det var alltså artikeln från 4 juni om judefri 1:a maj i Faelledparken.

Tak, det vidste jeg ikke. *S

http://snaphanen.dk/2012/06/04/jodefri-1-maj-i-faelledparken-2/

Ludvig
Ludvig
7 years ago
Reply to  steen

Steen,Julia Caesars söndagskrönika !Egen härd är inte din” är också den högaktuell. Tror en repris skulle uppskattas. Glömde påpeka det just då,i hastigheten.

Filippa
Filippa
7 years ago

Henry Bronett har anklagat SD upprepade gånger för att vara rasister – utan att kunna visa upp några som helst bevis. Här t.ex. en kommentar från Bronet (skrolla ner): http://snaphanen.dk/2012/10/29/sverigedemokraternes-fremgang-er-mediernes-skyld/

Tråkigt att man fortfarande efter fjorton år inte kan tala högt om muslimernas och arabernas hat mot judar.

Men han är förnuftig i detta inlägg: Sverige saknar ledarskap.

Vad som kanske är värre: Vi har ett ledarskap – men det saknar moral och ryggrad.

16
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x