5
aug
Seneste opdatering: 5/8-14 kl. 1201
28 kommentarer - Tryk for at kommentere!

There are obvious differences between the events of 1618-1648 in Europe and those of 2011-2014 in the Middle East. But the similarities are many – and sobering. Three and a half years after the dawn of the “Arab Spring,” there is a real possibility that we are witnessing the early phase of a prolonged, costly, and deadly struggle; as bad as things are, they could well become worse.

There are limits to what outsiders can do. Sometimes, policymakers need to focus on preventing things from getting worse, rather than on ambitious agendas for improvement; this is one of those times. There is no room for illusions. Regime change is no panacea; it can be difficult to achieve and nearly impossible to consolidate. Negotiations cannot resolve all or even most conflicts.

Likewise, diplomacy can work in Syria only if it accepts the reality on the ground (including the survival of the Assad regime for the foreseeable future), rather than seeking to transform it. The answer is not to be found in drawing new maps, though once populations have shifted and political stability has been restored, recognition of new borders might prove both desirable and viable.

Policymakers must recognize their limits. For now and for the foreseeable future – until a new local order emerges or exhaustion sets in – the Middle East will be less a problem to be solved than a condition to be managed. The New Thirty Years’ War. By Richard N. Haass (oprindeligt i New York Times, gengivet mange steder)

Hvis prof. Haas får ret, er strømmen over Middelhavet kun i sin spæde vorden. Danske asylcentre er hårdt presset “lige nu.” Der er grund til at tro, det ikke er spor midlertidigt. Danske politikere går stadig på line mellem opinionen og konventionerne, mens de snakker småjusteringer. De vil ikke batte noget, Danmark og Europa er reelt uden lederskab i skæbnesspørgsmålet. Danmark har lurepasset ved at sende dem til Sverige, danske kommuner spiller aben over til naboerne, Italien spiller aben op til Tyskland. Det er uholdbart at have så fejge ledere, nu hvor ingen længere kan påberåbe sig god tro om konsekvenserne. De forårsager irreperable skader inden de forsinket ankommer til den konklusion, at Flygtningekonventionen er uholdbar, og at der foregår et gigantisk misbrug af den oveni.  Millions of migrants pour into Italy.

“Fortress Europe” is being attacked, and the foothold to getting into the EU lies along the Italian coastlines. Religious or intertribal conflicts, merciless dictatorships, famines and internal pogroms are pushing an enormous mass of people to seek salvation in emigration, a phenomenon that has taken on alarming dimensions in recent months. It is true that our secret services are alarmed. Very much so. In their reports they stress that the recent pogroms are attributable to two main factors: “battles between militias in Libya and the civil war in Syria.”

They will arrive not only in large numbers but they will soon be enraged. Our welcoming services, in truth, are saturated now and it aggravates the discomfort of the migrants, which in turn triggers protests, often violent, such as self-mutilation and en masse fleeing.

Kunstner og gallerist før retssag: Frihedsrettighederne i Sverige er under pres

I begyndelsen af juli var der fernisering på gadekunstneren Dan Park ‘s soloudstilling i Galleri Rönnquist & Rönnquist i det centrale Malmø. Åbningen af udstillingen fik imidlertid et noget andet forløb end kunstferniseringer flest. Før minutter efter at udstillingen var åbnet, mødte svensk politi talstærkt op, beslaglagde ni værker (alle de udstillede værker kan ses her) og og tog kunstneren med på stationen. Dan Park blev senere samme aften anholdt og herefter sendt til fængslet i Ystad, hvor han har siddet indespærret siden.

Onsdag 6. august skal Dan Park i retten i Malmø, hvor det skal afgøres om, kunstneren har gjort sig skyldig i hetz mod folkegruppe (svarer til den danske racismeparagraf, red.). Også gallerist Henrik Rönnquist skal møde i retten anklaget efter samme paragraf. Hvis Dan Park bliver dømt vil det i givet fald være tredje gang i år, at han dømmes for hetz mod folkegruppe. Kunstneren har foreløbig tilbragt to måneder i fængsel i 2014.

Både Dan Park og Henrik Rönnquist mener, at den kunstneriske ytringsfrihed og i sidste ende de demokratiske rettigheder er under pres i Sverige, og de opfordrer derfor alle, der støtter op om disse rettigheder til at møde op ved retten. Retssagen afholdes onsdag fra klokken 9 til 16 i Malmö tingsrätt, Rättscentrum, Säkerhetssalen, Porslinsgatan 4a i Malmø.

Med sin fængsling indskriver Dan Park sig i en række af kunstnere såsom kinesiske Ai Weiwei og de kvindelige punkaktivister fra russiske Pussy Riot, der de seneste år har været ugleset af regimerne i deres respektive hjemlande og har siddet fængslet i længere eller kortere tid. Ai Weiwei har fået massiv opbakning fra kunstverdenen (blandt Ai Weiwei’s fremmeste støtter finder man Olafur Eliasson og kendisarkitekten Bjarke Ingels), mens Pussy Riot er blevet omfavnet af alle fra Madonna til senest Roskilde Festival, der inviterede Pussy Riot til kunstdelen af dette års festival.

Helt anderledes forholder det sig med Dan Park. Der har været nærmest blikstille om hans entartete kunst, og bortset fra konceptkunstneren Lars Vilks har ingen svenske kulturpersonligheder ytret støtte til Park.  Uwe Max Jensen, Den Fri

0 0 votes
Article Rating


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

Subscribe
Notify of
guest
28 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
trackback

[…] Man skal ikke have beskæftiget sig med politik eller Mellemøsten i ret lang tid, inden man lærer at sætte mere pris på ligefrem tale, end man gjorde før. Uanset hvad man mener om Vestens engagement i et taber-kontinent. Jeg mener, de skal have lov at udkæmpe deres 30 års krig selv, og de skal frem for alt ikke gøre det i vore lande. The Middle East: The New Thirty Years’ War […]

trackback

[…] Hvad der er sket, og hvad der vil ske, er ingen overraskelse. Der kommer ikke fred i Mellemøsten de første to tre årtier, og det bliver blodigt, for det er det allerede, og det er uhyre begrænset, hvad Vesten kan gøre […]

trackback

[…] naturlig damagecontrol i dag. Mellemøstens opløsning formentlig bare lige begyndt, og den kan vare i 30 år,  der bliver  1.4 milliarder flere  afrikanere. Vi ser fremtiden ganske tydeligt, men vi tager […]

trackback

[…] i går. Det er en illusion. Vi oplever en megatrend på grund af Afrikas eksploderende demografi og Islams sammenbrud, der endnu kun har ramt 50 mio af Mellemøstens 500 mio. Vi har krav på, at politikerne ved det, […]

trackback

[…] står over for. Dengang var det ikke helt så tydeligt at se, at Mellemøsten måske står over for 30 års kaos, som det er nu. Vi forbløder i humanisternes […]

trackback

[…] fejl, som politikerne har overset : Den tager ikke hensyn til islams civillisatoriske sammenbrud, der kan vare i 30 år, og som vi ikke kan stille ret meget op i mod, og den tager ikke hensyn til befolkningsudviklingen […]

trackback

[…] han taler om: What an Islamic Caliphate Would Mean for the West. Danske politikere skulle nærlæse The Middle East: The New Thirty Years’ War. Måske kan DR 2 ‘s temaaften om emnet, højne niveauet.  Det begynder kl 20 og slutter mede […]

trackback

[…] De bør også sige lige ud, det et flertal af danskere mener: Vi accepterer ikke mere islam i dette land. Vi vil ikke  have flere ind, vil vil tværtimod af med de værste, vi har fået ved en fejl begået af et lille mindretal, der glemte at spørge om lov. Vi er et lille land, vi har fået mere end rigeligt, og ideelt set bør vi fremover overhovedet ikke tage andre flygtninge end dem vi håndplukker som særligt værdigt trængende. Herunder ingen andre muslimer end de lysende enkelttilfælde, der findes: Dissidenterne og frihedskæmperne, forfulgte intellektuelle osv. (Hirsi Ali, Wafa… Read more »

trackback

[…] I Politiken kan man se, at Den europæiske asylpolitik er godt på vej til at bryde sammen. Det er ikke noget at tale om endnu. Poltiken og regeringen tror, det er en midlertidig krise, hvor alt tyder på at det er det første varsel om en egentlig tsunami mod Europas kyster. Afrikas befolkning fordobles bare den næste generation, islam er efter flere og flere udenlandske bedømmere på vej ind i et årtier langt civillisationsnedbrud. […]

trackback

[…] Hvad så, Venstre? Hvis islam, som flere intellektuelle bla. David Goldman (Spengler) og senest Richard N. Haass hævder, befinder sig i begyndelsen af et lagvarigt civillisationssammenbrud med op til en halv […]

HH
HH
8 years ago

Aah, tack för detta steen! Nu har jag min tysta upplevelse för mig själv nästa gång jag kommer till Köbenhavn. Ikväll ska jag läsa Blicher – den omöjlige suputen till präst som t o m Artur Lundkvist satte högt.

Jag också.

HH
HH
8 years ago

Danmark har fler intressanta städer än precis Köpenhamn. Men kommer jag till huvudstaden vill jag gå på gator där Kierkegaard har gått och funderat. Jag vill se det H C Andersen talade om, han med ögon som ´runde taarn´ vilket jag som liten läste precis som det stod med långt a. Sen vill jag gärna konstatera om det är sant det som Scherfig påstod i “Den försvunne ämbetsmannen”. Det där om att högvakten vid slottet inne i kuren hade en knapp som hade devisen: “Vid händelse av krig. Tryck på knappen.” Alltså, jag vill ha DANSK historia, inte mellanösterns historia.… Read more »

Bjovulf
Bjovulf
8 years ago

Danskerne kan selvfølgelig selv bestemme, hvem der kan bosætter sig i vores land http://denkorteavis.dk/2014/danskerne-kan-selv-bestemme-hvem-der-kan-bosaetter-sig-i-vores-land/ Mange mærkelige ting er sket i årets agurketid, herunder det besynderlige i, at en politiker udtaler sig i øst, mens alle hendes modstandere kommenterer i vest. Fordelen for medierne ved en sådan kortslutning er, at den absurde debat får et eget indre liv og kan køre videre i umindelige tider. Inger Støjberg (V) skrev i Berlingske den 27.7. en kronik om det uhensigtsmæssige i at give flere fra tredjeverdenslande (læs: muslimske) opholdstilladelse, fordi mange ikke evner eller ønsker at integrere sig. Og på TV2 News uddybede… Read more »

HH
HH
8 years ago

Vem som helst förstår ju att det här går inte längre – vare sig i Danmark eller Sverige. Och låt oss tala förnuft och inte ramla in i samma mantra hela tiden – ni vet det där med rasism o s v. NEJ, det är inte motvilja mot andra människor, utan omöjligheten att härbärgera ANDRA KULTURER! Det är där det skär sig. Och här kommer en upptäckt som beskriver hur man gör om ord för att de ska passa in i sammanhanget. I en av bibeltexterna – Sakarja om jag minns rätt – står det att om främlingen ber om… Read more »

Bergfast
8 years ago
Reply to  HH

Intressant kommentar av HH om olika bibelöversättningar och förändringar av ord. Samt också en intressant, som vanligt, referens till en okänd, Melin. Mycket tack, (Mange tack!) Man kan också fundera över annat i anslutning till ordet främling. T ex: Angående uttalandet om att älska sin nästa, (som sig själv), så berättar tydligen Jesus en berättelse om en barmhärtig samarier. Många tror kanske att det främst och först är de själva som skall älska (alla) deras nästa. Men det är frågan om berättelsen verkligen vill beskriva det. Jesus får frågan av sina åhörare (alla judar), när han predikar om att älska… Read more »

Bergfast
8 years ago
Reply to  Bergfast

Man skulle kunna förstå och tolka detta som att det endast de som hjälper en själv om man skulle råka ut för en olyckshändelse (?), är de som då skall få älskas och (få lov att?), bli betraktade som – ens nästa som man själv då just – står i tacksamhetsskuld – till? Det är de man då skall älska som – sin nästa – just därför att man står i tacksamhetsskuld till deras hjälpande hand? (Och kanske alltså då inte med en tvingande nödvändighet annars? Vem vet….)…. Att då själv vilja vara just – en barmhärtig samarier – och… Read more »

Bjovulf
Bjovulf
8 years ago

DF: Opret flygtningelejrene uden for Danmark http://www.bt.dk/politik/df-opret-flygtningelejrene-uden-for-danmark Af Thomas Nørgaard Andersen, Berlingske Nyhedsbureau Tirsdag den 5. august 2014, 14:50 Dansk Folkeparti vil bremse tilstrømningen af flygtninge til Danmark ved at oprette asylcentre i nærområderne i stedet. Partiet frygter, at presset på asylsystemet rykker den danske kultur fra hinanden. [!!!] Det danske asylsystem er slet ikke gearet til den store flygtningestrøm, som krigen i Syrien har skabt i løbet af sommeren, mener Dansk Folkepartis integrationsordfører, Martin Henriksen (DF). Ifølge Berlingskes research er der siden 1. juni blevet forsøgt at åbne mere end 1.500 nye pladser i de danske kommuner for at… Read more »

Bergfastb
Bergfastb
8 years ago

Det verkar som att varken radio, tv eller tidningar, varken politiker eller ledarskribenter, och heller inte varken idrott, svenska kyrkan eller underhållning i olika former, längre har några större lockelser på alltfler svenskar. Idrottsrörelsen, politiken, kyrkan, skolan, vården, omsorgen, samt då massmedier i alla dess former, de verkar alla av alltfler anses svika, förleda, lura, bedra, narra, ljuga och förvirra alltmer. Ja, vem, vad, vilket eller vilka, samt hur, på vilket sätt och när skall det då kunna skapas några alternativ som är tilltalande och som verkar ärliga, riktiga, sanna, goda och tydliga, samt allvarligt verkligen vill svenska folkets väl… Read more »

HH
HH
8 years ago

Helt rätt Angela! Och jag har väldigt svårt för de flickiga rösterna plus gossarnes ,målbrottsstämmor. Har man inte logopeder inom radion? Särskilt svårt har jag för röster som låter knarriga och där man gissar att det finns knutor på stämbanden. Jag lyssnar aldrig på det där hemska programmet där någon pratar och pratar om sitt enorma liv och spelar skränig musik. Varför aldrig en visa? En vissångare som sjunger på svenska? Att höra Wallenbergs syster tala i radion var väl intressant – om det inte varit för musiken. Vad jag förstår är denna dam av äldre sort och en del… Read more »

Angela
Angela
8 years ago
Reply to  steen

Nej, så fort folk ställer obekväma frågor svamlar han bort det. “Du …har du åkt skidor någon gång”? Oavsett vad som avhandlats tidigare. Eller “har du plockat många jordgubbar”? “Du vet de där små röda”. Jag fattar inte att folk snällt svarar. Det gäller att få folk att tappa tråden och minska den korta tid de har till sitt förfogande. Men det är väl svårt att be programledarna till ett varmare ställe eftersom de har makten att avsluta samtalet när de vill. Obekväma samtal förläggs sist i programmet så att signaturmelodin kan ingripa. Styra det vart de vill och tysta… Read more »

HH
HH
8 years ago

Idag tisdagmorgon lyssnade jag på Sverige radios p1 och programmet där man kan ringa in och lufta sina tankar. Detta är ingen egen svensk programidé, utan som vanligt lånad utifrån, i det här fallet England. En person som ringer menar att Sverige helt enkelt inte längre har en insatsberedskap värd namnet när man ser vad som händer i Västmanland där det brinner för fullt och en person har dött. Programledaren vid namn Fågelberg börjar genast tala om de döda i Gaza – skulle det inte vara värre? Värre för den som mist en anhörig i Västmanland? Svamlet från programledaren fortsatte… Read more »

Angela
Angela
8 years ago
Reply to  HH

Ja, det är bara en av många saker vi borde vara oroliga för. Skräckslagna rent av. Jag skulle vilja varje dag ta ett nappatag med allt som sägs bara i SR och SVT varje dag. Ge ORDENTLIG kritik. Inte minst Lövens märkliga uttalande igår om att alla arbetslösa nu skall bli undersköterskor. Sedan fick vi höra i P1 Morgon ett snyftreportage om en stackars “diskriminerad” utländska som inte blivit antagen till sjuksköterskeutbildningen fastän hon VILLE det och hade TÄNKT sig det. Nu hade hon blivit ledsen! Ja, tänka sig. Det är skamligt av en som aspirerar på att bli ett… Read more »

Robin Shadowes
8 years ago
Reply to  HH

Jag undrar dessutom om branden eller bränderna är naturliga. I USA har det ju tidigare förekommit så kallade forest jihad. Ytterligare ett försök att bryta ned oss. Att överbelasta systemen och förstöra vårat land. Själva behöver dom ju inte bry sig då dom avskyr skogar. Där finns ju massor av djinner och kuffarna kan inte gömma sig där om dom inte längre finns.

Prudentius
8 years ago
Reply to  steen

“…siger Martin Geertsen og understreger, at flygtninge skal behandles efter reglerne.” Og det er jeg sådan set ikke uenig i. Flygtninge skal vitterligt behandles efter reglerne. Men de regler skal IKKE være sådan, at hele befolkninger kan stikke af fra deres hjemlande og slå sig ned i andre folkeslags nationer. Det er og bliver nemlig opskriften på katastrofe! Et godt eksempel er Kenya, der nu er grundigt destabiliseret af somaliske flygtninge. Og hvor stopper den kaotiske dominoeffekt?? Og det er bare her kæden hopper af for laaaangt de fleste vestlige politikere. De tror det er vores ansvar og vores mulighed,… Read more »

Prudentius
8 years ago

“Det er uholdbart at have så fejge ledere, nu hvor ingen længere kan påberåbe sig god tro om konsekvenserne.” Præcis! Den nuværende vesteuropæiske magtelite er simpelthen en alvorlig trussel mod de indfødte europæiske befolkninger og den orden og velstand vi gennem generationer har opbygget. Vi skal ikke miste vores lande, bare fordi et slidt umuligt/utopisk koncept fra 1700-tallet om universelle “menneskerettigheder” har bidt sig fast i hjernerne på et slæng af forkælede og generelt kriminelt uvidende politiske amatører. Det eurokratiske projekt om at skabe det humanitære imperium må opgives fuldstændigt, Europa er ikke en flygtningelejr eller en skraldespand for den… Read more »

28
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x