6
aug
Seneste opdatering: 6/8-14 kl. 1731
59 kommentarer - Tryk for at kommentere!

Av Julia Caesar:

Copyright Julia Caesar, Snaphanen och HRS. Citera gärna delar av texten men iaktta gott bloggskick och länka till Snaphanen!

1-mosul 900

Bollnäs kyrka vandaliserades under den gångna helgen med fönsterkrossning och islamistiskt hatklotter. “Die Mosul” (Dö Mosul) är budskapet som sprayats på fem av kyrkofasadens väggar. Någon i Bollnäs eller stadens närhet anser att folkmordet på kristna i Mellanöstern inte går tillräckligt fort.

Det här islamistiska dådet mot Bollnäs kyrka kommer ni inte att få läsa eller höra något om i svenska riksmedia. Enbart lokaltidningen helahalsingland.se uppmärksammar saken. Sedan blir det tyst. Och stora delar av allmänheten kommer att leva i tron att “ett ungdomsgäng” har varit framme. Vilka vandaler ungdomen har blivit nuförtiden.

Mosul tömt på sina kristna invånare

Islamisterna bakom klottret på Bollnäs kyrka borde vara nöjda. Iraks näst största stad, Mosul, är i full färd med att dö. Det islamistiska mördarbandet IS (Islamiska staten) intog staden den 10 juni. Nu är Mosul tömt på sina kristna invånare. Deras tvåtusenåriga existens i staden är slut. Bara några få kristna finns kvar. Det är de som är för sjuka och gamla för att kunna fly. Den 19 juli ställde IS Mosuls invånare inför ett ultimatum: konvertera till islam, betala slavskatt (jizya) eller dö medelst halshuggning. De som kunde fly fick några timmar på sig att ge sig av. Men IS tvingade dem att lämna ifrån sig alla värdesaker; pengar, guld, smycken och mobiltelefoner och gå med bara de kläder de hade på kroppen.

Katolska kyrkan i Mosul nedbränd

IS märkte ut alla bostäder där kristna assyrier bodde med ett ”N”, och började plundra dem på deras ägodelar när ultimatumet gick ut.  Samma mördarband har bränt ner den katolska kyrkan i Mosul med allt vad den innehöll av oskattbara föremål, enligt uppgifter på Raymond Ibrahims blogg. 

Raymond Ibrahim är son till invandrade egyptiska kopter i USA, Mellanösternkännare och författare till boken “Crucified again. Exposing Islam’s New War on Christians“,  om den förföljelse av kristna som har pågått i 1 400 år. Det är bara scenerna som skiftar – de senaste är Irak, Syrien och Egypten.

“Döda alla icke-muslimer varhelst I påträffen dem”

Konceptet är detsamma genom århundradena: rättrogna muslimer lyder koranens uppmaningar att döda alla icke-muslimer “varhelst I påträffen dem”:

”Döden dem varhelst I påträffen dem och driven ut dem från varje plats, från vilken de driva ut eder,… och strida de mot eder så döden dem! Sådan varder de otrognas lön!” (Sura 2:187).

”Jag skall injaga skräck i deras hjärtan, som äro otrogna; halshuggen dem och huggen av dem alla fingrarna!”( Sura 8:12).

“Värst är det om du är kristen”

Det hatiska klottret och vandaliseringen av Bollnäs kyrka ska ses mot bakgrund av det som händer i Mosul just nu.

“Stad efter stad i Irak och Syrien töms på sin ickemuslimska befolkning. IS förföljer, förtrycker och dödar människor av alla etniciteter och religioner. Är du sunni, något IS-anhängarna själva är, kan du bli dödad för att du vägrar följa deras tolkning av Koranen. Är du shiamuslim eller alawit är du deras fiende. Men värst är det om du är kristen”

skriver Nuri Kino, invandrad svensk-assyrier, journalist och Mellanösternkännare i Sydsvenska Dagbladet.

“Kristendomens vagga utrotas”

Nuri Kino uppger att mer än 700 000 ickemuslimer; kristna, mandéer, yezidier och andra, har lämnat Irak. Ingen vet hur många som har lämnat Syrien.

“Det assyriska kulturarvet håller på att utrotas. Kristendomens vagga likaså. IS förföljer även muslimer. Elva sunnitiska mullor, jihadisternas trosfränder, ska ha dödats av IS bara i Mosul. IS drar sig inte för att skära av din tunga om de inte tycker om det du säger, och hugga av dina fingrar om de ertappar dig med en cigarrett.”

Kristna världens mest förföljda folkgrupp

Kristna är världens mest förföljda folkgrupp. I land efter land i Mellanöstern och Afrika – länder som från början varit kristna – har den kristna befolkningen utplånats eller förvandlats till en hotad folkspillra allteftersom islam med våld har brett ut sig. Kyrkor och kloster – symboler för kristen tro – bränns eller bombas. Präster, munkar och församlingsmedlemmar mördas – även kvinnor, barn och gamla. I det tysta pågår ett etniskt och religiöst folkmord, en massutrotning av kristna, med minst 100 000 dödsoffer per år. De mördades brott: att de tror på Gud. Varhelst kristna befinner sig i länder med muslimsk befolkning blir de offer för etnisk-religiös rensning.

Näst största samlingen av medeltida kyrkoskulpturer

1-Bollnäs kyrka

Kyrkan i Bollnäs byggdes på 1300-talet. Näst efter Vadstena klosterkyrka har den Sveriges största samling av medeltida kyrkoskulpturer. Bollnäs kyrka är inte vilken kyrka som helst. Inte för mig. I den kyrkan har hela min släkt döpts, konfirmerats, vigts och begravts. Mina föräldrar och många andra kära anhöriga ligger begravda på kyrkogården. För mig är Bollnäs kyrka en helig plats. Varje gång jag kommer dit är jag nära mina förfäder och mitt ursprung. De finns i luften jag andas, jag kan ta på dem och tala med dem.

Jag bor inte längre i Bollnäs. Det är länge sedan jag flyttade därifrån. Men jag har fortfarande rottrådar fästa vid den lilla staden vid Ljusnan. När jag läser nyheten om vandaliseringen av kyrkan i helahalsingland.se  känns det som ett skarpt hugg i magen. Först blir jag upprörd. Sedan gråter jag. Skadegörelsen mot kyrkan är en grov kränkning mot alla som har stått mig nära och som vilar där vandalerna har farit fram. De har rätt att vila i frid.

En kristen svensk kultur har format mig

Jag är inte bekännande kristen. Jag gick tidigt ur Svenska kyrkan, och det har jag aldrig ångrat. Tvärtom blir mina skäl att inte tillhöra den alltmer politiserade Svenska kyrkan starkare för varje år som går. Ju fler hycklare och skrymtare som Helle Klein, biskop Eva Brunne och ärkebiskop Antje Jackelén som flockas i templet, och ju mer kyrkan besudlar sitt kristna budskap med politisk korrekthet, HBTQ-agenda, genustrams, mångkulturpropaganda och extrem vänsterideologi, desto mer växer min avsky och mitt avståndstagande.

Men jag är kulturkristen. Jag är född in i och uppvuxen i en kristen svensk kultur. Den har format mig till den jag är, och det väger betydligt tyngre än ett medlemskap i Svenska kyrkan. Jag har inga problem med att känna empati och solidaritet med kristna människor och förtvivlan och vrede när de förföljs och slaktas som kreatur.

En typisk, okunnig journalist

Artikeln i helahalsingland.se  är okunnigt skriven av en journalist vid namn Anki Svärdhagen. Hon verkar inte ha en susning om vad islam och islamism är. Med andra ord en typisk representant för den svenska journalistkåren. Dessvärre delar hon sin okunnighet med diakonen Rolf Forslin som hon intervjuar, och på det sättet är också han en typisk representant för Svenska kyrkan.

“Mosul är en stad i norra Irak där det är starka motsättningar mellan kristna och muslimer” upplyser Rolf Forslin.

“Starka motsättningar mellan kristna och muslimer”? Ja, så kan man ju också beskriva ett pågående folkmord där muslimer utrotar kristna.

Se er omkring i er importerade verklighet

Svenska regeringar har under en lång följd av år släppt in hundratusentals invandrare från dysfunktionella muslimska länder. Insläppet har ökat kraftigt under de åtta år som den borgerliga alliansregeringen har suttit vid makten. Trodde politikerna att de som påstod sig fly från islams våldsamma krig och konflikter skulle lämna sin våldskultur kvar i hemlandet? Att de skulle bli som svenskar så fort de satte fötterna på svensk mark?

Då är det hög tid att vakna, gnugga sig i ögonen och se er omkring i den verklighet ni har importerat. Minst 80 unga invandrade muslimska män har enligt Säpos beräkningar lämnat Sverige för att ansluta sig till islamistisk jihad mot “otrogna” i Syrien. De har inte sin lojalitet hos det land som har tagit emot dem och deras föräldrar och gett dem skydd mot krig och förföljelse. Deras lojalitet finns hos den gud som de har konstruerat åt sig och som går under namnet Allah. Många av dem är beredda att i hans namn iscensätta det våld och den förföljelse mot oskyldiga civila som de säger sig själva ha flytt ifrån.

När jihadisterna återvänder till Sverige utgör de en mycket hög risk mot svenska folkets säkerhet. De är traumatiserade av sina erfarenheter och tränade till fullfjädrade terrorister, fullt kapabla att begå terrordåd mot svenskar. Det kan vi tacka våra politiker för, de aningslösa kretiner som har bjudit in dem för att de värnar mer om sin egen godhetsimage än om sitt folks säkerhet.

Var går svenska folkets gräns?

Något säger mig att vandaliseringen av Bollnäs kyrka inte är det sista förstörelsedåd vi kommer att få se, riktat mot svenska kyrkor. I Sverige brinner en skola varje dag, men det verkar tolereras av svenska folket och är uppenbarligen ingenting som politiker anser vara tillräckligt intressant att prata om. Skolor symboliserar kunskap och inlärning. Kyrkor är symboler för kristen tro. Var går svenska folkets gräns för utplåning av gemensam egendom? När brinner de svenska kyrkorna? När det sker – kommer vi att vara lika toleranta då som vi är mot nedbrunna skolor?

Ökande förföljelse av svenska judar

I kraftigt ökande omfattning förföljs judar i Sverige.  Men ingen vågar säga att förföljarna är invandrade muslimer – inte ens judarna själva. Inte ens Willy Silberstein, bror till SVT Aktuellts politiska kommentator Margit Silberstein och tidigare SR-journalisti många år, nu ordförande i Svenska kommittén mot antisemitism. När han intervjuas i SVT Aktuellt är han “chockad över att situationen för Sveriges judar har försämrats på ett väldigt allvarligt sätt”.  Men han säger inte ett ord om vilka fienderna är.

“De kristna förintas framför våra ögon”

Sannolikheten för förföljelse av och våldsdåd mot svenska icke-muslimer och fortsatt vandalisering ökar naturligtvis i takt med att den muslimska invandrargruppen fylls på och växer i Sverige. I sitt sommartal i Sölvesborg i lördags gick Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson till hårt angrepp mot den islamism som står bakom folkmordet på kristna. (Talet börjar cirka 13 minuter in i videon.)

Jimmie Åkesson sa bland annat:

“Just nu utspelar sig ett folkmord i Irak. Den kristna minoriteten, vars rötter går tillbaka till biblisk tid, är på väg att förintas framför våra ögon. Kristna helgedomar vandaliseras och förstörs. Dödspatruller från IS utför massakrer på kristna och på andra religiösa minoriteter. Var elfte minut, dygnet runt, året runt, mördas en kristen på grund av sin tro.”

“Islamismen är vår tids nazism och kommunism”

Han fortsatte:

“Vi kan inte, vi bör inte och vi ska inte blunda för det faktum att islamismen i dag är det största globala hot som vi känner till mot fred, säkerhet, demokrati, jämställdhet och mänskliga rättigheter. Sverige och Västvärlden måste börja betrakta islamismen på samma sätt som vi tidigare har betraktat andra totalitära erövringsideologier. Islamismen är vår tids nazism och kommunism och måste bemötas med samma avsky och mycket starkare motstånd än i dag.”

“Sverige är inte längre ert hem”

Jimmie Åkesson hade också en kommentar till de jihadister som har rest från Sverige till Syrien och Irak för att slakta icke-muslimer:

“Ni kan stanna där. Sverige är inte längre ert hem, så bemöda er inte om att komma tillbaka hit till detta land som har byggt sin demokrati på tusenårig kristen grund. Gör inte det.”

Enligt ett mycket märkligt uttalande av statsvetaren Jonas Hinnfors blir det nu allt svårare för Sverigedemokraterna att hävda att partiet är icke-rasistiskt.

En fråga till Jonas Hinnfors:
När blev islam en ras?

Lämna landet så snart som möjligt!

Jag vet. Mina döda på Bollnäs kyrkogård lider inte av den islamistiska skändningen. De döda har slutat lida. Men jag, deras levande anhöriga, lider. “Min” kyrka har utsatts för en skymf av de vedervärdigaste, mest hatiska människor som finns – islamister.

Vad har de i Sverige att göra? Jag vill uppmana dem att lämna landet så snart som möjligt. Det finns ingenting för er här. Bege er snarast till något muslimskt land där ni kan leva ut ert hat och ert våld och ta kål på varandra i era ändlösa strider mellan olika klaner och muslimska fraktioner.

Som den amerikanska politikern Sarah Palin sa: “Let Allah sort it out.”

Af Julia Caesar

Tidligere kronikker og klummer af samme forfatter

France: Muslim smashes up historic church, media dismisses it as person with “mental problems”

0 0 votes
Article Rating


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

Subscribe
Notify of
guest
59 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
trackback

[…] När brinner svenska kyrkor? av Julia Caesar 2014-08-06 […]

trackback

[…] När brinner svenska kyrkor? av Julia Caesar 2014-08-06 […]

trackback

[…] När brinner svenska kyrkor? av Julia Caesar 2014-08-06 […]

trackback

[…] När brinner svenska kyrkor? av Julia Caesar 2014-08-06 […]

joffe
joffe
7 years ago

ÖNSKETÄNKANDE från en fd.svensk medborgare:

Denna Julia Caesars islaminformativa artikel i varje svenskt hushålls brevlåda och ni hade en NY EFTERLÄNGTAD kraftfull majoritetsregering efter septembervalet.

Invandrare1957
Invandrare1957
7 years ago
Reply to  joffe

Hjälper inte Joffe. Så länge det inte står i Aftonbladet eller Expressen så kommer inte svenskarna att ta det på allvar. Dom har gått på godhetens förbannelse. Dom kommer att ta kollektivt självmord. Vi kommer att få se i höst när sossarna och miljöpartiet får makten och svensken är nöjd nu blir det högre skatter då blir skola och sjukvård bättre. Men baksmällan kommer ganska snart med sänkta löner i stat o kommun sen blir det bostadsbubbla. Sen har vi Bilderbergarnas fattigsverige det kulturlösa o gränslösa moderna samhället.

Sans Doute
Sans Doute
7 years ago

Sverige, Sverige, fosterland? ————————————- 9/11 – SKYDDSVAKT SKJUTEN I REINFELDTS BOSTAD *Fotnot & kuriosa: 9/11 är dessutom samma datum som Millennium författaren och Expos Stieg Larsson påstods ha fått sin påstådda hjärtinfarkt på tidningen Expos redaktion; samt den 9 november råkar också vara den kvinnliga målsägandes födelsedatum, inom det för rättsväsendet, JK Anna Skarhed och ”Sakint” samt dito mörkläggande TeliaSoneras VD Lars Nygren, för närvarande, högst aktuella ”grundärendet” som de återigen ska tvingas ta ställning till. De grupper som är kända för att vilja “markera” är just vissa ‘secret society’ sekter’, såsom frimurare och sionistiska ‘masons’ – som i synnerhet… Read more »

trackback

[…] skriver Nuri Kino, invandrad svensk-assyrier, journalist och Mellanösternkännare i Sydsvenska Dagbladet. […]

trackback

[…] skriver Nuri Kino, invandrad svensk-assyrier, journalist och Mellanösternkännare i Sydsvenska Dagbladet. […]

uppgiven43
uppgiven43
7 years ago

Jag orkar inte mer nu!! Jag bor utomlands och tittar aldrig på Svensk tv eller läser sk. etablerad media. Har ingen lust att läsa lögner. Jag tittar mest på utländska nyheter, men funderar nu också på att sluta med det. Varje gång man slår på någon nyhetskanal, så är det död (muslimer), elände (muslimer), hat (muslimer), muslimer hit och muslimer dit. Hur kan man tillbringa sitt korta liv här på jorden till att bara ställa till ett helvete för andra? Så kallar de oss fredliga kritiker för onda och rasister?! Ni som gör det är definitivt inte goda människor, det… Read more »

Thomas
Thomas
7 years ago

Tack Julia för en dyster upplysning om tillståndet i f d Sverige.

Det vore naturligtvis bra om Du har möjlighet att skicka ditt blogginlägg till partiledarna oc chefredaktörerna för ett antal tidningar. Alla måste bombas med sakinformation detta valår. Glöm inte mottagningsbevis.

Skicka också ett personligt ex av dina två utsökta böcker till dessa herrar och damer. Om Du vill ha delfinansiering av detta utskick så hör av dig

HH
HH
7 years ago

Ett sidospår: jag läser nu att åklagaren i fallet konstnären Dan Park kräver att konstverken skall destrueras. Park går väl i samma liga som den afrikanske konstnär som gjorde en afrikansk kvinna som tårta och den här Ohlson-Wallin som gjorde Jesus till någonting som ingen kristen håller med om. Men har man en person som K G Hammar i ryggen kan väl vad som helst godkännas. Jag har stått på den plats i Berlin där misshagliga böcker brändes. Man har grävt ut ett utrymme – alldeles intill det judiska monumentet – i marken, ett betongrum uppenbaras sett uppifrån via en… Read more »

Da Capo
Da Capo
7 years ago
Reply to  steen

Sådana köer, se nedan, vill vi se också utanför Rönnqvist&Rönnqvist i Malmö.

Här köar man för att få se på dåtidens ‘entartete konst’.
http://www.openculture.com/2013/11/nazis-degenerate-art-exhibition-of-1937.html

Ole Burde
Ole Burde
7 years ago

”Det er civilisation som sådan venstrefløjen har forrådt ved at alliere sig defakto med islamismen ” . Denne simple og for nogen selfølgelige konklution er som logisk udsagn SAND , og den indeholdeer også svar på spørgsmål som ellers kan være forvirrende . Man kan feks blive forvirret af at spørge sig selv , om det virkelig kan passe at de progressive mental-patienter virkelig er villige til at opgive den høje levestandard , som de elsker mindst lige så højt som nogen anden gruppe. Svaret er , at på nuværende tidspunkt kan de stadig hylle sig ind i illutionen om… Read more »

Peter
Peter
7 years ago

Islam är bland det värsta som någonsin drabbat mänskligheten.

trackback

[…] När brinner svenska kyrkor? av Julia Caesar […]

H B
H B
7 years ago

“När brinner de svenska kyrkorna? När det sker – kommer vi att vara lika toleranta då som vi är mot nerbrunna skolor?” Jag vill nog påstå att detta redan har skett och sker. Under de senaste tio-tolv åren har det brunnit uppseendeväckande mycket kyrkor liksom byggnader av stort kulturhistoriskt värde. Som vanligt får vi här dra våra egna slutsatser eftersom detta faktum, om det så skulle eskalera till bibliska proportioner, aldrig kommer att ventileras i några förbjudna termer hos vare sig media, s k sakkunniga eller övrigt etablissemang. Ja, självcensuren på områden som dessa har med medias uppfostrings- och härskarteknik… Read more »

nobody
nobody
7 years ago

Apropå kommentaren från hencytjoe – “Denna låt är en perfekt tolkning om ifall barns fantasier hade hamnat i huvudet på en vuxen. Lite skevare, lite skummare, men i samma bana. :)”

Jag tror låten jag presenterar här faktiskt ekar ihåligt i våra folkvalda politiker, därav dagens svenska politik.

“Jävlar anamma – Pickadulverman”: http://www.youtube.com/watch?v=8hx4WM9Dw2I

Vad ni danskar skall fråga er är om samma låt spelas i era politikers skallar, innan ni röstar.

P.S. Detta är en del i ett nordiskt kulturutbyte.

Stefan K
7 years ago

Jag vet inte, men är det inte oroande att runt 90% av de som anländer till Sverige saknar id-handlingar? Om Migrationsverkets prognos på 80 000 asylsökande står fast, innebär det att 72 000 anländer till Sverige utan id-handlingar i år, majoriteten av dessa från länder där islamister härjar.
Är det tänkbart eller otänkbart att ett antal av dessa 72 000 är personer med kopplingar till Isis, Al-Qaida eller andra islamistiska grupperingar?

Stefan K
7 years ago

Jag är inte längre medlem i Svenska Kyrkan, men hade gått ur idag om detta inte redan var gjort. Det mest anmärkningsvärda är Svenska Kyrkans tystnad. Har rädslan för ordet rasism paralyserat etablissemanget så pass att t.o.m. de kristnas representanter väljer tystnad före kritik och försvar av islam före ett avståndstagande. Jag tror inte att muslimen i sig skulle stå upp för islamisternas behandling av kristna och andra religiösa grupper, men deras tystnad i frågan är påtaglig. Det sägs finnas 1 miljon muslimer i dagens Sverige, en inte oansenlig grupp m.a.o. Vill de, kan de, stå upp för alla religiösa… Read more »

S Seobservant
S Seobservant
7 years ago

Redan Tage Erlander varnade för folk från Mellanösten
På förslaget om man kunde ta hit dem som arbetskraft svarade han
Nej gör inte det, de tar bara med sitt bråk hit.

Så rätt han fick, tyvärr-

Sörjer med er fördärvade kulturskatt.

nobody
nobody
7 years ago

I Sveriges avlånga land skall ni snart få se att denna skändning skylls på SD.

“Över hela denna jord – oh yeah oh yeah
Sker katastrofer, terror, mord – å ack o ve
Men vi som tror på media har ändå ryggen fri
För roten till all världens ondska är inte vi
Nej, det är Sverigedemokraternas fel – Sverigedemokraternas fel…” – Grotesco – Det är bögarnas fel: https://www.youtube.com/watch?v=T1lvMJ-l0_A

HH
HH
7 years ago

Ett sidospår: idag hörde jag i radion historien om en överlevande kvinna som utsatts för de röda kmererna, ni vet Kambodja och där man skulle lotsa kambodjanerna in i det röda lyckoriket. När jag hörde denna överlevande kvinnas berättelse och om hur hennes anhöriga dödats rätt av för att de inte var av rätt folkmaterial steg vissa obehagliga minnen upp. Bland supportrarna – USA var inblandat också eftersom de ville behålla handen över Vietnam – fanns Jan Myrdal (givetvis!) men också författaren P O Enquist samt Birgitta Dahl. Var hon inte riksdagens talman (talhen?) ett tag? Alla hade tydligen varit… Read more »

nobody
nobody
7 years ago
Reply to  HH

@HH

Nej, vansinnet tar inte slut förrän vi säger stop i demokratiska val!

“Can I play with madness

Give me the sense to wonder
To wonder if I’m free
Give me a sense of wonder
To know I can be me
Geve me the strength to hold my head up
Spit back in their face”: http://www.youtube.com/watch?v=g-_p6pwm1s8

Skåning
Skåning
7 years ago
Reply to  nobody

Kanske inte de flestas musiksmak, men den här klassikern av punkbandet Dead Kennedys är nog den mest talande av alla låtar i ämnet kring Röda khmererna. Alla punkare var inte okritiska vänsterdårar. Den här texten klär av den hycklande kommunistkramande medelklassen som är lika högaktuell idag som 1980. https://www.youtube.com/watch?v=-KTsXHXMkJA So you been to school For a year or two And you know you’ve seen it all In daddy’s car Thinkin’ you’ll go far Back east your type don’t crawl Play ethnicky jazz To parade your snazz On your five grand stereo Braggin’ that you know How the niggers feel cold… Read more »

nobody
nobody
7 years ago
Reply to  Skåning

Gör bra låt!

Frågan är bara hur länge det dröjer innan musiken tystnar. För den är farlig.

“Simon and Garfunkel- The Sounds of Silence”: https://www.youtube.com/watch?v=LK-WzXUJFCo

PEAK
PEAK
7 years ago

Jag är inten anhängare av Assad, men tyvärr han fick helt rätt när han redogjorde för hur framtiden skulle se ut om man försökte störta regeringen i Syrien. Vad som gör att jag mår riktigt illa är att Reinfeldt har använt en halv miljard av vår surt inbetalda skatt till att “sponsra” IS och /eller andra islamister.

trackback

[…] Krönikan kan varmt rekommenderas. Texten kan, som vanligt, läsas på den dansk-svenska bloggen Snaphanen. […]

Stefan Borg
Stefan Borg
7 years ago

Julia, du hänvisar till SÄPOs uppgift om minst 80 svenska jihadister. Carina Hägg, socialdemokratisk riksdagsledamot, utstött ur partiet pga av redlighet, uppger efter besök i mellanösterns flyktingläger att 400 är ett troligare antal:

http://www.varnamonyheter.se/artikel/110210/politisk-islam-viktigare-fraga-an-vinster-i-valfarden

Det säger allt: SÄPO känner till 80, alltså torde över 300 vara okända för SÄPO. Det bådar gott för framtidens Sverige…

Julia Caesar
Julia Caesar
7 years ago
Reply to  Stefan Borg

@ Stefan Borg.

Jag tror att man ska ta både Säpos och Carina Häggs uppgifter med en nypa salt. Ingen vet säkert hur många som har rest från Sverige för att delta i jihad i Syrien/Irak.

Detta för att det inte finns några lagliga medel att registrera dem. Våra politiker föredrar att inte veta.

Julia Caesar

Angela
Angela
7 years ago

Tack, Julia för att du tar upp det. Det mest förskräckliga är att det går alldeles utmärkt att ta upp antisemitism och judeförföljelser i Sverige men inte förföljelsen mot svenskarna som är kristna av födsel och ohejdad vana. Inte de avskyvärda övergrepp som svenskarna utsätts för i sitt eget land. Svenska Kyrkan har gjorts till ett varumärke tömt på kristet innehåll där man i det tomrummet trycker in all sköns skräp hämtat från historiens soptipp. Religioner som utan betänkande hufgger huvuden och händer av folk, piskar och torterar människor och nedvärderar kvinnor och kvinnors rätt att behandlas som övriga människor… Read more »

HH
HH
7 years ago

Men herregud Bjovulf – har folk nu blivit helt tokiga? Ja, jag menar det du skrev om engelska trädgårdar och responsen. Jesses!

Och vad skulle hänt om min lektor i botanik skulle fått härja fritt i spalterna? Han som först tillsammans med oss examinerade växterna – stammens utseende, bladens fäste på stammen och sist och minst viktigtfaktiskt: blommans utseende.

Och därpå den följande frågan (som naturligtvis i dag är rasistisk): “Och varför växer växten just här? Har det någonting med jordmånen att göra? Undersök det!”

Bjovulf
Bjovulf
7 years ago
Reply to  HH

Ja, just det – eller kanske är det nått sorts virus i luften eller mikrober i vattnet? 😉

Läget påminner meg nu mera och mera om denna klassiska amerikanske Sci-Fi-rysaren från
50-tallet “Invasion of the Body Snatchers”.

https://www.youtube.com/watch?v=WFnSxeDfENk

Vi får nog håppas på, att det hela bara är en elak mardröm av värsta sorten, att vår politiker och såkallade “elit” inte på alvar har blivit byttat ut med exakta kopior helt
utan kännslor och sund förnuft …

Bjovulf
Bjovulf
7 years ago
Reply to  Bjovulf

Hela filmen – den är ett “must see”, om du / ni inte känner till den ;o)

https://www.youtube.com/watch?v=gIdjA-uu-nY

Men det är nog ingen bra ide att se den strax innan du / ni skal sova … 😀

Da Capo
Da Capo
7 years ago
Reply to  Bjovulf

POTENT VIDARELÄSNING:

Invasion of the Body Snatchers — For Real
http://dianawest.net/Home/tabid/36/EntryId/2114/Invasion-of-the-Body-Snatchers-For-Real.aspx
——-
From Meccania to Atlantis – Part 1: The March of the Body Snatchers
by of Takuan Seiyo
http://www.brusselsjournal.com/node/3612
——
beträffande Takuan Seiyo & West, se vidare GoV

Da Capo
Da Capo
7 years ago
Reply to  Da Capo
Da Capo
Da Capo
7 years ago
Reply to  Da Capo

Invasion of the Body Snatchers (1978) is a Cryptocracy Allegory.

The endgame is the destruction of humanity, and the mindset of the dark force, represented by Reinfeldt et al. behind the technocracy is total enslavement, death and destruction. In this regard, Invasion of the Body Snatchers is more revealing of the cryptocracy’s actual plans than most films. The shadow establishment really does want to snatch your body, harness your energy, and wipe your mind. Tool for this might islamism be?

https://www.youtube.com/watch?v=bkK2JJr1ia4&feature=player_embedded

trackback

[…] Julia Caesar är tillbaka med en aktuell krönika. Läs den här. […]

Bjovulf
Bjovulf
7 years ago

Virkeligheden overgår nok en gang fantasien mht. hvad PK-toserne kan finde på af vanvittige påstande, når de føler sig trængt af realiteterne og den kognitive dissonans for alvor sætter sig på deres næsten ubrugte hjerner 😉 Politisk korrekte ser racisme overalt. Nu står et haveprogram i radioen for skud http://denkorteavis.dk/2014/politisk-korrekte-ser-racisme-overalt-nu-star-et-haveprogram-i-radioen-for-skud/ Der er mennesker, som kan finde racisme overalt. Hvad vi andre opfatter som helt uskyldige ting, bekæmper de med politisk korrekt forargelse. Dette racisme-hysteri er mere udbredt i nogle lande end i andre. Den Korte Avis har tidligere givet læserne eksempler på, hvor langt denne tendens er drevet ud i… Read more »

Bjovulf
Bjovulf
7 years ago
Reply to  Bjovulf

Is Gardeners’ Question Time racist? http://www.telegraph.co.uk/gardening/11012398/Is-Gardeners-Question-Time-racist.html An academic claims the Radio 4 programme’s regular discussions on soil purity and non-native species promote racial stereotypes By Bill Gardner 3:50PM BST 05 Aug 2014 It is the softly spoken radio show that provides good-natured help and advice to thousands of gardeners every week. So regular listeners to Gardeners’ Question Time may be horrified to discover it has been accused of peddling racial stereotypes. According to an academic, the sedate Radio 4 panel show is riddled with “racial meanings” disguised as horticultural advice. One current presenter, Bob Flowerdew, rubbished the idea, calling it… Read more »

Bjovulf
Bjovulf
7 years ago

»Venstre ønsker ikke, at vi får svenske tilstande i Danmark« http://www.b.dk/politiko/venstre-oensker-ikke-at-vi-faar-svenske-tilstande-i-danmark Af Thomas Nørgaard Andersen, Berlingske Nyhedsbureau 5. august 2014, 10:57 Venstre mener, at stigningen i antallet af asylansøgere i Danmark kan tilskrives regeringens lempelige udlændingepolitik. Venstre vil stramme op og koncentrere sig om at hjælpe flygtninge fra verdens brændpunkter. [?!] Venstres integrationsordfører, Martin Geertsen (V), mener, det skal gøres mindre attraktivt at søge asyl i Danmark. Udmeldingen kommer, efter Berlingske tirsdag skriver, at der er kommet langt flere asylansøgere end forventet til Danmark denne sommer. Avisen skriver, at myndighederne siden juni har forsøgt at oprette mindst 1.500 nye pladser… Read more »

Bjovulf
Bjovulf
7 years ago
Reply to  Bjovulf

V: Vi kunne aldrig drømme om at gamble med udlændinge-politikken http://www.b.dk/politiko/v-vi-kunne-aldrig-droemme-om-at-gamble-med-udlaendinge-politikken Af Jan Bjerre Lauridsen, Berlingske Nyhedsbureau 6. august 2014, 09:56 Venstres retsordfører Karsten Lauritzen afviser justitsminister Karen Hækkerups kritik af, at Venstre spiller hasard med udlændingepolitikken. Venstres retsordfører Karsten Lauritzen (V) går nu til modangreb på justitsminister Karen Hækkerup (S), der i Jyllands-Posten anklager partiet for at gamble med udlændingepolitikken. Kritikken kommer efter, at et udspil til Venstres nye indvandringspolitik i sidste uge landede i medierne. Her kom det frem, at partiet har planer om at fjerne 24-års-reglen og tilknytningskravet i sager, hvor ægtefællen vurderes at være integrationsegnet.[!!!] »Jeg… Read more »

Elisabeth
Elisabeth
7 years ago

Tack för din krönika Julia, jag ska sprida den.
Välkommen tillbaka, jag har saknat dina krönikor. Hoppas att du har haft en skön sommar!

Angela
Angela
7 years ago
Reply to  Elisabeth

Här är mer som kan spridas av dig, Elisabeth och av alla andra. Har just sett SD:s Valfilm. Den är fullt godkänd. Enkelt, lättfattligt och ärligt, framför allt det – ett ärligt och förnuftigt budskap om vad SD står för. Inga sliskiga eller orealistiska skönmålningar utan ett framförande av folkets röst. Varje förnuftig människa som vill ha ett gott liv sympatiserar med detta budskap. Över hela världen. Äntligen några som tar upp folkets kamp mot en överhet som distanserat sig från folk och bara kör sina egna lyxrace.

http://avpixlat.info/2014/08/06/sverigedemokraterna-forandring-pa-riktigt/

HH
HH
7 years ago

Tack Julia för din genomlysning. Tankarna blir klarare, sikten bättre. Men det molar i magen. De här mänscherna är inte riktigt navlade som vi säger i norr. Här en parafras på Albert Engström, se också teckningen framför er: inför valet vill regeringspartierna bli folkliga och bjuder följaktligen in folk på en kaffestund på Rosenbad. En äldre dam som inte riktigt vet hur allt egentligen går till och hur titlar utdelas (som jag inte heller begriper!) går fram till Fredrik Reinfeldt och säger: “Och vem kan han vara? Är han möjligen skollärar´ eller nåt sånt?” Hr Reinfeldt i profil och med… Read more »

Ludvig
Ludvig
7 years ago

@ Steen
Länken “Skriver Nuri Kino”
fungerar inte.

Mvh Ludvig

Julia Caesar
Julia Caesar
7 years ago
Reply to  Ludvig
intetnavntak
intetnavntak
7 years ago
Reply to  steen

Qatar, nogle danske liberales paradis. Glem alt om Norge, verdens rigeste land.

Bente
Bente
7 years ago

I Danmark nedlægger vi kirker og bygger moskeer……………!

XY
XY
7 years ago

Vi kan ju fortsätta och chansa på att Jens Orbacks godhetsdoktrin gentemot minoriteter håller, så att de är goda tillbaka när de har blivit majoritet. (Orback, den tidigare integrationsministern i den socialdemokratiska regeringen.) Jag tror att den doktrinen har falsifierats för längesen, vad det gäller den muslimska minoriteten iallafall.

Savannah
Savannah
7 years ago

Finns i gen journalist med hedern i behåll som kan upplysa och publicera i någon av de svenska tidningarna om sakernas tillstånd. Vakar ansvariga utgivare texterna som hökar? Hur kan större delen av folket vara så ovetande? Hur kan politiker på kommunal nivå inte se vilka kostnader och vilken utarmning av ekonomin och välfärden som sker? Hur kan kritik mot invandring förväxlas med rasism? Jag förstår helt enkelt inte.

XY
XY
7 years ago
Reply to  Savannah

Många inser, men har ännu inte tagit bladet från munnen. Riktigt komiskt blev det igår när ledaren i Sydsvenskan uppmanade politikerna till klarspråk angående antisemitismen mot synagogan i Malmö, men själv inte sa ett knyst om varifrån de antijudiska stämningarna, hotet mot judarna, kommer ifrån.

Robin Shadowes
Robin Shadowes
7 years ago

Tack för att ni valde Sverige! (Reinfeldt)

Morten - - -
Morten - - -
7 years ago
Reply to  Robin Shadowes

Så klart gjorde han det. Der er meget at takke for. Indvandring medvirker til at gøre fremtiden lysere: http://www.dn.se/ekonomi/invandrare-betalar-mer-till-samhallet-an-de-far-tillbaka/

Ja. Så skulle det være endeligt afgjort. Indvandring er en knippelgod forretning.

– – –

59
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x