9
aug
Seneste opdatering: 9/8-14 kl. 2324
4 kommentarer - Tryk for at kommentere!

Skåningen Lars-Erik Larsson (1908-1986) Pastoralsvit,  mellem tolvtonemusik og senromantik (min. 4:38). Man hører tydelige spor af  både Carl Nielsen og Jean Sibelius i første sats. I den anden er genklangen af Bruckner.  Han studerede hos Alban Berg, der havde mødt Carl Nielsen, og beskrev ham som “human, nothing but human.” Ikke det værste epitafium at få modsat dem der går historien i forkøbet, og bærer humanismen i knaphullet.

“Talar ni bara politik, mademoiselle? Älskar ni inte livet?”

Det sagde Francois Mitterand til den svenske journalist Chris Forsne, hvis fælles søn nu vil gå ind i politik for Moderaterna. Det er hvad jeg tænker, når jeg ser unge under 30 på topposter i politik. Herregud, få jer et liv og find ud af hvad det går ud på, inden I begynder at ordne andres. Unge mennesker skal leve livet, de skal ikke blive livsvarige, politiske tremmekalve som f.eks. Svend Auken, Ritt Bjerregaard, Fogh Rasmussen, Løkke Rasmussen og en tremmekalv in spe: Johanne Schmidt Nielsen. Flygt til tilværelsen mens du kan, Johanne, du har et kærlighedliv, siger de. Der er ikke noget ordentligt menneske, der beskæftiger sig med politik, som ikke længes væk, og der er vel ikke ret mange i politik, som ikke burde have været der.

Vi har ikke brug for unge ‘med  visioner.’ Politik er  ligesom trafik, erfarne bilister har de færreste ulykker, selvom guderne skal vide gamle idioter også findes i politik. Jeg har 4 mio. kilometer på bagen og nul ulykker, blandt andet som lastbil- og taxichauffør. Jeg har kørt i bjerge, i sne, om natten, på Balkan, i Sydøstasien. Jeg har lært at navigere fri af de farlige derude, jeg begyndte heller ikke at skrive om politik, før jeg var over 50. De instinktive politiske genier er langt færre end de unge i politik. Jeg kan køre med passagerer, der kan føle sig forholdsvist trygge, men jeg vil ikke sidde på passagersædet i  Johanne Schmidt Nielsen, Gustav Fridolin, Åsa Romson eller Fredrick Federley’s bil. No fucking way. Mitterrands son vill in i riksdagen.

0 0 votes
Article Rating


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

Subscribe
Notify of
guest
4 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
PBr
PBr
7 years ago

Det er så dejlig musik og her er det med billeder af svenske landskaber

http://youtu.be/qDKzG2W0ICk

Bergfast
7 years ago
Reply to  PBr

Tack till Steen för postning av underbara Lars-Erik Larsson och hans mycket fina musik.

Stort tack också till PBr för länken till de fantastiska svenska naturbilderna i anslutning till samma musik.

HH
HH
7 years ago

Ja, Pastoralsviten är ett av de mest älskade klassiska verken som man ofta hör i radion. Vid ett samtal med en reporter i radion en gång blev Lars-Erik Larsson tillfrågad vilken fågel han tyckte sjöng vackrast. Kompositören svarade på sitt lugna och eftersinnande sätt: koltrasten. Det där väckte mig eller också har jag inte lyssnat tillräckligt på fåglar. Koltrastarna har ju mest tjattrat större delen av året i vår trädgård. Men den sång som kom i somras tror jag t o m överträffade kompositörens verk! Och en gång satt en koltrast i vår björk och sjöng så att jag trodde… Read more »

4
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x