11
aug
Seneste opdatering: 11/8-14 kl. 1712
16 kommentarer - Tryk for at kommentere!

Gudmundsson redefinerer Nattvandrarstaten

Under branden i Västmanland kunde försvarsmakten inte bistå med hjälp, vare sig med personal eller helikoptrar. Resurserna fanns inte. I stället reste sig tusentals frivilliga för att sköta matinsamlingar, nödtransporter och evakueringar. I helgens drama med de två försvunna barnen i Vällingby misslyckades polisen under en hel dag – trots en relativt stor kraftsamling – att lokalisera de försvunna, fastän barnen inte ens lämnat det hus där de sist sågs av mamman. Samma kväll organiserade dock frivilligorganisationen Missing people skallgång i hela nejden. De senaste veckorna har vi dessutom hört flera uppgifter om att polisen inte ens vågar åka in i vissa förortsområden. Den grundläggande tryggheten i våra förortscentra sköts numera av frivilligt organiserade sociala stödgrupper, som Farsor och morsor på stan. Denna modell för samhällets organisering saknar historisk motsvarighet. Kanske är det dags att tillföra ett begrepp till den politiska filosofin:

Nattvandrarstat -en -er. Samhälle där statens uppgifter maximeras i allt utom att garantera medborgarnas grundläggande trygg- och säkerhet. Försvar, rättsväsende och katastrofberedskap sköts ist av frivilliga. Se Sverige.Motsatsen till nattväktarstaten

Drengen med de mange kjoler

En rapkæftet og kønsrolleufølsom ven skriver ” Når islam overtager Sverige, skal svenske drenge og mænd så også bære tørklæde?” Mnjoh, hvorfor ikke? Først tugtet af matriarkatet, så underkastet herrefolket. Lad os sende et hospitalsskib til den svenske mand.

När min son var tre år gammal köpte vi hans första klänning. Det var på hans eget initiativ. Han frågade mig en morgon varför han inte hade någon, ”det är ju så fint!”, sa han, och vi gick genast till Myrorna där han fick välja fritt. Han föll för en enkel gul bomullsklänning med blå och rosa blommor på. Han hade aldrig sett något vackrare sa han och ställde sig på tå vid kassan för att betala. När vi kom fram till dagiset kom ett barn fram till honom och frågade: ”Vad fan har du på dig klänning för?” Jag gjorde mig redo att ingripa men min son förekom mig. Han gjorde en stor piruett, så att kjoltyget stod som en klocka runt benen och svarade; ”För att jag är så fin, så fin, så fin!”

Under årens gång har han köpt på sig ett tiotal klänningar i olika former och färger. Han känner sig allra tjusigast då. Det kombineras gärna med vattenkammat hår, blommiga Dr. Martens eller de snabbaste skorna han äger. I två och ett halvt år bar han klänningarna med en mallig uppsyn, alldeles stolt över sig själv. Men sedan började det krypa på honom, det där andra. Hans kamrater på dagiset, såväl flickor som pojkar, retar honom och kallar honom för ”tjej”. ”Jag ser hur han formas efter något han inte begriper – könsrollen”

0 0 votes
Article Rating


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

Subscribe
Notify of
guest
16 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
HH
HH
7 years ago

Tappade jag bort mig? Så här får jag veta via nätet: romarna behärskade fordom det som idag kallas Albanien och förmodligen var det Illyrien jag läste om i skolan.

Men dråpslaget kom senare – 1912 och då Grekland bland några andra stater kapade åt sig bitar av Albanien. Förmodligen stammade den albanske sjökaptenens avsky för Grekland från denna tid.

Det danska tålamodet med oss svenskar är ju helt enkelt lysande. Vi är väl vänner ändå, eller vad sägs?

HH
HH
7 years ago

En hastig titt på Albaniens historia visar upp några sidor – romarna var naturligtvis först ute, men den albanske sjökaptenen hade naturligtvis en mer närliggande historia att hänge sig åt. Närmare bestämt år 1912 då Grekland plus några andra nationer styckade upp Albanien. Och landet var det som kallades Illyrien i mycket gången tid.

Jag förstår. Men kära danskar, ni har ju haft ett fullkomligt oändligt tålamod med oss svenskar. Jag vet, ni är ett förlåtande folk…

HH
HH
7 years ago

Verkligen bra skrivet, Bergfast. Och det fick mig att osökt minnas ett möte häromdagen med en trevlig man som varit sjökapten och seglat på alla världens hav. Han berättade om en albansk sjökapten, både språkkunnig och intressant, som alltid berättade att han helt enkelt bara HATADE greker. På frågan varför han hatade just greker och hade de gjort honom något förnär? Han hatade dem helt enkelt för någonting som hänt hans Albanien under den fjärran tid då Grekland/Hellas var en stormakt! Riktigt hur och varför kom min berättare inte underfund med. Jag märker att jag helt enkelt måste läsa in… Read more »

Bergfast
7 years ago
Reply to  HH

HH, om albanens HAT mot greker;……”berättade att han helt enkelt bara HATADE greker. På frågan varför han hatade just greker och hade de gjort honom något förnär, svarade han att han hatade dem helt enkelt för någonting som hänt hans Albanien under den fjärran tid då Grekland/Hellas var en stormakt!”… Mycket intressant och tänkvärt…. ……. Den kommentaren, och annat, resulterade i denna långa – kommentartextfundering (!)…..( obs. obligatorisk frivillig läsning!…) …… Nyligen skrevs en artikel om s.k. nazister, även kallade s.k. vitmaktrörelser, av Helene Lööw på någon slags debattsida( i svt´s regi tror jag det var), där hon vill använda… Read more »

Bergfast
7 years ago

Det Paul Weston tar upp är ändå intressant. Hur många nationer och nationalstater i världen skulle vilja ha en för just deras majoritetsbefolknings signalement och etniska profil, en fullkomligt avvikande person som t ex nyhetsuppläsare, sportkommentator, eller dominera underhållningsprogram, debattprogram, eller inom massmedier i övrig och också inom politiken? Hur många kineser skulle vilja ha långa och blonda tyskar som nyhetsuppläsare, et cetera? Hur många greker skulle vilja ha ryssar som nyhetsuppläsare, et cetera? Hur många albaner skulle vilja ha engelsmän som nyhetsuppläsare, et cetera? Hur många fransmän skulle vilja ha tyskar, et cetera? Hur många israeler skulle vilja ha… Read more »

Ludvig
Ludvig
7 years ago

Paul Weston berör starkt.Som sanningssägare står han i främsta ledet.
Hans ord är giltiga för Sverige i ännu högre grad än för Storbritannien.

Hur skulle en sanningsenlig valaffisch från Reinfeldt och kompani, inspirerad av Westons analys, kunna se ut? Jo,så här:

“Med Alliansen för en fortsatt vänsterracism
vars like världen aldrig skådat”.

Niklas R
Niklas R
7 years ago

Läste åsikten om pojken med de många kjolarna. Något som slog mig var avsaknaden av vad pojkens pappa tyckte. Vilket antagligen innebär att han inte är med i bilden. Vilket i sin tur innebär att pojken, fram till dagis och förskola, inte haft någon normal manlig förebild. Istället har han bara haft mamma som förebild så i hans värld är det naturligt att bära kjol och hans mamma har uppmuntrat detta för barn är ju så söta i kjol. Han har säkert målat naglarna precis som mamma gjort och eventuellt fått smink målat på sig. Sedan kommer mötet med verkligheten.… Read more »

T. Snorrason
T. Snorrason
7 years ago
Reply to  steen

Op til ca 1900 gik både drenge og piger i “kjoler” op til ca 5-6 års alderen, velsagtens fordi det var nemmere og renligere at skifte “ble” under en kjole.
Når drengene blev renlige, fik de mandsdragt.
Ses tydeligt på gamle billder og fotos, men det var en ren praktisk foranstaltning og havde intet med vor tids genusvrøvl at gøre.

Bergfast
7 years ago

Angående artikeln om drängen med de många kjolarna. Det både tråkiga, sorliga och makabra är att dagens genusteoretiker, jämställdhetsförespråkare, jämlikhetsvurmare och de som till varje pris vill försöka neutralisera, ja, totalneutralisera, flickor och pojkar, män och kvinnor och alla deras familjära benämningar, roller och funktioner, (där de facto alltså det …fortfarande… trots allt är kvinnor som föder barnen), det är en faktiskt vilja att försöka förneka, förtränga, anklaga och attackera naturen själv, och därmed egentligen också Livet Självt. De är ofta förblindade av just teorier som låter så tilltalande i det allmänna förespråkandet, dogmen och den nödvändiga nödvändigheten att få… Read more »

HH
HH
7 years ago

I normalfallen, måste jag tillägga!

HH
HH
7 years ago

Men vänta – det är väl ingen ROLL vi tar på oss i livet, eller hur? Det yttre skulle i så fall vara en spegel av det inre och det tror jag verkligen inte på!

Bergfast
7 years ago
Reply to  HH

Vore tacksam om HH ville ytterligare förklara vad som menas här, som jag inte riktigt förstår. Att inte – det yttre – skulle vara en spegling av – det inre -, alltså inte skulle vara en verklighet menar HH? Undrar om det ändå inte är en verklighet ändå… Det heter ju: Så som i Himlen, (det Himmelska, = i – det inre – ?), så ock (på det Jordiska, eller = – i det yttre- , det fysiska, = det mätbara, synliga, hörbara, det som kan kännas och vägas, (= med de fem sinnena)?), på Jorden… (Alltså: Så som i… Read more »

Bergfast
7 years ago
Reply to  steen

Ok. Tack. Då förstår jag mer vad HH ville mena. Roller är det inte menar han då. Det verkliga identiteter som de flesta människor på ett fullkomligt naturligt vis identifierar sig själva med och till, och som naturen Själv, Livet Självt, manar, kallar och förmanar människor till, vilka alltså också är naturliga för de flesta, förutom en liten procentandel. Det är denna lilla procentandel som höjs till skyar, som gapar och skriker, som vill att alla skall bli – lika dem – , istället för att på ett naturligt och oftast självklart vis – bli lika sig själva – ,… Read more »

Bergfast
7 years ago
Reply to  Bergfast

Av någon lite svårbegriplig anledning, och orsak, så finns det i det massmediala rummets etablissemang, men även i dito politiska, en slags iakttagbar rädsla för majoritetsgrupperingar, majoritetsbefolkningar och dessa majoriteter normer, vanligheter och just genom sin majoritet just s.k. normalitet i både vad gäller familjebildningar och identiteter kring vilka de är, antingen män eller kvinnor, och detta då oftast hos dessa majoriteter utan några större problem. Men dessa majoriteter verkar i alla massmediala sammanhang vilja skys som pest, eller kolera? Det är istället en enormt stor fokus, (och just i relation till dessa s.k. normala majoriteter, en mycket stor och… Read more »

16
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x