14
aug
Seneste opdatering: 15/8-14 kl. 0048
23 kommentarer - Tryk for at kommentere!

48 mia mere til Migrationsverket. Financiering?

Sanna Rayman: “Enligt Migrationsverket är de utökade finansieringsbehoven för asyl och migration 48 miljarder kronor sammanlagt för i år och de kommande fyra åren. 48 miljarder utöver redan budgeterade belopp, alltså. I prognosen gör verket också hypotetiska beräkningar som illustrerar ”orimligheten i situationen”, nämligen vilka konsekvenser en utebliven anslagshöjning skulle medföra i olika delar av verksamheten.”

Dessa 48 miljarder i ytterligare anslag kommer i en valrörelse där vallöften handlar om att trolla fram 1 – 1.5 miljarder kronor, eller skära ner 250 miljoner kronor på annat håll. Vad får man för 48 miljarder? Hela försvarsbudgeten, inklusive civil beredskap, kustbevakning mm kostar runt 42 miljarder. Hela det svenska rättsväsendet går på 40 miljarder SvD: Migrationsverket behöver 48 miljarder – annars släpps invandringen helt fri .

En socialdemokrat, der ikke som resten har forladt virkelighedens verden, kommenterer i Det kokta fläsket är stekt. Eller så är vi rökta.

Morgonens bomb, som borde fått genomslag i valrörelsen, att Migrationsverket behöver ytterligare 48 MDR SEK för den kommande fyraårsperioden . 48 Miljarder kronor, eller 12 miljarder per år i fyra år är i praktiken dubbelt så mycket som staten investerar i kulturområdet. Kommande regering måste, oavsett hur den sätts samman, skaka fram dessa likvider någon stans ifrån. Höjda skatter är en väg, minskade försvarsanslag, slopad kulturbudget, åtstramning i polisväsendet eller att skära i statens välfärdsåtaganden är andra vägar. Budgetposter, och människors villkor, kommer nu att ställas mot varandra eftersom Migrationsverket står inför ett akut likviditetsproblem. Ett akut likviditetsproblem trots alla försäkringar från bland annat Margot Wallström att invandring minsann är en lönsam affär. Om den nu är det, var är pengarna?

Censurgenet

ligger dybt i svenske medier, politikere og altså også i salgschefer. Sverigedemokratners valgannoncer kan ikke sidde på Skånetrafikkens busser. Man kan se dem her, de er ud fra enhver betragtning harmløse. “De er racistiske”. Gået nærmere på klingen er Skånetrafikken bange for, at kriminelle kan føle sig stødt og kaste med sten over teksten “Hårdere straf til kriminelle, mere støtte til ofre for forbrydelse.” Censurgenet hænger nøje sammen med kapitulationsgenet.

– Vi har bedömt att annonserna kan tolkas som rasistiska, sedlighetssårande eller svårförenliga med etiska värderingar som gäller i samhället, säger Camilla Bunke till Nyheter idag.

Vad är det som kan vara stötande med ett budskap om att ta krafttag mot brottsligheten?

– Det kan finnas grupper av människor som känner sig utpekade, säger hon.

Vilka skulle det vara? Kriminella?

– Nja inte kriminella kanske, men det kan ju vara bråkiga typer, svarar Camilla Bunke och tillägger att man många gånger haft problem med stenkastning på bussarna. När Nyheter Idag fortsätter prata med Bunke om beslutet att stoppa kampanjen är det tydligt att det finns andra faktorer än själva budskapet som spelar in. – Vi har haft erfarenhet av den här typen av annonsering tidigare där det har uppstått stenkastning och hotfulla situationer. SD-kampanjen mot brottslighet – “Människor kan känna sig utpekade”

0 0 votes
Article Rating


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

Subscribe
Notify of
guest
23 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
Charles Nielsen
Charles Nielsen
7 years ago

Krigen mod Islam har nu varet i 1389 år, ja lige side Islam opstod. Var det nu ikke på tide at få tæppebombet hele lortet, til helvede med deres yngel, de kan alligevel ikke reddes. Dette yngel er blevet indoktrineret, til at dræbe os vandtro, derfor skal de også væk. Mønsterdemokratier bliver det aldrig nogen sinde: Jo nor de er udslættet. FN konventionerne er og bliver hæmmesko, da man ikke må forsvare sig over for indoktrinerede børn, eller indavl udklædt som selvmordsbombere. Når krigen for alvor kommer, blæses der på det. 🙂 Tag og afslut denne krig NU. Obama-røven tør… Read more »

PFEP
PFEP
7 years ago

Du er ikke ensom med dine tanker, det kommer et opgør og Mecka vil blive jævnet med jorden…

Peter Andersen
7 years ago
Reply to  PFEP

Ja, og saudierne betaler kæmpe summer til Libanon, for at holde lortet på afstand samtidig med at Qatar gør det stik modsatte. Tyrkerne håber deres gamle fjende – kurderne – kan holde IS stangen, mens Iran støtter styret i både Irak og Syrien. I mellemtiden kæmper Egypten mod Hamas og det muslimske broderskab, mens det måske værste land overhovedet – Libyen – er ved at gå helt op i limningen. Snart vil der også vælte IS-krigere ud derfra. De har allerede sat sig på landets olie og våben og sender dagligt hundredevis af mennesker til Europa. Længere nede i Afrika… Read more »

Charles Nielsen
Charles Nielsen
7 years ago
Reply to  Peter Andersen

Libyen – er ved at gå helt op i limningen. Helt enig. Jeg har hele tiden sagt. Hold fingrene væk fra Libyen. Vestens dummenikker, Obama, fogh og den liderlige lille Franskbrød til Sakorsy ville så absålut have fjernet Gadaffi. Takken herfor var diplomatmordene i Benghazi. Obama og Hilliry ville så inderlig gerne have det skjult, da de ikke ville hjælpe deren landsmænd. Disse to er landforræddere så det basker. IS = Ebola. Islam = Nazisme = Grundlovsbrud, Muslimer = Nazister. Man bliver aldrig bedre end det man dyrker, nemlig Koranen = Main Kamph. Jeg er meget bange for at vestens… Read more »

Bergfast
7 years ago
Reply to  Peter Andersen

Charles Nielsen sa:….” IS = Ebola. Islam = Nazisme = Grundlovsbrud, Muslimer = Nazister. Man bliver aldrig bedre end det man dyrker, nemlig Koranen = Main Kamph.”… Nej, här får man nog ändå revidera en aning ändå i en slags överdriven förenklingsiver…. Att vilja överdriva det tyska rikets galenskaper, i en tid av idioti och fanatism, som ändå inte var fullt lika galen som den världsherraväldesdrömmande kommunismen, men ändå med ett fanatiskt hat mot just det mycket framträdande judiska inflytandet inom just denna kommunism, som därför på ett fanatiskt och vansinnigt vis fick, som kollektiv, skuld och fiendestämpel mot sig,… Read more »

Bergfast
7 years ago
Reply to  Peter Andersen

Korr:..

“Det behöver …inte alls ….vara någon större eller automatisk sanning om att islam skulle vara – den bäste – av – de tre – , enbart för att det är – den siste av de tre – , som verkar vilja argumenteras”,…

Sebastian
Sebastian
7 years ago

Der er grundlæggende to årsager til, at det nødvendige opgør med islam forsinkes.
1. Tåber, der er indoktrineret til at se nazister bag enhver kritik af islam og muslimer
2. Tåber, der ønsker alle muslimer udslettet her og nu.

Lige nu er du en del af problemet, ikke en del af løsningen Charles Nielsen, så er du ikke sød at prøve at tænke dig lidt bedre om?

Charles Nielsen
Charles Nielsen
7 years ago
Reply to  Sebastian

Tænke mig om. Bevar mig vel. Jeg er ikke pædagog, det giver røde knupper og phillipenser. Din løsning på problemet er en laden-stå-til-politik, som vil føre til flere lig på bordet,(her tænker jeg på den 21 årige pige fra padborg, som havde liver foran sig) og mere kulturberigelse. Sebastian. Du er desværre ikke alene med dine pædagogiske synspunkter, og det er det der har skylden for at problemet trækkes ud i det uendelige. Der skal handles nu Sebastian. “1. Tåber, der er indoktrineret til at se nazister bag enhver kritik af islam og muslimer” Sebastian, Tænker du på Hitler og… Read more »

Anonymous
7 years ago

Charles Nielsen sa:….”….De kan ikke bruges til noget…”…, Denna mening uttrycker en märklig människosyn… Kan då danskar, svenskar, norrmän, finnar, kineser, judar, araber, sydamerikaner, spanjorer, greker – bruges till noget – , och i så fall för vem, för vilka?… Nej, det är inte NU som gäller alls. Det är istället mycket grundliga, långsiktiga och tålmodiga övertalningar om att få de etablissemang, ofta som också själva är av judiskt ursprung, men som mycket aktivt förespråkar en mycket stor muslimsk invandring till, som det verkar, de flesta nationalstater i Europa, tillsammans då med alla lydiga, följsamma och ickeprotesterande anhängare inom statlig,… Read more »

Bergfast
7 years ago

Charles Nielsen sa:….”….De kan ikke bruges til noget…”…, Denna mening uttrycker en märklig människosyn… Kan då danskar, svenskar, norrmän, finnar, kineser, judar, araber, sydamerikaner, spanjorer, greker – bruges till noget – , och i så fall för vem, för vilka?… Nej, det är inte NU som gäller alls. Det är istället mycket grundliga, långsiktiga och tålmodiga övertalningar om att få de etablissemang, ofta som också själva är av judiskt ursprung, men som mycket aktivt förespråkar en mycket stor muslimsk invandring till, som det verkar, de flesta nationalstater i Europa, tillsammans då med alla lydiga, följsamma och ickeprotesterande anhängare inom statlig,… Read more »

Sebastian
Sebastian
7 years ago

Hvis du ikke vil ofre demokratiet i din kamp mod islam, så er det nødvendigt at overbevise et flertal af danskerne om at islam skal bekæmpes, og her er din indsats kontraproduktiv.

Hvis din tålmodighed ikke rækker så langt, er det jo også spild af tid at argumentere her, så hvorfor gør du ikke bare noget selv?

Dit hykleri undergraver din troværdighed.

Sebastian
Sebastian
7 years ago

For en god ordens skyld.

Ovenstående er en kritik af hykleren Charles Nielsen.

Bergfast
7 years ago

Korr av mening:

“Bättre att fortsätta att argumentera och motivera MOT just alla former av ANTIFOLKISM, som absolut inte får förekomma mot några folkgrupperingar av något slag”….

Bergfast
7 years ago

Ja, så är det nog, med tanke på att den kristna hierarkiska kyrkan mer eller mindre varit under attack alltsedan omkring 1400 – 1500-talet, sedan Tryckerikonsten, Luthers omstörtande verksamhet, protestantismens framväxt under smärtor och våndor, det 30-åriga kriget, den s.k. Upplysningen, samt vidare med en blodig fransk revolution med frihet, jämlikhet, broderskap, och alla är jämlika medborgare, på schemat, massor av krig och revolter och mer eller mindre inbördeskrig genom i stort sett hela 1800-talet, där också naturligtvis den nya nationalstaten, USA, ägnade sig åt fruktansvärt blodigt inbördeskrig, det andra i ordningen i den amerikanska underbara Nya världen, samt vidare… Read more »

Charles Nielsen
Charles Nielsen
7 years ago
Reply to  Bergfast

I derovre i Sverige er ved at bliver rent over ende. Men det finder I, Bergfast, og Sebastian nok ud af, når det er forsent at handle.
Så mit menneskesyn er ikke så mærkelig. 🙂

Jeg vil hellere end gerne ofre demokratiet, for at kunne fjerne Islam.
Og jeg er ikke den eneste. 🙂
Men det er lige som sverige hænger lidt i bremsen. 🙂

Sebastian
Sebastian
7 years ago

Det er ikke dit menneskesyn, men dit hykleri jeg kritiserer.
Hvorfor handler du ikke selv?
Det hele er jo bare tom snak fra din side.

Bergfast
7 years ago

Man skulle nästan kunna beskriva islam som kommunism men utan den materialistiska världsåskådningen. Islam har istället en idealism som världsåskådning, där Gud alltså istället vill hänvisas till, istället för som inom kommunism, där Gud, och Gudstro, och all religion, då vill bekämpas, som en irrationalitet, eller som ett s.k. opium för folket. Detta därför att man där, i den materialistiska åskådningen inte anser att det – finns – någon Gud, eller någon Allah, eller någon Adonai osv. Islam kan man därför säga är en slags religiös kommunism som då är mycket starkt påverkad av både texter från GT, alltså Torah,… Read more »

Bergfast
7 years ago

Korr/komplettering av mening:

…”Detta som också i princip lyckades med eftersom kommunism segrade i andra kriget, och representerad av massmördaren Stalin, skakade hand i samförstånd broderligt tillsammans med Churchill och Roosevelt, som därmed alla tillsammans representerade både kommunism, kapitalism och liberalism, eller numer s.k. neo-liberalism..”…

Machiavelli
Machiavelli
7 years ago

Liver er interessant, tænk hvis der ingen problemer var? En uhyggelig tanke.

Angela
Angela
7 years ago
Reply to  Machiavelli

I Sverige har man redan döpt om det (problem) enligt Orwelles nyspråk till utmaning. Det är som du säger riktigt farligt. Riktigt obehagligt. Sådana obehagliga problem talas inte om. Det skall döljas. Debatten håller sig till skrämselpropaganda och pseudofenomen. Desinformation för att som Naomi Klein konstaterade att lura folket att se åt ett annat håll än där de verkliga betydelsefulla sakerna händer och beslutas. Saker som förändrar människors liv i grunden. Med problem tar man människor på allvar. Sätter människorna i första rummet. Utmaningar kör över folk. Det blir legitimt att köra sitt eget race oavsett hur många människor som… Read more »

Prudentius
7 years ago

En rigtig “skæg” islamo-dokumentar! Man ser tydeligt, at Vestens forsøg på at lave Iraq og Syrien om til post-moderne mønster-demokratier, med menneskerettigheder og bøsseparader en masse har været en dundrende succes. Er det nu vores magthavere vågner op og opdager at andre kulture-befolkninger måske har andre “værdier” end dem selv?? At enhver hjernedød beduin IKKE går med en lille oplysningsfilosof i maven?? Og at laaangt størstedelen af verdens muslimer faktisk støtter den teokratiske ideologi, som spinder deres liv og samfund ind næsten total irrationalitet og systematisk helliggjort vold?? Det tror jeg ikke. Opgøret mellem islam og Vesten er selvfølgelig uundgåeligt,… Read more »

Santor
Santor
7 years ago

Hvis man ikke vidste bedre kunne man tro at Camilla Bunke har en bestemt etnicitet i tankerne når hun læser budskabet fra SD!

Det gør hende til tankeforbryder ifølge Svensk sædvane. Hmmmm, betænkeligt.

23
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x