15
aug
Seneste opdatering: 16/8-14 kl. 0037
13 kommentarer - Tryk for at kommentere!

Der bor næsten 100.000 svenskere i Norge. Studerer man statistikkerne nøje, som jeg har gjort, må de til Norge for at få arbejde netop på grund af den svenske masseindvandring, det er hævet over enhver tvivl. De svenske medier har valgskampsrubikkerne på: Åkesson utbuad i Oslo, Högljudda protester mot Åkesson i Oslo, Åkesson i högljutt valtal i Oslo. Dygtigt, skriverkarle, men denne gang er det ikke sikkert, det virker som det har gjort i tredive år.

Sandelin: Bryt tabut om Sveriges extrema asylpolitik

Första halvåret 2014 beviljade Sverige drygt 16 000 uppehållstillstånd till asylsökande samt tog emot 1 000 kvotflyktingar. I grova drag beviljar Sverige nu mellan tre till fyra gånger så många uppehållstillstånd till asylsökande som övriga nordiska länder tillsammans. [..]

I Danmarks Röst har bland andra jag, Marika Formgren och DN:s utrikeskorrespondent och författaren Nathan Shachar medverkat. Alla har vi berört tabut mot att diskutera invandringen öppet i media. Med Shachars ord hindras detta av ”de moderna inkvisitionsimpulserna”. Han sa: ”En sak som jag ständigt hör från svenska kollegor och intellektuella är: ”Du är lycklig som inte lever här.” Nathan Shachar lämnade Sverige för 43 år sedan. När han ser tillbaka kan han konstatera att den livsviktiga yttrandefriheten har begränsats:

”Jag växte upp i en intellektuell miljö med många akademiker och journalister som alltid diskuterade vilt med stor respektlöshet med motsatser och extrema paradoxer. Den världen finns inte mer. Den förstördes först av vänstern och nu har den tagits över av den politiska korrektheten.” Bryt tabut om Sveriges extrema asylpolitik

I Politiken kan man se, at Den europæiske asylpolitik er godt på vej til at bryde sammen. Det er skam ikke noget at tale om endnu sammenlignet med om bare fem år. Politiken og regeringen tror, det er en midlertidig krise, hvor alt tyder på at det er det første varsel om en egentlig tsunami mod Europas kyster. Afrikas befolkning fordobles bare den næste generation, islam er efter flere og flere udenlandske bedømmere på vej ind i et årtier langt civillisationsnedbrud. Læser danske belsutningstagere ikke udenlandske aviser, har de for tralvt med at spinne og intrigere og komme i det lige så provinsielle TV?

Politiken mener, at “man ikke kan melde sig ud af virkeligheden,” hvilket er det samme som at sige til Europa, at det skal lade sig skylle bort af menneskemasserne. Den er imod imod at lukke grænserne, og vil have fordelt fattigdomsflygtninge rundt omkring i EU – mod befolkningens vilje. Det er der forhåbentlig andre meninger om end Politikens og den socialdemokratiske regering, der padler fra tue til tue. Ikke engang Venstres nye udspil beskæftigere sig med de to nævnte faktorer. Vore lederes manglende evne til at se bare to årtier frem, vil bringe Europa ud i en eksistenskamp, der ser mere og mere umulig ud at forebygge. I bedste fald sætter de os mellem to stole, som så mange politiske beslutninger gør. Sjældent rigtig gode, ofte lige akkurat ikke katastrofale.

The Economist holder sig modsat Politikens moraliseren til at beskrive the fats on the ground: Migration – A surge from the sea. Illegal migration is causing strains across the continent. Det hører med, at fattigdomsflygtningene er illegale indvandrere og grænseoverløbere, og fattigdom er endnu ikke en asylgrund undtagen de facto i Sverige, landet der for mange år siden ophørte med at følge sin egen udlændingelovgivning.

0 0 votes
Article Rating


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

Subscribe
Notify of
guest
13 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
HH
HH
7 years ago

Samtal häromdagen med en skicklig brunnstömmare – jo, man kan vara skicklig brunnstömmare! – och där jag fick kunskaper jag inte hade. Han hade tidigare jobbat i Malmö och hans åk var en formidabel teknisk mojäng som styrdes från en panel han hade i bältet. Apropå tiden i Malmö berättade han att när det var jobb med tömning i Rosengård måste de alltid vara tre man på åket. En som utförde jobbet. En annan som vaktade den komplicerade och stora apparaten och den tredje som alltid vaktade dieseltanken. Plus att förarhytten alltid var låst. Detta som en kommentar till ett… Read more »

norje
norje
7 years ago

Virker som de stoppet oppdateringen når de begynte å stige eksponensielt. Fant resten i en pressemelding fra justisministeriet, though.
http://justitsministeriet.dk/sites/default/files/media/Pressemeddelelser/pdf/2014/Fakta%20om%20udviklingen.pdf

norje
norje
7 years ago

Ja, er den jeg bruker. Som du ser er den ikke oppdatert siden mai;)

norje
norje
7 years ago

Stemmer det virkelig at det kom 1700 asylsøkere til Danmark i juli? Hvorfor er ikke asyl.dk oppdatert siden mai? Tallet lå på 718 i mai, det er jo en eksplosjon, og de fyker forbi Norge som hadde 1000 i Juli, ned fra 1200 i juni:) Får håpe tallene faller igjen.

Peter Buch
Peter Buch
7 years ago

Kampen om definitionsret, og værdier har vel objektivt set eksisteret fra tider med skriftlige kilders belæg for hiroglyffer, I Ching og de græske tragedier til aktuelt Snaphanekommentatorers ytringer.

Angela
Angela
7 years ago

”Jag växte upp i en intellektuell miljö med många akademiker och journalister som alltid diskuterade vilt med stor respektlöshet med motsatser och extrema paradoxer. Den världen finns inte mer. Den förstördes först av vänstern och nu har den tagits över av den politiska korrektheten.” Bryt tabut om tabut om Sveriges extrema asylpolitik. Ja den tiden saknar man.Jag skulle vilja tillägga att den förstördes av att orden används som vapen mellan människor för att förgöra något eller någon. Inte till bildning eller kunskapsutbyte. Allt går ut på att nita någon annan för något den påstås ha sagt eller menat. Det råder… Read more »

Angela
Angela
7 years ago
Reply to  Angela

Jag kan lägga till den senaste jobbdebatten som var ett utmärkt exempel på det, när vänstern tror jag råkade säga “tjänstefolk” och centern högg på det och började en barnslig harang om att V skulle be om ursäkt för sitt ordval. Och debatten tog genast slut. Det är barnsligt, omoget och pekar bara på hur okunniga politiker är. Det visar upp ett folkförakt. För de vill inte ha en demokratisk debatt eftersom de inte har någon politik. De slåss bara om makten. Den enda som talar politik är SD. Folk vill tala väsentligheter utan tabun. Kom på ett annat exempel… Read more »

Skåning
Skåning
7 years ago
Reply to  Angela

Jag sticker inte under stol med att jag även har problem med invandrarna, om jag ska generalisera. Ja, det är ytterst politikernas fel som låtit det ske, men med min moraliska kompass så har invandrare, speciellt från vissa regioner, betett sig på ett sätt som inte anstår gäster i ett annat folks land. Jag skyller inte det på deras biologiska sammansättning, men jag skyller deras kultur och religiösa uppfattningar för så mycket skit som svenskar/skåningar drabbats av de senaste decennierna. Det är min kulturella övertygelse att man har en viss ödmjukhet inför det folk som har tagit emot dem, och… Read more »

Skåning
Skåning
7 years ago
Reply to  Angela

Förresten. Angående Fremskrittspartiet håller jag helt med dig. Det är total ynkedom att ett parti i ett nordiskt land, försöker höja sin egen PK-status genom att racka ner på ett parti i grannlandet. Fremskrittspartiet är ett skämt på den punkten. Det fanns en gång i tiden då Carl I Hagen var på samma nivå som Mogens Glistrup, så de borde hålla käften. Det är lika pinsamt när DF distanserar sig från SD, och inte minst Vlaam’s Belang, FPÖ, Lega Nord, Front National osv. De fegade ur och valde Cameron istället. In i värmen var viktigast. Med tanke på det som… Read more »

Marit
Marit
7 years ago
Reply to  Angela

Det er helt idiotisk av det norske Fremskrittspartiets (Frp) leder Siv Jensen å ta avstand fra Sverigedemokratarna og Dansk folkeparti. Det er uforståelig hva hensikten er. Frp hadde hatt altå vinne på et samarbeid.

13
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x