17
aug
Seneste opdatering: 17/8-14 kl. 1012
144 kommentarer - Tryk for at kommentere!

Av Julia Caesar:

Copyright Julia Caesar, Snaphanen och HRS. Citera gärna delar av texten men iaktta gott bloggskick och länka till Snaphanen!

1-Fredrik ReinfeldtDet svenska invandringsvansinnet och befolkningsutbytet ska inte bara fortsätta. Det ska accelerera. Den störste svenske landsförrädaren i modern tid, statsminister Fredrik Reinfeldt (m), har gett klart besked. Sverige ska fortsätta vara en “humanitär stormakt”. Det är viktigare än allt annat. Därför ska våra gränser fortsätta vara vidöppna för alla som vill bosätta sig här och bli försörjda på livstid av de svenska skattebetalarna. Och vi ska inte bara öppna våra gränser, utan dessutom, på statlig befallning, öppna våra hjärtan.

Fredrik Reinfeldt vet, eller fruktar (vilket är lika skrämmande) att han ute ur leken om en månad. De flesta opinionsundersökningar tyder på en kommande röd-grön valseger. Visserligen har han med största sannolikhet stoppat undan generöst tilltagna resurser och ordnat en eller flera reträttposter åt sig vid en valförlust. Men att bli avsatt som statsminister efter två mandatperioder är en narcissistisk kränkning, djupt kränkande för en person med den grandiosa självbild som kännetecknar Fredrik Reinfeldt. Han vill inte falla ensam. Han vill dra hela svenska folket med sig i ett utvidgat självmord. 

Nu är vi vid The point of no return

Det är svårt att tolka Reinfeldts tal på Norrmalmstorg i Stockholm på lördagen på annat sätt. Om han ska falla så ska han ha hela folket, 9,5 miljoner människor, med sig i fallet ned i sammanbrott och armod. Han, som ägnat sig åt att håna, bespotta och förtrycka svenska folket som ingen annan, har mage att befalla folket att “ha tålamod” och att “öppna sina hjärtan”.

Nu är vi där, vid The point of no return, som mängder av invandringskritiker har varnat för i många år. Pengarna är slut. Finito. Den gemensamma kassakistan är tom så den dammar. Vi vet alla i vilket omättligt slukhål skattebetalarnas pengar har stoppats: till att bedriva världens mest extrema och ansvarslösa invandringspolitik. Det finns inga pengar kvar till den svenska ursprungsbefolkningen, vi som har slitit ihop till den välfärd som alltmer börjar likna en ihålig schweizerost.

Ännu har han inte nått sin fulla galenskapspotential

Vansinnet ska fortsätta. Det framgick med all önskvärd tydlighet av Fredrik Reinfeldts tal. Ännu har han inte nått sin fulla galenskapspotential. Men han är mycket nära, och han har ytterligare fyra veckor på sig fram till riksdagsvalet att spränga målsnöret. Utrymmet för nya vallöften är mycket begränsat, får vi veta. Pengarna kommer att gå till ökande kostnader för flyktingmottagandet:

“Jag kan redan säga att det kommer att bli omfattande kostnader för att ta emot dessa människor. De är så pass omfattande att det kommer att lägga ytterligare restriktioner för vad som finns utrymme för i offentlig finansiering. Därför lovar vi nära nog ingenting i den här valrörelsen, det kommer inte att finnas inget utrymme för det” sa Fredrik Reinfeldt.

Flest asylsökande i hela Europa

Då ska man veta att Sverige under en lång följd av år har tagit emot ett jämfört med andra länder extremt antal asylsökande och anhöriginvandrare, och att vi nu tar emot flest asylsökande i hela Europa.

“Sverige beviljar nu mellan tre till fyra gånger så många uppehållstillstånd till asylsökande som övriga nordiska länder tillsammans. Förra året gick vi för första gången förbi Tyskland, och nu är Sverige det land inom EU i vilket flest asylsökande får stanna. Därtill kommer en uppskattningsvis lika stor anhöriginvandring av olika slag. Med en prognos på upp till 90 000 asylsökande i år är mottagandet utom kontroll”

skriver socionomen och journalisten Gunnar Sandelin i Dagens samhälle.

Han har hoppat jämfota på svenska folkets hjärtan

Det är sannerligen magstarkt att tala om tålamod och öppna hjärtan, av en man som i åtta års tid inte har gjort annat än exploatera vårt tålamod långt över bristningsgränsen, som har vridit om kniven i och hoppat jämfota med spikskor på svenska folkets hjärtan. Jag kan avslöja en sak. Ingen politisk psykopat ska kommendera mig att öppna mitt hjärta. Mitt hjärta är öppet för alla människor som jag håller av, men jag avgör själv vilka därutöver jag släpper in. Mitt hjärta är definitivt stängt för Fredrik Reinfeldt.

Han har haft åtta år på sig att visa vem han är. Nu vet vi. Vi har sett att kejsaren är synnerligen naken, och vi är många som gärna skulle bidra till att påskynda hans uttåg ur svensk politik med en uppmuntrande spark där bak. I skarp konkurrens med Olof Palme (s) har Reinfeldt avancerat till positionen som Sveriges mest hatade statsminister.

Har inkompetensförklarat sin egen befolkning

Vilka tror han att han lurar? I ett Sverige som under invandringstrycket snabbt är på väg mot kollaps på flera viktiga samhällsområden (skola, sjukvård, socialtjänst, äldreomsorg, polis, rättsväsen, tågtrafik) talar han om att

“Vi har lärt oss att det är människor som kommer in i det svenska samhället och bygger Sverige tillsammans med oss, kommer det att blir ett bättre samhälle, tillsammans bygger vi ett bättre Sverige.”

Budskapet är tydligt: Fredrik Reinfeldt anser inte att svenska folket klarar att själva bygga sitt samhälle – trots att vi har gjort det i hundratals år. Reinfeldt tror att invandrarna är en förutsättning för att kunna bygga “ett bättre Sverige”. Han har alltså inte i något avseende ändrat inställning till svenska folkets kompetens sedan han i november 2006 inledde sin statsministerbana med att vid ett besök i invandrartäta Ronna i Södertälje fälla det numera klassiska yttrandet “Ursvenskt är bara barbariet. Resten av utvecklingen har kommit utifrån.” Blankt underkänt – för att vi är svenskar.

Efter terrordådet: “Värna den svenska öppenheten”

Han har heller inte någonsin erkänt att Sverige på grund av massinvandringen från främst muslimska länder har förvandlats till ett otryggt och våldsutsatt land. När den irakiske självmordsbombaren och islamisten Taimour Abdulwahab i december 2010 försökte mörda mängder av svenskar i den intensiva julhandeln i Stockholms city (men bara lyckades ta kål på sig själv) tog det 19 timmar innan statsministern kunde få fram ett ord om terrordådet till de chockade medborgarna. Och när han väl öppnade munnen kom ingenting mer än tomma plattityder.

”Det som hänt är oönskat och oacceptabelt” sa Reinfeldt. Verkliga kraftord i ett nationellt krisläge. Sedan kallade han terrordådet ”oacceptabelt därför att Sverige är ett öppet samhälle” och talade om att ”värna den svenska öppenheten och ha tålamod med demokratin.”

Öppenheten är livsfarlig

“Tålamod och öppenhet” är fortfarande Fredrik Reinfeldts mantran, fyra år senare. Han har ingenting sett, ingenting hört och ingenting lärt under sina åtta år som statsminister. Han tror fortfarande att det är genom att “stå upp för vår öppenhet och frihet som vi bekämpar terrorism och sekterism i vår omvärld.” I själva verket är öppenheten livsfarlig när den innebär att 95 procent av alla som söker asyl inte visar några ID-handlingar. Varken migrationsverket eller någon annan har den blekaste aning om vilka de är, var de kommer ifrån och vad de har för avsikter. Det är på det sättet vi får in tusentals terrorister i Sverige.

Vi har haft alldeles för mycket tålamod

Fredrik Reinfeldt ska inte tala med svenska folket om tålamod. Det har vi haft alldeles för mycket och för länge. För att straffa de 5,7 procent väljare som i valet 2010 röstade på Sverigedemokraterna kastade sig Fredrik Reinfeldt handlöst i famnen på invandringsextremisterna i miljöpartiet och genomdrev en ännu mer extrem invandringspolitik än som redan var fallet. Ett exempel på hämnd- och strafftänkande som anstår en mycket liten pojke på sandlådenivå.

Reinfeldt ska ta sitt pyramidala misslyckande med sig och gå nu. Allt eventuellt förtroende är kört i botten, till stor del också bland moderata väljare. Konkursboet efter åtta år med alliansregeringen kommer att lämpas över på Stefan Löfven (s), om det blir han som efterträder Reinfeldt. Men då är Reinfeldt redan långt härifrån.

Efter hans sommartal återstår bara en fråga: Vad behövs mer för att svenska folket ska dra upp näven ur byxfickan?

Julia Caesar

Tidligere kronikker af samme forfatter

0 0 votes
Article Rating


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

Subscribe
Notify of
guest
144 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
trackback

[…] som alltmer börjar likna en ihålig schweizerost”. Läs Julia Caesars söndagskrönika här. Relaterat: Vem tar hand om Fredrik Reinfeldts […]

trackback

[…] Fredrik Reinfeldt anses vara den störste svenske landsförrädaren i modern tid i en annan artikel. […]

byt
byt
7 years ago

förädaren ska straffas

trackback

[…] En dåres försvarstal. […]

Maria N
Maria N
7 years ago

Fredrik R, tillsammans med 7-klövern och S, V och MP, har lurat oss svenskar i fråga om välfärden och i och med att man planerar beskatta bankerna, också drastiskt reducerat våra pensioner. Nu är det dags att visa vad vi väljare tycker om detta.

SkyNet
SkyNet
7 years ago

När Adolf Hitler satt i sin bunker våren 1945 och hörde de ryska granaterna slå ner några kvarter längre bort, insåg han att allt var kört. Han sa då att det tyska folket hade sig själva att skylla och att de inte var värda något annat än sin egen undergång. De enda riktiga hjältarna hade redan stupat och fanns inte kvar längre… Retoriken och tankesättet är ju slående lika psykopaten Reinfeldts diffusa uttalanden och handlingar i slutet/början på vår katastrof. Reinfeldts är t.o.m. mycket värre än Hitlers då han redan från början har hatat sin egen befolkning, vilket inte Hitler… Read more »

trackback

[…] En dåres försvarstal  krönika av Julia Caesar 2014-08-17 […]

Thor
Thor
7 years ago

Jaha, är det något jag saknar hos Snaphanen så är det möjligheten att redigera sina kommentarer. Så det blev ett svar till: Du tar till det taffliga ordet “främlingsfientlig”. Jag tror inte ett ögonblick att Snaphanens besökare är generellt “främlingsfientliga”. Däremot tror jag att de liksom jag har svårt att acceptera folk som inte vill göra rätt för sig och gärna ljuger på bekostnad av andra som HAR GJORT RÄTT FÖR SIG. Därvidlag spelar det ingen roll om det är asylanter, tyskar, norrmän eller etniska svenskar det är fråga om på ena eller andra sidan.

Bjovulf
Bjovulf
7 years ago
Reply to  steen

Tak, den mulighed for at redigere sine kommentarer er vi vist rigtigt (rigtigt) mange på Snaphanen, der savner 😉

Thor
Thor
7 years ago
Reply to  steen

Tack för det. 🙂

Thor
Thor
7 years ago

“Skillnaden mellan mig och er är att jag inte säger att det BARA är svensk invandringspolitiks fel att Sverige går dåligt” Är du inte lite väl inskränkt och självgod när du kommer med ett påstående om att “vi” säger att det BARA är svensk invandringspolitiks fel att Sverige går dåligt? Det har jag inte sett någon på denna site påstå. Att denna site fokuserar på avigsidorna med asyl- och invandringspolitiken beror ju på att detta ämne är tabu hos mainstreammedia medan andra samhällsproblem åtminstone i någon mån kan debatteras. Mitt intryck är att de flesta som kommenterar på denna site… Read more »

Sigrid Olsson
Sigrid Olsson
7 years ago
Reply to  Thor

Vad jag förstår av den här sidan så sprider den vinklad politisk propaganda ungefär som Avpixlat. Det finns mängder med hemsidor som bedriver en intelligent kritik av svensk invandring och integrationspolitik utan att hamna i främlingsfientlig propaganda. Sedan är jag medveten om att MSM inte är villig att diskutera de här frågorna på ett intelligent sätt men det gör inte heller sidor som denna. Ta till exempel ekonomen Tino Sanandaji, han skriver mycket intelligent om svensk invandringspolitik utan att för den delen ägna sig åt en vulgär rasistisk retorik. Ja, varför inte nämna Ledarsidorna eller Cornucopia – som också gör… Read more »

Thor
Thor
7 years ago
Reply to  Sigrid Olsson

Tino refereras ständigt i Avpixlat. Ledarsidorna och Cornucopia intelligenta? Jaha, det får stå för dig. Johan Westerholm och hans Ledarsidorna är en anakronism i form av en arrogant person som påstår sig vara sosse men verkar vilja vända upp och ned på Partiet. Lycka till. Cornucopia ger ett ängsligt intryck typ “förlåt så mycket men får jag ifrågsätta asylpolitiken lite? Snälla!” Vad är det för fel med lite hat förresten? Hat i lagom dos kan vara en stark drivkraft för att åstadkomma förändring. För övrigt, har det verkligen undgått dig hur mäktiga institutioner i Sverige formligen osar av hat? LO… Read more »

Thor
Thor
7 years ago
Reply to  Thor

För att förtydliga, LO hatar förstås inte Göran Persson, Margot Wallström, LO-pampar, Mona Sahlin, statsministern (om vederbörande är (s)-märkt) och så vidare, för att dessa tjänar mer. Det är de andra som LO hatar.

trackback

[…] snaphanen.dk/2014/08/17/s… […]

Sigrid Olsson
Sigrid Olsson
7 years ago

@Thor; “Tyvärr finns det stora brister i dina resonemang. Även när staten betalar lagvrängare miljarder i arvoden så blir det en ökning av GDP. Likaså alla miljarder till asylindustrins andra aktörer bidrar till en ökad GDP. Men det är fel typ av GDP-bidrag. Synnerligen fel. “Det går bra för Sverige”. Knappast, vi ser en enorm injektion av lånade pengar och skattemedel till asylanter som naturligtvis konsumerar och “håller hjulen igång”. Men självklart kommer det att leda till mycket inflation i längden och en sjunkande kronkurs. Det senare ser vi redan nu. Beträffande HDI så har FN i en rapport förutspått… Read more »

Jibe17
Jibe17
7 years ago
Reply to  Sigrid Olsson

Våra politiker verkar INTE vara intresserade av invandrare som tillför något till oss…
Kulturellt avvikande och lågutbildade står högt i kurs!

trackback

[…] En av många reaktioner: […]

Hans
Hans
7 years ago

Högerpartiet var ju ursprungligen ett nationalistiskt parti som värnade om den svenska folkstammens bästa. Partiet högaktade det homogena folket och hissade verkligen den blågula flaggan vid nationella högtider. Det är tragiskt att det skall vara en moderat statsminister som nu vill montera ned allt vad svenskhet innebär och bankruttförklara sitt partis tidigare, ledande ideer. Gamla högerledare kunde kanske medge att ett parti bör och kan förändras men en sådan här förändring av ett parti, må vara på 100 år, hade man nog inte räknat med. Hade ledande moderater haft något uns av civil kurage hade man för länge sedan konfronterat… Read more »

Angela
Angela
7 years ago

Som svar på Reinfeldts “öppna hjärtat” kommer Sveriges i särklass bäste mest intelligente, skärpte och förnuftige med hjärtat på rätta stället och inte i Caremas eller Bert Karlssons och Wallenbergarnas plånbok – tidningsredaktör Mats Dagerlind på Avpixlat med

“ÖPPNA DINA ÖGON”

Ett tal som lyfter skyhögt över Martin Luther Kings världsberömda tal: “I have a dream”.

Vårsågoda!

http://avpixlat.info/2014/08/18/det-ar-ogonen-svensken-behover-oppna/

Utlandssvensk2
Utlandssvensk2
7 years ago

Världsmästartiteln i den filosofisk-politisk-religiösa grenen tycka-synd-om-andra har svenskar innehaft länge. Om inte landet legat så långt bort från ocivilisationen kanske fler av de ideologiskt indoktrinerade hade insett att a) länderna folk kommer ifrån har formats av befolkingen själv, deras värderingar och religion, och inte av klimat eller ockupation, och b) immigranter vet mycket väl att det svenska systemet kan utnyttjas och (än värre) hur. Den kristna värderingen bygger ju just på tolerans, precis som islamisk fundamentalism och kommunism inte gör det, även om kyrkorna (framför allt den katolska) också har mycket att ställa till svars för. Man kunde tycka att… Read more »

Utflyttad svensk
Utflyttad svensk
7 years ago
Reply to  Utlandssvensk2

Rättelse: Sverige hade en koloni i Amerika för många år sedan. Låg där delstaten Delaware nu ligger. Men övergavs när det blev för dyrt att förse den med förråd och att försvara den.

Skåning
Skåning
7 years ago

Du är inte tillräckligt påläst när det gäller skuldbördan, bäste Utlandssvensk. Sverige hade faktiskt också en koloni i form av den lilla karibiska ön S:t Bartholomei i drygt hundra år (danskarna hade grannön). Det var i princip en handelsstation och under hela dess livstid transiterades ca 30 000 slavar därigenom. I slutänden var den inte lönsam längre och såldes för en spottstyver till fransmännen. Du måste förstå vilken enorm skuld detta är att betala tillbaks. Visst ja. Glömde att Sverige även på 1600-talet hade en fästning någonstans längs Elfenbenskusten, där man köpte slavar av afrikanerna som man sedan sålde i… Read more »

joffe
joffe
7 years ago

F.Reinfeldt kan liknas vid the chief executive of the White Star Lines TITANIC´s ynkrygg B Ismay som:

1. Krävde att Capt.Smith, i farofyllt vatten, skulle öka speed för att slå nytt rekord.
2. Efter katastrofen trängde sig före till sista livbåten. Lämnande hundratals värnlösa att drunkna.

Reinfeldts nya beslut vittnar om hänsynslös sjuklig feghet och landsförräderi. Likvärdigt med att han i sin ledarroll desperat efter sina medvetslösa beslut kliver ner i sista livbåten och låter det svenska välfärdsfartyget med kämpande passagerare sjunka . –

Reinfeldts historiska eftermäle blir kolsvart.

Melinda
Melinda
7 years ago

Det är inte våra hjärtan som han vill att vi ska öppna – det är våra plånböcker.

Johan
Johan
7 years ago

Stort tack för din artikel Julia. Det är bra märkligt att när FR några veckor innan valet går ut och gör en pudel på något han förnekat i sten under 2 mandatperioder så är det tyst i “den oberoende” televisionen, dödstyst. Här har vanliga människor som under lång tid varnat för detsamma skyllts för att vara rasister, hotats, utslutits ur fackföreningar och till och med avskedats. Detta är en skandal av stora mått och en enastående kränkning av demokratin och svensk media tiger som muren. Vad vill jag ha sagt med detta – jo, nu ser vi det stora värdet… Read more »

Skåning
Skåning
7 years ago

Det som ytterst förvånar mig är det faktum att när en statsminister uttrycker ambitionen att vara en “humanitarian superpower” (ursprungligen Bildt), att man inte då ser glöden av Stalin, Hitler och Mao i dennes ögon. Hur kan man missa en sådan sak?

Transparente Blanche
Transparente Blanche
7 years ago

@LarsS Posted: 17 August 2014 – 18:42 – “Israel er det eneste demokrati i mellemøsten, landet har 1½ million arabere med israelsk statsborgerskab og de har stemme-og valgret og er repræsenteret i parlamentet. Nu kan jeg ikke på stående fod huske hvor mange af israels 22 arabiske naboer, som giver jøder, kristne eller andre minoriteter de samme demokratiske rettigheder til deres mindretal, men du kan måske oplyse mig?” “Demokratiska” Staten Israel tillåter ingen invandring ö h t. De värnar endast om sina egna intressen. De dödar oskyldiga civila i Palestina och anser det vara en ny turistattraktion att stå på… Read more »

LarsS
LarsS
7 years ago

Det var DIG som tog andre stater ind i diskussionen! Du skrev, at Israel var ´Den mest racistiske stat på denne planet´! Jeg konstaterer, at du foretog en sammenligning mellem Israel og andre lande, og jeg tillod mig blot at reagere og svare på din påstand, hvilket du altså ikke mener jeg kan tillade mig! Alle civile som dør i krig er uskyldige ofre, men skulle du og dine Comrads begynde at bore tunneller under Øresund og begå terrorvirksomhed i Danmark og beskyde os konstant med raketangreb, ville jeg da også skynde mig hen til den nærmeste IKEA, købe en… Read more »

Transparente Blanche
Transparente Blanche
7 years ago
Reply to  LarsS

Läs om – läs rätt – jag har inte i mitt inlägg dragit in någon annan stat utan det var “Agnes” som gjorde detta som svar på min kommentar. Sverige har sk “demokrati” med det är “Z-eliten” som orkestrerar och håller i taktpinnen. Reinfeldt dansar efter deras pipa precis som de flesta av hans företrädare. Vi sitter med konsekvenserna och ser hur hundratals års uppbyggnad av vårt land raseras och faller som ett korthus runt omkring oss. Kolla gärna in Barbara Spector på Paideia som uttalar sig vilken betydande roll z-folket har för rådande multikulti inte bara i Sverige utan… Read more »

Assar
Assar
7 years ago

Snart får vi väl höra Frådrik stå och gorma om att Svenska folket svikit honom och därför ska förgöras, lite som Hitlers sista dagar.

snowflinga
snowflinga
7 years ago

Fredrik Reinfeldt tyckte redan vid unga år i sin bok “Det sovande folket” att svenskarna inte skall tro på bidrag och på politikerna. Han påstod dessutom att svenskarna blivit förslappade på grund av bidrag och passiviserade av välfärdsstaten. Nu efter 8 år vid makten knäcker han välfärdsstaten och ger bort svenskarnas välfärd åt hela världens folk. Fredrik Reinfeldt har sett till att svenskarna skall belastas med bidragsutdelning åt hela världens folk och att välfärden för svenskarna skall försvinna. Nu översvämmas landet av människor från dysfunktionella länder. Svenskarna splittras som folk och blir en liten grupp bland många andra kulturer samtidigt… Read more »

Naymlap
Naymlap
7 years ago

Med Reinfelds, utlovande om att, bli snällare och utöka invandringen, kan ge honom segern i valet. Dumsvenskarna, är inte för intet ett av jordens dummaste folk. Han spelar på deras storhetsvansinne, som är enormt och de vill vara en stormakt i godhet därför offrar de utan att, tveka sin egen framtid liksom sina barns, barnbarns och övrig släkt och vänner. Att,det är så bevisar de “dumsvenskarna”, dagligen och stundligen. De stoppar utvisningar, går i lämmeltåg för att, kräva mer till asylanterna, protesterar aldrig mot galenskapen etc. M.a.o. de kommer att få ännu mer av vad de har förtjänat därför har… Read more »

trackback

[…] Caesar”, med bloggen Snaphanen, framför berättigade åsikter om det statliga påbudet att svenskarna inte bara ska öppna […]

Bo
Bo
7 years ago

Vi har lämnat Sverige för gott. Vi har t.o.m. bytt bort vårt svenska medborgarskap. Att flytta tillbaka till Sverige vore som att dagen efter man levande flytt från DDR, ber att få komma tillbaka. Klimatet i Sverige är vidrigt, speciellt det politiskt korrekta. När vi jobbade i Sverige reste vi runt i Världen och var goda ambassadörer för vårt gamla fosteland. Den känslan har succesivt tonats bort. Typer som Reinfelt påstår att alla människor är lika, frånsett dem man trakaserar. Den mannen har en riktig dålig människosyn. Kan man kalla honom rasist?
Sverige är inte Sverige längre.

trackback

[…] skriver socionomen och journalisten Gunnar Sandelin i Dagens samhälle. […]

Angela
Angela
7 years ago

Sossarna och moderaterna röstar lika i 9 fall av 10 i EU. Sedan januari 2008 har Junilistans representanter i EU-parlamentet begärt omröstning med namnupprop vid slutomröstningen i varje ärende. Detta gör det möjligt att i efterhand analysera hur partigrupperna och enskilda ledamöter ställt sig till de frågor som behandlats. Resultatet, som Junilistan sammanställde i en rapport, är förkrossande för dem som hävdar att parlamentet är ett slagfält för strider mellan europeisk höger och vänster. Totalt avgjordes 535 ärenden under 2008. Bara i 2 procent av dessa tio omröstningar stod det konservativa blocket klart mot det socialistiska. Inget av dessa tio… Read more »

Jonas
Jonas
7 years ago

Vad vi ser är en kulturrevolution.

Maria L
Maria L
7 years ago

Jag tror att en orsak till alla problem kan vara att Reinfeldt mfl har bristande ledarskapsförmåga. Jag har svårt att tro att Reinfeldt och co har onda avsikter, utan att de helt enkelt är inkompetenta karriärister. Om man låter allting flyta och inte våga sätta stopp eller gränser så faller allt utom kontroll. Invandringspolitiken är fullkomligt planlös och helt utan tanke på de ekonomiska och sociala konsekvenser detta medför för generationer framöver. Det kan ta upp till sju generationer innan alla har integrerats och det kommer inte att vara roligt för någon under århundranden framöver. Förutom Sveriges ekonomi som inte… Read more »

Angela
Angela
7 years ago
Reply to  Maria L

Om du tror att invandringspolitiken är “planlös” så kan du gå till riksdagsprotokollen och se när besluten togs i EU. Men det är alltid bra att vara bäst i klassen om man har ambitioner att göra internationell karriär. Nationalstaterna har blivit för små för dessa karriärister. Vad är 148 000 i mån när globala lyxlöner och lyxliv lockar! Det är betydligt roligare att flyta omkring på en surfbräda i det globala vimlet än att behöva prestera och ansvarsutkrävas av väljare i ett land där alla kan hålla koll på att man gör något – jobbar för landets och folkets bästa.… Read more »

Angela
Angela
7 years ago
Reply to  Maria L

Nej, det är inte någon “bristande ledarskapsförmåga” utan det kallas “globalisering” eller nyliberalism om du så vill. Reinfeldt är mycket konsekvent och gör exakt det han är satt att göra av “Bryssel” och den globala maffian. Allt går som på räls. Reinfeldt är i tjänst hos andra herrar än svenska folket. Sveriges grundlag förändrades flera gånger för att maktövertagandet eller ockupationen av Sverige skulle kunna äga rum. Den numera avlidne Björn von der Esch beskrev det utförligt. EU-anschluss är olaglig. Inte bara att man ändrade i grundlagen bakom folks ryggar utan också genom den odemokratiska EU-omröstningen. Den s k “massinvandringen”… Read more »

Ola
Ola
7 years ago

Reinfeldt, den store svenske statsmannen, har varit besatt av tanken att få Sverige att framstå som en moralisk stormakt, med ty åtföljande massinvandring. Allt i syfte att främja sin egen och närståendes kärriär. Att svenska folket drabbats ekonomiskt och kulturellt har inte beaktats, då Reinfeldt, enligt vissa källor, lär ha ett problematiskt förhållande till svenskar, speciellt vita, som en följd av hans genealogiska bakgrund i kombination med misstänkt psykopati. Verkligheten har kommit ikapp kretsen kring Reinfeldt. Massinvandringen är inte en pluspost i räkenskaperna. Migrationsverket saknar nästan 50 miljarder. Nu står valet helt klart mellan välfärd eller massinvandring. Innehållet i M:s… Read more »

Angela
Angela
7 years ago

Det är redan en s/m regering. Eller allians/rödgrön sörja. Alla har skrivit på Lissabonfördraget och politiken kommer färdigpaketerad från Bryssel. Det vet alla. Inte ens Thatcher kunde hålla emot utan blev sparkad. Titta på Dokument utifrån Lobbyisterna. Titta på dokumentären om hur Wallenberg bar sig åt i Stora Enzo. Det var svenska skattepengar och pensionspengar. Var finns dem nu? Den modige mannen som avslöjade Stora Enzos kriminella affärer. Vad blev det av honom? Begravningen fick vi se med änka och barn. Så vifta inte bort vilka det är som styr och ställer. Alla i Eu-parlamentet vet vilka det är. Man… Read more »

Ludvig
Ludvig
7 years ago

Fredrik Reinfeldts bombnedslag till tal 16/8 borde bli vår “nine-eleven”-varning.Klarar vi inte av att sätta oss till motvärn nu – varför skulle det då någonsin ske? Detta är det svenska etablissemangets krigsförklaring mot alla som vill att Sverige ska fortleva som nation med förmåga att återuppbygga sin västerländska kultur – den som trasats sönder av detta S-med-följe,samt M-med-följe i nästan fyrtio år. Det talas om en S+M-regering efter valet.Vi har redan en S+M regeringschef.F.Reinfeldt med sin vinande sadistpiska mot den egna befolkningen – den som byggt upp välfärdslandet;och så Fredrik R med sin masochistiska undfallenhet mot den invasionsstyrka han inbjudit… Read more »

Berit
Berit
7 years ago

Vaknar inte svenska folket nu efter Reinfeldts bekännelse,så vad vill då till för att väcka folket? Jag förstår inte hur en psykopat som Reinfeldt fått sitt kvar och styra Sverige under åtta år? Men svenska folket är ett mycket fegt och falskt folk. Träffade två pensionärer i veckan samtalet inleddes med att de tyckte Sverige raserats något fruktansvärt under borgarnas tid vid makten. Men passa då på och ställ de ansvariga mot väggen och säg det ni säger till mig. Svaret blev det vågar/vill vi inte och sedan gick de sin väg. Det är precis så svensken bär sig åt… Read more »

Sigrid Olsson
Sigrid Olsson
7 years ago

Fredrik Reinfeldt är inte sinnesjuk. Väldigt många, även etablerade debattörer i MSM överdriver den här situationen. Det vi har framför oss är att Migrationsverket kräver (cirka) 48 miljarder kronor eller 12 miljarder om året. Den svenska statsbudgeten ligger på (cirka) 825 miljarder om året och utgifterna på (cirka) 870 miljarder. Sverige har haft ett underskott i sin budget sedan decennier och förklarar varför Sverige har en statsskuld på (cirka) 1270 miljarder kronor. Vad få vill kännas vid är att Sverige har ökat sin skuldbörda markant sedan slutet 1970-talet. Efter 1990-talets finanskris tvingades Ingvar Karlsson (S) och senare Göran Persson (S)… Read more »

Angela
Angela
7 years ago
Reply to  Sigrid Olsson

Det är mycket att säga om det du skrivet så jag tar bara en sak. “Det förefaller också så att svenska kommuner och landsting har råd med detta. Problematiken ligger i att stat, kommun och landsting måste skära ned på välfärdsstaten och offentlig förvaltning om de ej får mer resurser och dessa resurser kan de enbart få av skattehöjningar eller högre tillväxt per capita och det kommer givet situationen ej ske. Alliansen kan inte som en borgerlig regering gå till val på att höja skatterna och måste därför skära i det offentliga – vilket antagligen kommer generera arbetslöshet eller lägre… Read more »

Sigrid Olsson
Sigrid Olsson
7 years ago
Reply to  Angela

Jag tror inte du har läst vad jag skriver. Låt oss klargöra någonting som sällan diskuteras på hemsidor som denna och i synnerhet inte i deras kommentarspår. Sverige har aldrig sett sitt GDP (nominal) per capita minska sedan 1960 med undantag för åren kring 1991 och 2008. Du ser samma sak när du tittar på GDP (PPP) per capita. Det ökar. År 2014 producerade Sverige mer per capita än någonsin tidigare. Sverige har också högre medianinkomster än någonsin tidigare. När Fredrik Reinfeldt säger att det går bra för Sverige så ljuger han inte. Han gör en helt korrekt iakttagelse. Den… Read more »

Thor
Thor
7 years ago
Reply to  Sigrid Olsson

Tyvärr finns det stora brister i dina resonemang. Även när staten betalar lagvrängare miljarder i arvoden så blir det en ökning av GDP. Likaså alla miljarder till asylindustrins andra aktörer bidrar till en ökad GDP. Men det är fel typ av GDP-bidrag. Synnerligen fel. “Det går bra för Sverige”. Knappast, vi ser en enorm injektion av lånade pengar och skattemedel till asylanter som naturligtvis konsumerar och “håller hjulen igång”. Men självklart kommer det att leda till mycket inflation i längden och en sjunkande kronkurs. Det senare ser vi redan nu. Beträffande HDI så har FN i en rapport förutspått att… Read more »

nobody
nobody
7 years ago

Säga vad man vill men SD’s valfilm från 2010, var inget valfläsk utan rena rama sanningen!

Nu är det upp till dumväljarna (de 80% som inte röstar SD) att vakna i tid.

“Sverigedemokraternas valfilm 2010”: http://www.youtube.com/watch?v=XkRRdth8AHc

P.S. Lägg gärna upp den under artikeln.

Bertil
Bertil
7 years ago

Sveriges budgetunderskott för 2014 beräknas av Ekonomistyrningsverket till 89 miljarder. För 2015 beräknas underskottet till 54 miljarder. Vi ska alltså låna upp mer pengar (44 miljarder) för att finansiera ytterligare invandring. Dessutom skänker Reinfeldt Uganda och Kenya 3 miljarder i ett nytt regeringsbeslut. Afghanistan får 5 miljarder för att öka demokratin och länderna kring Svarta Havet får 8 miljarder för att öka chanserna att komma med i EU. Allt ska svenska folket betala. Något försvar har vi dock inte råd med. För närvarande uppgår Sveriges armé till cirka en brigad, d.v.s. cirka 6 500 man, som ska försvara oss i… Read more »

Bjovulf
Bjovulf
7 years ago

SD ändrar kampanj efter Reinfeldts tal

http://www.friatider.se/sd-ndrar-kampanj-efter-reinfeldts-tal

Publicerad 17 augusti 2014 kl 10.54

Inrikes.Igår erkände Fredrik Reinfeldt att han tänker lägga alla pengar på att maximera invandringen under kommande fyra år, om han vinner valet. Nu tvingas Sverigedemokraterna ändra sin valkampanj efter den omstridde statsministerns uppriktiga uttalanden.

Angela
Angela
7 years ago

Man kan säga som Julia, fattar inte folk nu, efter det talet, så kommer de aldrig att göra det. Men många har redan gjort det och det är DEN folkrörelse vi ser idag. Folk väntar på valet. Ger det inte önskat resultat så kommer nog upproret, steen, svenskarna är inte alls dumma även om en och annan är lättlurade. Lättlurade människor finns dessvärre bland alla folk. Svenskarna är som alla andra folk. Man vill inte tro det värsta förrän man har verkliga bevis. Och bevisen växer. Såg att Invandrare1957 Posted: 17 August 2014 – 07:33, redan nämnt dagens nyhet om… Read more »

Bernt
Bernt
7 years ago
Reply to  Angela

Nej, jag tror svenskarna är annorlunda. Läs boken Är svensken människa? av Henrik Berggren och Lars Trägårdh!

Angela
Angela
7 years ago
Reply to  Bernt

Jag ger inte så mycket för någon av dem. I synnerhet inte Trägårdh. Vem är han att definiera en svensk? 🙂

Det är inte bara svenskarna som är hjärntvättade.

Bernt
Bernt
7 years ago
Reply to  Angela

“Svenskarna är som alla andra folk”, tycker Angela. Nå, dåså, varför ska vi då bekymra oss? Låt andra folk komma in här då! Trägårdh är historiker och Berggren statsvetare, dom har beskrivit hur Sverige utvecklats över tiden och hur därför svenskarna blivit som de är. Andra folk har annan historia.

Angela
Angela
7 years ago
Reply to  Angela

“Svenskarna är som alla andra folk”, tycker Angela. Nå, dåså, varför ska vi då bekymra oss? Låt andra folk komma in här då! Trägårdh är historiker och Berggren statsvetare, dom har beskrivit hur Sverige utvecklats över tiden och hur därför svenskarna blivit som de är. Andra folk har annan historia…(Bernt Posted: 17 August 2014 – 20:29)

Nej det är inte alls vad jag skrev. Svenskar är som alla andra människor och inga varelser från mars. De beter sig som alla andra människor. Alla folk har sin historia men de har alla ett mänskligt beteende annars vore de inte människor.

Uffe
Uffe
7 years ago

Ett boktips: “Exodus” av Paul Collier. Författaren, som är professor i ekonomi, diskuterar invandring, invandringspolitik och invandrare utifrån de resultat forskare har kommit fram till. En slutsats han drar ganska tidigt i boken är att med för mycket invandring kommer ett västerländskt samhälle att sluta fungera, och han argumenterar väldigt väl för denna slutsats.

Ådärkomdenja
Ådärkomdenja
7 years ago
Reply to  steen

Sverige har 0.13% av världsbefolkningen. Men – inte av tvingande orsaker, utan självbeslutad massinvandringspolitik a la Reinfeldt/7-k – landet tar emot uppemot 200.000 invällare årligen, enligt nuvarande status och prognoser. Mest per capita i världen, och i faktiska tal värst i Europa. Det kan man INTE skylla EU och FN för. Dublinförordningen – första mottagarland – negligeras också totalt av Reinfeldt-Sverige.

Skåning
Skåning
7 years ago
Reply to  steen

Du har helt rätt, Steen. Ett uppgör med EU och FN är nödvändigt. Men för det första är det ju inte riktigt så linjärt att om Sverige skulle ändra kurs så hade man bara styrt om flödet till andra länder i Norden. Jag betraktar Sverige av idag som en riktig asylmagnet med de signaler “vi” sänder, och en formlig bakdörr in i EU. Om den stoppas så kommer antagligen en del av önsketänkarna att fundera två gånger innan de riskerar liv och kniv (och en massa pengar) för att komma till det förlovade landet. Om inte annat så ser flyktingsmugglarna… Read more »

trackback

[…] En dåres försvarstalkrönika av Julia Caesar 2014-08-17 […]

conny
conny
7 years ago

så mycket okundskap det va i den krönikan skakar på huvet och inse att det finns många klappträd i vårt land

nadacomprende
nadacomprende
7 years ago
Reply to  conny

Kan du vara så vänlig och översätta ditt inlägg till begriplig svenska?
Jag förstår nämligen inte alls vad det är du vill ha sagt med det.

HH
HH
7 years ago

Saras tips till Julia – tack igen Julia för ditt genomskådande – tittade jag på och depressionen kom som på befallning. När – under min fjärran uppväxt, brände man skolor och hotade folk? Särskilt figurerna som ger sig på de svaga, lytta och förlamade? Vad i herrans namn har hänt och händer med vårt land? Idag fyller ett av mina barnbarn år och och hon ska börja i första klass i en närbelägen BRA skola. Jag letade fram min första skolbok FOLKSKOLANS LÄSEBOK som berättar om det – enligt hr Reinfeldt – barbariska folk jag växt upp tillsammans med. Barbaris… Read more »

Niklas R
Niklas R
7 years ago

Eftersom Reinfeldt var den som inte tyckte att man skulle ställa vi mot dem så är det nu uppenbart att Reinfeldt, när det väl skiter sig, gör just det och väljer dem, utlänningarna, framför det svenska folket.

Ådärkomdenja
Ådärkomdenja
7 years ago

Hitler, en annan känd psykopat, fick med sig tyskarna i sitt experiment, som alla vet ledde till att Tyskland lades i ruiner.

Nu har Sverige fått sin Hitler. Resultatet kan bara bli ett, ett land i förfall, på sitt sätt mycket värre. Raserade hus går att bygga upp, invällda PUT-muslimer låter sig icke förgöras, tvärtom, dom tar över landet inom några få årtionden. Sen kan ISIS ta kommandot, och Svenne Kålrot får konvertera eller bli av med sin egen korkskalle.

Tack, Fredolf Reinfeldt. Den bruna färgen förenar er.

Sara
Sara
7 years ago

Kära Julia!

Har du sett detta?

http://sidselb.blogspot.se/2014/06/da-jag-bodde-i-ghetto.html

Förhoppningsvis kan du få inspiration till fler krönikor.

Bubbe
Bubbe
7 years ago

Genomsnittssvensken är tyvärr rakryggad som en metmask. Speciellt politiker och journalister. De enda i världen som har folksjukdomen “skrapmärken på bröstkorgen” efter allt bugande inför religiös intolerans och politisk korrekthet. En nyliberal soppa alltsammans.

Regimkritiker
Regimkritiker
7 years ago

Moderaterna kommer troligen att göra ett katastrofval och hamna kring 21 procent. Det är obegripligt att den moderata partiapparaten inte gör uppror och kastar ut avskummet. Vad jag väntar på är en intern revolt inom partiet. Den lär komma dagen efter valet.

Visst är Reinfeldt psykopat. Han visar aldrig känslor eller höjer tonläget. Med ett undantag. När någon hotar hans makt eller utmanar honom. T.ex. riksdagsmannen Carl Sigfrid vid FRA-omröstningen 2008. Toppstyrningen inom M är vidrig och alla M-politiker hukar av rädsla för bannnullor från Den Store Ledaren.

Invandrare1957
Invandrare1957
7 years ago
Reply to  Regimkritiker

Det gör ingenting. Utan det viktiga är att arbetet fortsätter för föregångslandet i Europa. Mot det gränslösa kulturlösa. Fattigsamhället. Reinfeldt o Bildt dom har nog stora poster att vänta sig i Bilderberggruppens lärjungeposter.

Visionären
Visionären
7 years ago
Reply to  Regimkritiker

“Ska skottet komma inifrån” frågade sig Reinfeldt, siktade och lade an.

V

Moby Dick
Moby Dick
7 years ago
Reply to  Regimkritiker

När FR tal får genomslag och folk förstår konsekvenserna av den förda politiken,
att statens kassa är tom, tror jag att M kommer att straffas hårt. Allt annat är för mig otänkbart. Kan inte tro att FR bok “det sovande folket” fått sådant genomslag att
de fortfarande sover.
Skulle inte förvåna mig om de hamnar kring 10%!

Joachim Hägg
Joachim Hägg
7 years ago

Ett lands ledare ska ena, värna, beskydda och utveckla det egna folket – DET är uppdraget! När en ledare tar över från en annan så är målet att förbättra, inte försämra. I Reinfeldts backspegel ser vi bara ett enormt kaos där allt blivit sämre, det är bara hans lön som blivit högre. Reinfeldt är nu ute i grumligt vatten, precis som han beskyllde alla som är kritiska till invandringspolitiken. Mattias Karlsson sade vid jobbdebatten att SD ger Alliansen och resten av oppositionen skulden för den urspårade invandringspolitiken, 7-klövern beskyller oss för att vi är invandrarkritiska vilket inte stämmer. Vad mycket… Read more »

Ådär Komdenja
Ådär Komdenja
7 years ago
Reply to  steen

Tanken är god. Men, tyvärr. SVENSKAR, som begår brott i Sverige, jagas med blåslampa. Polisen låter ingen svensk komma undan. Medan motsatsen inom vissa samhällssektorer (invandrarorienterade) får passera utan vare sig ingripande eller lagföring. exempel 1 – pizzerior, gatukök o små restauranger; ägda och drivna av utlänningar. myndigheterna och polisen vet om att dessa fuskar grovt, med löner, avgifter, hygien, falskdeklarationer mm. Men Skattermyndigheterna ingriper inte. exempel 2 – attentat mot fordon; utryckningsfordon (ambulans, polis, brandförsvar), samt parkerade privatfordon; mordbränder och stenkastning. Polisen vet om, åklagarna känner till, men ingen grips eller lagförs. Dessa brott begås i invandrarghetton, undantagslöst exempel… Read more »

Social konstruktion
Social konstruktion
7 years ago
Reply to  steen

Just så är det. Försvaret har utraderats för inte kunna agera när landet och folket hotas.

Lars P
Lars P
7 years ago

Målet för Reinfeldt är en avvecklad välfärdsstat. Medlet är massinvandring. Det här är idéer som han har umgåtts med under mycket lång tid även om han med åren blivit bättre på att dölja dem: https://www.youtube.com/watch?v=YRSWN-kcEcY Genom att överbelasta välfärdsstatens samtliga system med bidragsberoende flyktingar fås den att kollapsa. Nu när bollen är i rullning så drar sig de nya moderaterna tillbaka och låter istället sossarna ta smällen. Den totala frånvaron av valfläsk samt fokuserandet på invandringens kostnader kan inte tolkas på annat sätt än att Reinfeldt vill säkerställa en valförlust för att slippa sitta med svarte petter när katastrofen är… Read more »

Anonymous
Anonymous
7 years ago
Reply to  Lars P

Exakt!

Angela
Angela
7 years ago
Reply to  Lars P

Rätt men det är inte hans idéer . Han är bara utföraren. Sprattlar i sina trådar. Och Reinfeldt uppfyller sitt uppdrag och att Löfven skulle bli näste statsminister sedan Reinfeldt gjort sitt stod klart när Wallenberg flög till England med Löfven i sitt plan till Bilderbergmötet (2012??). Varför skall alla statschefer vara med på den skiten? Jag har mejlat länk från RD där den frågan ställdes till dåvarande statsminister Fälldin redan 1975. Det är uppenbart att det inte är demokrati. Gubbfan tar ju orden någon annanstans ifrån! Vad sa Wallenberg till Löfven i planet? Vilken information fick han på mötet?… Read more »

Robin Shadowes
Robin Shadowes
7 years ago
Reply to  Angela

Vad dom är rädda för? Att sluta som David Kelly eller bankirerna som “hoppade” från taken? Dom vet om att dessa monster inte lägger fingrarna emellan när det verkligen gäller.

Leif
Leif
7 years ago

Han förbereder för nästa regering genom sitt utspel, S ska rädda landets ekonomi , men då krävs en orsak som folk tror på. Denna har nu presenterats , men kostnaderna är ju så gigantiska att nu “tvingas” S ta till storsläggan.. Pensionsålder, knycka ppm kapitalet, införa fastighetskatt, ta bort avdragsrätten på bolån, minska pensionerna, öka alla skatter på saker som rör sig mha MP, Dra in ännu mer i skolan äldrevård och sjukvård.. Plus att överskrida överskottsmålet i statsbudgeten(som redan är överskridet) Allt för att vrida ur det sista ur sverige för pengar till invandringsindustrin …. Kratta manegen brukar det… Read more »

144
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x