19
aug
Seneste opdatering: 19/8-14 kl. 2352
8 kommentarer - Tryk for at kommentere!

Lidt snart tidløs civillisationsdialog. Jeg gider egtl. ikke diskutere tørklæder, evighedsdiskussioner er trættende. Der er sagt, hvad der skulle siges om den ting. Det er nok at se, hvad de bliver brugt til, og for mig symboliserer de også de politikere, der har kørt demokratiet over og installeret dette mod vores vilje. Samtidig siger Lars Løkke: Vi forskelsbehandler ikke på religion. Det er en stor skam, at Venstre stadig tror, islam overvejende er en religion. De der er nede i detaljerne siger: 80 % politik.

Sherin kom til Danmark i 1991, da hun var tre år gammel som flygtning fra Irak. Hun boede sammen med en onkel og dennes familie i Danmark, mens hendes egen mor forblev i Irak. Hun voksede op i Aalborg, kom i dansk børnehave og folkeskole og fik danske legekammerater.

Tilværelsen i hjemmet hos onklen var imidlertid præget af vold og overgreb, og derfor blev Sherin som 12-årig anbragt i en dansk plejefamilie i Nordjylland. Her trivedes hun godt, fortæller både hun selv og den danske plejemor. Hun klarede sig fint i skolen, fik mange danske venner og gik til fodbold i den lokale idrætsklub. Men det passede ikke onklen. Han ville have, at hun skulle holde sig væk fra danskere, og at hun skulle begynde at gå med tørklæde.

Nu blev Sherin sendt til familiens landsby i den nordlige del af Irak. Her fik hun tørklæde på og blev beordret til at lave mad, gøre rent, passe fårene og arbejde i vandmelon-markerne. Hun fik ikke lov at gå i skole, og hun fortæller selv, at hun blev behandlet som en udstødt.

»De sagde til mig, at jeg var blevet sendt hjem, fordi jeg var en dansk luder. Min onkel havde bildt familien ind, at jeg havde været i seng med en dansker, så jeg ikke var jomfru. Af den grund havde jeg ødelagt familiens ære, sagde de. Men jeg havde jo ikke haft nogen dansk kæreste; det passede ikke. Alt handlede om ære, og det var mændene, der bestemte. Jeg fik at vide af min mor, at nogle fra familien en nat var kommet for at ville myrde mig, men at hun havde forhindret det,« siger Sherin. En ung kvindes flugt for at vinde friheden

Invandring kostar visst pengar

Erik Hörstadius beskriver sig selv som ‘politisk korrekt’. Vist syder og bobler det i underskoven derovre. Et svensk valg der rent faktisk handler om noget. Det er ikke meningen. Ser man på 80 års svensk parlamentarisme, er den påfaldende begivenhedsløs, men det var også valg hvor dagsordenen kunne kontrolleres: Skol,vård och omsorg.

Vad kostar då invandringen? Alltså den aktuella, politiskt påverkbara flykting- och anhöriginvandringen, och inte de sydeuropéer och finländare som en gång befolkade våra fabriker? På lång sikt är det svårt att bedöma, förstås. Hur blir arbetskraftsdeltagandet? Vad vinner vi på pluralism, nya perspektiv? Vad förlorar vi på kulturkonflikter och eventuellt minskad tillit?

Hur som helst, den länge Sverigeledande forskaren på området, professor Jan Ekberg, menade att plus vändes till minus runt 1980 och att den statsfinansiella kostnaden 2006, före den arabiska våren alltså, var cirka 1,5 procent av BNP, i runda slängar 50 miljarder. Ekonomen Jan Tullberg ger i sin faktadigra bok Låsningen en klart högre siffra. Totalt ett par hundra miljarder när också undanträngningseffekter på jobb och bostäder beaktas.

Våra ledande nationalekonomer sitter tysta i frågan – med några pondusfyllda undantag. Professorerna Magnus Henrekson och Assar Lindbeck bedömer båda att påfrestningarna är stora (Lindbeck menar rentav att invandringen underminerar välfärdsstaten).

Vid bättre middagar får man inte prata pengar. Men inom exempelvis klimatpolitiken och vården är det legitimt, trots etiska komplikationer, och trots att människoliv ligger i potten. Penga­prat borde vara legitimt också i invandringspolitiken. För vad är den solidaritet värd, som bygger på folkfördumning och ljug?Och hur långsiktigt hållbar är den? Affärsvärlden

0 0 votes
Article Rating


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

Subscribe
Notify of
guest
8 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
Ördög
Ördög
7 years ago

Test
[B]Test[/B]

Britta Due Andersen
Britta Due Andersen
7 years ago

Det er en grum historie om Sherin, men det er også forkasteligt, at hun kunne komme ind i Danmark, når hun havde en mor i Irak.
Hvorfor straffes hendes onkel /familie ikke?!

Machiavelli
Machiavelli
7 years ago

Jeg bliver så trist til mode når jeg læser om Sherin, hvad fanden er det for en mentalitet, den religion/ideologi frembringer. De hører jo til på en psykiatrisk afdeling. Stakkels pige. Endnu en bekræftelse på, at politikerne er rene kriminelle og skaber et helvede på jord for sin egen befolkning. Af hensyn til Pet vil jeg ikke sige mere.

Bjovulf
Bjovulf
7 years ago

ISIS er her allerede (redan) http://jyllands-posten.dk/blogs/mikaeljalving/ECE6948002/isis-er-her-allerede/ 18. august. 2014 Mikael Jalving Vi tror, det bare er noget på tv. Men vi styrer direkte mod konflikt og det, der er værre. Den islamiske bevægelse ISIS, som pt. fejrer store militære og propagandamæssige triumfer i Irak, og som inspirerer jihadister kloden over, er ikke blot en fjern trussel. Ifølge hollandsk presse har indvandrede tilhængere af denne bogstavelige udlægning af islam belejret en del af Haag. Netop i Haag, folkerettens internationale hovedsæde, har lokale ISIS-bøller fundet en ny slagmark. Mens det nordlige Europa nød den usædvanligt varme julisommer, marcherede næsten hundrede ISIS-tilhængere gennem… Read more »

LarsS
LarsS
7 years ago

Jeg beder egentlig blot vores politikere om, at anderkende de kulturelle og religiøse forskelle der hersker mellem glodens folkefærd. Det i sig selv ville være et fint udgangspunkt for at kigge lidt ud i fremtiden og danne sig ideer og tanker om hvordan verden vil udvikle sig for vores danske børn og børnebørn. I dag var jeg til frisør og jeg overdriver ikke når jeg siger, at jeg ser hammer godt ud nu! Min søde frisør er fra Afghanistan, jeg har kommet hos hende de seneste 3 år og hun er en fantastisk sød kvinde og ikke mindst en dygtig… Read more »

Bergfast
7 years ago

Ja, såsom nordiska flickor och kvinnor, samt över huvud taget blonda kvinnor, även då germanska kvinnor, engelska flickor och kvinnor, har framställt inom massmedier, teater, musik, rockmusik och film, mode och även barnprogram och underhållning osv., så är det ju på sätt och vis kanske inte så konstigt om där finns en viss rädsla för att invandrares egna flickor och unga kvinnor också skall påverkas eller – bli som de västerländska lössläppta – , flickorna och kvinnorna, och därmed kanske bli gravida eller på annat sätt skapa familjeproblem för hela släkten. Denna fruktan har alltid varit närvarande i alla kulturer… Read more »

Ole Burde
Ole Burde
7 years ago

Hvad angår tørklædet , så var det måske en idee at indføre en moderne variation af ”skoleuniformer” , hvilket man har gjort i mange lande hvor etnicitet har truet det nationale sammenhold . En yderligere fordel herved , er at man også slipper af med mode-hystriet, dvs superdyre beklædningsgenstande som enhver teenager bare er nødt til at ha’ fordi ”alle de andre har dem”… I den moderne variation (som feks i den skole hvor min kone underviser ) kan eleverne selv vælge og købe tøjet , så længe det opfølger nogen simple kriterier : ingen bare navler , kun een… Read more »

8
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x