20
aug
Seneste opdatering: 20/8-14 kl. 1555
20 kommentarer - Tryk for at kommentere!

Anne Marie Pålsson er docent i Nationaløkonomi og tidligere moderat riksdagsmedlem. Hun skrev bogen Knapptryckarkompaniet om sine nedslående, temmelig sørgelige erfaringer med svensk parlamentarisme.(Se Söndagskrönika: Reinfeldtlabyrinten.) Interviewet er fra 2012, men det er højaktuelt for hvad der forgår bag kulisserne i de store svenske partier nu.

Pålsson siger her bla, at højest ti-femten personer i Riksdagen har den egentlige magt, resten er fyld, der skal stemme som befalet af ledelsen og indkassere deres gode løn for det. Magt er magt, også når den går i Pride Parade og kalder sig “hen.” Knivene til Reinfeldts ryg er slebne. Interviewet er “ett måste” for idyllikere.

Under svenske mediers radar er det som om temperaturen forhøjes hver 24. time. På den socialdemokratiske Ledorsiderna har man ladet en moderat komme til orde. Jens Kittel er gammel søofficer og blevet udelukket fra ”Alliansens vänner” for sit frisprog om Reinfeldt og indvandringen. Jeg ser partimedlemskab som en åndelig spændetrøje, men det er glædeligt at se, at flere og flere vikler sig ud af den.

Jag har vid ett antal tillfällen försökt debattera det obekväma ämnet invandringspolitik i Facebook-gruppen Alliansens Vänner, detta eftersom jag tycker att det är den absolut viktigaste frågan inför valet om några veckor. Ett antal gånger har jag fått rasist/SD-kortet i ansiktet och det känns beklämmande att det ska vara så lågt i tak i en diskussionsgrupp, ett symptom som dock känns igen väl från Statsministerns ovilja att diskutera ämnet. Mitt senaste försök innebar omedelbar uteslutning ur gruppen men min erfarenhet är att det finns ett enormt behov av en sådan diskussion då inlägg som ifrågasätter Alliansens invandringspolitik ofta genererar många ”likes”. Jag känner mig därför mycket hedrad att få gästspela hos Ledarsidorna.se med denna något heta potatis.

Jag är old school moderat. Johan och jag delar en del synpunkter i det aktuella ämnet, jag upplever dock Johan som en större humanist i positiv bemärkelse medan jag själv har aningen kortare tålamod. Jag vill vara mycket tydlig med att jag tycker det är otroligt viktigt att vi hjälper människor som har det svårt. Jag känner också att det finns en ekonomisk gräns vilken är passerad för ett tag sedan. Enligt min uppfattning är en volym kring 10-15 tusen/år hanterbar och den skulle också ge ett mycket humanare flyktingmottagande och betydligt kortare etableringstider.

Om Migrationsverkets prognos slår in så tappar vi i princip kontrollen över invandringen år 2017 och vi står inför en massiv samhällsförändring. Frågan om hur mycket invandrare vi ska ta emot blir relativt ointressant, frågan vi måste ställa oss är om vi vill ha oreglerad massinvandring eller fungerande välfärd. En sak kan jag garantera er, pengarna kommer inte att räcka till båda vilket man ledigt räknar ut med tvåans grundskolematte. Efter Statministerns senaste utspel, där han går rakt emot 48% av sina egna väljare och rakt emot 65% av den totala väljarkåren(SCB maj 2013) måste man allvarligt ifrågasätta hans omdöme. Læs resten på Debatt: Att gå till val på lögner

Reinfeldt och Borg planerar ny skatt för att klara flyktingfrågan

Fredrik Reinfeldt och Anders Borg överväger flera skattehöjningar för att möta flyktingströmmen de närmaste åren, kan Expressen avslöja.Bland förslagen finns en ny bankskatt i form av sänkt tak för ränteavdrag och en fastighetsskatt för kommersiella fastigheter. Under regeringsförhandlingarna på Harpsund väntas dessutom beslut om att överföra 13 miljarder kronor från biståndsbudgeten till Migrationsverket under kommande mandatperiod. Expressen

“Navnehjulet”

For tiden er der en del på Facebook, der linker til det ansete Ugebrevet A 4’s Navnehjulet. Det morsomme er, at den også kan bruges til at se kriminalitetstal for bestemte navne. Vel og mærke uden at de er ‘renset’ for  marxistisk, sociologisk nonsens. Ved en søgning på muslimske navne, kan man konstatere, at de typisk er 6-9 gange så kriminelle som gennemsnittet (som de i øvrigt selv er med til at trække op). Og så er der ikke engang taget højde for gentagne domme.

1-Indspilning i fuld skærm 20-08-2014 003007 2-Indspilning i fuld skærm 20-08-2014 003051

0 0 votes
Article Rating


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

Subscribe
Notify of
guest
20 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
trackback

[…] At hun og Sahlin har nået de højeste poster i Sverige og EU, burde mane til den dybeste eftertanke. Det forklarer også, hvorfor hendes land med så enestående forudsætninger, er på vej ind i en desperat situation. Politikken er åndeligt indavlet, og deltagerne er for lavt begavede og uddannede. De er ikke valgt efter hvad de kan, men efter om de mener det rigtige, holder kæft og stemmer i Riksdagen, som  de får besked på. […]

Bjovulf
Bjovulf
7 years ago

Ha, faldt lige over denne satireklassiker fra Affes Statistikblog 😀

Agenda – Varför ökar SD?

https://affes.wordpress.com/2012/12/19/agenda-varfor-okar-sd/

Sune
Sune
7 years ago

Her er lidt navneinspiration til Navnehjulet her:

Forslag til Lov om indfødsrets meddelelse

Fremsat den 10. april 2014 af justitsministeren (Karen Hækkerup)

https://www.retsinformation.dk/Forms/R0710.aspx?id=162559

trackback

[…] nu kan hun træde lige ind på en nøglepost i en kommende svensk regering. Anne Marie Pålsson nævner i interviewet nedenfor, at især svenske politikere svaner relevante […]

Varmt Konservativ (kr) / Stay Ahead
Varmt Konservativ (kr) / Stay Ahead
7 years ago

Den här är värd en egen artikel:

Kina planerar att bekämpa terrorn i Xinjang med…bosättningspolitik 🙂

http://www.telegraph.co.uk/news/worldnews/asia/china/11042528/China-plans-to-fight-terror-with-dozens-of-new-cities.html

Varmt Konservativ (kr) / Stay Ahead
Varmt Konservativ (kr) / Stay Ahead
7 years ago

Take that!

Peter Andersen
7 years ago

“the country’s intensifying “people’s war” on terror”

Man kunne også kalde for “peoples war on muslims…”

For det er vel det, det handler om..?

Varmt Konservativ (kr) / Stay Ahead
Varmt Konservativ (kr) / Stay Ahead
7 years ago

Angående förövaren av tårt-angreppet på KD-ledaaren Göran Hägglund:

“Mannen har […] ett förflutet i både Ung Vänster och Syndikalistiska Ungdomsförbundet.”

“För att kunna utföra attacken på Hägglund infiltrerade han partiet och [hade] dagen innan hjälpt till med valkampanjen. Enligt uppgifter i måndags hade han bara varit aktiv i partiet i tre veckor.”

http://avpixlat.info/2014/08/19/mannen-som-tartade-goran-hagglund-utlovar-fler-attacker/

Agerandet är uppseendeväckande likt Breiviks. Skillnaden är att Breivik påstår sig fortfarande ha agerat i enlighet med ideologin i de partier och organisationer som han försökte infiltrera, och ingen ifrågasätter det.

Varmt Konservativ (kr) / Stay Ahead
Varmt Konservativ (kr) / Stay Ahead
7 years ago

Det är upplagt för en svensk exilregering, kanske i det jungfruliga Virginia.

skræp
skræp
7 years ago

I en ny løgneundersøgelse i Expressen skriver de at 2 ud af 3 svenskere er glade for indvandringen.

Britta Due Andersen
Britta Due Andersen
7 years ago

Ja, det med, at danskerne kun i mindre grad synes, at indvandrerne koster samfundet dyrt, må bero på ukendskab til fakta. Det er så vigtigt, at vi pointerer budskabet fra Rockwoolrapporten, der udkom i vinter: 5.000 indvandre fra 3.verdens lande koster 2,1 mia. kr. om året.
Den undersøgelse kunne Sverigesdemokraterne bruge i deres valgkamp. Derover mangler vist fakta.

Polka Charlie
Polka Charlie
7 years ago

Hvis man skriver “Yunus” i ‘navnehjulet’, så sker der noget chokerende… “Yunus er et barn” – gennemsnitsalderen er 9år. “Yunus bor i Albertslund, Ishøj og Brøndby” “Yunus er meget mere kriminel end gennemsnittet” – 9% af de som hedder Yunus er straffet. Det er de eneste tre felter der er statiskik tilgængelig på. Men gennemsnittet af Yunus’er er altså væsentligt under den kriminelle lavalder, men alligevel er de fem gange så kriminelle som gennemsnitsdanskeren. Mit eget navn er registreret som cirka halvt så kriminel som gennemsnittet, jeg selv er dog aldrig straffet. Endvidere bor gennemsnitspersonen med mit navn typisk ved… Read more »

Polka Charlie
Polka Charlie
7 years ago
Reply to  Polka Charlie

Rettelse gennemsnitsalderen er 13år. Resultatet er dog det samme…

BE
BE
7 years ago

OFFTOPIC

Jeg kan ikke se alle videoer på Snaphanen på en Ipad – blandt andet den foroven. Der er bare “helt hvidt” der hvor videoen skal være.
Jeg har prøvet med både Safari- og Chrome-browseren til Ipad. Kan det fikses? Kan jeg selv gøre noget? Andre med samme problem?

Jeg kan godt se den her med Reinfeldt med begge browsere: http://snaphanen.dk/2014/08/16/valglofte-asylsogere-og-ellers-ingenting/

Her er der bare en grå kasse med beskeden “Dette plugin er ikke underst√∏ttet.” : http://snaphanen.dk/2014/08/16/why-arent-muslims-condemning-isis/ – når jeg bruger Chrome. Og “helt hvidt” hvis jeg bruger Safari.

Bjovulf
Bjovulf
7 years ago

Det kunne være rigtigt interessant at se en tilsvarende måling fra Sverige – gerne lige før det kommende valg til rigsdagen 😉 Måling: Danske værdier er vigtigst ved indvandring http://jyllands-posten.dk/indland/ECE6953743/maling-danske-vaerdier-er-vigtigst-ved-indvandring/ AF ORLA BORG | MARTIN JOHANSEN Den største udfordring ved indvandringen er, at indvandrere ikke anerkender danske værdier, siger et flertal af danskerne i en meningsmåling. Økonomiske forhold og kriminalitet spiller en mindre rolle, når danskerne skal vurdere, hvor de ser den største udfordring ved indvandringen. Derimod er forholdet til danske værdier den helt afgørende faktor, viser en meningsmåling, som Wilke har foretaget for Jyllands-Posten. Lidt over halvdelen – 50,3… Read more »

Peter Andersen
7 years ago
Reply to  Bjovulf

Hvis de anerkendte de danske værdier, ville omkostningerne og kriminaliteten helt automatisk falde.

Bjovulf
Bjovulf
7 years ago
Reply to  steen

Ja, helt typisk for en “Steen” 😉

De glemmer i øvrigt, at Muhammed’erne ( i alle varianterne ), Osama’erne og Ahmed’erne etc.
også tæller med i gennemsnittet for Danmark. Opgjorde man det for almindelige “indfødte” danskere ( altså med dansk kultur og danske værdier ) og de andre grupper for sig, sådan som man faktisk burde gøre det, hvis man vil have et retvisende billede, så ville situationen se langt værre ud.

Peter Andersen
7 years ago
Reply to  steen

Sjovt som vi alle er skolelærer.

I øvrigt kommer der også et ret entydigt billede af Muhammed og alle de andre, når man søger på beskæftigelse og bopæl.

Det var et sjovt hjul A4 der har lavet. Mon det var helt tilsigtet..?

Bjovulf
Bjovulf
7 years ago

“Steen er kriminel som gennemsnittet” 😀 ( 1.9 % vs. 1.8 ).

Desværre ligger “jeg selv” lidt over ( 2.8 ) *SUK*

20
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x