29
aug
Seneste opdatering: 29/8-14 kl. 2210
24 kommentarer - Tryk for at kommentere!

censurerat

Hvorfor ikke bare fængsle ham med det samme? Bag den politiske chikane ligger venstreekstremisterne Emma Bjørshol, (antirasistisk aktivist) og idéhistorikeren Edda Manga med flere. Edda Manga er en columbiansk kommunist gift med anarkisten og ‘islamofobieksperten’ Mattias Gardell, som var et af Breivik-sagens venstrepolitiske “vidner.” Hun er redaktør af FI’s avis Feministiskt Perspektiv. Hvad FI står for, ser man blandt andet af denne aktuelle valgplakat.

Stadsbiblioteket Göteborg upphäver den uppmärksammade uthyrningen av sin Hörsal till föreningen Cui Bono. Föreningen Cui Bono har planerat ett föredrag av Karl-Olov Arnstberg den 31 augusti och Stadsbiblioteket gör nu bedömningen att det finns risk för ordningsstörning i samband med föredraget.

Stadsbiblioteket hyr ut sin hörsal till exempelvis föreningar och kan enligt kommunallagen neka uthyrning vid misstanke om brott eller ordningsstörning. Den debatt som blossat upp kring arrangemanget gör att vi hyser oro för konfrontation, vi befarar att våra biblioteksanvändare kan bli drabbade, säger bibliotekschefen Christina Persson.

Den senaste tiden har det även publicerats nya texter på internet av Karl-Olov Arnstberg som inte är förenliga med Göteborgs Stads uppdrag att värna och säkerhetsställa de nationella minoriteterna. Den samlade bilden av arrangemangets karaktär gör att Stadsbiblioteket väljer att säga upp avtalet med Cui Bono, som därmed inte längre får hyra Stadsbibliotekets Hörsal. Vid frågor kontakta Christina Persson, bibliotekschef Stadsbibliotek Göteborg. Föredraget är inställt! Stadsbiblioteket Göteborg har i dag, den 29 augusti,meddelat att man bryter det ingångna hyresavtalet med Föreningen Cui Bono. (Uppmärksammad uthyrning av Stadsbibliotekets Hörsal avbryts.)

Arnstberg kommenterar det avblåsta föredraget för Avpixlat:

– En stadsbibliotekarie som tror att empiriskt grundad kunskap är rasism och att klarspråk inte är förenligt med “Göteborgs Stads uppdrag att värna och säkerhetsställa de nationella minoriteterna”; och därefter stänger av en liten opolitisk förening som bjuder in föreläsare som säger något annat än mediernas papegojor. Det är dagens svenska djupt okunniga och folkföraktande maktelit i ett nötskal. Det är inte utan att jag börjar skämmas över att vara svensk.

Adam Smiths ’Teorien om de moralske følelser’

Indslaget begynder først min. 11:40. – Informations Forlag udgiver for første gang Adam Smiths ’Teorien om de moralske følelser’ (1759) på dansk. ’Teorien om moralske følelser’ er Adam Smiths moralfilosofiske hovedværk, hvori han udforsker, hvorfor mennesket vælger dydens vej frem for selviskhedens. I forbindelse med udgivelsen inviterer CEPOS og Informations Forlag til paneldebat om Adam Smith.

I debatten vil vi fokusere på begreberne sympati og den upartiske iagttager, som er Adam Smiths særlige bidrag til moralfilosofien. Vi vil også debattere, hvilken betydning Smiths tanker har i dag. I panelet deltager bl.a. filosof og sognepræst Henrik Gade Jensen, og sociolog og forfatter Henrik Dahl vil styre debatten.Chefkonsulent i CEPOS, cand. polit. og BA i filosofi, Mia Amalie Holstein, vil inden debatten give en kort introduktion til Adam Smith

1-Cepos, Adam Smith, 28.8.2014 0091-Cepos, Adam Smith, 28.8.2014 011

0 0 votes
Article Rating


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

Subscribe
Notify of
guest
24 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
trackback

[…] Facit ni døde og mange sårede. For en uge siden døde fire i en bilbombe. Dette er byen, der nægtede professor Arnstberg at holde foredrag på dens hovedbibliotek, og nylig har nægtet Jan Sjunnesson det samme. […]

Jan Sjunnesson
6 years ago

Mit foredrag er osse naeget av Göteborg av samme orsag, http://sjunne.com/2015/06/23/mitt-foredrag/

Machiavelli
Machiavelli
7 years ago

”Det finns ingenting att vinna på att diskutera. Den fria debatten är borta i det här landet.”

Hold kæft en slapsvans.

Peter Buch
Peter Buch
7 years ago
Reply to  Machiavelli

Machiavelli Posted: 30 August 2014 – 15:06 – Reply Jeg er for deprimeret til at sige noget. Som du kommenterer på: http://snaphanen.dk/2014/08/30/islamic-state-has-nothing-to-do-with-islam/#comment_start Du er muligvis smådeprimeret, men ikke så deprimeret du holder inde med at ytre dig. Det er vel altid noget. Men som du ser nævnt på linket hvorfra du citerer -http://www.ohrlund.se/blogg/?p=2105 Att rädslan för att uttrycka sina åsikter och stå för dem finns även i Sverige, ser du tydligt om du granskar kommentarerna på min blogg. Hittar du, bland alla pseudonymer och fejknamn, en enda människa som törs stå för sina åsikter med hela namnet? – citatudsnit slut… Read more »

Skåning
Skåning
7 years ago
Reply to  Peter Buch

Av gammal vana använder jag mitt nick här på Snaphanen, och kan kanske ta ut svängarna lite mer än vanligt, för de som fortfarande inte kopplat de två identiterna, vilket Researchgruppen definitivt har gjort. Jag använder de två och en halv veckor som är kvar på att debattera i mitt eget namn på Facebook och bloggar som är kopplade till deras inloggningssystem. Mitt ovanliga namn står för alla att läsa. Handskarna är av. Och jag är mitt i livet, inte pensionär, eller med en säker reträttpost. Jag har förlorat många vänner, vunnit några andra, men framför allt upptäckt vem som… Read more »

Skåning
Skåning
7 years ago
Reply to  Machiavelli

Ytterligare ett ord i den skånsk-danska ordlistan.

slapsvans = syltrygg

Peter Buch
Peter Buch
7 years ago
Reply to  Skåning

Sylt er på dansk bydeform af at sylte, at lave marmelade, plus rygg, ryg den anatomiske del af menneskets bagside placeret mellem hals og ende.

Skåning
Skåning
7 years ago
Reply to  Peter Buch

Korrekt, Peter. Därav uttrycket om en man utan ryggrad.

Angela
Angela
7 years ago

Det är tragiskt när människor ger upp. Det är precis DET som makteliten VILL att de skall göra. De är livrädda för “bråkmakare” som inte gör som de befaller. Därav deras panik i Sverige när SD bara växer och växer trots alla försök, rena maffiametoder, att stoppa folkrörelsen. Folket sätter käppar i hjulet för makten och tar målmedvetet över makten som är deras i en demokrati. Journalisterna har fått för sig att de skall hjälpa makten i stället för att kritisera den – vara den tredje statsmakten. De tror att de har något sorts heligt mandat att föra maktens talan.… Read more »

Ludvig
Ludvig
7 years ago

Om Göteborgs-Posten,landets näst största morgontidning,varit något att ha skulle det åtminstone funnits en ledarkommentar idag till gårdagens angrepp på yttrandefriheten verkställt av Stadsbibliotekets chef Christina Persson.Men,icke ett ord.
Långt bak i tidningen får en ynkedom till “journalist” (vid namn Ylva Carlsson)upprepa Edda Mangas vänsterfascistiska floskler mot professor Arnstberg.

Försvaret av den svenska yttrandefriheten förs på ett inspirerande sätt från Danmark.
Tack Snaphanen.
Tack Danmark

Ludvig
Ludvig
7 years ago
Reply to  steen

Tack Steen för hänvisningen till Dag Öhrlund som jag inte alls kände till.Han har en fin framtoning.Ser fram emot att titta in på hans blogg då och då.

Beträffande Dan Park:det är så illa att man nästan tappar målföret.Det demokratiska underskottet tilltar nu varje dag i Sverige.Läget börjar bli mardrömslikt.

Machiavelli
Machiavelli
7 years ago

Jeg betragter nutidens politikere som renlivet forbrydere.

Machiavelli
Machiavelli
7 years ago

Det er utroligt, at dette foregår i demokratiske samfund i 2014. Alt dybere intellektuel samfundstænkning er suspenderet for ren tomgangstænkning. styret af den ide, at vi alle er ansvarlige for verdens elendighed og har moralsk pligt til fylde vore byer op med folkeslag, som har skabt fattigdom, korruption vold og teror i deres egne lande. Og da disse landes ikke fungerer, flytter deres befolkninger nu til Europa og tager deres adfærd med. Og når Snaphanes intelligente læsere påpeger, at en sådan politik fører til egen undergang og peger på at aben flytter med, pludrer den herskende elite videre med deres… Read more »

Angela
Angela
7 years ago

https://twitter.com/inkonsekvenshen/status/505605006142484480/photo/1

Feiler vill göra revolution i Sverige. Vilka svenskar har bett Dror Feiler om det? Vill Feiler göra revolution kan han åka hem till Israel och göra den där så får vi se vad de tycker om det.

Angela
Angela
7 years ago

http://www.friatider.se/extremv-nstern-stoppade-m-te-med-arnstberg Det är således inget svenskt påfund från svenskarna. De mesta konstigheter som händer i Sverige är inte det. Det är globaliseringens konsekvenser. Enligt detta måste globalisten Bildt sluta anklaga Putin för att göra intrång i andras länder. Hur vill globalisterna ha det? Ryssland får inte lägga sig i vad som sker i Ukraina men Sydamerika vill bestämma över svenskarna i Sverige. Var får svenskarna bestämma? I Sydamerika? Asien? Eller Afrika? Eller skall de sitta i utvisningsbåset?

PFEP
PFEP
7 years ago
Reply to  steen

Nok bliver det en beskidt omgang, det med tanke på de takter medie allerede viser. Egentlig burde jo Sveriges valg overvåges af OSSE for at sikre demokratiets vigtigste øjeblik. Her i min kommune virker dog alt fungere og jeg tror på cirka 15-18% til SD, der kommer blive kommunens næststørste og få pladsen som viceordførende i både kommunestyrelse og kommunefuldmægtige. For lidt og for sent, da vi allerede i vår by med cirka 3500 mennesker, allerede har en forlægning med +500 personer og derudover cirka lige så mange boende i det kommunalt ejede boligselskab! De “indfødte” er mindst sagt utilfredse… Read more »

PFEP
PFEP
7 years ago

I Sverige tar aldrig åsiktsförtrycket slut.

Det verkar faktisk från min sits (Skåne) som paniken är monumental, man kör jo riggad info mot Åkesson i SVT, och till mitt vetande är redan valfusket i gång lite överallt, var SD:s valsedlar “försvinner”.

Sverige är slut, körd i boten genom PK och här och nu hör jag enbart arabiska utanför mitt fönster!

Snart kommer jag fly, inte söderut, nog sannolikt norr om polcirkeln, där var Ramadan inte funkar om *Ismens månkalender infaller under den tiden var solen är uppe 24/7 i några perioder.

Olav
Olav
7 years ago
Reply to  PFEP

Jeg leste at den største moske i nordlige Norge kommer lengst nord, i Hammerfest..
http://www.abcnyheter.no/nyheter/2014/08/11/her-apnes-nord-norges-storste-moske

MIKE
MIKE
7 years ago

Sverige går godt nok dystre tider i møde 🙁 Men det bliver yderst interressant at betragte fra sidelinien …

24
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x